#231: Skannaa mun tomaatti | PuhujainKulma - viikottainen paneelikeskustelupodcast teknologiasta

#231: Skannaa mun tomaatti


Pörni on palannut Disneylandista ja sillä on piiiiiitkän tauon jälkeen Windows-puhelin. Sen kunniaksi arvoimme viimein Puhkun keräilykolikkoarvonnan ja Random.org suosi herraa Tampereelta!

Play. Google yhdistää viihde- ja mobiilipalvelunsa Google Play -brändin alle alle, in-app ostot tapahtuvat jatkossa Google Walletin kautta.

Olumppialaiset. Lontoon kisojen jokainen tapahtuma striimataan YouTubeen.

Chrome kaatui, kassa kilisi.

Androidin oletusselain ohitti Opera Minin käytetyimpänä mobiiliselaimena.

Naurattaako vielä? Lulzsec-johtajia pidätetään ympäri maailmaa.

Munat ja kori. Valtio aikoo keskittää teknologiapalvelunsa yhden katon alle.

Android-tabletit ottivat vuoden lopulla komean kirin.

Uusi iPad on uusi ja siinä on hervoton akku.

Paskat uutiset, paskat paskat: Windows Phone -käyttäjät kuulemma vihaavat ja inhoavat Maceja, vaikka alkuperäisessä kysyttiin vain, että minkä puhelimen ja tietokoneen omistat…

Viikon japanilainen: Kassan skanneri tunnistaa vihannekset viivakoodin sijaan pintatekstuureista.

Mutta Pörnin lähimarketissa on kuulemma hienompi.

Softasuositukset:

 • iPhoto (iOS, 3,99€) – Kuvavirtojen hallinta iOS- ja OS X-laitteiden välillä ei ole vielä ihan optimi, mutta muuten yllättävän hyvä kuvienhallinta- ja säätösovellus iPadille (ja iPhonelle), joka tukee kuvia 19 MP:n kokoon asti.

Edellisen jakson kysymys:

httpv://www.youtube.com/watch?v=lFTANOvDIA4

You can Anna palautetta, or trackback from your own site.

7 palautetta jaksoon “#231: Skannaa mun tomaatti”

 1. Erkka sanoo:

  @C: Nerokast tuo dollarikamppis!

 2. Janne sanoo:

  Henrik oli MegaUploadin ja Lulzsecin osalta vähän harhateillä FBI:n toimivallan osalta.

  MegaUploadin tapauksessa FBI oli toimivaltainen, sillä syytteissä on mukana myös esim. rahanpesuun liittyviä rikoksia, jotka kuuluvat FBI:n toimivaltaan. Myös syytteissä mainitut tekijänoikeusrikokset ovat tällaisia. Epäiltyjä rikoksia tapahtui Yhdysvaltojen rajojen sisäpuolella (palvelimia oli esim. Virginiassa ja myös rahaliikennettä kulki Yhdysvaltojen kautta), joten FBI oli toimivaltainen myös tältä osin. Mainitsin tästä jo jakson #224 palautteissa SOPAan liittyen 🙂

  Dotcomin pidätti Uuden-Seelannin poliisi, mutta siinäkään ei sinänsä ole mitään ihmeellistä, ihan samalla tavalla vaikka Ruotsin poliisi voi pidättää siellä oleskelevan Suomen kansalaisen, jonka epäillään syyllistyneen rikokseen Suomessa, ja hänet voidaan myös luovuttaa Suomeen. Näinhän kävi esim. WinCapitan Kailajärven tapauksessa, jossa KRP teki yhteistyötä Ruotsin poliiisin kanssa. Suomellakin on n+1 maan kanssa luovutussopimus, jonka perusteella rikoksesta epäiltyjä voidaan edellytysten täyttyessä luovuttaa maasta toiseen.

  Ihan vastaavasti Lulzsecin osalta ainakin näissä vastikään tehtyihin pidätyksiin liittyvissä syytteissä on FBI:n toimivaltaan kuuluvia rikoksia.

 3. C sanoo:

  http://torrentfreak.com/pirating-uk-student-to-be-extradited-to-the-us-120313/

  Tällä viikolla on tullut oikein olan takaa uutisia näistä tekijänoikeus ihmeistä. Oliskohan tämäkin kaveri päässy vähemmällä kun olis vain puukottanu, raiskannu tai tappanu jonku??

 4. henrik sanoo:

  @Janne: Hyvä selvennys. Jotain tämänsuuntaista ajattelinkin että varmaan taustalla on, mutta hyvä saada ihan peräti asiantunteva tiivistys.

Kirjoita palaute

Subscribe to RSS Feed Seuraa PuhKua Twitterissä!