#224: Kim Dotcom presidentiksi! | PuhujainKulma - viikottainen paneelikeskustelupodcast teknologiasta

#224: Kim Dotcom presidentiksi!


Presidentinvaalien ensikierroksen alla Pörni, Erkka ja Henrik pureskelivat seuraavaa:

Erävoitto! Lisää mielivaltaa piraattisotaan ajaneet SOPA- ja PIPA-aloitteet vedettiin pois käsittelystä (toistaiseksi).  Verkkopalvelujen ja kansalaisten lisäksi myös Obama teki vahvan linjauksen aloitteita vastaan.

Ja onnistuuhan se piraattisota ilman SOPAakin. Viranomaiset  sulkivat Yhdysvaltain johdolla 150 miljoonan käyttäjän (ja n. 175 miljoonan dollarin liikevaihdolla pyörineen) tiedostonjakopalvelun vahvan näytön valossa. Palvelun omistaja on suomalaissukuinen Kim Schmitz a.k.a. Kim Dotcom a.k.a. Kimble ehti porsastella hieman varastoon, ennen todennäköistä linnakeikkaansa. Palvelun sulkemisen seurauksena Seurauksena Anonymous käynnisti laajimman kosto-operaationsa tähän mennessä.

Yritteliäisyys ei aina kannata. Valtavan määrän tekijänoikeushaasteita tehtaillut lakimies tuomittiin petollisesta toiminnasta

Pian tarjolla: DNA Pukkila -liittymä. Operaattoreille viimein sapiskaa epämääräisestä mobiililaajakaistamainonnasta

Mutta mitä tekee Amazon? Apple esitteli yhteistyökuvioita oppikirjakustantajien kanssa, päivitetyn iBooks-formaattia sekä luontityökalu iBooks Authorin – softan EULA rajaa myynnin iBookstoreen, muttei teknisesti estä omaa jakelua.

T minus 10 kk. MS vihjailee Windows 8:n julkaisuajankohdaksi lokakuuta 2012.

Frankensteinin käyttöjärjestelmä. Samsung aikoo yhdistää Badan ja MeeGoon perustuvan Tizenin…

Yäng. Perustaja Jerry Yang jätti Yahoon

Herne ja nenä. Eye-fi protestoi viime jaksossakin mainittua SD-korttien wifi-standardia.

Poliisi aloitti puhutun nettiradiotoiminnan, Tietokone-lehti ei tiedä mitä podcast tarkoittaa.

Softa-/linkki-/nönnönnöövinkit:

Viikon kysymyksen tulokset:

You can Anna palautetta, or trackback from your own site.

yksi palaute jaksoon “#224: Kim Dotcom presidentiksi!”

  1. Janne sanoo:

    Henrikille tiedoksi, että SOPA:n ero DMCA:han on siinä, että DMCA:n soveltamisala rajoittuu ymmärtääkseni Yhdysvalloissa majaansa pitäviin palvelimiin. SOPAlla pyritään taas antamaan mahdollisuus estää pääsy Yhdysvalloista ulkomailla sijaitsevilla palvelimilla hostatuille sivuille. MegaUploadin sulkeminenkin onnistui nykyisen Yhdysvaltojen lainsäädännön nojalla juuri siksi, että osa palvelimista oli Yhdysvalloissa ja rahaa kierrätettiin sitä kautta.

    Erkalta hyviä pointteja tähän liittyen. Pelkällä kiukuttelulla harvemmin saa mitään järkevää aikaan. Lakiehdotuksethan on läpimätiä ja tehottomia (ja nykyisellään taisivat jo päätyä enemmän tai vähemmän hyllylle), mutta nuo älyvapaat ”yhden henkilön postaus Facebookissa riittää siihen että koko Facebook suljetaan” -tyyppiset salaliittoteoriat (mitä jaksossa ei toki esitettykään) ei juuri edistä asiaa. Tuota ehdotettua lakitekstiä saa väännellä aika radikaalisti että nuo kauhukuvat olisivat mahdollisia, ja sikstoisekseen edellistä esimerkkiä jatkaen samalla tulkinta-/vääntelylogiikalla Facebookin sulkeminen Suomesta (Pirate Bay -tyyliin) onnistuisi vaikkapa nykyisen meikäläisen tekijänoikeuslain nojalla…

Kirjoita palaute

Subscribe to RSS Feed Seuraa PuhKua Twitterissä!