#211: Poliisit leikkii radiota | PuhujainKulma - viikottainen paneelikeskustelupodcast teknologiasta

#211: Poliisit leikkii radiota


Piiiitkästä aikaa koolla on koko kööri, eli Pörni, Henrik ja Erkka, joka livistääkin ensi viikolla Saksaan.

Poliisit leikkii radiota. Suomen Poliisi aikoo perustaa oman nettiradion podcasteineen, ohjelmasisällöstä voi saada vihiä työryhmän loppuraportista (pdf). Fact check: Toisin kuin lähetyksessä arveltiin, niin poliisiradio.fi ei ole enää vapaa.

 800 miljoonaa FB-käyttäjää saavat ison kasan uudistuksia: mm. uudet kontaktilistat, Timeline (ohjeet ennakkoaktivoimiseksi), paljon uusia nappeja, ärsyttävä Spotify-integraatio, sosiaalisia lukukokemuksia, sivujen kommetntointia ilman tykkäämistäPayPal-integraatio?

Jotain uutta Google plussaankin: haku ja hangoutien broadcasting.

Livekoodausta. Kurkkaa Pirttimaan Ilkan video iOS-softan livekoodauksesta, lisätietoja tempauksesta täältä.

Youtube poistaa poistaa videoiden kestorajoituksen (paitsi Henrikiltä) ja mahdollistaa videoiden pilaamisen 2D-3D-konversiolla.

Verkkovideovuokraamotarjonta (kyllä, se on yhdyssana) paranee, kun Voddler avautuu kaikille Suomessa.

iPad killer vol. 1353 Amazonin tabletti esitellään 28. syyskuuta?5,5 miljardia. Microsoftin Bing pyörii tappiolla.

Striimauspalvelujen kuningas: Spotifyn startti USA:ssa kasvatti maksavien asiakkaiden määrän 2 miljoonaan, ja vauhtia on luvassa lisää, sillä nyt jenkit pääsevät kutsutta sisään.

Sattuu ja tapahtuu. Sony vuoti tällä kertaa asiakastiedot omalle huolto-osastolleen, seurauksena posti alkoi kantamaan rikkinäisiä laitteita asiakkaan ovelle.

Softasuositukset:

 • Changelog Droid (Android) 0€ – Tarkista päivitettyjen softien muutokset.
 • Any Video Converter (Win/OS X) 0€ – Ilmaista videokonvertoija erittäin laajalla formaatti- ja kodekkituelle.
 • Hype (OS X) 23,99 € – erittäin helppotoiminen HTML5-editori näyttävien sivujen tekemiseen.
 • Adobe Ideas (iOS) 4,99 € – Yksinkertainen ja hyvin viimeistelty luonnostelusofta.
You can Anna palautetta, or trackback from your own site.

15 palautetta jaksoon “#211: Poliisit leikkii radiota”

 1. Mikko sanoo:

  Ehkä vähän näsäviisastelua, mutta menkööt 🙂 kommentti vaan Steve Jobsin palkkaan on se, että jenkeissä ns payroll vero ja osakkeista ja muut tulot on eri veroja jotka ei vaikuta tai muuta toisen veroprosenttiaen en vois kuvitella missään maassa, että jos saa palkaksi esim 900k mitä tim cook sai, ku oli COO niin yhtälöi pienempään palkkaan. Mutta joo Love the show 😀

  Ps. Voisi nytten Henrikin puoleks vetää semmosen asian, että vaikka herralle annetaan aikapaljon kritiikkiä niin ei vedä hernettä nenäään mitä oon kuunellu, esim Buzz out Loudia missä ne tyyliin haukkuu kuunteliansa jos kritisoi/korjaa housteja…

 2. C sanoo:

  MikroPC:n toimituksessa seurataan joko Erkan blogia tai kuunnellaan puhkun Facebookkia 😉

  http://www.mikropc.net/kaikki_uutiset/veikkauksen+tietoturva+ei+turvaa+rahojasi++quotsalasana+murtuu+tunneissaquot/a692423

