#241: WWDC 2012 feat. Ile | PuhujainKulma - viikottainen paneelikeskustelupodcast teknologiasta

#241: WWDC 2012 feat. Ile


Henrik ja Erkka sekä BlindSquare-kehittäjä Ile jatkavat suoraan edellisestä jaksosta Applen kehittäjäkonferenssi WWDC 2012:n valvojaisiin. Tänään julkaistiin siis peräti kaksi jaksoa PuhKua, joten jos podcast-sovelluksesi noutaa vain feedin tuoreimman jakson, niin muista päivittää jakso numero 240 käsin soittimeesi.

Paneeli turvautui The Vergen liveblogiin ja WWDC:n videotaltiointi ilmaantunee pian katseltavaksi myös Applen event-sivuille. EDIT: Suora linkki videoon.

Ja vaikka one more thing jäi WWDC:ssä näkemättä, niin sen kuulet PuhujainKulman seuraavassa jaksossa… 😉

You can Anna palautetta, or trackback from your own site.

32 palautetta jaksoon “#241: WWDC 2012 feat. Ile”

 1. Anomuumio sanoo:

  Oikeesti Henrik… älämölö ei ole tasapainottavaa kritiikkiä, vaikka kuinka selittäisit.

 2. erkka sanoo:

  Jälkikorjauksena:

  1) Tulkitsin liveblogin kuvista väärin mm. Do not disturb -toimintoon liittyvään kahden soiton säännön. Eli sen avulla voi tehdä poikkeussäännön iltahiljaisuuteen niin, että jos joku pommittaa soitoilla (eli hätätilanne), niin se päästää puhelun läpi.

  2) Henrik arvasi lähimmäksi Retina-Macin lähtöhinnoittelun, kun puhutaan euroista. Se on niinkin kallis kuin 2.349 €

 3. erkka sanoo:

  3) PassBook vaikuttaa hienommalta kuin liveblogien kautta vaikutti. App kerää liput automaagisesti jos devaajat vain ottavat sen huomioon. Hienointa on, että pikalinkki lippuun ilmestyy lukitusruutuun kun puhelinta räplää ennen tapahtuman alkua.

 4. erkka sanoo:

  3) …PassBookiin saa myös lahjakortteja. Nice.

 5. erkka sanoo:

  4) iOS:n kartat. Flyover 3D näyttää hyvältä. Googlen kanssa tulee hyvä skaba.

 6. erkka sanoo:

  5) Se känny-/autovalmistajien yhteissysteemi, jonka nimeä en muistanut oli siis MirrorLink (http://www.engadget.com/2012/06/11/sonymirrorlink-in-car-av-hits-europe/)

 7. erkka sanoo:

  6) Toisin kuin arvelimme, Applen navi-/karttadatan toimittaja on TomTom: http://www.engadget.com/2012/06/11/apple-tomtom-ios-6-maps/

 8. HiskiBoy sanoo:

  Hei tämähän oli oikeasti mielenkiintoinen puhku 🙂

  Tälläisiä lisää. Ei tarvitse tulla puhkun alle mutta jonkin vaikka jonkin podcastit.tv podcastin alle. Tai voi se olla puhkukin.

 9. Aksu sanoo:

  Mäkkihom…käyttäjänä olisi kiinnostanut kuulla juttuja konferenssista, kun oli kehittäjäkin studiossa, mutta Henrikin jatkuva päällehuutelu sai lopettamaan kesken. Normipuhkuun kritiikki kuuluu, kun siinä on jotain perusteluitakin takana. Oli kai siinä nytkin, mutta kuuntelijalle älämölö ei tuonut mitään lisäarvoa.

  Ehkä sitten ensi sunnuntaina uusiksi, kun tunteet ovat hieman laantuneet.

 10. Muju sanoo:

  En tiiä miten tuttuja keskenänne olette, mutta tuntui vähän hassulta, että ammattimaisuuttaan joka himputin jaksossa liputtavalla Henrikillä on studiossaan vieras ja äijä itse rääkyy päälle haukkuen fanaatikoksi tai syyttäen huoraamisesta. WTF?

 11. erkka sanoo:

  @Muju: Kommentistasi saa varsin virheellisen kuvan, että Henrik olisi syyttänyt Ileä jostain. Kommentti ”h*****misesta” oli suunnattu The Vergen toimittajan toimintaan liveblogissa.

