#190: Mä olen oikeassa, silloin kun mä olen oikeassa | PuhujainKulma - viikottainen paneelikeskustelupodcast teknologiasta

#190: Mä olen oikeassa, silloin kun mä olen oikeassa


Paljon puhetta salamasta ja leijonasta.

Kiitokset edellisen jakson palautteista. Niiden käsittely jäi kesken, mutta nostetaan esiin ainakin C:n lähettämä tieto, että Good Guiden mukaan 30 vihreimmästä puhelimesta 26 on nokialaisia – toivottavasti Ikkuna Puhelin Puhelimet jatkavat linjaa.

Intelin LightPeak on nyt Thunderrrrrrboooolt.
10 Gbps -piuha välittää kuvan ja datan useammallekin näytölle sekä lisälaitteille, nopea kuin mikä – katso demovideo. PuhKu hyväksyy ja toivoo, että vaikka USB 3.0 vaikuttaa tämän rinnalla turhalta, niin Intel voisi tarkentaa epämääräistä arviotaan sen tukemisesta. Thunderbolt tulee Macille ja PC:lle, mutta mutta kehitystyössä mukana ollut Apple sai kunnian debytoida teknologiaa uusilla MacBook Pro -koneilla, jotka ovat varsin nopeita vehkeitä nekin.

OS X Lion pöllyttää vanhoja toimintamalleja.
Erkka oli hurmoksessa uudesta tavasta valita erikoismerkkejä ja Pörni lämpeni uudelleenkäynnistelyjä helpottavalle Resumelle.

Adobe lupailee Flash 10.2 -versiota tulevaksi kevään aikana

…joten Motorolan Xoom tulee kauppoihin ilman flashia.
Startissa Xoomista puuttuu myös 4G-tuki, jonka saa myöhemmin lähettämällä laitteen viikoksi huoltoon. WTF? Onneksi arviot ovat pääsääntöisesti hyviä.

Windows 8 -tabletit tulevat jo Q1/2012?

Mobile High-Definition Link.
MHL yhdistää USB:n ja HDMI:n micro-USB -porttiin. Kalpenee Thunderboltin rinnalla, mutta hyvä uudistus silti.

Android 2.3.3
tuo mukanaan WebM-tuen. Lisäksi Nexus S saa samalla kyvyn luoda NFC-tageja, mutta menettää kyvyn integroitua  Facebook-kontakteihin.

Windows Phone 7 -päivitys karahti kiville peräti 10% fail ratella.
Monilla Samsung-käyttäjillä päivitys ei joko asentunut tai jumitti puhelimen – akun irroitus pitäisi fiksata. Onneksi Angry Birds tulee huhtikuussa.

Nokia povaa Symbianille pitkää ikää
Ja Nokia 900 saa seuraajan MeeGoa pyörittävästä Nokia 950:sta.

Viikon tulevaisuusskenaariovideon tarjoilee Corning.
Mm. gorilla glass -pintoja kosketusnäyttöihin valmistava firma haluaa selvästi lasittaa koko maailman.

HS Open 14.3.
Ilmoittaudu mukaan Hesarin datalouhintatalkoisiin.

Päivitysmuistutus:
Windows 7 Service Pack 1 on saatavilla, ei mitään ihmeellistä?

Virallinen Kinect SDK jakoon.
Microsoft julkaisee virallisia kehitystyökaluja liikkeen tunnistavalle  Kinect-ohjaimelle. PuhKu arvostaa.

Pornolatenssi pienenee.
Chrome 10 nopeuttaa videoiden käsittelyä sivulla

Solar System Wide Web.
Googlen InterPlanetary Internet vie meidät, vittu, kuuhun

24-bittistä musiikkia tulossa verkkomyyntiin?
iTunes ja kumppanit neuvottelevat kultakorville suunnatusta tarjonnasta.

Vietnamiin yölläpelaamiskielto.
Huolestuttavaa holhoamista, PuhKu paheksuu periaattesta.

Lakiehdotus herättää närkästystä
poliisille esitetään oikeutta etämurtautua epäiltyjen koneisiin ja asentaa vakoiluohjelmia ilman takeita tietoturvasta. Liian monta kysymystä jää avoimeksi.

Hopeinen Eero ratsastaa jälleen.
Uusia Apple-maailmaa käsitteleviä Hopeinen Podcast -jaksoja.

Softasuosittelut:

 • Swype Pad (Android, 0€) – helpotusta Androidilla multitaskaukseen.
 • Podcatcher (S60 3rd Edition, S60 5th Edition, Symbian^3, 1€) – kommentteja pyydetty Facebookissa.
 • TuneWiki (iOS 0€) – Hakee soivan biisin lyriikat verkosta ja näyttää ajastettuna.
 • DropPhox (iOS 1,59€) – peruskamerasofta, joka heittää kuvat suoraan DropBoxiin.
 • We Dare (Wii, PS3) – Onko tää ihan oikea juttu? 😀

Kulmilla: PörniErkka

You can Anna palautetta, or trackback from your own site.

12 palautetta jaksoon “#190: Mä olen oikeassa, silloin kun mä olen oikeassa”

 1. Petri Lopia sanoo:

  Kuinkahan innoissaan Applen tempauksesta ovat he jotka joutuvat kirjoittamaan paljon tekstejä joissa on esim. üá tai à kirjaimia?

