#208: Meetvursti ja konstaapeli | PuhujainKulma - viikottainen paneelikeskustelupodcast teknologiasta

#208: Meetvursti ja konstaapeli


PuhKun geoaitureiden, Erkan ja Pörnin haaveissa pyörivät Spoty-Soundit ja etäkajarit.
Samsung ei aio IKINÄ ostaa webOoÄssää. Ei muuten aio PuhKukaan. Paitsi jos saadaan se viidellä eurolla.

Nolla-ennustuksia: vuonna 2016  97%:ssa älypuhelimista on kosketusnäyttö.

Työpöydän rooli pienenee Windows 8:ssa – se on hienoa se, sanoo PuhKu.

Kuvien geokätkentää. Flickr esitteli yksityisyyttä suojaavat geoaidat, mutta miten verkostopalvelujen statuspäivitysten lokaatiotietoja voisi parantaa muutoin? Keskustelussa siteerattu Pirkka Aunolan blogipostaus löytyy täältä.

Spotify julkaisi rajapintoja iOS:lle, Erkka ja Pörni haluavat Spotify-integraation musiikkilehtiin. Keskustelussa sivuttu iHome iW1 -AirPlay-kaiutin.

MG Siegler väittää nähneensä Amazonin tabletin: Forkattu Android, ominaisuuksia karsittu. Tietojen mukaan startti 7-tuumaisella, 10-tuumaista myös kehitetty. 7-tuumaisen hinta yritetään painaa 250 dollariin. PuhKu arvostaa.

Langaton TV: Sharp erottaa näytön ja keskittimen, uuteen telkkariin kaikki kuva wlanin yli.

Softasuositus: Merkkipäivistä muistuttava Occasions (iPhone 0,79 €)

You can Anna palautetta, or trackback from your own site.

23 palautetta jaksoon “#208: Meetvursti ja konstaapeli”

 1. McHilly sanoo:

  Mikä on älypuhelin, mielestä wikipedia antaa kohtuullisen hyvä kuvuksen siitä: http://fi.wikipedia.org/wiki/%C3%84lypuhelin

  Hyvää shittiä teidän show, kyllä te tiedätte 😉

 2. McHilly sanoo:

  Tässä toimiva ratkaisu siirrettävään musiikintoistoon vaikka terassille: http://www.verkkokauppa.com/fi/product/51993/cqjxs/Sonos-ZonePlayer-S5-langaton-musiikkijarjestelma

  Olen tuttavalla kokeillut moista ja toimii hienosti. Hallinta Iphonen tai Ipadillä taitaa löytyä jopa jokin droidi softakin, hinta? Joitain kymppejä…

 3. erkka sanoo:

  McHilly: Noi Sonokset ovat kieltämättä varsin hienoja vehkeitä, mitä olen pikaisesti kokeillut ja arvosteluja lukenut. Niistä löytyy tuki mm. Spotifylle ja järjestelmän laajennettavuus ei tule ihan hei vastaan.

  Omalta kannaltani Sonokseen liittyy sellainen hankaluus, että puhelinta/tietokonetta/tms. ei käytetä varsinaisesti soittimena, vaan niitä käytetään ainoastaan Sonos-laitteiden ohjaamiseen. En voi siis ostaa vain pelkkiä etäkajareita ja tuutata niihin kamaa eri laitteilta DLNA:n/AirPlayn yli, vaan pitää ostaa myös Sonos-rautaa siihen väliin. Ei se mikään heikkous ole, vaan konseptuaalisesti aika erilainen toteutus.

  AirPlay-kajareiden osalta tuli vastaan tämmöinen sivusto, joka kokoaa uusia tuotteita: http://airplayspeakers.com/

 4. erkka sanoo:

  Niin ja kiitos 🙂

 5. C sanoo:

  Erkka, Pörni: Älkää unohtako Nokiaa 🙂 Vaikka iPhonesta ei löydy NFC:tä niin sitä käytetään vain Bluetoothin kanssa paritukseen ja varsinainen äänen siirto menee Bluetoothin yli. Ja voi noihin pienellä piuhalla liittää vaikka iPodin (halkaisematon 3,5mm liitin)

  http://accessories.nokia.com/featured-story/nokia-play-360°/

 6. Tomin sanoo:

  Ainakin mun Samsung Galaxy Minissä on FM-Radio, joka kuuluu paremmin kuin nettiradiot. Näin siis ainakin täällä korvessa, jonne 3G kuuluu huonosti. Se joko pätkii liikkeellä ollessa tai ei kuulu ollenkaan kuten kotona. Muuten ihan kiva kännykkä puhelimeksi ja suht pienimuotoiseen uutistenlukuun Google Readerilla.