 12. Pörni sanoo:

  @Muju: ja myös pitää muistaa että ketään ei ole kenenkään studiossa vaan teemme tätä skypen välityksellä.. ja kaikki on tuttuja keskenään 😮

 13. henrik sanoo:

  Minä en jaksa joka ikinen olla puolustelemassa sitä että en niele pyhää Steven Gospelia sellaisenaan ja sitä että minulla on kärkevä persoona. Joten en aio sitä enää kommentoida millään tavalla. Jos sitä ei kestä, Internet on täynnä fanipoikien omia podcasteja, suosittelen tutustumaan.

  Sen verran vain sanon, että keskeyttämisiä tuli tällä kertaa enemmän kuin tavallisesti ja se on aina harmillista. Tähän vaikutti se, että Ile ei ole vakiovieras joten hänen puheenvuorojensa ennakoiminen on vaikeampaa kuin vakionaamojen kohdalla. Lisäksi hänellä oli selvä lagi joka aiheutti päällekkäisyyksiä vähän lisää. Mutta Ilehän ei ollut tässä enää haastateltavan roolissa vaan paneelin jäsenenä. Omasta mielestäni kaikki saivat tilaa haluamansa mukaisesti.

 14. Klaatu sanoo:

  Minä luulin että Henrik on pienessä sievässä lähetyksen aikana ja soittelee tuopin äärestä jostain terassilta.

  Mut joo, hyvä show oli, ei siinä mitään.

 15. C sanoo:

  … kolmen kärki ja taas hyväksytään 1 vastaus? 😀

 16. erkka sanoo:

  @C: Kiitos huomautuksesta, poll-plugari näköään resetoi vastausmäärän, joten mennään siis yhden kärjellä…

 17. mieshuora sanoo:

  Tästä uusi ohjelmaformaatti!

 18. henrik sanoo:

  @Klaatu: Minä en juo koskaan alkoholia.

 19. Jeesus sanoo:

  Aina mollataan Android-lerin päivitystiheyttä. http://macmaa.com/2012/06/13/ios-6n-ominaisuudet-eivat-toimi-kaikissa-laitteissa-katso-rajoitukset/

  3D-kartta vaatii varmasti enemmän tehoa, mutta noitten muiden ominaisuuksien jättämiselle ei ole mitään tekemistä tehojen kanssa. Vanhat mallit saavat näitä teenäisiä päivityksiä, jotta tilastoissa näyttisi hyvältä.

 20. erkka sanoo:

  @Jeesus: 3D ja kuulolaitetuet saattavat tosiaan selittyä tosiaan raudalla. Ja 3GS:ssä ei ole etukameraa, joten Facetime jää siinäkin mielessä pois, iPhone 4:kaan ei välttämättä pysty pakkaamaan/purkamaan Facetime-videota 3G:lle riittäväksi (Skypellä ainakin menee aika mössöksi).

  Noiden muiden kohdalla kannattaa ottaa myös huomioon, että kartat, Siri, kuvavirrat ja mahdollisesti Facetime-puhelutkin? Vaativat aika paljon rautaa ja kaistaa myös Applen päässä (Googlen karttojen tai Samsungin S-voicen käytön maksaa aina joku)

  Kuten Sirin kohdalla on ollut usein puhe, niin Applen hervottomalla serverifarmilla on jo kapasiteettiongelmia jo pelkällä 4S + Siri -yhdistelmällä. Siihen päälle vielä 125 miljoonan iCloud-käyttäjän data (kuvavirrat, automaattiset backupit…)

  Eli on ominaisuuksia ja on palveluja.

  Kuluttajat maksavat palvelut laitteiden hinnoissa, joten sinällään on loogista, että laitteet, jotka eivät ole maksaneet kuluja eivät saa kaikkia palvelujakaan… eli kirjanpidollisesti johdonmukainen ”ostakaa uusi” -asenne.

  Nuo huomioon ottaen tuntuu hassulta, että VIP- ja offlinelukulistojen tukea ei tule.

  En tiedä tekevätkö jotkin puutteet päivityksistä ”teennäisiä”. Pellin alla tapahtuu aina paljon, usein myös sellaista mikä ei näy suoraan UI:ssa. Esim. uusien APIen aukeaminen tarkoittaa tukea uudenlaisille sovelluksille jne. jne. Tämän näkee esim. App Storea selaamalla, devaajien laitetuki on laaja, mutta usein vaaditaan uusinta käyttistä.

