PuhujainKulma #144: Appears to be unique | PuhujainKulma - viikottainen paneelikeskustelupodcast teknologiasta

PuhujainKulma #144: Appears to be unique


Varoitus tämä lähetys sisältää omenaa.. ja Henrikkiä 😉 Mutta tässä sitä taas tulee eli uusi jakso PuhKua ja aiheitahan oli mm.

Lyhyet:

Pelottava sivusto, pelottava, pelottava

 • EFF:n Panopticlick tunnistaa jälkiä jättämättömänkin selaimen käyttäjän

Viikon Suomalainen Podcast eli VSP

Uniikkimaiset kulmalaiset:

 • Pörni
 • Henrik
 • Erkka
 • Ninnnu
You can Anna palautetta, or trackback from your own site.

9 palautetta jaksoon “PuhujainKulma #144: Appears to be unique”

 1. C sanoo:

  http://mashable.com/2010/01/27/ipad-whats-missing/

  Kyllä tuo myy Apple faneille joille ei alle tonni lelusta ole paljoa, mutta kyllä normaalia palkkaa nauttiva löytää samalla rahalla varmasti parempaa ostettavaa .. tosin normaalia palkkaa nauttivalla ei kyllä muutenkaan ole varaa Applen laitteisiin 😀

  Mutta vaikka laite on itsessään aika käpy niin pelottavalta vaikuttaa kun Stevellä on nyt musiikin (iTunes), sälän (AppStore), telkkarin (AppleTV) lisäksi nyt myös (ainakin tulossa) uutismedia. Se alkaa pelottaa.. Jobs kun jopa muistuttaa olemukseltaan muutenkin sitä yhdessä Bondissa esiintynyttä media mogulia joka halusi jopa tehdä lööpit jos ei muuten saanut 😀

  Palvelut kun on olemassa niin ei tarvi mennä montaakaan vuotta kun jopa Applen laitteet alkaa saavuttaan riittävät tehot ja pakolliset ominaisuudet kuten moniajot niin sillo voi olla muilla vaikeata.

 2. Antti sanoo:

  Itse kyllä ymmärrän hyvin tuon Ubisoftin valinnan ruveta käyttämään DRM peleissään.

  Jos katsotaan vaikka viime vuoden myydyintä peliä Modern Warfare 2:sta (joka ei kylläkään ollut Ubisoftin). Peliä on myyty konsoleille noin 15 miljoonaa kappaletta ja PC myynti on ollut vain joitain satoja tuhansia kappaleita. Samaan aikaan PC:lle ollaan waretettu yli 4 miljoonaa peliä! Jos 70% (?) PC versioista on waretettuja niin helppo ymmärtää miksi pelin julkaisija haluaa vaikeuttaa warettamista tekemällä verkkon yli tarkistuksia peliä käynnistäessä ja myös pelaamisen aikana. Jos tilanne ei parane niin kohta julkaisijat jättävät PC version kokonaan pois, koska ei kannata palvella enään niin pientä maksavaa asiakaskuntaa…

  http://www.vgchartz.com/games/index.php?name=Call+of+Duty%3A+Modern+Warfare+2

  http://gamer.blorge.com/2009/12/15/call-of-duty-modern-warfare-2-sales-on-pc-disappointing/

  http://torrentfreak.com/the-most-pirated-games-of-2009-091227/

 3. peran sanoo:

  DRM nilitystä voi aina laitta, kun kaikki käyttäjät ovat puolellani, mutta sitä on kyllä ihan syytäkin nilittää.

  Ihan asiaan viittaavaakin, niin kuka muistaa 20 vuotta vanhaa C64:n huippupeliä, jonka yritys on voimassa saati, että nettisivuilla muisteltaisiin 20 vuotta vanhaa nettipeliä, joten siitä loogisesti vedettäessä 20 vuoden päästä tuskin pelataan nykypäivän DRM-pelejä.

 4. A sanoo:

  Antti, miten luulet DRM:n vähentävän piratismia? Erilaisia DRM viritelmiä on jo peleissä ja ne kaikki löytää piratebaysta viimeistään parin päivän päästä julkaisusta. Ei DRM:llä ole mitään vaikutusta piraatteihin.

  Itseä alkaa koko ajan enemmän ja enemmän houkuttaa pelejen piratisointi kun ostetut versiot alkavat olla niin äärettömän hankalia kaikkine tarkistuksineen, pakkollisine steam asennuksineen, pakotettuine päivityksineen joita ei voi laittaa odottamaan myöhempään yms. Itselläni on ollut viimeaikoina ongelmia nettiyhteyden kanssa. Ottaa todella päähän kun netti katkeaa ja yritän pelata peliä sen aikaa että homma taas pelittää. Yllättäen se ei onnistukaan kun osa ostamistani peleistä vaatii yhteyden nettiin ennenkuin käynnistyvät.

