PuhujainKulma 188: Kaksi kalkkunaa | PuhujainKulma - viikottainen paneelikeskustelupodcast teknologiasta

PuhujainKulma 188: Kaksi kalkkunaa


No tätä oltiin odotettu… ”kaksi kalkkunaa” studiossa ja otsikoissa. Nokia ja Microsoft pistivät hynttyyt yhteen, ja jos siitä ei synny kotkaa, niin ainakin yksi jakso PuhKua:

Nokia <3 Microsoft:
Uutinen ei ole varmaan mennyt keneltäkään ohi. PuhKu suhtautuu WP7-nokialaisiin uteliaalla optimismilla, käyttis ei ole vielä valmis, mutta Erkka suosittelisi sitä jo ei-nörteille sukulaisilleen. Tsekkaa Engadgetin live-bloggaukset MWC2011:sta.

Viikon toiseksi kovin uutinen:
HP:n uudet WebOS-laitteet ja aikomukset integroida Palmilta ostettu käyttis myös tietokoneisiin. Kolme Pre-puhelinta ja TouchPad-tabletti. Tulevat kauppohin vasta kesällä, Suomeen tulosta ja hinnasta ei tietoa.
Katso video julkaisutilaisuudesta ja lue Erkan kommentit.

Samsung julkaisi jatko-osat Galaxy S:lle ja Galaxy Tabille
Tabin tuumakoko pomppaa 10.1:een. Samsungin valmistamaa Virallista Google-luuria, Nexus S:ää saa Suomesta maaliskuussa, mutta näyttö ei ole Super AMOLED…

Heittäytykö Sony lapselliseksi
ja vetää musiikkinsa pois iTunesista?

Päättyykö Googlen WebM:n lento lyhyeen?
MPEG LA alkaa syynäämään VP8-kodekin mahdollisia patenttirikkomuksia?

Android Market löytyy nyt netistä
Verkko-ostos asentuu luuriin ihan itsekseen – Pörni tykkää, tietoturvailijat huolissaan.

Elisan tilastot kertovat:
ZTE Blade -käyttäjät imevät bittiä kuin halpa kiinalainen… öh.. Android-luuri.

Guitar Hero -saaga päättyy
Activision Blizzard katkoo kitaroista kielet – hittimusiikkiin perustuvien pelien tekeminen on liian kallista.

MC Geohot
Sony haastoi Geohotin käräjille, hakkeri vastaa rap-videolla.

Viikon kuva ja teksti:

”Nice job Elop, welcome back.”
(FB-kuvatekstikisan voittaja: Ilkka Pirttimaa) ‎

Viikon softavinkit:

 • Pörni suositteli Androidille ja iOS:lle ilmaiseksi saatavaa Pulsea (0€), joka on mukavan visuaalinen RSS-lukija.
 • Erkan iPhoneen tiensä oli löytänyt Chromesta ja Safarista linkkejä lähettävä HandOff (1,59€), kohtauksia aiheuttava EpicLeptic (0,79€) sekä kameran äänilaukaisin Camera Mic (0,79€)

Kalkkunat: PörniErkka

You can Anna palautetta, or trackback from your own site.

6 palautetta jaksoon “PuhujainKulma 188: Kaksi kalkkunaa”

 1. mieshuora sanoo:

  Hyvä oli pituus, mutta Henrikin puute/irkin hiljaisuus aiheutti välillä turhaa hidassoutuisuutta.

  Olette puhuneet nyt jonkin verran tableteista, mutta yksi sellainen jota olen itse seuraillut enemmänkin on jäänyt kokonaan vaille mainintaa, niin ajattelin kysyä, että oletteko kyseisestä tuotteesta kuulleetkaan. Eli kyseessä on tietystikin Notion inkin Adam tabletti Androidilla. Sitä on toimitettu rajoitetuissa erissä jo tammikuun alusta lähtien ja speksit löytyy nettisivuilta notionink.com

  Hienoa, että joku muukin osaa reagoida nokia-uutiseen muutoin kuin itkupotkuraivarilla. Itsellänikin oli reaktio jokseenkin saman suuntainen kuin Erkalla, että tämä voi hyvinkin olla se suunnanmuutos mitä Nokia kaipasi. Jos Meegon tila oli todellakin vielä niin alkeellinen, että sitä ei olisi kehdattu tuoda Barcelonassa esiin, niin itsekin olen Nokian omistajana yliarvioinut osakkeen arvoa ja toisen alustan ottaminen oli tarpeen. Itselläni tämä päätös tosin tarkoitti sitä, että en tulevaisuudessakaan tule ostamaan Nokian puhelimia. Olen nyt kohta melkein pari vuotta kitkutellut Samsungin windows mobilella kun olen odotellut sitä N900:n jatkajaa, mutta kun sitä ei näköjään ole Nokialta tulossa, niin ostan sitten suosiolla jonkun Androidin kohtapuoliin. Windows phone seiska ei vastaa niitä odotuksia joiden vuoksi itse jäin Meegoa odottelemaan. Mutta tästäkin huolimatta en aio osakkeistani luopua vaikka en omistamaani yhtiötä aio kuluttajana tukeakaan.

 2. erkka sanoo:

  @mieshuora: Adam on tuttu, mutta suoraan sanottuna en ole pitänyt sitä oikein millään mittarilla tärkeänä tabletti-kategoriassa. Mutta ihan totta, pelkästään sen näyttöteknologian takia sitä pitäisi pitää tarkemmin silmällä.

  Ja joo, jos on odotellut MeeGoa, niin Android on varmaa se seuraava ovi koputeltavaksi.

 3. C sanoo:

  WP7 puhelimia ei ihan pian ole valmiina(ekat ehkä jouluksi??) joten Symbianeja valmistetaan ja myydään vielä paljon ja jostain (en muista lähdettä) luin että myös se kauan odotettu MeeGo luuri tulisi vielä kauppoihin ennen kuin MeeGo hiipuu tärkeimmän älypuhelinkäyttöjärjestelmän asemasta tulevaisuuden kehitysalustaksi. Itse kans olen odotellut sitä MeeGoa kuin kuuta nousevaa. N900 oli loistava lupaus ja odotin Maemolta paljon, mutta sitten sekin muutettiin MeeGoksi ja kehitykseen tuli jälleen hidastus.

  N900 on vieläkin kova luu joten itse odotan vielä tuon MeeGo luurin jolla pärjäilen varmaan seuraavat 2-3v. 3v jälkeistä maailmaa on niin hankala ennsutaa että katsellaan sitten tilannetta uusiksi. 🙂

 4. erkka sanoo:

  Tuolla kuvaa/videota Intelin MeeGo-tabletista: http://www.engadget.com/2011/02/14/intel-shows-off-more-of-its-meego-tablet-ui-still-needs-lots-of/

  Paha sanoa mitään kun on vielä niin keskeneräinen.

 5. teemukss sanoo:

  Kiva oli kuulla taas puhkun rullaavan! Uutta jaksoa odotellen:)

 6. erkka sanoo:

  🙂

Kirjoita palaute

Subscribe to RSS Feed Seuraa PuhKua Twitterissä!