 3. C sanoo:

  Mikon kanssa samaa mieltä. Kiitos Henrik että olet palannut tasapainottamaan Puhkua 🙂

  Ja vaikka lähes aina olet eri mieltä massan kanssa niin niin kauan kuin se ei mene vaahtoamiseksi niin minusta se on aivan sallittua ja monesti Puhkussa jopa tervetullutta ja tarpeellista 😉

 4. henrik sanoo:

  Kiitän & arvostan kommenttejanne olemassaoloni tasapainottavasta vaikutuksesta. Tämänkertaisen ohjelman jälkeen kun oli jo itsellänikin sellainen oli että tulikohan sitä ladattua vähän turhan jykevä täyslaidallinen Henrikkiä.

  Minulla ei mene kovin hyvin.

 5. Aapo sanoo:

  Asiallinen ja mielenkiintoinen jakso. Lukuunottamatta alun tunnin mittaista Facebook lätinää. Sen olisi voinut paljon tiivistetymmin, itse ainakin koin sen liian perinpohjaiseksi sekä Henrik jäi koko keskustelussa lähes ulkopuoliseksi; hyvästä syystä mutta kuitenkin.

 6. Aapo sanoo:

  E. ”sen olisi voinut käydä” 😀

 7. quieto sanoo:

  mitä helvettiä, paskaa erkan lätinää josta kukaan ei ottanu mitään selvää.
  toivottavasti jää sinne saksaan niitten vaivaksi

 8. Aksu sanoo:

  Kertoo aika paljon netin suosituimmasta yhteisöpalvelusta, kun teknologia-alan podcastin tunnin pyörittelyn jälkeen kukaan ei ole yhtään alkua paremmin kartalla siitä kuinka se toimii. Kuinka se on toiminut ennen ja kuinka se toimii jatkossa. Siis siitä huolimatta, että lähes jokainen meistä käyttää sitä tuntikaupalla päivittäin.

 9. C sanoo:

  Itse ole konvertoinut noita videoita eri laitteille tällä http://www.pocketdivxencoder.net/EN_index.htm myös ilmaisella ohjelmalla joka ei vaadi edes asennusta vaan riittää kun käynnistää. (kulkee muiden portable appsien mukana)

 10. JTH sanoo:

  Kiitos taas hyvästä jaksosta! Totta, Henrik tasapainottaa ja tuo toisenlaisia kulmia keskusteluihin ”maantasalta” ja taas Erkka leijuu spekuloiden tulevaisuuksien taivaissa, hieno combo. Onko tulossa erityinen iPhone 4S/5 julkistus jakso?

 11. Pörni sanoo:

  JTH: En usko että PuhKu pitää mitään ylimääräistä pienen iPhone päivityksen takia 😉 PuhKu ei yleensäkään ole näitä tehnyt vaan se on ollut Hopeisen Podcastin heiniä.

 12. Proffa sanoo:

  Puhku on parhaimmillaan kun trio on paikalla!

 13. Proffa sanoo:

  BTW! Hienoi noi vakio kommentoija kuvat on!

 14. Toopa sanoo:

  Microsoftin Zunesta saa muuten myös vuokrattua leffoja nyt kun tuo Windows Phone Mango ja Marketplace julkaistiin myös Suomessa. Tosin valuutaksi näyttäisi kelpaavan vain Microsoft Pointsit joten en ole raaskinut testata toiminnallisuutta enkä varmaan ihan heti testaakaan sillä tuo pistesysteemi on, no sanotaanko perseestä.

  Uusi leffa maksaa 420 pistettä mutta vähimmäismäärä minkä voit pisteitä ostaa on 400 pistettä joille hintaa kertyy 5€. Seuraava porras on sitten 1200 pistettä joista taas saa kustantaa jo 15€.

  Paska systeemi, paska paska.

Kirjoita palaute

Subscribe to RSS Feed Seuraa PuhKua Twitterissä!