PuhujainKulma #136: PuhKu 5000 | PuhujainKulma - viikottainen paneelikeskustelupodcast teknologiasta

PuhujainKulma #136: PuhKu 5000


Tataa! Tässä sitä taas tulee. Uusi jakso PuhKua, jossa puidaan läpi Googlen uusi Chrome OS sekä pääkaupungin metroliikenteen aukot.

Aiheita oli siis:

Lyhkäset:

Paska Laki, paska paska

Kulmalaiset:

 • Pörni
 • Henrik
 • Erkka
 • Eero
 • Ninnnu
You can Anna palautetta, or trackback from your own site.

7 palautetta jaksoon “PuhujainKulma #136: PuhKu 5000”

 1. McHilly sanoo:

  😯 Latauslinkit ei toimi? Ainakaan uusimman jakson osalta.

 2. Pörni sanoo:

  Terve!

  Kiitos tiedosta..hyvä huomio.. kokeileppa toimiiko nyt.

 3. nof sanoo:

  Jees nyt toimii. Itekkin hetki sitten ihmettelin miksei toimi.

 4. nof sanoo:

  Sanoitte nykypelejä kalliiksi ja vertasitte jopa että olisivat kalliimpia kuin elokuvat. Täytyy nyt muistaa kuitenkin että on niissä moninkertaisesti sisältöäkin elokuviin nähden.

  Esimerkkinä: ajattelin ostaa kohtapuoliin Dragon Age : Origins -nimisen pelin joka maksaa tällä hetkellä viitisen kymppiä. Sen perusteella mitä kyseisestä pelistä nyt tiedän, veikkaisin käyttäväni ensimmäiseen läpipeluukertaan ainakin 50 tuntia. Pelissä on lisäksi suuri uudelleenpeluuarvo, koska juoneen voi vaikuttaa monin tavoin pitkin peliä. Itse en kylläkään kovin usein tuota uudelleenpeluuarvoa täysin hyödynnä, joten varovainen arvio voisi olla että hintaa tulee noin 1€ tunnille. Koko aika laadukasta viihdettä. Ei taida saada elokuvalla vastaavaa viihdearvoa vaikka piratebaystä lataisi. Pelit kun eivät ole täysin passiivisia katselunautintoja vaan niissä on paljon erilaisia elementtejä. Aiemmin ostamani pelit ovat tainneet osua myös suurimmaksi osaksi aika tarkkaan tuohon 1€/1h hintaan. Toki joskus tulee virheostoksiakin tehtyä.

  Kiva kun puhutte näistä TO-mafian aikaansaamista laeistakin. Huomauttaisin kuitenkin, ettei mitään näyttöä ole siitä että nettipiratismi vähentäisi myyntiä, pikemminkin päinvastoin. Viihdeteollisuus ei myöskään ole kuolemassa, vaikka vanhat liiketoimintamallit ehkä ovatkin. Kulttuuria on tuotettu aina historiassa, jo ennen tekijänoikeuslakeja ihan ansaintamielessäkin sekä palkatta. Viihteelle on aina kysyntää ja sitä kautta on mahdollisuuksia tuottajapuolelle. Pitää vain löytää nykyaikaan soveltuvia ansaintamenetelmiä.

  FRA-laista olisi voinut pari sanaa sanoa enemmänkin kun Ninnnu siitä mainitsi sivulauseessa. 🙂 Ei ole pahemmin media huomioinut vaikka lain voimaantulo on ollut tiedossa jo pari vuotta. Hieman hirvittää minua se. Onhan tässä toki vielä viikko aikaa.

  Mutta joo eihän tämän podcastin mikään lakien kommentointikanava ole tarkoituskaan olla. Hyvä lähetys oli.

 5. Pekka Emilia Elo sanoo:

  Se ei kiesus tarkoitti positiivista 🙂 Sehän oli tyylikäs biisi.

 6. Pekka Emilia Elo sanoo:

  Onko Ninnnu muuten tyttö vai poika?

 7. Ninnnu sanoo:

  @Pekka Emilia Elo: Virallinen Lista(tm) siitä että mikä mä (mahdollisesti) olen:
  Tyttö, koira, kyborgi, CIA:n agentti, 45v karvainen pappa joka koodaa Nokialla kännyköitä, GlaDOS. Valitse yksi. Huom: Netissä ei ole tyttöjä. 😛

Kirjoita palaute

Subscribe to RSS Feed Seuraa PuhKua Twitterissä!