PuhujainKulma #123: Ilmaista p*skaa | PuhujainKulma - viikottainen paneelikeskustelupodcast teknologiasta

PuhujainKulma #123: Ilmaista p*skaa


Noniin pahoittelut kielenkäytöstä, mutta tässä sitä taas olisi.. uusi jakso puhujainkulmaa jälleen valmiina kuunneltavaksi.

Muistutan vielä PuhKuKeKi ’09 on lähetymässä loppuaan, eli osallistumalla voit voittaa 6kk TVkaistaa.

Lisäksi muistutetaan PuhKun Facebook sivusta johon voit merkata itsesi faniksi. Tiedän että Teitä on siellä vaikka kuinka, joten auttakaahan vähän että saadaan se 50 täyteen kesällä ja 100 fania vuoden loppuun.. Facebook vimpula näkyy nyt sivuillamme.

Ja sitten aiheisiin:

Viikon Keskustelut

Lyhkäset:

Paska, sanomalehtiyhdistys paska paska

Kulmalaiset:

 • Pörni
 • Henrik
 • Erkka
 • Juha
You can Anna palautetta, or trackback from your own site.

7 palautetta jaksoon “PuhujainKulma #123: Ilmaista p*skaa”

 1. sandcrab sanoo:

  En nyt näkisi että EBAYn ja Joltidin välisessä lisenssiväännössä varsinaisesti olisi kysymys siitä, että haluaisivat lapsellisesti kieltää käyttöä, vaan kyseessä on puhtaasti EBAYn tekemän uskomattoman typerän sopimuksen hyväksikäyttö neuvottelutaktiikkana takaisin oston hinnasta väännettäessä.

  Käytännössähän kysymys tuossa Applen ja Google voicen kohdalla voi olla se, että Applen ja AT&T välillä saattaa olla revenue-sharing sopimus joka vaikuttaa Applen toimintaan, josta johtuen tiettyjen applikaatioiden salliminen ei ole Applen taloudellisten etujen mukaista.

  Kyllä noista optisista asemista alkaa jo aika ajamaan ohitse siinä mielessä, että ei niitä oikeasti tarvitse normaalissa työläppärissä, kuin korkeintaan ehkä juuri siihen DVD:n katseluun, sillä isoissa installaatioissa kuitenkin käyttöjärjestelmän asennukset hoidetaan verkon yli, ja softan jakelu tehdään ihan täysin samalla tavalla eli verkon yli. Se että missä vaiheessa voidaan päästä eroon kuluttajapuolella sisäisistä asemista onkin sitten käytännössä jo paljon kiinni siitä mihin segmenttiin ko kone on tähdätty. Aseman poistaminen ei varmaan tule ihan heti tapahtumaan missään multimediakeskusdolbysurroundläppäreissä, mutta juuri siinä vaiheessa kun tehdään sitä normiläppäriä suuremmallakin näytöllä ei varmaan montaa minuuttia mietitä suunnitteluvaiheessa aseman sijoittamista.

  Tuo Applen vaatimus hiljaisuudesta voi tulla suoraan sopimustemplatesta joka vedetään aina eteen jos tarjotaan jotain korvausta. Käytännössähän tuollaisella sopimuksella yritys varmistaa juridisen selkänojan sitä vastaan, että joku hakisi suuremman summan rahaa, ja koittaisi jollain tavalla hyötyä vielä sen korvauksen saamisen jälkeen siitä tapauksessa sillä tavalla joka olisi ristiriidassa yhtiön edun kanssa.

  Eiköhän bootkit tyyppisen rootkitin ero normaaliin rootkittiin ole siinä, että bootkit sijaitsee boottisektorilla, ja sitä kautta ladataan ennen käyttistä, kun taas rootkit ladataan käyttiksen käynnistyksen yhteydessä.

 2. Eräs vaan ei varas sanoo:

  Jos teille annetaan palautteessa linkki suoraan wikipedian sivuun jossa asiasta kerrotaan enemmän niin miksi ihmeessä palaute vedetään ohjelmassa läpi pelkillä ”ei mitään hajua” kommenteilla?
  Olisiko ollut liian vaivalloista klikata sitä annettua linkkiä jotta sitä hajua hieman tulisi?
  Tämä ei koske vain tätä podcastia vaan tälläistä samanlaista asiallisten palautteiden ohitusta pelkällä ”ei mitään hajua” tyyppisillä kommenteilla on kuultu aikaisemminkin.

 3. Pörni sanoo:

  Tervehdys Eräs 😉

  Pahoittelemme että joskus palautteet ja itse asiatkin (jos sellaista meidän podcastissa on) voi mennä nopeasti pyyhkäistynä.

