PuhujainKulma #109: Pirate Corner | PuhujainKulma - viikottainen paneelikeskustelupodcast teknologiasta

PuhujainKulma #109: Pirate Corner


Striimi.net palvelin on alhaalla koska palvelin oli ilmeisemmin kaapattu.. mutta kaikesta huolimatta PuhKu tulee jälleen.. ja nyt puhutaan piratismista… 😉 niin ja taisi siinä olla jotain muutakin aihetta… no tässä nämä listattuna..

Paska palvelu, paska paska

Uutiset:

Viikon Härveli:

Uusi tekniikka apuna:

Lyhyet:

Kulmalaiset:

 • Pörni
 • Henrik
 • Erkka
 • Juha
You can Anna palautetta, or trackback from your own site.

9 palautetta jaksoon “PuhujainKulma #109: Pirate Corner”

 1. -[HiskiBoy]- sanoo:

  Joo mää käytän mobiilisähklöpostia vaan sen takia, että saan helpommin ilmotuksen emailista missä vaan:-)

 2. Pörni sanoo:

  Juu itsellä sama juttu.. eli tämänkin poustauksen sain kännykkääni äänimerkillä varustettuna 🙂

 3. janne sanoo:

  Palautetta Nokian sähköpostipalveluun liittyviin höpötyksiin:
  – Kyseessä oleva wizard liittyy Nokia Messaging sovellukseen ja palveluun, ei siis siihen perus-sähköposticlienttiin joka lähes kaikissa Nokialaisissa vaan uuteen sovellukseen – joka käyttökokemuksieni mukaan oikeasti tällä hetkellä paras mobiilisähköpostisovellus (kätevä, nopea, stabiili, riittävästi asetuksia, helppo ottaa käyttöön, uudessa versiossa tuki myös HTML:lle). Suosittelen kokeilemaan ennen haukkumista: http://email.nokia.com
  – Sähköpostiosoitteen ja salasanan käyttäminen tunnisteena auttaa todellakin käyttöönotossa. Homman on tarkoitus mennä niin että ensin luot accon email.nokia.comiin tietokoneen web-selainta käyttäen (PC, mac, liinux) ja sitten lataat puhelimella Nokia Messaging sovelluksen ja käynnistät wizardin. Jos asetit email-palveluun vaikkapa neljä eri sähköpostiosoitetta (esim. Hotmail, Gmail, ovi.mail, Yahoo) niin riittää että wizardiin antaa yhden ns. pää-palvelun tunnarit ja puhelimeen pompsahtaa saman tien kaikki neljä boxia.

  Ja itsellänikin mobiilisähköposti lähinnä samassa käytössä kuin Hiskiboyllä. Se auttaa elämää sähköpostiriippuvuuden kanssa kun ei tarvitse käydä erikseen kyttimässä PC:llä että onko joku pistänyt postia vaan ne tulee push-tyyppisesti puhelimeen ja siitä niitä on kätevä floodata vaikka pullonpalautusautomaatin jonossa.

  Toivottavasti tämä pitkä palaute nyt mahtuu palauteboksiin…

 4. janne sanoo:

  Toinenkin palaute Nokian Ovi- ja nettipalveluihin liittyen: alkavat nimittäin nyt melkein kaikki olla saman Nokia account systeemin alla eli erilliset tunnarit ovat käytössä vain Games/N-gagessa ja Nokia Messagingissa, muutoin sama Nokia account kelpaa ainakin Share on Oviin, Files on Oviin, Music shoppiin, Friendviewiin, Contactsiin, Calendariin, Mapsiin, Beta labsin forumille ja vielä Forum Nokiaan. Tämä ”tieto” on nyt vähän perstuntumalla eli muistikuviin pohjautuen mutta joka tapauksessa hienostuneempaa tietoa aiheesta kuin kulmassa heitetty ”ääh, ei niihin varmasti käy samat tunnarit.”

  Siihen miksi tunnarit olivat aluksi erilliset on looginen selitys sillä suurin osa palveluista on alunperin tullut yritysostojen kautta ja tokihan se ottaa jonkin aikaa jotta ostokset saadaan nokiasoitua. Toinen vaihtoehto olisi ollut viivästää niiden julkaisua siihen asti kunnes ovat saman accountin alla mutta ilmeisesti time-to-market on ollut suurempi driver kuin kokonaisuuden laatu.