  Androidin kohdalla ihmetys liittyy ehkä enemmän siihen, että uusia ominaisuuksia on tarjolla, mutta valmistajat eivät halua ottaa niitä käyttöön. Jokaiselle esteelle on yhtä lailla jokin hyvä perustelu, mutta päällepäin näyttää, ettei leiri vedä samaa köyttä. Tästä johtuu, että siinä missä Applesta voi puhua tyyliin Apple = iPhone = nykyinen iOS = edellisten ekosysteemi = tietty käyttökokemus… niin puhuttaessa ”Androidista”, puhutaan aina jostain tietystä lusikallisesta sekametelisoppaa.

  Edellisestä johtuen Applesta on helppo puhua.

  Helpon puheenaiheen siitä tekee myös se, että tulevan iOS:n ominaisuus menee varmuudella kymmenien miljoonien ihmisten käyttöön ja menestyessään vaikuttaa kaikkeen muuhun. Androidien suuri hajonta tarkoittaa sitä, että yksittäisten laitteiden tai toimintojen tai jopa käyttisversioiden yleinen merkittävyys on paljon pienempi, vaikka tietyssä rauta/UI/OS-kombossa olisi jokin maailman paras toiminto.

  Sama homma tietokoneiden puolella. Millään PC-kokoonpanolla ei ole vastaavaa myyntimäärää ja tunnistettavuutta kuin Maceilla, joten niistä on vaikeaa puhua muutoin kuin epämääräisellä tasolla. Mac-puolella tehdyt design-päätökset vaikuttavat suuremmalla varmuudella muihin koneisiin, kuin mihinkään muuhun koneeseen tehdyt uudistukset. Yleisellä tasolla ehkä IBM/Lenovo on ainoa, joka on päässyt lähellekään sitä pistettä, että koneen nimi ”ThinkPad” tarkoittaa jotain.

  Tasapainoisempaa on tietokoneiden käyttisten puolella. Windows on kiistatta merkittävin ja pienuudestaan huolimatta OS X:llä on huima impakti. Hassua kyllä, MS:n tapa puhua avoimesti esim. Win8-kehityksestä tekee siitä puhumisesta vaikeampaa, koska näemme kaikki kehityksen välivaiheet. Linux menee taas siihen kategoriaan, josta on vaikea sanoa mitään, koska on vaikeaa arvioida minkään kehitysvaiheen yleistä merkitystä.

 21. jäätelöleipä sanoo:

  Onko me Muju kuunneltu samaa ohjelmaa… Taidat tulkkailla Henrikiä tahallaan väärin? Trolli?

  Erkka ”on ominaisuuksia ja on palveluja. Kuluttajat maksavat palvelut laitteiden hinnoissa, joten sinällään on loogista, että laitteet, jotka eivät ole maksaneet kuluja eivät saa kaikkia palvelujakaan…”

  Pointti, mutta harva käyttäjä ymmärtää miten Siri tai kuvajaot tms. palvelut toimii, niin joten ei niitä ominaisuuskien ja palvelujen kuluerot kiinnosta. Tai no, harva käyttäjä varmaan ees tietää, että jäi jostain paitsi saati odottaa, että jos kaverin uudemmassa puhelimessa on joku juttu, niin sen pitäis olla silläkin. Esim. mun kihlattu päivittää laitteitaan ”koska se on sit turvallisempi”, ei se odota, että se sais jotain uutta.

 22. Nahkiainen sanoo:

  Tämä olikin sitten huomattavasti mielenkiintoisempi jakso!
  Hieman tosin ihmettelen Henrin evvk asennetta tapahtumassa esiteltyihin asioihin ja joko se kohta loppuu mulla on nälkä heittoja. Jos ei asia kiinnosta niin ei varmaankaan ole pakko osallistua vaan voi jäädä taustalle hoitamaan teknisiä hommia kuten vaikka streamia.
  Muuten kyllä pidän siitä, että Henrik on tasapainottamassa apple uskovaisten keskusteluja tälläisissä tapahtumissa ja puhkun jaksoissa yleisestikkin.

  Nimimerkillä en minäkään selosta jääkiekkoa jos en sitä halua seurata.

 23. palikka sanoo:

  Erkka ja Ile jaksoivat tosi hyvin pitää yllä asiallista keskustelua, vaikka Henrik yrittikin koko ajan haastaa riitaa.

 24. Joonas sanoo:

  Puhku on parasta sitten alkuräjähdyksen. Ainoa mikä on alkanut minua ja varmasti monia muita puhkun faneja häiritsemään, on tuo henrikin päällekäyvän kuuloinen ja itsetarkoituksellinen verbaalipunk. On enemmän kuin suotavaa, että applepojille löytyy vastapainetta ja kritiikkiä, mutta sen voi tehdä myös ilman näennäisvihaista älämölöä ja toisten puheen keskeyttämistä. Henkan kritiikki peittyy nyt hänen itsensä alle.

