PuhujainKulma #96: Hyvää Joulua | PuhujainKulma - viikottainen paneelikeskustelupodcast teknologiasta

PuhujainKulma #96: Hyvää Joulua


Viimeinen jakso uunista ulos! Eli siis vuoden viimeinen PuhKu on tässä. Jouluvuodenvaihdehässäkässä tarjoillaan muutaman uutisen lisäksi spekulointia siitä mitä uusi vuosi 2009 tuo tullessaan. Lisäksi kurkistetaan miten viime vuoden veikkaukset osuivat kohdalleen.

Joulun kunniaksi tarjoillaan podcastin tilaajillekin nyt pätkä liveä ja näin alussa kuulemmekin pienen pätkä joulumusiikkia, sekä legendaarisen siirron Pörnin PodStudioille juuri kun lähetys on alkamassa 😉

Muutamat aiheet olivat:

PuhujainKulma jää nyt siis tauolle ja palaa jälleen striimiin sekä podcasteihin jälleen tammikuun 11. päivä.

Tällä välin lähettäkää omat veikkauksenne tulevalle vuodelle. Sekä napsikaa kuvia joulukuusesta ja mukavasta joululahjasta ja nakatkaa se flikkeriin puhku ryhmään.

Vielä kerran lämmin kiitos kaikille PuhKun kuuntelijoille tästä vuodesta! Pidetään lippu korkealla jatkossakin!

Vuoden vikat kulmalaiset:

 • Pörni
 • Henrik
 • Erkka
You can Anna palautetta, or trackback from your own site.

9 palautetta jaksoon “PuhujainKulma #96: Hyvää Joulua”

 1. A sanoo:

  Ossako joku panelisteilla tai kuuntelijoista suositella korvaajaa itunesille? Tuli hankittua creativen mp3 soitin ja kaipaisin hyvää ohjelmaa podcastejen lataamiseen.

 2. Pörni sanoo:

  Kerrotkos vielä että onkos windows vai mäcci käytössä?

 3. A sanoo:

  Windows käytössä. Ei kai mac käyttäjä ikinä myömtäisi että itunes on surkea? 🙂

 4. Pörni sanoo:

  Heh no juu.. ja taitaa creativen soittimet olla joissain tapauksissa haaste mäkkien kanssa..

  Oleko testannut creativen omaa softaa eli ZenCast (http://www.zencast.com/downloads) tämä on siis creative soittimien oma iTunes.. eli kauppaa siinä ei ole mutta podcastit ja vidcastit se osaa ladata ja jopa convertoida oikeaan formaattiin mikäli on tarvis. Lisäksi ainakin ennen se kovertoi jopa ääni podcatit videopodcastiksi niin että se näyttää videolla shownotet.. ihan hauska fiitseri joskin turhaa kuluttaa akkua moinen.

  Sitten on näitä peruslataajia kuten esimerkiksi ilmainen Juice (http://juicereceiver.sourceforge.net/index.php)
  Sillä voit latailla podcastit ja asettaa ne esim. windows mediapleijeriin synkattavaksi automaattisesti ja sitten jos synkkaa musiikit yms. windows mediapleijeriä käyttäen niin nämä podcastit tulee myös mukaan.

 5. A sanoo:

  Juice vaikuttaa testin jälkeen pienoiselta pettymykseltä. Podcastien siirto juicesta mp3 soittimeen vaikuttaa hankalalta. Ainoa tapa jonka keksin oli avata hakemisto johon Juice podcastit tallettaa ja sitten raahata filet sieltä soittimeen. En toki oleta Juicen pystyvän tunnistamaan soitinta mutta oletin että olisin voinut edes raahata podcastit suoraan Juicesta levynä näkyvään mp3 soittimeen mutta ei tuntunut toimivan.

  Zencast Organizer tuntuu olevan ok. Kun soitin ja ohjelma ovat molemmat creativen vaikuttaa että siirto soittimeen vaatii vain napin painamisen. Vaikutti sen verran lupaavalta että kokeilen sitä nyt aluksi vähän aikaa. Molemmissa toki se hieno puoli että ohjelma ei jumiinnu 5-50 sekunniksi kuten itunes kun tekee liki mitä tahansa.

  Kiitoksia vinkeistä.

 6. Pörni sanoo:

  Niin siis Juicen saa lisäämään ne ladatut tiedostot windows mediaplayeriin synkattaviin. Ja jos käytät windows mediaplayeriä soittimen synkkaamiseen (media playerissä on ko. ominaisuus) niin tällöin podcastit pitäisi kyllä siirtyä soittimeen. Mielestäni piti olla joku täppä jossain juicen asetuksissa päällä jotta tämä näin tekee.

 7. A sanoo:

  Mieluummin yritän käyttää vain yhtä ohjelmaa. Zencastilla ei tarvitse käynnistää mitään muuta ja koko homma hoituu. Mutta täytyy kokeilla miten itse podcastien lataus, poisto yms toimii zencastissa kun nyt vähän uusia jaksoja ilmestyy eri podcasteista.

  Olen ainakin parantanut puhkun tilastoja. 🙂 Olen jo neljä kertaa ladannut tämän usuimman jakson kokeiluja tehdessä. Tosin kuuntelussa olen vielä pari jaksoa jäljessä.

 8. tila sanoo:

  Winampilla itse lataan podcastini ja synkkaan ne ipodiin. Luultavasti saa creativen soittimiinkin yhtä helposti.

 9. janne, itse sanoo:

  Kyllähän Burger Kingejä löytyy muualtakin kuin rapakon takaa eli ainakin Lontoosta ja ainakin kymmenisen vuotta sitten. Sitä tuli suosittua 1997 kun siellä sai tupakoida, toisin kuin kultaisissa kaarissa!

Kirjoita palaute

Subscribe to RSS Feed Seuraa PuhKua Twitterissä!