#198: Taivas varjele mitä sieltä tulee! | PuhujainKulma - viikottainen paneelikeskustelupodcast teknologiasta

#198: Taivas varjele mitä sieltä tulee!


Sieltä tulee Puuuuuuuuhkuuuu! ja taas mennään.. Erkka innostui ja masentui Googlen iioosta, mutta Pörnille kelpaa kaikki jos vain sähköä palaa.
 • Vielä tämän vuoden aikana esiteltävä Android-versio Ice Cream Sandwich lopettaa sekoilun ja toimii kaikilla alustoilla, jaetaan open sourcena ja tavoitteeksi otetaan, että Android-laitteille varmistettaisi päivitykset ainakin 18 kk ajan, mutta siitä joudutaan todennköisesti tinkimään lo-end -vehkeiden kohdalla.
 • Music Beta by Google kirii ja nokittaa Amazonin pilvisoitinta, verkkoon voi ladata 20.000 biisiä ja toisto onnistuu Androidin päivittyvällä soittimella. Beta-vaihe on maksuton, invite only ja toimii vain Jenkkilässä. Palvelun hinta ei ole vielä tiedossa, toistaiseksi ole ilmoitettu voiko palvelusta koskaan ostaa musiikkia (Android Market sai Jenkkilässä vuokraleffat valkikoimiin, joten peukkua voi pitää) Alkuarvioiden perusteella on vielä varsin raakile, mutta potentiaalia on.
 • Android @ Home vaikuttaa lupaavalta. Rajapintoja avataan ja Android-lisälaitteita saa tehdä ilman mitään validointia ja kuratointia.
 • Käytännössä pelkkää selainta pyörittävät Chromebookit maksvat maltaita, mutta kiehtovat silti.

Pata kattilaa soimaa. Facebook jäi kiinni Googlen tietoturvaa panettelevan kampanjan orkestroinnista. Samaan aikaan Facebook on jakanut holtittomasti pääsyä kaikkien käyttäjien tietoihin.

“Not convinced” – HP ei keksi mitä tekisi Thunderboltilla

Ovi kiinni! Nokia lakkauttaa OVI-brändin, loogista, mutta entäs herra Eldarin aloittama huhu, jonka mukaan Microsoft yrittää ostaa Nokian puhelinosaston? Nokian tietysti kieltää asian. MobileCrunchissa mielenkiintoista spekulaatiota aiheesta. Microsoft on kyllä ostovireessä, sillä vasta ostoskoriin tarttui Skype vaatimattomaan 8,5 miljardin hintaan.

Pienet präntit vertailukelpoisiksi: Suomalaiset teleoperaattorit siirtyvät yhtenäisiin sopimusehtoihin

Viikon piraattilukemat: Jenkeissä 23.000 käräjille yhden leffan lataamisesta, LimeWire tuomittiin 75 M€ korvauksiin, BSA:n mukaan Suomen softapiratismin arvo 146 M€.

Täh? Li n O X: sa Nuancen puh synte sointia, jo a kuulos mu ten  yvältä, m ta suo i ähän pätkii.

NFC-iPhone vasta 2012? Tekniikka ei ole vielä tarpeeksi yleistynyt Applen makuun – toivottavasti Google panostaa hommaan.

Softasuositukset

 • Hey, that’s my fish! (iOS 3,99 € / Android 3,53 €) – Mainio lapsille ja aikuisille sopiva käännös lautapelistä
 • Perfect Cell: (2,39 € / 0 €) – väkivaltainen limanuljaska puzzle mielenkiintoisella ohjauksella iOS-laitteille
 • Viiniopas 2011 (iPhone 0 € / Android 0 €) – Hyvä viiniopas viivakoodihaulla iPhonelle ja Androidille
You can Anna palautetta, or trackback from your own site.

5 palautetta jaksoon “#198: Taivas varjele mitä sieltä tulee!”

 1. henrik sanoo:

  Alkoholi turmelee niin sielun kuin ruumiinkin!

 2. Rami sanoo:

  Mm. Uudella Suomella käytössä oleva ReadSpeaker tuottaa yllättävän hyvänkuuloista suomen kieltä. Saisi löytyä monelta muultakin sivustolta.

 3. AndroidBoyz sanoo:

  Kuten teillä on tapana lopussa kertoja sovelluksia, nii päätin kertoa omat http://www.appbrain.com/user/PatrikSelin/
  Tuosta näkisi sovellukset jotka olen asentanut ASUS Transformeriin.

 4. Kari sanoo:

  Tuli sieltä MM-kulta ja joukkueen johtoa perseet olalla, pelaajat oli vaan iloisia niin kuin pitääkin. Kerrankos sitä ”taivas varjellee” niin nytkin ja Pres. Halonen suojelee, voiko paremmin enää mennä:)

 5. J sanoo:

  Olen käyttänyt TrueCryptillä salattua contineria, joka sisaitsee tikulla ja kulkee mukana avainnipun kanssa. Conteinerissä ne ovat .txt tiedostoina.
  Backupit on sitten koneella.

Kirjoita palaute

Subscribe to RSS Feed Seuraa PuhKua Twitterissä!