  Mahtaa olla tympeää jos heidänkin täytyy vähänväliä alkaa painamaan esim. a:ta pidempään pohjaan ja valitsemaan aukeavasta valikosta à ja sitten vasta jatkamaan kirjoittamista.

 2. erkka sanoo:

  @Petri: Eihän toi ota cmd/option/shift-yhdistelmiä pois.

 3. Petri Lopia sanoo:

  No sitten kuullostaa jo paremmalta =) Sain jostain syystä käsityksen, että tuolla olisi tarkoitus korvata vanha systeemi mutta olisikin siis tulossa vanhan systeemin lisäksi =)

 4. sanon suoraan sanoo:

  Vitun hienoa että ohjelmassa puhutaan aivan saatanan suoraan, tämä ei ole mitään perkeleen paskanjauhamista kuten monissa muissa teknologiapainotteisissa podcasteissa jossa vitun nörtit eivät uskalla sanoa mitä siellä perkeleen mielessä liikkuu. Vielä kun sais vähän ihquja teinix maneereita lisää, niin veikkaan että TWIT on ihan oikeasti paskat housussa siellä vitun jenkkilässä.

  Siis ymmärrän että teinix-kieli on tätä päivää, mutta tämä jakso oli jo ennätys vittusaatanaperkele-rintamalla, tehostevaikutus hävisi.

 5. erkka sanoo:

  Olen samaa mieltä, että voisin siistimminkin puhua, mutta nyt mentiin näillä.

 6. C sanoo:

  Nyt kun pyydettiin noita Symbian^3 ohjelmiakin mainostamaan niin tässäpä yksi hyödyllinen.
  Pixelpipe: http://store.ovi.com/content/51490 (ilmainen)

  Lähetä valokuva tai video yli 75 eri palveluun kerralla. Oletuksena se jopa käynnistyy lähetys kyselyyn aina kun olet ottanut kuvan, mutta sen saa myös pois päältä. Itse lähetän kuvan yhdellä kertaa Facebookkiin, Twitteriin, Bloggeriin, Dropboxiin, Flickeriin, Youtubeen ja Oveen. Lähetys vaiheessa tosin noita voi vielä poistella kun eihän Youtubeen kannata valokuvia lähetellä.

 7. C sanoo:

  Ja Pörnille tiedoksi että (Nokiasta riippumatta) noita USB portteja on standardoitu Standard, Mini, and Micro joista se Micro B USB on standardoitu Mobiileissa käytettäväksi (mukana kaikki suuret valmistajat Applea lukuunottamatta)

 8. C sanoo:

  Ja Etelän isojen kaupunkien kulkijoille apua tuo Omat Pysäkit (ilmainen)
  http://store.ovi.com/content/73617

 9. C sanoo:

  Erkka: N8:ssa kuvien ja videoiden tallennus muistin saa päättää (massamuisti tai muistikortti), mutta tallennuskansiot ovat vakiot, esim Suomen kielisessä \kuvat\Kamera ja \videoleikkeet\kamera. Näiden alla tosin tulee hakemistot per kuukausi ja sen alle yksi tai useampi alikansio kuvien määrän mukaan. Muistaakseni yksi kansio saa sisältää vain 100 kuvaa. Puhelimen Valokuvat ohjelma tosin näyttää kaiken yhtenä pitkänä selattavana kuvalistana eli kansiot ovat normaalikäyttäjälle näkymättömissä.

  OviSuiten sync hakee nämä kaikki yhdellä painalluksella PC:lle talteen. PC:llä kuville luodaan vain hakemisto per kuukausi (eli ei alikansioita per 100 kuvaa). Videot ja kuvat saa halutessaan tuoda myös omiin kansioihin

  Kun OviSuite on asennettu ja puhelin sille paritettu (vaikka sekä piuhalla että BT:llä) niin ei puhelinta ole pakko liittää massamuisti tilassa ja silti puhelin tulee Windows Exploreriin asemaksi automaattisesti (OviSuite saa pysyä taustalla). Kuviesn ja varsinkin videoiden siirto BT:n yli on tosin aika hidasta että sinänsä piuha on suositeltava. N8:ssa kun valokuvien keskikoko on noin 1-2MB ja videoa kuvatessa puhelin tuottaa 6min pätkällä noin 500MB tiedoston 🙂

 10. C sanoo:

  Pieni kooste miksi Nokian ei tarvitse mainostaa ”there is an app for that”.. ne kun saa olla puhelimessa jo valmiina 🙂

  http://www.allaboutsymbian.com/features/item/12655_App_for_App_iOS_versus_Symbian.php

 11. T-Eki sanoo:

  Viikon kysymykseen: Puuttuu vaihtoehto ”ihan sama”.
  Thunderbolt voittaa kyllä nimensä puolesta. Toisaalta USB nimenä tai käsitteenä on jo vakiintunut jopa ei niin teknisten ihmisten keskuudessa, että luulisin sen voittavan.

  Toivottavasti siitä tulisi symmetrinen ja siihen lisättäisiin jotkut huulet/ohjurit. Tuntuu että aina yrittää tunkea liitintä väärin päin reikään. Mitä pahempi paikka (esim pöydän alla tietokoneen takana) sitä todennäköisemmin ei vain osu, ja sitten jää kanittamaan johonkin kulmaan…

Kirjoita palaute

Subscribe to RSS Feed Seuraa PuhKua Twitterissä!