  Haluan vielä painottaa että kyllä kaikki palautteet ovat meille tärkeitä ja niistä saa energiaa ja kiitän tästäkin palautteesta ja pyritään ottamaan asiasta parempi koppi.

  Edellinen wikipedia linkin olin kyllä itse avannut… enkä sen jälkeenkään tiennyt siis mistä ohjelmasta oli kyse.. ts. en ole ko. ohjelmaa nähnyt. Tämän takia sen siinä ns. ohitin.

  Ajan puute näkyy joskus tekemisissä, mutta niin kuin sanoin pyritään kiinnittämään asiaan huomiota jatkossa.

  Onneksi palautteet eivät kuitenkaan ole piilossa eli ovat nähtävissä täällä sivuilla.

 4. Tommi sanoo:

  Kolome-Dee-laseista palautetta.

  Minulle on kerrottu noita 3D-laseja olevan kahdenlaisia Suomessa. Finnkino käyttää aktiivilaseja, jotka toteuttavat tuon 3D-efektin ”räpsyttelemällä” molemmille silmille vuoronperään. Elokuvassa tällöin tarjotaan kumpaisellekin silmälle oma kuva. Aktiivilasit ilmeisesti vaativat elokuvan alussa (ja ilmeisesti aikanakin) jonkin sortin synkkauksen jotta pelaavat oikein. Tämän lisäksi lasien pariston tulee olla kunnossa.

  Aktiivilasien lisäksi Suomessa on käytössä passiivilaseja, jotka perustuvat Finnkinon mainitsemaan polarisaatioon (tarkemmin sanottuna ympyräpolarisaatio). Käsittääkseni näitä ei kuitenkaan ole Finnkinolla käytössä. Näissä passiivilaseissa ei ole itsessään minkään sortin elektroniikkaa eivätkä ne vaadi synkkausta. Elokuva ilman passiivilaseja näyttää pikkasen samanlaiselta kuin ne 80-luvun 3D-kauhuelokuvat. Eli niissä on sini-puna-väriefektiä jonkin verran mukana. Tämä taas johtuu siitä, että molempien silmien kuva tulee samaan aikaan.

  Toivottavasti sekava selitys selvensi kolome-Deen ihmeellistä maailmaa. Ai joo, jos 3D lyö itsensä vihdoin läpi niin 10-15 vuoden päästä kaikki elokuvat tulevat 3D:nä. Ja teattereiden on saatava 3D läpi, koska samankaltaisen elokuvaelämyksen kuin teatterit pystyvät nyt tarjoamaan saa jo kohtalaisen halvalla kotiteatterijärjestelmällä.

 5. C sanoo:

  Onpa mukava kun saitte Juhan puhuttua mukaan. Kieltämättä hyvin Apple kokemukseen pohjautuva keskustelu sai nyt joukkoon jäsenen jolla oikeasti on omakohtaista kokemusta Nokian tuotteista (mielenkiintoisen laajakin). Toivottavasti Juha jaksaa olla mukana ja ajan mittaan osallistuu enemmänkin keskusteluun. Tsemppiä 🙂

 6. C sanoo:

  Ja Pörnille kun ihmetteli pienellä lapsella ollutta DVD soitinta voin kertoa että oma Nokialaiseni (E90) varustettuna muutamalla aku ankalla ja nalle puhilla on pelastanut montakin ravintolassakäyntiä. Pienten lasten vanhemmat kyllä tietävät kuinka haastavaa on väsynyttä lasta(tai meidänkin tapauksessa lapsia) pitää hiljaa esim ravintolassa ja jos yhtään kitinää tulee niin jo viereisistä pöydistä mulkoillaan että onpas huonokäytöksinen lapsi. Näyttö eteen ja video pyörimään niin säästyy monelta hampaiden kiristykseltä ennen kuin ruoka saapuu pöytään. Eikä autossa oleva kahden näytön DVD ole yhtän liikaa kun ajellaan esim mummolaan päivässä noin 700km.

  Ja Henrikille tiedoksi että ei kukaan normaalisti tuota käyttöä varten todellakaan osta kannettavaa (tai edes käytä olemasaolevaa) vaan ihan pienen näytöllisen DVD soittimen reiska satasella tai siten ne pyörii puhelimessa. Läppäri on aivan liian iso, kallis ja siinä on muutenkin liikaa kun tarve on vain katsoa DVD:itä. Pientä DVD soitinta lapsi voi pitää vaikka sylissä eikä siinä ole isoa näppäimistöä minkä päälle voi tippua vahingossa esim mehu.

 7. HaXeri sanoo:

  Google on ihan pilvessä!

Kirjoita palaute

Subscribe to RSS Feed Seuraa PuhKua Twitterissä!