PuhujainKulma #186: KVG | PuhujainKulma - viikottainen paneelikeskustelupodcast teknologiasta

6 palautetta jaksoon “PuhujainKulma #186: KVG”

 1. DiscoStu sanoo:

  Hienoa musiikkia pörnillä, saako artistia?

  Tästä tuli sellainen mieleen että onko puhkussa mietitty jotain kivaa ja leppoista taustamusiikkia? Vai häiritseekö se liikaa keskustelemista? Jos näin, olisiko podcastiin sellaisen lisääminen mitään?

  Tuli vain mieleen tällainen kun sellaisia on kiva kuunnella jos ne ovat leppoisia 🙂

 2. C sanoo:

  Syy kahteen lataustandardiin on toisen standardin hölmö rajotus:
  http://www.tekniikkatalous.fi/ict/article562256.ece

  ”USB-foorumin ehdoissa määritellään, että liittymää saa käyttää ilman lisenssimaksuja, jos USB-liittimen kautta voidaan siirtää latausvirran lisäksi myös dataa. Näin ollen halpojen peruspuhelimien varustaminen Micro-USB -liittimellä olisi näiden ehtojen vastaista”

 3. teemukss sanoo:

  Olen nähnyt yhden 3D-elokuvan joka oli se ”the 3D-elokuva”(Avatar) ja oli todella suuri pettymys jonka jälkeen ei oo kyseinen tekniikka pahemmin kiinnosta… tasoa odotellen!

 4. Elias sanoo:

  Morjens!

  Youtubesta on löytynyt jo pitkään WebM-videoita*. Toisekseen on aika tyhmää tuomita Googlen päätös sillä, ettei flash-tukea pudotettu myös, sillä toisin kuin H.264:lle, sille ei ole avointa korviketta.

  Erkka sanoi, että voisi kokeilla Firefoxin uusinta beta-versiota. Apua H.264-tuelle ei ole sieltäkään tulossa, sillä niin Firefox kuin Operakin ovat kertoneet tukevansa vain WebM:ää. FSF:kin** suosittelee sitä. Microsoft ja Apple ovat ainoina H.264:n puolella.

  Joku nosti ”terävänä” ilmaan myös, että kun aikaisemmin ollaan oltu sen varassa, alkaako H.264:n kehittäjät keräämään maksuja koodekin käytöstä, niin nyt ollaan sitten Googlen varassa. Tämähän on täysin päätön väite, sillä juuri koodekin avoimuus*** takaa sen, ettei sen käytöstä voida kerätä maksuja.

  Ja vielä selvennystä WebM-nimestä: WebM ei ole sama asia kuin VP8. VP8 on WebM:n videokoodekki, mutta äänikoodekkina toimii Vorbis.

  Yleisesti ottaen vedätte kyllä hyvin, joten ei muuta kuin uutta jakso odotellessa!

  *http://youtube.com/html5
  **http://fin.afterdawn.com/uutiset/artikkeli.cfm/2011/01/21/fsf_ilmoitti_tukensa_avoimelle_webm_lle
  ***http://en.wikipedia.org/wiki/WebM#Licensing

 5. Armi sanoo:

  Kiitos terveisistä! Olin jälleen lenkillä (nyt meni kaksi lenkkiä, tällä kertaa ei pyykkitupaa).
  H26 & IVP-jotkut menivät tosiaan vihellellen yli, mutta en anna sen haitata. Ja useinhan joku teistä tosiaan selittää vähän taustoja ja muuta perustitietoa. Puhkun ansiosta olen oppinut paljon hyödyllistä ja vähän hyödytöntäkin 🙂

  DiscoStu ehdotti taustamusiikkia. Koska tosiaan kuuntelen hölkätessäni pyöräteillä on usein taustahälyä ihan tarpeeksi. Siksi en toivo musiikkia ainakaan koko ajaksi taustalle pilpattamaan. Jaksojen tai aiheiden välissä voisi ehkä olla jokin jingle tai musapätkä.

  Tämän jakson lopussa mainittu käännöshommeli oli tosi mielenkiintoinen.

 6. Pasi sanoo:

  En tiedä WebM:stä, mutta ainakin iPadissa h264 puretaan rauta kiihdyttimellä ja näin saatu akku kestämään 10h ja laite ei käy yhtään kuumana. Tuo on ainakin minusta huima luku, on tyhmää pyörittää mitään muita formaatteja, vaikka se vlc:llä onnistuisikin. Tuntuu että iPadissa netti surfaus kuluttaa enemmän akkua kuin video.
  Onkohan google ottanut kannettavien laitteiden akun käyttöä huomioon WebM:ssä?

Kirjoita palaute

Subscribe to RSS Feed Seuraa PuhKua Twitterissä!