  Ei DRM:stä ja muista piraatti estoista ole mitään haittaa piraateille. Haittaavat vain ja ainoastaan laillista ostajaa.

 5. Karvainen KainaloVadelma sanoo:

  C:n kommenttiin lisäten, että jännä kuinka iPad ei voi ajaa OS X:n mitään versiota, kun olisi pitänyt rautaan pistää n+1 EUR lisää mutta N900 sitä ajaa =) Hitaasti mutta kuitenkin.

  Hienosti hoiditte mielestäni iPad keskustelun vaikka viime jaksoa kritisoinkin apple hymistelyksi.

  Henrikille iso peukku (ylös) koulukiusaamis puheista. Harvalla on ns. munaa sanoa edes sitä mitä Henrik sanoi podcastissa.

 6. mrx sanoo:

  Muutaman kuukauden olen seurannut podcastianne ja ohessa testaillut muitakin suomalaisia podcasteja. Puhujainkulma on ”Se” podcasti suomessa. Aiheet ovat itseäni kiinnostavia ja hoidatte ohjelman läpi aina kunnialla. Panelistitkin ovat osuvat, uutisista ja laitteista on yleensä vähintään kaksi eriäväää kantaa. Ja sehän on hienoa, koska se panee miettimään itse asioita useamman aivolohkon avulla. Eli jatkakaa hienoa työtä. Uskon, että useammat ihmiset löytävät podcastinne tänä vuonna. Ohjelmanne podcast download lukemat eivät tee ohjelmalle oikeutta !

 7. A sanoo:

  Vielä noista Antin kertomista myyntilukemista.

  Johtuvatko alhaiset lukemat todella piratismista? Vai johtuvatko kenties siitä että ihmiset ovat enenmmän ja enemmän kyllästyneitä lisävaivaan joita antipiratismi toiminnat peleissä aiheuttavat? Tai olisiko myyntilukujen takana kenties se että uudet PC pelit ovat liki pelikelvottomia yhdestä 1-3 kuukautta julkaisun jälkeen jolloin lähinnä odootellaan korjaavia päivityksiä. Mitä jos päivässä murrettavien kopiosuojauksien sijaan tämänkin raha käytettäisiin pelin kehittämiseen?

  Ehkä vaisujen alkuostojen takana on se että jos jaksaa odotella 3-6 kuukautta pelin hinta puolittuu ja jos odottaa 6-12 kuukautta saa samaan hintaan yleensä alkuperäisen lisäksi pelin jatko-osan. Tai ehkä PC pelien huonoon myyntiin vaikuttaa se että USA:n ulkopuolella PC pelin useimmiten saa nopeammin piratebay:stä kuin kaupasta.

  Aina on helppo syyttä piratismia huonosta myynnistä. Totuus on kuitenkin se ettei ainakaan DRM:illä tai kopiosuojauksilla pelien myyntiä edistetä. Myynti vain vähenee kun saman pelin kuitenkin saa piratebaystä liki välittömästi ilman ärsyttäviä suojauksia.

 8. Tommi sanoo:

  Jos jotenkin saisin korvattua suurimman osan Henrikin Steve-sedistä ihan vain Applella, ei olisi niin paljoa tympässyt kuunnella viime jaksoa. Aiheesta puhuttiin mutta jotenkin tuli sellainen olo, että Henrik on oikeasti sitä mieltä että Steve Jobsiin vahvasti henkilöitynyt yritys hyppii ihan just sillain, miten Steve-setä tahtoo. Ja että Steve-setä on tarkastamassa jokaisen sovelluksen, joka AppStoreen tulee. Minä kuitenkin uskon, että näin Henrik ei kuitenkaan luule. Pari kertaa Steve-setä ja sit vain Apple ja vaikutus on varmasti sama. Vähänkään PuhKua seuranneena kuuntelija kyllä tietää Henrikin kannan Applen tavasta toimia tietyillä osa-alueilla. Liiallinen alleviivaaminen vie tehoa ja alkaa kuulostaa naurettavalta. Ja itse asiassa saa Henrikin kuulostamaan naurettavalta.

  Henrik, älä saa itseäsi kuulostamaan naurettavalta. Jos Pörni ei ole vahvasti mitään mieltä ja Erkka menee teknologian perässä niin jonkun pitää tuoda se vastapaino ohjelmaan. *silmäniskuhymiö* ja *sarkasmimerkki*

Kirjoita palaute

Subscribe to RSS Feed Seuraa PuhKua Twitterissä!