  En tiedä miten piäkaupunkiseudulla, jossa immeiset kuulemma ansaitsee noppeimman 3G-verkon. 😛

 7. erkka sanoo:

  @C: Thanks! Tuommoinen on mennyt kokonaan ohi, vaikka olen yrittänyt kurkkiakin markkinoille tulevia NFC-tuotteita.

  BT-kajareiden ongelma on, että kohdekajarin valinta tapahtuu usein muualla kuin itse soitto-ohjelmassa.

  DLNA-sovelluksista en ole varma, mutta kaikissa AirPlayta tukevissa softissa soittokontrollien viereen ilmestyy automaagisesti kajarinvaihtonappi jos verkossa havaitaan yhteensopivia laitteita (paritusvaatimusta ei ole edes pakko ottaa käyttöön, esim. kotiverkossa autentikoinnille ei ole mitään tarvetta).

  Käyttöesimerkki omasta arjesta: kuuntelen kotimatkalla podcasteja/musiikkia kuulokkeilla ja kotiin päästyäni soittimen kontrollien viereen ilmestyy nappi, jota painamalla soitto siirtyy olohuoneen stereoihin.

  En ole varma onko Noksun soittimissa pikavalintaa etäkajareille, en ainakaan tässä paria laitetta kokeilemalla löytänyt vaan hommaa piti hoitaa asetusvalikoiden kautta, toki BT-laitteet saa kytkeytymään ”automaagisesti”, mutta silloin magiikkaa kontrolloidaan kytkemällä laitetta päälle/pois.

  NFC-täppäys tuo periaatteessa tuohon vaihtoehtomallin kytkemiselle, mutta jos joka kerta pitäisi mennä paukuttamaan kajaria soittimella, niin mulla jäisi pidemmän päälle käyttämättä (+ vaatimus hankaloittaa sijoittelua). Mutta minä en tosin muutenkaan tykkää bluetooth-kajareista, ne on käteviä lähinnä tilanteissa, joihin en koskaan joudu.

 8. C sanoo:

  @Erkka. Noissa kajareissa on normi puhelimen akku mukana joten ne on täysin johdottomat (ladataan normi micro-USB:llä). Senkus otat se kajarin mukaan kun vaihdat huonetta. Kuulokkeista kaiuttimeen toimisikin hyvin näpäyttämällä NFC:llä mutta iPhonessa ei taida vielä sitä olla.

  Case: Eli kajari odottelee ulko-ovella ja kun tulet sisälle niin NFC-täppää kaiutinta joka herää, yhdistyy puhelimeen ja alkaa toistaa musiikkia. Sitten vain puhelin taskuun ja kajari mukaan. Pistät sen pöydälle kun kokkailet keittiössä ja ruuan hautumista odotellessa kun siirryt patiolle siemailemaan punaviinniä niin otat sen kaiuttimen mukaan ja pistät siellä taas pöydälle. Ja jos satut siemailemaan viiniä jonkun kanssa niin hän kuulee musiikin yhtä hyvin vaikka istuisi pöydän vastakkaisella puolella (siitä nimi 360 astetta 🙂 )

 9. C sanoo:

  Niin ja musiikin langattomasti kotisterkkoihin saa myös tällä http://accessories.nokia.com/products/nokia-wireless-music-receiver/ joskaan ei yhtä hyvin sovi alkuperäiseen tarpeeseen, mutta on myös uusia NFC laitteita.

 10. C sanoo:

  Niin ja tää melua suodattava nappikuuloke oli kans NFC:tä käyttävä http://accessories.nokia.com/products/nokia-essence-bluetooth-stereo-headset/

 11. erkka sanoo:

  @C: Ok, jos kajarin jatkuva kantelu sopii rutiiniin, niin kai tuo sitten toimii.

  Itse en oikein perusta noista pikkupurkeista, joiden lähtöajatus on akkukäyttöisyys ja jatkuva liikuteltavuus, mieluummin vaikka hankin useamman kajarin. Ensimmäinen näkemäni fiksu kannettava kajari on jaksossa iHomen iW1 (http://ihomeaudiointl.com/iW1BC/), jota käytetään ensisijaisesti normaalina aktiivikaiuttimena ja napataan mukaan vain poikkeustilanteissa.

 12. C sanoo:

  @Erkka. Voithan sää pitää sen laitteen myös laturissa (normaali micro-USB laturi) ja ottaa mukaan vain kun haluat. Voit jopa ostaa yhden joka huoneeseen jos haluat. Kun paritat musiikin seuraavaan kaiuttimeen niin edellinen hiljenee (ellei ne ”stereoidu”) 🙂

 13. Pirkka sanoo:

  Kiitos siteerauksesta, kerrankin pääsee lainatuksi laatuympäristössä ja mielenkiintoisten asioiden keskellä!