 25. Tero Huhtamo sanoo:

  Henrikin määkiminen sai minut keskeyttämään jakson kuuntelun. Applen itsetarkoituksellinen dissaus ei ole kovin arvokasta sisältöä.

 26. Aneeminen muumio sanoo:

  Miksi Henrik oli jaksossa mukana? Kommenteista ”eikö tämä jo lopu”, ”mulla on nälkä”, ”Thunderbolt on rikki” ja ”te vaan ootte tuollasia Apple-fanaatikkoja” päätellen häntä ei kiinnostanut tippaakaan olla mukana.

 27. Nahkiainen sanoo:

  Vaikka itsekkin ihmettelin hieman miksi Henrik oli mukana niin on kyllä pakko sanoa, että jos mukana olisi ollut vain Erkka ja Ile eikä Henrikkiä lainkaan niin jakso olisi voitu todennäköisesti nimetä hopeiseksi podcastiksi 😆

 28. Proffa sanoo:

  Tää on jo aika tragikoomista kuunneltavaa ku porukka itkee Henrikin osallisuudesta Puhkuun. Puhku on Henrik, Pörni ja Erkka! Puhkun dramatiikka on Puhkun suola. Tuntuu siltä että Henrikin vihaajat odottaa oikein paikkaa mihin takertua ja itkeä, että ”taasse Henrik mesoo”… Kerätkää ittenne ja olkaa Happy happy joy joy! Kiitos viellä huippu jaksosta!
  Ps. Jakso ilman Henrikkiä tuppaa olemaan tylsä… niinkuin sanoin… Puhku koostuu 3 muskettisoturista! 😉

 29. Proffa sanoo:

  Niin ja Ile on huippu lisä vanhaan poppooseen! Tervetuloa remmiin! 🙂

 30. Erkka sanoo:

  @Proffa: Ile oli tällä kertaa vain käymässä, mutta muskettisoturien määrä järisee seuraavassa jaksossa 😉

 31. Apoleon sanoo:

  Asiallinen kritiikki perusteluineen on aina paikallaan. Asiaan kuin asiaan.

  Valitettavasti Henrikin älämölö ja penseys ei ole sellaista nähnytkään. Pari pientä hyvää esimerkkiä jakson aikana tuli, mutta valtaosa oli vain angista penseilyä. Lisäksi hänellä on ärsyttävä tapa puhua muiden päälle. Vaikutti siltä, että Erkkakaan ei enää jaksanut reagoida jokaiseen möläytykseen. En ihmettele.

  Kyse ei ole siitä, että olisi ns ’kärkevä’ tai että ei hyväksyisi fanipoikia. Henrik ei edes tunnu tajuavan, että hänen asenteensa on tuplasti fanaattisempi kuin pahimmankaan fanipojan. En muista koskaan kuulleeni yhtä fanaattisia kommentteja fani- kuin antifanipojilta.

  Ilen kommentteja olisin halunnut kuulla paljon enemmän, mutta ei hän vieraana halunnut keskeyttää Henrikin vaahtoamista.

  Mutta täysin turhaanhan tässä löpisen. Kesken jäi, kuten yhä useammin nykyään jää.

 32. Vesa e sanoo:

  Valittettavasti minun on oltava samaa mieltä monen muun kanssa.
  Henrik ei tuo enään mitään puhkuun lisää,niinkuin josks ennen. Mitä järkeä keskustella teknologasta
  Jos henrik haukkuu aiheen jo valmiiksi ennen kuin muut ovat sanoneet siitä mitään. Henrik olet itse kertonut että puhku
  Ei sinua enään oikein kiinnosta ja sen kyllä huomaa olisiko aika siirtyä sivuun?
  Koska itselläni ja selkeästi monella muulla ei enään riitä halua kunnella jaksoja loppuun.
  Vielä sen verran ihmettelin että henrik itse haukkui jatkuvasti applea mutta kun apple sanoi androidsta
  muutaman kerran niin heti vedettiin herne nenään. Muuten kiitos puhkulle kun jaksatte tehdä näitä mutta kiitos ehkä enemmän positiivisuutta ja hyvää mieltä.

Kirjoita palaute

Subscribe to RSS Feed Seuraa PuhKua Twitterissä!