PuhujainKulma #169: Lyhyempää latenssia | PuhujainKulma - viikottainen paneelikeskustelupodcast teknologiasta

PuhujainKulma #169: Lyhyempää latenssia


No johan tätä olikin odotettu! Laitteet ja ihmiset on toiminnassa.. ja lähetys saadaan vihdeoin tehtyä uusituilta PodStudioilta… lyhyempää latenssia siis luvassa 😉

Lyhyet

Paska ehdotus, Paska, Paska

Kulmalla

 • Pörni
 • Erkka
You can Anna palautetta, or trackback from your own site.

17 palautetta jaksoon “PuhujainKulma #169: Lyhyempää latenssia”

 1. Teräsmies sanoo:

  AngryBirds on kyllä outo peli. Olen sen kolmisen kertaa jo storesta ladannut, kun olen yrittänyt ymmärtää mikä siinä on hienoa mutta aina poistanut sen varsin pian.
  Jotenkin se vain tuntuu turhan yksinkertaiselta ja aivottomalta huvilta (tässäkö sen salaisuus? =)

 2. Teräsmies sanoo:

  Ai Nokia N9 näyttää MacBookilta?
  Vilkaiskaapa: https://engadgetsucks.wordpress.com/2010/08/19/dear-engadget-who-is-copying-who/

 3. Teräsmies sanoo:

  Miksi puhutte yleisesti laitteiden jailbreikkauksesta?
  Tämähän on vain Applen tuotteille tehtävä asia ei muille laitteille.

  ”Jailbreaking is a process that allows iPad, iPhone and iPod Touch users to run third-party unsigned code on their devices by unlocking the operating system and allowing the user root access.”

 4. Teräsmies sanoo:

  Täh? Commareissa ei ollut radiota?

  ”To make the E90 a 100% multimedia computer, Nokia has also included FM radio. Like in all smartphones, it requires connecting the ’wired’ headset (serving as an antenna) to the 2.5 mm jack connector. Unfortunately, FM radio does not support RDS.”

  Myös Nokia listaa E90:n ominaisuuksissa ”FM-stereoradio”.

 5. C sanoo:

  Ennen kuin haukkuu KAIKKI navigaattorit niin Erkan kannattaaisi testa myös Nokian mapsia 😉

  Haun voi kategorioiden lisäksi hakea ihan osoiteella. Esim tien nimi ja numero antaa listan missä kaikkialla sellainen osoite löytyy ja kuinka kaukana ne sijaitsevat. Listalta voi valita sitten oikean

  Navigointia voi käyttää ilman ääneen ohjeistamista tai halutessaan voi vaikka nauhoittaa omat äänet eli saa AINA anopin neuvomaan minne mennään 😉

  Myöskään Pörnillä ja Erkalla ei taida olla FB kavereina kovin montaa tuoreemman Nokian omistajaa kun eivät ole vielä päässeet sijaintitiedon jakojen mukaan. Nokian karttasovelluksessa on ollut jo jonkin aikaa erillinen ”jaa sijainti” osio. Eli jos olet mapsille jo kertonut Nokia tunnuksesi ja Facebook tunnuksesi niin voit mapsista yhdellä napilla käynnistää jaa sijainti osion jossa on suoraan lähellä olevat tunnetut sijainnit tai GPS:n löytämä sijainti (toimii nykään myös verkkopaikannusella sisätiloista joskaan ei yhtä tarkasti). Jaettavan sijainnin valittua pääsee kirjoittamaan viestin ja vaikak lisäämään valokuvan gallerista tai ottaa sen kameralla. Kaikki lähtee sitten yhdellä lähetyksellä Facebookkiin.

  Ja tämän toiminnallisuuden saa ilmaiseksi jopa edullisiin 5800XM tai 5320 laitteisiin (http://www.nokia.fi/palvelut-ja-sovellukset/ovi-kartat/paasivu)

  Kaikenlisäksi lomaa suunnitellessa ne kiinnostavat kohteet ja hotellit voi talletella suoraan maps.ovi.com web palveluun ja sitten vain puhelimesta laittaa synkka päälle niin heti on koko matkan kohteet käytössä

 6. Pörni sanoo:

  Teräsmies: silloin kun minä käytin kommunisteja niin olttiin versioissa 9000 ja 9210.. ja niissä ei silloin radiota ollut..

  ja miksi puhuimme yleisesti jailbreikkaamisesta johtui siitä että myös muita laitteita voi jailbreikata/ ns. häkätä (heh onko tuo sana) mutta siis kuitenkin.

