PuhujainKulma #146: Paluu Perusasioihin | PuhujainKulma - viikottainen paneelikeskustelupodcast teknologiasta

PuhujainKulma #146: Paluu Perusasioihin


Pörni on luovuttanut taistelun, mutta palaa taistelemaan sotaa jo kenties ensi viikolla. Sitä odotellessa PuhujainKulma palaa juurilleen hylkäämällä livet ja muut ylimääräiset kikkailut, asian ytimessä vain äänet ja teknologiauutiset.

Mobile World Conference 2010:

Muut uutiset:

Lyhyempiä:

Syntymäonnittelut!

 • YouTube 5 vuotta!

Paska palvelu, Paska, Paska

Viikon Suomalainen Podcast eli VSP

Kulmalla:

 • Henrik
 • Erkka
You can Anna palautetta, or trackback from your own site.

7 palautetta jaksoon “PuhujainKulma #146: Paluu Perusasioihin”

 1. Henkru sanoo:

  Erkalle ASCII-taidetta
  __________________

  ——————
  \ ^__^
  \ (oo)\_______
  (__)\ )\/\
  ||—-w |
  || ||

 2. Henkru sanoo:

  Niinpä niin välilyönnit häviävät kun pieru Saharaan.

 3. HiskiBoy sanoo:

  Facebook laukaisee oman pikaviestijärjestelmän, integroituu AIMiin

  Eiks tossa uudessa fb chat päivityksessä ollu pointti et ne tukee JABBERIN (xmpp) käyttöön. Jollon sen voi avata mihin vaan vaikka pidginiin omana messenger juttunaan. Ei mun mielestä ole kiva sekottaa fb käyttäjii mun muun mesengerkäyttäjien joukkoon.

 4. Jeppe sanoo:

  http://www.youtube.com/disco olisiko tuossa aihetta ensi puhkuun??
  youtuben uusi ominaisuus, mistä minä en ole ainakaan ennen kuullut…
  Mahtaa olla laiton?? 😈

 5. Ninnnu sanoo:

  ”Ei se Henrik mitää tajunnu taaskaa”…no ei, aika oikein se meni. Qt on käyttöliittymäkirjasto, jota mm. KDE (Gnomella vastaava kirjasto on GTK), Google Earth, VLC, Skype ja Opera (Firefox on GTK-softa) käyttää. Ja kun käyttöliittymän soodaa tommosella melko alustariippumattomalla kirjastolla niin saman softan saa portattua melko helposti Symbian³:lle, Mae…Meegolle ja PC:lle (..käyttöliittymän puolesta siis. Syvemmällä oleva logiikka saattaa vaatia säätöä tapauksesta riippuen)

 6. A sanoo:

  Se että molemmat panelistit ovat saaneet rahaa RAY:lta kuvaa melko hyvin RAY:n vaikutusvaltaa mediaan. Samoin nämä Henrikin kuvailut hämäräperäisistä nettipokerifirmoista. Mistä saatuun tietoon tämä näkemys mahtaa perustua? Suurin osa nettipelifirmoista on täysin kunnollisia aivan samoin kuin suurin osa nettikaupoista.

  Erkan mielipide siitä että monopolit ovat ok jos niillä yritetään estää peliongelmia on yleinen. Valitettavasti Suomessa peliongelmat ovat yleisempiä kuin esimerkiksi Ruotsissa, Norjassa, Taskassa, Englannissa, Saksassa, Pohjois-Italiassa tai Alankomaissa. Suomalainen pelimonopoli on täysin epäonnistunut peliongelmien ehkäisyssä eivätkä he ole sitä ikinä yrittäneetkään. Tärkeämpää on ollut eduskunnan asettamien voittotavoitteiden saavuttaminen. Jostain syystä tällaisista kansainvälisistä tutkimuksista vaietaan Suomen mediassa. Mediaan pääsevät vain uutiset siitä kuinka monopolien kilpailijat ovat pahasta.

  Tässä vertailua eri maiden peliongelmista:
  http://www.snsus.org/pdf/2009/gambling_and_problem_gambling_studies_among_nordic_adults_are_they_comparable_olason_snsus_2009_helsinki.pdf

 7. sirkus sanoo:

  Nykynuoriso kuittaa, pikaviestimiä käytän ainakin itse ja myös tutut ja varmasti lähes koko ikäluokkani varsin aktiivisesti, niin ne, joiden tietokoneen käyttö rajoittuu lähestulkoon pelkkään Facebookiin kuin myös ”edistyneemmät”.

Kirjoita palaute

Subscribe to RSS Feed Seuraa PuhKua Twitterissä!