#212: Ameisön Kaindöl Foior! | PuhujainKulma - viikottainen paneelikeskustelupodcast teknologiasta

#212: Ameisön Kaindöl Foior!


PuhujainKulma on jälleen surkastunut duoksi Pörnin vetäessä äänenlaatu-vammaisen Henrikin viikon teknologiauutisten häkellyttävän jännittävään maailmaan.

Steve tuo digiviihteen pohjolaan. iTunes lanseerasi salavihkaa elokuvavuokrauksen ja -ostot myös pohjoismaihin. Myös AppleTV:tä ja uutta iPhonea odotellaan. Mutta missä on J.J? … Tai siis iPodit?

Spotify liittyy pahuuden imperiumiin. Yhteistyö FaceBookin kanssa nousee stratosfääriin kun uusia tilejä voi luoda vain FaceBook-tunnuksilla ja koko kuunteluhistoria menee suoraan suosiaaliturvakkeille. Mutta piratismiin se on tepsinyt, ainakin Ruotsissa.

DVD, tuo esi-isiemme formaatti. Tai ainakin analysti X povaa formaatin kuolemaa vuoteen 2015 mennessä.

Meego forkataan Tizeniksi. Ja jollakin ihmeellä tuokin sanasekamelska tarkoittaa oikeasti jotain. Intel luopuu myös Meegosta, aloittaa uuden Tizen-käyttiksen yhteistyössä Samsungin kanssa. Myös Nokiaa uusi Linux-mobiilikäyttis kuumottaa.

HTC:n Androidit vuotavat taas. Viikon softasuositukseksi kenties nousee koko puhelimen murtava HTCLoggers.apk?

Lisää jenkkikivaa. Amazon lanseerasi tappiolla myytävän huippuhalvan Fire-tabletin. Suomikin saa vanhan Kindle-lukijan.

Selainsodat saamassa jännittävän käänteen. Chrome on käyttöosuudessaan aivan Firefoxin kintereillä, siitäkin huolimatta että MicroSoftin mielestä hakujaarlien selainkörmäle onkin virus.

Tutkiva journalistimme kerää julkisuutta. Erkan blogista tarttui MikroPC:llekin huoli Veikkauksen nettisivujen tietoturvasta.

Google+ onkin… mikä? Google uudelleenbrändää kaikkia palvelujaan, mutta ei kerro miten.

Syntymäonnittelut:

Saudi-Arabian ihme NMT täyttää rehvakkaat 30 vuotta.

Softasuositukset:

httpvh://www.youtube.com/watch?v=MntOm_bj0Lk&hd=1

You can Anna palautetta, or trackback from your own site.

10 palautetta jaksoon “#212: Ameisön Kaindöl Foior!”

 1. Proffa sanoo:

  Henrikin äänet oli täysin toimivat ja Facebook on perseestä! Ei mulla muuta… …kiitos!

 2. Patti sanoo:

  Eikös jo pitkään olla huhuttu, että Apple tuo nimenomaan sekä iPhone 4S:n, että iPhone 5:n tänä vuonna markkinoille. Ja iPhone 4S:n hinta sitten olettaen olisi melko alhainen. Mutta huomenna saadaan tietää. Ja iPodien lopettamisesta on myös ollut huhuja liikkeellä. Jos eivät myy, niin kai niitä on turha enää uusia malleja puskea markkinoille.

  Hyvää erinomaista PuhKua jälleen kerran. Kiitos Henrikille, että jaksoi raahautua paikalle, vaikkakin sitten huonommalla äänenlaadulla.

 3. C sanoo:

  Itsellä alkaa kans kohta ystävällisyys loppu FireFoxiin mutta mihin sitä siten vaihtas? Chrome on varmasti hyvä, mutta Google tietää minusta jo ihan riittävästi joten jo siitä syystä en sitä halua. Opera.. no ehkä, mutta toisaalta rupesin miettimään josko tuo IE olisi myös viime vuosina parantunut että pitäisikö antaa mahdollisuus.

  Suositelkaas muitakin selaimia. Käytän selainta töissä ja kotona ja monella eri koneella joten bookmark/tilanne synkka vois olla kiva, mutta kun en haluais sitä Chromea

 4. Rami sanoo:

  @C
  Googleton Chrome tunnetaan nimellä Chromium http://www.chromium.org/Home

 5. C sanoo:

  @Rami
  Hyvä tietää, mutta nykyseen tarpeeseen vielä vähän vaiheessa 🙂

 6. Mossi sanoo:

  Ihan vain yleistä lätinää pitkäaikaiselta kuulijaltanne joka ei ole koskaan itsestään missään mitään ilmoitellut, en edes facebookissa enkä google plussassa. Jeps, en ole liittynyt kumpaankaan palveluun, vaikka tietokone ja internet on ollut tuttu jo vuosikymmeniä :). En tosin omista tatuointejakaan, olen kai kummallinen…

  Hiano jakso oli taasen. Sunnuntai-illat menee rattoisasti kuunnellessa ohjelmaanne ja nukahtaessa puhkun pölinään. Ettehän kuitenkaan ottako nukahtamistani ohjelman aikana huonona asiana, siitä on tullut minulle ihan vaan perinne ja seuraavana aamuna kuuntelen sitten loppuun mihin kohtaan jäinkään. Tottunut vaan nukahtamaan johonkin meteliin, jos ei kissan naukumiseen, akan jäkätykseen niin sitten puhujainkulmaan 🙂 (toinen kova sana on radio dein Leo Meller ja taivaan ja maan väliltä, uskovaisten ”pekka sauri”), sekin myös podcastina 😀

  En tämän enempää jaksa jaaritella, hyvää jatkoa teille kaikille sinne ja jatkakaahan puhkua vielä pitkään, itse ainakin olen tykännyt!

  Morjenttes!

 7. Rami sanoo:

  @C
  Mitä tarkoitat ”vielä vähän vaiheessa”? Chromium on täysin käyttövalmis. Voit ladata selaimen haluamallesi käyttöjärjestelmälle osoitteesta http://www.getchromium.org/

 8. C sanoo:

  @Rami. Edellisestä linkistä en mielestäni löytäny ku sourcena ja luulin että se ei ollu vielä valmis. Täytyypä ladata tuolta testiin. Kiitos.

 9. Rami sanoo:

  Laitoin tosiaan huonon linkin ekaksi. Googletin vain äkkiä Chromiumia ja tuo sattui ensimmäisenä silmään. Sivusto on suunnattu näköjään kehittäjille.

 10. Teemu sanoo:

  Kindlestä sen verran, että sitä mainosrahoitteista Kindleä ei saa Suomeen ollenkaan tilattua, vaan pitää tyytyä kalliimpaan ja mainoksettomaan versioon. Hinnaksi muodostui kotiin kannettuna 120e sivukuluineen.

  Taitaa siltikin jäädä halvemmaksi vaihtoehdoksi kuin lähikaupassa myytävät lukijalaitteet, tosin Kindle ei tietystikään tue Adoben DRM:ää… Muuten kyllä varsin ovela peli ja erittäin lukijaystävällinen tuo eInk 🙂

Kirjoita palaute

Subscribe to RSS Feed Seuraa PuhKua Twitterissä!