 7. C sanoo:

  Ja nyt kun kuuntelin jaksoa eteenpäin niin ihmettelen Erkan ja monen muun vähättelevää asennetta Nokian S40 käyttistä kohtaan. Sehän on lähinnä Applen iOS:n kilpailija. Pelkistetty, moniajoton ja toimiva. Johtuukohan siitä että S40 luurit vain on tehty tuonne halvempaan päähän mutta sehän ei tee itse käyttiksestä huonoa?

 8. mieshuora sanoo:

  Tuolta selvennystä siihen intialaiseen, jonka päästä löytyi nokialaisen mentävä reikä.

  http://www.mikropc.net/kaikki_uutiset/article490726.ece?s=u&wtm=mpc-24082010

 9. Eräsmies sanoo:

  ’ja miksi puhuimme yleisesti jailbreikkaamisesta johtui siitä että myös muita laitteita voi jailbreikata/ ns. häkätä (heh onko tuo sana) mutta siis kuitenkin.’

  Toivoisin, että yrittäisitte näihin asioihin teknologia asioihin keskittyneenä podcastina edes käyttää asioista niiden oikeita nimiä.

  Näitä asioita on tehty ennen iPhoneakin eikä iPhonen jailbreikkausta pitäisi sotkea muuhun, kuin iPhonen jailbreikkaukseen.

  Muistakaa myös morkata tätäkin palautetta tai palautteen antajaa kuten teillä on tapana.

 10. Pörni sanoo:

  Pahoittelen jos vastaukseni otettiin morkkauksena, näin ei ollut tarkoitus todellakaan tehdä.. mutta siis yritin vain sanoa että sanavalinta ei varmaan ollut paras mahdollinen ja näin mielestäni ohjelmassakin sanoin eli siis yritin selittää mitä tarkoitin kun kyseltiin Jailbreikkaamisesta.

  Ja tätä varten meillä on juurikin asiantuntevia kuuntelijoita jotka voivat meitä korjata jos/kun menee sanat tai aiheet väärin. Joten siitä vain kiitokset teille kaikille, sillä pakkohan teitä on uskoa sillä puhutte faktaa 😉

 11. C sanoo:

  Eräsmiehen kannalla. Jailbreikkaus on iPhonen tavaramerkki enkä minä mitään muuta laitetta Jailbreikkaa vaan häkkään tai kräkkään tai mitä tahansa muuta 🙂

 12. C sanoo:

  http://www.comms.ovi.com/m/p/ovi/01%20SITE/ JA täältä löytyy tietoa kuinka saat omat äänet Nokian karttojen opastuksiin

 13. Erkka sanoo:

  Teräsmies: Angry Birds… Yksinkertainen. Check. Aivoton. Check. Siinäpä se viehätys taitaa olla 😀

  Eräsmies: Joo. Jailbreak liittyy vahvasti iPhoneen, mutta kuten ohjelmasssakin tuumittiin, ”häkkääminen” tai ”kräkkääminen” assosioituvat ainakin minulla prosessiin, joka on käyttäjälle aavistuksen hankalampaa kuin vaikkapa iPhonen Jailbreakaaminen, joka on suorastaan valtavirtaistettu varsin sulavaksi käyttäjäkokemukseksi. Jos muille laitteille tulee yhtä käyttäjäystävällisiä kräkkejä, niin en ihmettelisi jos niistäkin alettaisiin käyttää jailbreak-nimitystä. Monet kuluttajat eivät ole sisäistäneet esim. ”kräkkäyksen” merkitystä, mutta jailbreak on jo monille tuttu. Mutta yritämmä pitää merkitykset kohdillaan, hauska noista on vain paremman puutteessa väännellä 🙂

  C: Itsellä taitaa olla S40-luureista kappalemääräisesti jopa enemmän kokemusta kuin S60-luureista, sillä niitä on siunaantuu rymy- ja työpuhelimiksi tuon tuosta ja suurimmalla osalla sukulaisista sellaisia löytyy. Vaikka S40-luurit ovat profiloituneet helppokäyttöpuhelimiksi, niin välillä niiden logiikka tuntuu olevan enemmän hukassa kuin S60-luureissa. Näkisin mielelläni S40:n tilalla jotain vielä yksinkertaisempaa. Ohjelmassa mainitun puhelinmallin kohdalla S40 riepoi erityisesti koska, kosketusnäyttö puhelimessa on tähän asti indikoinut hieman monipuolisempia ominaisuuksia, nyt potentiaali tuntuu menevän hukkaan. Mutta mene ja tiedä, saattaahan koskettelumahdollisuus jopa yksinkertaistaa käyttökokemusta. Epäilen, mutta pidän peukkuja.