  Nokia Messaging palveluun vielä kommentti että se on tällä hetkellä ilmainen mutta käsittääkseni muuttumassa pilot-vaiheen jälkeen maksulliseksi. Kuka kumma on valmis maksamaan omaa rahaa sellaisesta palvelusta joka kerää saapuvat sähköpostit eri palveluntarjoajilta ja toimittaa ne yhteen sovellukseen? Tuskin edes porvarit.

 5. Cosmo sanoo:

  The Pirate Bayllä oli/on oma serveri/servereitä jolla trackerit ovat, joten ilmiselvästi kyseessä on _avustaminen_ tekijänoikeus rikkomukseen, varsinkin kun eivät poista laittomia trackereitä serveriltään. Haku sivulta on tietenkin vain heidän omalle serverilleen, ei kuten esim. isohunt (joka sekin on oikeudessa) jolla voi hakea lähes kaikkia trackereitä. Silti 1v linnaa + korvaukset on selvästikkin ennakkotapauksen hakemista.. uskomatonta kuitenkin tuolla syyttäjän ammattitaidolla & tietämyksellä miten se onnistuttiin saamaan aikaan vai oliko taas Hollywood/Washington painostamassa..

 6. erkka sanoo:

  Kiitos Janne palautteesta. Ovi-tunnareiden osalta kommentoin asiaa turhan vasemmalla kädellä ja perustelematta, mutta tuhahteluni vastaa käyttökokemustani:

  Kokeilin nyt vielä kerran uudelleen, mutta Ovi-kirjautumisen jälkeen välilehdillä esitetyistä seitsemästä palveluosiosta 1 ei anna minun kirjautua tai ei hyväksy kirjautumistani (Files), 1 ei päästä minua samoilla tunnareilla sisään (Games/N-Gage), 2 kieltäytyy toimimasta (Maps ja Music haluaa windowsin) ja muissa tiedot minusta/puhelimestani eivät siirry palvelusta toiseen oikein vaikka olen ne jo kertaalleen kertonut. Samat ovi-tunnarit eivät toimineet Forum Nokialla.

  Cosmo: Jep, PB tarjoaa trackerien upload-työkalun, eli se taitaa hostata niitä tai ainakin muutoin avustaa jakelutoimintaa. Eli sitä on paha sanoa pelkäksi hakukoneeksi. Onko sitten niin, että IsoHunt vain hakee ja ei lainkaan hostaa? Vai sekä että?

 7. Cosmo sanoo:

  isohunt vain hakee trackereita ja MPAA ja CRIA ovat kimpussa.

  http://isohunt.com/forum/viewtopic.php?t=148705

  Aika selvästihän se on ilmoitettu sivuilla… vaikka mistään piratismistahan ei missään puhuta, käyttötarkoitus nyt on selvä jokatapauksessa, joka muuta väittää ei ole rehellinen tai on pilkun******. :-p

  ”Welcome to isoHunt, the most comprehensive BitTorrent search engine. With cross-referenced trackers data you won’t find anywhere else, all updated to the hour. This is your all-in-one P2P files search engine and community.”

 8. janne sanoo:

  😕
  @erkka: Muistelen itsellänikin olleen jotain kompurointia joidenkin Nokian palveluiden käyttöönotossa. Ne ovat näköjään vähän sellaisia että kun ne kerran saa rukkaamalla toimimaan niin sen jälkeen pelittää ok. Noinhan se käyttökokemus ei tietenkään saisi mennä sillä enemmistö käyttäjistä kokeilee niitä kerran ja jos homma tökkii niin patskaltahan se haisoo ja tuhahtelu on täysin oikeutettua.
  Noissa ollaan näköjään vielä alkuaskelissa mutta ei se sitä tarkoita että ne olisivat täyttä shittiä myös tästä eteenpäin siihen saakka kunnes sähköt loppuu.

 9. A sanoo:

  Lisää piratebay uutisia.

  http://piraattiliitto.org/uutiset/2009/04/pirate-bay-oikeudenkaynti-uusiksi-kohupaljastus-tuomarin-puolueellisuudesta

  Taitaa tulla melkoinen äänivyöry piraateille Ruotsin EU vaaleissa.

Kirjoita palaute

Subscribe to RSS Feed Seuraa PuhKua Twitterissä!