#222: Hyvitysmaksutonta joulua ja tv-luvatonta uutta vuotta | PuhujainKulma - viikottainen paneelikeskustelupodcast teknologiasta

#222: Hyvitysmaksutonta joulua ja tv-luvatonta uutta vuotta


Joulujaksossa julistetaan joulurauha ja paneeli ei muistele vain kulunutta vuotta 2011, vaan paneeli muistelee myös mitä paneeli muisteli vuosi sitten vuodesta 2010. Ai, että onko luvassa eeppisen pitkä jakso? No on! Jauhantaa riittääkin peräti 3,5 tunnin edestä, mikä nostaa vuonna 2011 julkaistujen 38 jakson yhteismitan yli 70 tuntiin!

Vuoden 2011 kohokohtia olivat mm. hakkeroinnit ja tietomurrot, käyttöjärjestelmien uudet tuulet ja tablettien tulva. Henrikin elämää muutti Pukkilan 3G, Erkka elokuvien verkkovuokraus sekä digilehdet ja Pörni maksaa edelleen 7-tuumaisen Galaxy Tabin osamaksuja.

Sitten päästäänkin itse asiaan, elipisteiden laskuun. Perinteisesti puntariin pääsevät myös vuosi sitten tehdyt profetitat. Vuosi sittenvoiton vei täpärästi Erkka 6 pisteellä, Henrikin viedessä hopeasijan 5,5 pisteellä ja Pörnin pitäessä perää neljällä – kuuntele jakso ja jännää kuka nappaa tällä kertaa voittoon oikeuttavan määrän peräti 63 jaossa olevasta pisteestä.

Nostrapuhku: Ja mitä olisi joulujakso ilman tulevan vuoden ennustuksia. Paneeli innostuu latelee pöytää ennusteita lähemmäs 70 pisteen arvosta… tai no, 20.070:n pisteen arvosta, jos tarkkoja ollaan. Vuodelle 2012 povataan mm. Nokian, Rovion ja TV-kaistan kohtalot, Apple- ja Android-tuotteiden ominaisuuksia, muutama uusi laki sekä Henrikin siviilisääty.

Softasuositukset: Vuonna 2011 suositellut softasuositukset löytyvät listattuna täältä

Ja linkit vielä jakson alussa käsiteltyihin uutisiin:

Puhku kiittää, kumartaa ja kuittaa. Oli huikea vuosi 2011, palataan asiaan tammikuussa 2012. Hyvää joulua ja teknologiarikasta vuotta 2012!
You can Anna palautetta, or trackback from your own site.

7 palautetta jaksoon “#222: Hyvitysmaksutonta joulua ja tv-luvatonta uutta vuotta”

 1. Samuli23 sanoo:

  Komea jakso. Kuuntelin loppuun, mutta nukahdin kyllä pariksi kymmeneksi munuutiksi kesken kaiken 😀 Kulkuset!

 2. erkka sanoo:

  Kulkuuuseeet!

 3. Aksu sanoo:

  Ennustan tabletteihin (saattaa jäädä toiveen tasolle) tulevan jonkinlaisen usean käyttäjän tilienhallinnan. Yhtä laaja siitä ei varmaan tule kuin ns. oikeissa käyttiksissä, vaan se on enemmänkin kuka saa nähdä tai suorittaa mitäkin sisältöä. Varsinainen hyöty siitä saadaan kuitenkin, kun selain, sähköposti, kalenteri, muistio ja vastaavat tulevat henkilökohtaisiksi – kuten niiden kuuluukin olla.
  Yksi profiili on todennäköisesti master user, jolla on oikeus synkata tabletti koneen kanssa tiedostojen siirtoa varten. iPad ja iTunes useilla käyttäjäprofiileilla not gonna happen. Ja Pörnin seuraava tablet on iPad3. 🙂

 4. Marko sanoo:

  Tuosta Osuuspankin muutoksesta: Pistäkää kaikki palautetta Osuuspankille (op.fi, etusivulla linkki Anna palautetta).

  Itse laitoin ja vastauksessa annettiin ymmärtää että haittaohjelmat olisivat syynä tähän v-mäiseen muutokseen:
  ”On tiedossa tapauksia, joissa haittaohjelman tekemä rahansiirto on jäänyt kiinni maksun lisävahvistukseen. Eli asiakkaan rahat on saatu turvaan maksun lisävahvistuksen ansiosta.”

  Laitoin vielä paluupostia että ottaisivat nyt edes iPhone-sovelluksesta tuon lisätarkistuksen pois. Uskoisin että jos palautetta tulee tarpeeksi voisi jotain parannusta asiallekin tulla.

 5. TT sanoo:

  Kiitos kuluneesta vuodesta, Erkka, Henrik ja Pörni.
  Hyvää Joulua ja riemukasta Uutta Vuotta kaikille.

  Ennustan että Apple tulee tekemään suuria ostoja vuonna 2012, johtuen suuresta määrästä ylimääräistä ”käteistä”. Jotain näyttöjen valmistajia taisi jo ostaakin.

  Nokian Windows-puhelimien suosio tullee riippumaan siitä miten hyvin Microsoft ydistää Windosin mobiiliversion varsinaiseen työasemaversioon. Jos Windows -käyttäjät saavat jotain todellista etua käyttäessään Windows-puhelinta, verrattuna kilpailijoihin, niin tulevaisuus myös Nokialle näyttää hyvältä.

  Kulkuset.

  ___
  TT

 6. Kuu ntelija sanoo:

  Valinta: Kulkuset!

 7. IsoJussi sanoo:

  Kiitoksia koko poppoolle!

  Kulkuset.

Kirjoita palaute

Subscribe to RSS Feed Seuraa PuhKua Twitterissä!