 14. C sanoo:

  http://aani.nokia.fi/2011/09/06/audioharrastajan-ensivaikutelmia-nokia-essence-kuulokkeista/?cid=ncomblogs-fw-scl-na-bsm-na-facebook-fi-fi-na&sf2131215=1

  Itse en ylensä ole oikein tykännyt nappikuulokkeista, mutta tämän artikkelin jälkeen nuo rupesivat jopa kiinnostamaan. Jos tulee hommattua niin pitänee alkaa oleen kaupungilla kävellessä varovaisempi 🙂

 15. C sanoo:

  @Pörni En yhdy kommenttiisi että Symbian on vaikea (ainakaan S^3, Anna tai Belle) Minusta taas Androidin valikot oli ihan kauheita ja sekavia, joista en löytänyt sitten mitään helposti. Mutta siinä olen samaa mieltä että toiselle on helpompi antaa etätukea järjestelmästä jonka itse tuntee.

 16. C sanoo:

  Google havittelee Hulua (http://digitalmedia.strategyeye.com/article/41dbfbee7c/2011/09/07/Google_planning_big_bid_for_Hulu_Rumour/). Olisikohan jotain tekemistä Motorolalta saadun kodin viihde divisionan kanssa.. ja olihan Googlella tosin omakin TV viritelmänsä josta ammentaa

 17. Pöljä sanoo:

  Tottakai teidän pitää lukea palautteet lähetyksessä mutta älkää tehkö sitä ääneen.

 18. C sanoo:

  http://vimeo.com/28758945
  Pitkä, mutta hyvä video jossa Marko Ahtisaari kertoo N9 suunnittelusta. Suosittelen katsomaan

 19. Pörni sanoo:

  C reps tuo on totta.. se mihin tottuu on aina yleensä selkeämpi kuin toinen.. en tiedä miten puhelimen valikon saisi enään järjestettyä niin että se olisi selkeä.. ehkä yleensä se että ihmisen pitää mennä asetuksiin on outoa.. eli puhelin jos kerta on ”äly” sellainen niin pitäisi kyllä osata itse tekemään.

  Toinen mitä mietin on se että miksi en voi hakea jotain asetusta.. eli jos kirjoitan että bluetooth niin tulee kaikki buetooth asetuksiin liittyvät valinnat ruutuun.

 20. C sanoo:

  @Pörni. Puhelimen valikkoa ei enää saa järkestettyä niin helpoksi kuin se oli ennen. Ennen puhelin teki noin 10 asiaa ja jokaisella oli polkunsa. Sitten tuli HTML joka opetti että vaihtoehtoisia reittejä voi olla useampia ja puhelimien toiminnot lasketaan nykyään sadoissa ellei tuhansissa.

  Tota.. no mutta kun Bellessä on selanen Search widgetti missä voi valita haetko kirjoittamaasi sanaa netistä (esim Google tai Bing) vai puhelimesta (http://lovemynokia.com/wp-content/uploads/2011/08/h1-10.jpg). Jos haet puhelimesta hakusanalla Bluetooth niin siihen tulee myös hakutuloksiin Yhteydenhallinta (Bluetooth).

  Voi kun ne Symbiania haukkuvat joskus vaivautus oikeesti käyttään muutaman viikon S^3 Annaa tai Belleä ja silleen avoimin mielin niin moni saattas yllättyä. Mutta kun kokemukset niistä vanhosita S60 laitteista on huonot ja media pauhaa että Symbian on paskaa niin kaikki toistaa sitä mantraa kuorossa … eikä siinä ole nykytilanteella ja totuudella mitään tekemistä.

 21. C sanoo:

  Niin ja on niihin puhelimiin sitä ”älyä”kin. mm. Nokian betalabrasta löytyy ainakin http://betalabs.nokia.com/apps/nokia-bots ja http://betalabs.nokia.com/apps/nokia-situations

 22. C sanoo:

  Kommenttisi odottaa hyväksyntää.
  09.09.2011 14:57
  Niin ja on niihin puhelimiin sitä “älyä”kin. mm. Nokian betalabrasta löytyy ainakin http: //betalabs.nokia.com/apps/nokia-bots ja http: //betalabs.nokia.com/apps/nokia-situations

 23. […] Jos edellisviikon tuumailu langattomista kajareista jäi kaivelemaan, niin liity keskusteluun jakson 208 kommenteissa. #209: Helsingin parhaat kebabit saa Eerikin Pippurista [ 2:16:49 ] Play Now | Play in Popup | […]

Kirjoita palaute

Subscribe to RSS Feed Seuraa PuhKua Twitterissä!