#218: Teknisesti Suomen edistyksellisin | PuhujainKulma - viikottainen paneelikeskustelupodcast teknologiasta

#218: Teknisesti Suomen edistyksellisin


Linjoilla on, ei vain kaksi, vaan kolme pseksikästä leijonaa! Henrikin häkintosh-projekti on siis onnistunut.

Big Ass Tablen saa nyt muutamalla kympillä (6200 €), tsekkaa video ennen ostopäätöstä.

Henrikin 1. sukupolvi, Apple vaihtaa sen.

Samaan aikaan Ameriikassa: Google avasi musiikkikauppansa ja Apple päivittää omaansa.

Viikon sekava monologi: Erkan aiheena on tällä kertaa Terminator-mytologia, naisten cameronilainen emansipaatio sekä singulariteetti ja ahmat.

Le sammakko. Nokian Ranskan maajohtaja lupailee Win8-tablettia ensi kesälle. Turpa kiinni, sanoo Elop ja vinkkaa paikalle Carlan ja Donnan.

Katsomohko. MTV3:n HTML5-katsomo on ”teknisesti Suomen edistyksellisin”, mistä vahva indikaattori on, ettei se toimi Pörnin Desiressä.

_nomap. Google tarjoaa tukiasemanuuskintaan erikoista opt-out -ratkaisua. Onko ehdotus kuluttajille vittuilua vai ei, ratkeaa viikon kysymyksen muodossa PuhKun sivuilla.

Siriä kohta suomeksi? Petterin mukaan Nuancelta tulossa ilmainen sanelusofta iOS:lle.

Jäätelöleivän resepti jakeluun, kuka tekee parhaan forkin?

16 ydintä on uusi musta.

Apple vs. Samsung -väännöstä ei komiikka lopu.

Der Kommissar on hieno biisi, mutta myös EU-komissaari Neelie Kroes puhuu asiaa.

Viikon softasuositukset ovat kovin OS X -painotteisia, koska Henrik’kin on omenapoika:

 • Better Snap Tool, OS X (1,59 €) – Windows 7 – ikkunahallintamagiikkaa Macille.
 • Clean Writer, OS X (ALE: 0,79 €) – Häiriövapaata kirjoitussovellusta halvalla, päivittyy pian kalliimmaksi Pro-versioksi samaan hintaan, joten kannattaa pitää kiirettä.
 • Fantastical, OS X (15,90 €, ilmainen trial täältä) – Fantastinen luonnollista kieltä ymmärtävä lisuke kalenterien pikahallintaan.
Viikon kyselyn tulokset:

httpv://www.youtube.com/watch?v=Fbfn_m1cTu0

You can Anna palautetta, or trackback from your own site.

20 palautetta jaksoon “#218: Teknisesti Suomen edistyksellisin”

 1. henrik sanoo:

  Pörnin ja Erkan toivoma Leijonavideo;
  http://youtu.be/yMPedg6m1OY

 2. Erkka sanoo:

  Tajusinpas just, että Googlen musiikkikaupan kohdalla sivuutettiin semmoinen merkitävä juttu kuin artistien mahdollisuus myydä itse musiikkiaan!

 3. Veli-V sanoo:

  Speksikästä http://naaspeksi.fi/

  Noin, kun on saatu mainostustus tehtyä, niin oli mulla asiaakin.
  Yksinkertainen teksti editori, jossa on myös mukana j(oidenkin kaipaama distraction free mode http://bit.ly/qLQN1S) http://www.sublimetext.com/
  Softa on periaatteessa maksullinen, mutta ilmais version käyttöön ei ole muuta estettä, kuin silloin tällöin tallennettaessa tule pop up.

  Mutta eipä mulla varmaan muuta tähän hätään.

 4. AR sanoo:

  Kait tuo katsomon html5-versio voisi toimia ihan ’tavallisellakin’ tietokoneella. No ei toimi. ”Katsomon videoiden toisto ei valitettavasti onnistu käyttämälläsi laitteella.” Houkuttas enemmän kuin Silverlight.

 5. C sanoo:

  Juu ei toiminu Katsomo N9:lläkään. Selain tukee HTML5:ttä, mutta Katsomo ilmeisesti tarkistaa että jos ei ole iphone tai iPad niin ei kelpaa. Eli Katsomosta ei ole tehty HTML5 versiota vaan Apple versio 🙁

 6. Teme sanoo:

  Katsomo.fi katsominen ”HTML5” versiona onnistuu kyllä ainakin pöytäkoneen/läppärin Safarilla, kun asettaa Developer-valikosta User-Agent tiedon vaikka iPadiksi.

 7. Ville sanoo:

  Henrikin softasuosituksesta, Clean Writerista, on se mainittu Pro-versio tämän päivän ajan kaikkien ladattavissa ilmaiseksi App Storesta. Tämä siksi, että Clean Writerin käyttäjät voisivat päivittää maksutta Pro:hon, joka ei ole App Storen näkökulmasta päivitys vaan eri softa (= eri nimi).

 8. Teme sanoo:

  ”Tajusinpas just, että Googlen musiikkikaupan kohdalla sivuutettiin semmoinen merkitävä juttu kuin artistien mahdollisuus myydä itse musiikkiaan!” (Erkka)

  Tämä saattaa olla koko Google Music -palvelun merkittävin ominaisuus. Google Music avaa muusikoille aidon mahdollisuuden myydä musiikkiaan helposti ilman levy-yhtiösoppareita ja jättää muusikoille vielä 70 prosentin osuuden myyntituotoista.

