#223: 55-tuumainen piraattiooppera | PuhujainKulma - viikottainen paneelikeskustelupodcast teknologiasta

#223: 55-tuumainen piraattiooppera


2012 alkaa iloisesti Kessillä, eli Las Vegasin Consumer Electronics Showlla. Messujen annista Puhkun paneelissa sivuttiin mm. seuraavia:

Muita uutisia:

Googlen “Social Searcchintapa nostaa Google+ -palvelun sisällöt kärkeen hakutuloksissa aiheuttaa närää muissa verkostopalveluissa. Mutta kuuluvatko kavereiden jutut ylipäätään hakutuloksiin?

Chrome sai  page rank -sanktion sääntöjen vastaisesta mainonnasta

Oikeus ja typeryys. Suomessa oikeus haksahti TTVK:n lobbaukseen ja määräsi Elisan blokkaamaan PirateBay:n IP:t ja niihin osoittavia domaineja – menettely ei kuitenkaan ollut ongelmaton kuten verkkoaktiivi Matti Nikin tutkintapyynnöstä käy ilmi.

Samaan aikaan toisaalla: Musiikin myynti nousee ensi kertaa melkein vuosikymmeneen ja Kopismi saa Ruotsissa virallisen uskonnon aseman.

Lukuvinkki: 
Elokuvakriitikko Kalle Kinnunen haastattelee Kuvien takaa -blogissaan elokuvarestaurointiguru Grover Crispia: osat yksi, kaksi ja kolme.

You can Anna palautetta, or trackback from your own site.

11 palautetta jaksoon “#223: 55-tuumainen piraattiooppera”

 1. jouni sanoo:

  Kyllä se 50 tuumainen telsu on ihan iqu 🙂 Vielä kun persiissä boxiee box toimii melko hyvin… 🙂

 2. jouni sanoo:

  Hmm yksi epäkohta huomattu. Kun klikkaan linnkejä niin podcast loppuu..Pitää aina alkaa alusta!!

 3. Pörni sanoo:

  Jouni: Mikäs on että boxieen kanssa toimii melko hyvin? Eli mistä kenkä vielä puristaa? 😉

  Ja tuon podcastin saisi avautumaan myös omaan ikkunaan.. tämä estäisi sen ettei ohjelma katkea vaikka sivulla surffailee eli klikkaa vain linkistä tuosta ylhäältä että play in popup.

 4. Janne sanoo:

  Ei Elisaan 4G-verkkoa ole miltään osin Wimaxilla toteutettu. Pieni osa peitosta on LTE-tekniikkaa ja loput vanhaa 3G-verkkoa päivitettynä Dual Carrier-tekniikkaan. Dual Carrierissa nettitikku tai puhelin on samaan aikaan yhteydessä kahteen matkapuhelinverkon soluun ja tämä mahdollistaa suuremmat tiedonsiirtonopeudet. Tekniikka on mahdollista ottaa käyttöön tekemällä ohjelmistopäivitys olemassaoleviin 3G-tukiasemiin ja sen vuoksi peitto leviääkin varsin nopeasti. Mitään varsinaista 4G-tekniikkaa tuo Dual Carrier ei kuitenkaan ole vaikka saattaa joissain oloissa lisätä nopeutta.

  LTE puolestaan edellyttää uusien pömpeleiden kiikuttamista mastoihin ja sen vuoksi sen peitto kasvaakin varsin hitaasti. LTE toimii myöskin aika korkealla taajuudella, jolloin signaalin kyky läpäistä rakenteita voi olla aika heikko eli niillä kaupunkialueilla, joille verkkoa on rakennettu sisäkuuluvuus voi olla aika heikkoa mutta ulkona toimii paremmin. Kovin moni ei varmaan noin suurta tiedonsiirtokapasiteettia tarvitse ulkona liikkuessaan.

 5. Janne nro 2 sanoo:

  Käräjäoikeuden ja/tai tuomarin haukkumisen osalta kannattaa muistaa, että tuo päätös (kaikessa älyttömyydessään) on kuitenkin aika pitkälti sen mukainen mitä tekijänoikeuslain 60 c § mahdollistaa. Tuon keskeyttämismääräyksen hakeminenhan siis tuli mahdolliseksi vuonna 2006 tehdyn tekijänoikeuslain muutoksen myötä, joten syyttävää sormea voisi tältä osin suunnata siis myös kohti Arkadianmäkeä. Enemmän tässä kansanedustajien tietämättömyttä käytettiin hyväksi siinä vaiheessa kun lakimuutos runnottiin läpi…

 6. Pörni sanoo:

  Janne nro 2: Mutta onko niin että laissa annetaan vapaat kädet jonkun tehdä päätöksen jälkeen lista suljettavista osoitteista ilman että tätä kukaan puolueeton tarkastaisi?

 7. Janne nro 2 sanoo:

  Pörni: Puhuinkin käräjäoikeudesta ja tuomarista, en ulosottoviranomaisesta 🙂 Eipä tuosta taida mitään tyhjentävää säännöstä olla (suuntaan tai toiseen), esimerkiksi juuri jonkunlaista tarkistusta.

  Tarkoitus ei nyt ole missään nimessä puolustella tuota päätöstä tai mahdollisten virheellisten osoitteiden päätymistä listalle, mutta onko missään tullut esiin, koska tuo piraattilahti.fi käännettiin ohjaamaan Effin sivuille? Aiemminhan se ilmeisesti kuitenkin ohjasi Pirate Bayhin? Ts. onko mahdollista, että se on käännetty pois Pirate Baystä vasta tuon päätöksen antamisen ja/tai tuon listan kasaamisen jälkeen?

 8. Jompu sanoo:

  Itselläni Spotify on lisännyt musiikin ostoa aika paljon. Nykyään ostan LP-levyinä parhaimmat ja loput Spotify premiumista. Vasta Spotify herätti nimittäin kunnon mielenkiinnon musiikin. Se kun moninkertaisti uuden musiikin löytämisen.

 9. erkka sanoo:

  Janne nro 2: ”onko missään tullut esiin, koska tuo piraattilahti.fi käännettiin ohjaamaan Effin sivuille? Aiemminhan se ilmeisesti kuitenkin ohjasi Pirate Bayhin? Ts. onko mahdollista, että se on käännetty pois Pirate Baystä vasta tuon päätöksen antamisen ja/tai tuon listan kasaamisen jälkeen?”

  Käsitykseni on, että se on käännetty nimenomaan päätöksen jälkeen.

  Siinä korostuu miten tyhjänpäiväistä domainien blokkaaminen on, koska niiden viittaussuhde tiettyyn palvelimeen on täysin mielivaltaista.

 10. erkka sanoo:

  Jompu: Mimmoinen vinyyliväännin kotoa löytyy? 🙂

 11. mieshuora sanoo:

  Henrikille tiedoksi, että jos haluaa halvimman mahdollisen tarjouksen nettitikuista, niin kannattaa olla yhteydessä puhelinmyyjään. esim. 4G-tikku saunalahdelta 6kk n. 18€ ja loput 18kk 24€. Netistä tilaamalla se on täyshintainen koko 24kk.

Kirjoita palaute

Subscribe to RSS Feed Seuraa PuhKua Twitterissä!