#199: Älä ole tyhymä | PuhujainKulma - viikottainen paneelikeskustelupodcast teknologiasta

#199: Älä ole tyhymä


Edellisestä jaksosta on vain muutama päivä, joten aiheet ovat hieman vähissä, Pörnin sloganeissa on kansallissosialistinen klangi ja Erkka raahautuu paikalle suoraan polttereista, eli pientä väsymystä on ilmassa… joten on vain loogista kaikki laitetaan myös videolle.

Verkkokauppa.comin Jätkäsaaren kioski tulee olemaan  avoinna 24/7 ja Pörni tykkää.

Sony jälleen verkkohyökkäyksen uhrina..

Turvallista pilveä. F-Secure julkaisee jotain vuonna 2012.

Oikeus, muttei kohtuus. Matti Nikin lapsiporno.info viimein pois KRP:n suodatuslistalta, mutta piilosakkona oikeudenkäyntikulut jäävän Matin maksettavaksi.

Minimi on 3.6. Mozilla haluaisi“pakkopäivittää” 3.5-selaimet vähintään 3.6:een. Miksi peruskuluttajalle edes tarjotaan mahdollisuutta olla päivittämättä, kysyy Erkka.

Nano-SIM. Apple ehdottaa entistäkin pienempiä SIM-kortteja, Pörni repii pelihousunsa.

Paska salaus, paska paska. YLEn HD-kanavat väkisin kortille, teräväpiirtely menee pelleilyksi.

Softasuositukset:

You can Anna palautetta, or trackback from your own site.

4 palautetta jaksoon “#199: Älä ole tyhymä”

 1. HiskiBoy sanoo:

  Mietin Ihan samaa mitä Pörni sanoi. Miksi puhelimien pitää olla liian ohuita ja silloin ei mahdu kunnon akkua ja käyttöaika lyhenee. Nyt kaikki voisi juu lopettaa sen liian ohuiden laitteiden tekemisen ja keskittyä siihen, että saadaa isompia akkuja ja se tekee laitteesta mielekkäämpää.. Voit kokopäivän streamata musaa spotifystä taikka striimistä podcasteja 😀 kuvata bambuseriin rokkikonsertin. Yms yms. Ja elämä rulettaisi 10: llä 🙂

 2. sph sanoo:

  Kaikista paras askel SIM:ien suhteen olisi siirtyä softa-SIM:iin. Toki tämä olisi hyvä asia kuluttajalle vain jos toteutus takaisi loppukäyttäjälle yhtä kätevän liikkuvuuden kuin SIM-kortin vaihto. Ts. käyttäjä voisi aktivoida/siirtää puhelinnumeronsa lennossa mihinkä tahansa puhelimeen.

  Valmius tähän ja käytännön suunnitelmia on ollut jo vuosikausia puhelinvalmistajilla mutta operaattorit (ja SIM-korttivalmistajat) ovat pistäneet vastaan tiukasti – kontrollipisteen menetys pelottaa.

  Backupista oma setuppi: Kaksi riittävän isoa USB-kovalevyä joista toinen on aina kotona ja toinen muualla (esim töissä, jotakin jää talteen vaikka talo palaisi). Nämä synkataan rsyncillä (YMMV) aina säännöllisin väliajoin. Tämän lisäksi vielä Time Machinella kaikki koti-NAS:ille.

 3. Erkka sanoo:

  HiskiBoy: Mikä puhelin on ”liian” ohut?

  Paksuja puhelimia löytyy kyllä kaupasta, mutta kauppa ei ilmeisesti käy. Niihin luikkuihinkin saa batterypackin ympärille, tilaus vain vetämään.

  Isot akut johtavat myös materiaali- ja paino-ongelmiin, sillä suuritilavuuksista koteloa ei voi tehdä metallista/lasista, vaan natisevasta muovista.

 4. Elias sanoo:

  Erkka: Hyvänä esimerkkinä Samsung Galaxy S, joka on niin paksu, että sen kotelo jouduttiin tekemään natisevasta muovista. 😉

Kirjoita palaute

Subscribe to RSS Feed Seuraa PuhKua Twitterissä!