  Mitä Nokia/FB -kytkökseen tulee, niin paraatipuheissa esiintyi pitkään Nokialaisille tehtävä FB-client, joka mahdollistaisi paikkatietopäivitykset. Navigaattorisoftan alavalikkoon kätketty toiminto ei mieltä lämmitä.

  Ja joo, en ole kokeillut kaikkia mahdollisia (enkä aktiivisesti Nokiaan uusinta) navigaattorisoftia, mutta väitän edelleen, että mikään niistä ei ole käytettävyydeltään sitä tasoa, mitä niiden pitäisi näin humanistin näkökulmasta olla 😉

 14. C sanoo:

  Erkka: Itse pidän yhä näppäimistä kirjottaessa, mutta toisaalta laavaaminen ja liikkuminen on monesti helpompaa kosketuksella joten X3-02 on omalla kohdallani hyvinkin kiinnostava uutuus. Miellyin jo aikanaan E72 puhelimessa siihen pieneen optiseen navi näppäimeen

  Ja jos S40 on liian ”monipuolinen” niin Nokia tekee yhä myös ”S30” sarjaa (myynti tosin lähinnä kehittyvissä maissa) kuten tuleva C1-00 http://www.nokia.co.in/find-products/products/nokia-c1-00/specifications

  Ja kyllä tuollainen aplikaatio löytyy Nokian puhelimista. Näkyy esim tässä videossa: http://www.youtube.com/watch?v=2e9YnRcj43M&feature=related. Voit kerralla jakaa kommentin sekä FaceBookiin että Twitteriin ja Facebookissa voit kommenttiin lisätä tekstin lisäksi myös GPS lokaation ja vaikka kuvan/kuvia joko gallerista tai se avaa kameran ja voit näpätä paikalta kuvan.

 15. C sanoo:

  Miksi tätä ei ole näkynyt aiemmin mutta tuo viimeisin postaus tällaisen minulle näyttää??

  ”Kommenttisi odottaa hyväksyntää.”

  Olenko kommentoinut liian monta kertaa samaa jaksoa vai onko kello liikaa ja Pörni haluaa ystävällisesti seuloa kännissä räyhätyt viestit pois ennen kuin niillä pääsee nolaamaan itsensä? 🙂

 16. C sanoo:

  Ainiin eikä sitä Facebook clienttia tarvitse N8 kanssa odotella saapuvaksi vaan menee lataamaan sen jo moneen vähän vanhempaankin älupuhelimeen kuten 5800xm http://store.ovi.com/content/15443

 17. C sanoo:

  Ja noihin edullisemman pään puhelimiin Nokia esiasentaa Nokia Life Tools softan niissä maissa joihin se on jo saatu rakenettua. Se auttaa köyhien maiden asukkaita ehkä parantamaan elämänlaatuaan. Köyhälle viljelijälle on hyötyä poppamiestä paremmista sääennusteista tai raaka-aineiden oikeista hinnoista ettei joudu täysin välisävetäjän kusettamaksi… voi oppetella muutaman sanan englantia että osaa hoitaa pakollisen kommunikoinnin esim tosilla myydessä jne.

  Täällä läntisessä maailmassa noista ei paljoa kuule, mutta kuvastaa mielestäni hyvin miksi on tärkeää ettei koko maailma lopu vain iOS:ään, Androidiin, Symbianiin ja Meegoon vaan noille peruspuhelimille on hyvinkin tärkeä paikka maailmassa. Onneksi Nokia tekee myös niitä toisin kuin nämä vain Ameriikan markkinoille jämähtäneet jenkkifirmat joita kaikki nyt niin kuorossa palvovat 🙂

  Lisätietoa löytyy Nokian webbisvuilta
  http://europe.nokia.com/services-and-apps/nokia-life-tools/services#agriculture

Kirjoita palaute

Subscribe to RSS Feed Seuraa PuhKua Twitterissä!