 9. C sanoo:

  @Teme: No läppärillä se Katsomo toimii normaalinakin. Tuo hötömölö5 versio olisi tärkeä juurikin puhelimille joissa ei ole Flashia

 10. erkka sanoo:

  @Teme: Joo, se on kova. Edelleen tietty suhteellisen harva indie-bändi pystyy markkinoimaan itsensä huipulle, mutta yksi kanavakin lisää on aina parempi.

  Isoille nimille tuossa voi olla entistä parempi neuvotteluvaltti. Mietin tuossa, että millaisetkohan kulut jollain Radioheadilla tai Nine Inch Nailsilla on ollut omissa suoramyyntiratkaisuissaan?

 11. Ihminen sanoo:

  Lapsellista tuo kyselyn kanssa temppuilu, tosin ihan piristävääkin.

  En kyllä rupea omaa tukiaseman nimeä muuttamaan tuon takia, koska se näkyy kaikille ja sotkee muita aseman käyttäjiä. Jos tuo jotenkin pitäisi tehdä, niin lisätään tukiaseman tietoihin käyttäjälle näkymätön bitti (muutetaan tukiaseman asetuksista), jossa sanotaan, että tätä (ei) saa käyttää mapsin kanssa. Ensimmäisenä tuota varmaan tukevat OpenWRT-laitteet.

 12. Teme sanoo:

  @C No tottakai pystyy, mutta jos ei anna arvoa Flash/Silverlight plugineille niin nyt pärjää sitten ilmankin, mikä on loistava juttu. Katsomon toteutuksessa onkin siirrytty näin 2010-luvulle, kunpa ruutu ja areena vain seuraisivat perässä.

  Toteutuksessa tosin on luultavasti tehty jotain vähemmän fiksua sillä katsomon striimin videopäätteen perusteella (mp4), jos siitä nyt jotain voi päätellä, video on koodattu H.264:lla, minkä pitäisi toimia ilman ongelmia Androidillakin.

 13. Pörni sanoo:

  Hyvä pointti tuo Google musiikki jutusta että indie bändit pääsee sinne myös.. eli ns. appstore musiikille.. Me likes! (levy-yhtiöt ehkä ei) 😆

  Tuota katsomon iTuki tai yleensä tämä iHössötys menee mielestäni välillä jo liian pitkälle.. jep iPad rulaa tablettimarkkinoilla.. ja iPhoneja on aika monella.. mutta kyllä näitä muitakin laitteita on vielä prosentuaalisesti enemmän ihmisillä.

 14. Ninnnu sanoo:

  N9:iin tuli PR1.1 päivityksen myötä valikkoihin Swype-täppä josta sen saa päälle ja pois. Vielä kun saisi jostain karsittua ne ylimääräiset kielet siitä kielinapista joka on siellä näppäimistössä ettei tarvis joka kerta kelata kaikkia mahdollisia kieliä läpi kun haluaa vaihtaa FI-EN-FI.

 15. JH sanoo:

  Toivottavasti saadaan katsomosta myös pc:lle html5 versio. Ubuntussa toimii surkeasti nuo silverlight viritykset. Hyvällä tuurilla säätämällä voi saada toimimaan, mutta suoraan ei toimi vaikka linuksille on moonlight laajennus, jolla pitäs silverlight toimia. Joskus olen lähettänyt palautetta ja vastaus oli, että valitettavasti linuxia ei tueta vielä, eikä välttämättä jatkossakaan.

 16. erkka sanoo:

  @Ihminen: Lisää piristäviä kyselyjä, ollos hyvä: https://www.facebook.com/PuhujainKulma/posts/10150424934198839

 17. hiisty sanoo:

  Terve.

  Olen jo pitkään kuunnellut suomen John C. Dvorak wannabe:tä, suomen köyhintä teknologia podcastajaa ja mutisijaa ( tosin vastamelu kuulokkeiden ansiosta nykyään pörnin puheesta saa jopa selvää lentokoneessa)

  Tukiaseman ssid nomap funktio tulee olemaan hyödyllinen minulle, seuraavasta syystä. Reissaan työni puolesta paljon, ja matkoilla minulla on mukana wlan-tukiasema, jotta hotelissa saisin kaikki laitteet nettiin. Nyt kuitenkin google tai android laitteeni on päättänyt etä tukiasemani on japanissa. Ja nyt esimerkiksi olen saksassa mutta hotellihuoneessa koordinaatit ovat Osakassa.

  Suurin ongelma on se etten tiedä mikä softa tai mahdollisesti googlen kuvausauto on tämän tiedon hankkinut, ja miten voisin päivittää tukiaseman paikkatiedon, tai poistaa sen kokonaan, nomap tuskin enää auttaa.

 18. erkka sanoo:

  @Hiisty: Joo, kätevä lisä teknotiedostavalle kuluttajalle, se on ihan totta, mutta normikuluttajalle ohje on hepreaa.

 19. Ihminen sanoo:

  En myöskään käytä Facebookia.

 20. erkka sanoo:

  @Ihminen: Taisit missata vitsin? 😉

Kirjoita palaute

Subscribe to RSS Feed Seuraa PuhKua Twitterissä!