#220: Kirjaston tuhopoltto onnistuu edelleen paremmin bensalla kuin tulostimella | PuhujainKulma - viikottainen paneelikeskustelupodcast teknologiasta

#220: Kirjaston tuhopoltto onnistuu edelleen paremmin bensalla kuin tulostimella


Carrier IQ kummastuttaa maailmalla. Operaattoreille analytiikkaa keräävän sovelluksen pelätään keräävän enemmän tietoja käyttäjästä kuin soveliasta olisi. Havaintojen mukaan softalla on mm. kyky nähdä kaikki mitä käyttäjä kirjoittaa, mutta ei ole vielä todisteita, että arkaluontoisiatietoja lähetettäisiin minnekään. Operaattorit ja valmistajat vakuuttelevat viattomuuttaanAndroidille löytyy tarkistussofta.

Platformify. Spotify alkaa tukea palvelun rajapintoja hyödyntäviä applikaatioita, kuten lyriikat synkassa esittävä TuneWiki sekä musiikkiartikkeleita ja soittolistoja julkaiseva Rolling Stone. Suorat linkit betaversioon: WinMac

Hiillosfox. Mozillan tuottoisa sopimus Googlen kanssa lähenee loppuaan – miten käy Firefoxin ja muiden projektien jos rahoitus romahtaa?

Missä vessa? Google Maps 6.0 for Android tukee sisätilakarttoja.

Tulostimien ”hiilijalanjälki”. Tuhopolttoyritykset onnistuvat jatkossa kätevästi hyökkäämällä tulostimiin väärennetyillä firmware-päivityksillä.

STFU. Tuomari heitti Applen Samsung-myyntiestovaateen ulos Jenkeissä.

All you domain are belong to U.S. Nevadalainen tuomioistuin määräsi 700 Chanel-piraatteja myyvän sivuston domainit epämääräisessä maineessa olevan GoDaddy -domainhotellin haltuun sekä käski haku- ja verkostopalveluja poistamaan piraattisivuihin viittaavat hakutulokset. Hämmentävää sopassa on, että yksikään osapuolista ei varsinaisesti toimi  Nevadassa ja kunnollista oikeudenkäytiä asiasta ei ole käyty.

63206 – Facebook-statuksiin mahtuu nyt juttua vaikka muille jakaa: demopostaus.

Suoria TV-lähetyksiä Facebookin kautta (300:lle kerrallaan)

Mini-BetaATRAC MaxDisc. Sony jatkaa omien mediaformaattien kehittelyä.

Softasuositukset:

 • Voodoo Carrier IQ detector, Android (0 €) – Lymyääkö puhelimessasi Carrier IQ
 • BoinxTV Home, OS X (39,99 €) – nopeaan videotuotantoon
 • Sleep Cycle, iOS (0,79 €) – Softa kartoittaa unirytmiä ja etsii sopivaa kohtaa herätykselle.
Viikon kysymys:
Lokitietojen perusteella Skynet hakkeroi viikon kyselyn, kiitämme vaivannäöstä 🙂
You can Anna palautetta, or trackback from your own site.

2 palautetta jaksoon “#220: Kirjaston tuhopoltto onnistuu edelleen paremmin bensalla kuin tulostimella”

 1. Pörni sanoo:

  No onhan siinä Androidin google kartoissa tuki myös omille kartoille. Tämä käsiteltiin tosiaan joskua aikaisemmin ja silloin jo joku kuuntelijoistamme kertoi että tämä on mahdollista. Eli oli silloin ja on nyttenkin 😉

 2. Erkka sanoo:

  Tosiaan, asiasta oli puhetta.

  Asiasta jäi epämääräinen käsitys, kun omat kartat eivät olleet tuettuna kaverin Androidissa, mutta sen luurin softa oli todistetusti niin vanhaa.

Kirjoita palaute

Subscribe to RSS Feed Seuraa PuhKua Twitterissä!