#243: Google I/O 2012 | PuhujainKulma - viikottainen paneelikeskustelupodcast teknologiasta

#243: Google I/O 2012


Mitäs sieltä tuloo?

Mm. Jelly BeanAsus Nexus 7, hämmentävä Nexus Q, Google+ jotain ja maailman hienoin epädemo!

Lisää videoita Googlen sivuilta.

You can Anna palautetta, or trackback from your own site.

27 palautetta jaksoon “#243: Google I/O 2012”

 1. Apoleon sanoo:

  Ihanaa kun antifanipoika oli vauhdissa. Kun aiheena piti olla Google ja Android, Henrikin pääaihe varsinkin alkupuolella oli Applen haukkuminen. Kaksi ”varsinaista” fanipoikaa eivät Applesta puhuneet, vaan keskittyivät aiheeseen, ja hyvä niin.

  Tietysti välillä Henrik ylisti Androidia. Olisiko löytynyt yhtä ainutta kriittistä kommenttia. Ei jäänyt mieleen, jos oli.

  Ei löydy uskonnoistakaan sama fanatismia ja kiihkoa mitä Hnerikin Apple-vihasta. Esimerkiksi virheelllinen kommentti Applen vanhasta kaukosäätimestä liittyy varmasti aivan oleellisesti Android-tapahtumaan. Kannattaisiko Henrikin hakea hoitoa tähän ongelmaan. Vaikuttaa, että Apple-viha saa jo patologisia piirteitä.

  Olisi pieni plussa, jos pysyttäisiin aiheessa. Ja vielä isompi plussa, jos fanatismin jättäisi kokonaan pois. Henrikillä varmasti olisi hyviä kommentteja, mutta nyt niihin ei valitettavasti kannata kiinnittää huomiota. Googlen turaelmat ovat 90% hyviä ja Applen 100% huonoja.

  Turha sanoa, että Henrik on vastapainona Apple-fanipojille. Ei siellä kukaan muu ole niin ilmiselvä kritiikitön fanittaja, eikä kukaan muu ilmeisesti sokea omalle fanitukselleen.

 2. henrik sanoo:

  Ihan oikeasti?

  Mitä minä muistan tapahtumasta, aluksi muut halusivat puhua Microsoftin tabletista ja minä yritin epätoivoisesti saada meidät takaisin aiheeseen. Sitten jaoin mielipiteitäni aika tasaisesti, niin risuja kuin ruusujakin. Minä olin skeptinen uudesta notifikaatiosysteemistä, en pitänyt Google Q:sta ja Nexus 7:ssäkin on ongelmansa. Sen lisäksi muistaakseni kehuin iOS:n responsiivisuutta verrattuna Androidiin. Lisäksi olen yleisellä tasolla hehkuttanut aika äänekkäästi Leijonaa ja sen uudistuksia. Odotan myös mielenkiinnolla ja lievällä innolla Mountain Lionia sillä Apple on selvästi OS X:n kanssa todella hyvin ajan hermossa kiinni.

  Jos on oikeasti niin mahdoton ajatus että joku pitää Androidista enemmän kuin Applen laitteista niin sanoisinpa että se en ole minä jolla näitä patologisia piirteitä esiintyy. Pikemminkin patologista tuntuu olevan joidenkin ihmisten silmitön viha itseäni kohtaan ja tein minä mitä tahansa niin se johtaa ankariin haukkuihin. Jos ei sitten oikeasta aiheesta niin sitten vaikka kuvitelluista asenteista. Minä myönnän fanittavani hieman Googlea ja Androidia, mutta oma fanitukseni on aika lievää verrattuna joidenkin panelistien silmittömään Apple-fanitukseen. Olen sanonut sen aikaisemmin ja sanon jälleen, jos ei kestä pientäkään Applekritiikkiä niin fanipoikapodcasteja piisaa kyllä teille räätälöityinä.

  Mutta ei siinä, saahan sitä haukkua. Itsehän olen ehdoin tahdoin julkiselle foorumille asioista tullut puhumaan ja persoonaani tähän suuntaan vienyt. Mutta joskus vaan tämä itsetarkoituksellinen hyökkääminen rupeaa tuntumaan aikamoisen surkuhupaisalta.

 3. henning sanoo:

  Haha, huvittavaa miten ihmiset jaksaa vetää herneitä nenään jostain Henrikin kommenteista.

  Minusta jakso oli hyvä ja jos ei tässä vaiheessa ole päässyt puhujainkulman kolmikon(nelikon) synergiaan sisään, niin voi lopettaa minun puolesta kuuntelemisen….

  Ja minun käsittääkseni Henrik on aina osannut perustella kritiikkinsä tarvittaessa… Jesus F***** Christ…

 4. Pörni sanoo:

  Ja nyt kun on arvosteltu taas panelistit, jakson sisältö sekä kuuntelijat niin mitäs mieltä olitte itse tuotteista ja uudistuksista mitä Google tapahtumassa toi ilmi?

 5. Apoleon sanoo:

  Henrik (ja myös muut),

  Kiitos vastauksesta.

  Kyse ei ole siitä, että et pidä Applesta, eikä se ole mikään ongelma. Eikä varsinkaan siitä, etten minä tai muut kestäisi Apple-kritiikkiä. Mitä se edes minuun liittyy?

  Olet ylivoimaisesti värikkäin esiintyjä PuhKussa. Vähän hävettää tunnustaa, mutta en vieläkään tunnista muita esiintyjiä äänestä. Olet hyvä esiintyjä ja loistava puhuja. Puheesi on selkeää ja helppoa kuunnella. Ammattitoimittajat poislukien olet Suomen ehdotonta kärkeä.

  Kritiikkini kohdistuu nimenomaan siihen, että joihinkin asioihin suhtaudut kuin uskonnollisella vimmalla. Tai tuo oli ehkä jo liioittelua. Mutta kuitenkin, reaktio ei tunnu olevan suhteessa asiaan.

  On surullista, että olet saanut monia samantyyppisiä palautteita, mutta ne eivät ilmeisesti ole vaikuttaneet esiintymisiisi. Vaikuttaa siltä, että pidät palauteenantajia aivottomina fanipoikina. Toivottavasti olen väärässä. Mutta jos en ole, tuo kertoo surullista kieltä, ettet näe vikaa omassa esiintymisessä, vaan kuulijoissa. Jos jokin palaute on arvokasta, niin se on nimenomaan kriittinen palaute. Se on parasta mahdollista palautetta, sillä se tarjoaa tien parempaan. Hyvältä tuntuva palaute ei johda muutokseen, vaan itsetyytyväisyyteen. Vaikka toki itsestäkin tuntuu mukavalta saada positiivista palautetta, niin se ei anna minulle mitään tietoa, mitä voisin tehdä paremmin. Siksi kriittinen palaute on arvokkainta, mitä on. Pelkään, ettet näe asiaa samalla tavoin.

  Sanot muiden puhkulaisten olevan paljon enemmän faneja kuin sinä. Tästä olen eri mieltä. Esimerkiksi Google-jaksossa nämä ns ”fanipojat” eivät Applesta edes puhuneet (eikä olisi pitänytkään), mutta sinä otit Applen monta kertaa esiin. Kuinka olisit reagoinut, jos joku muu olisi sanonut, että ”Kyllä se Schiller vaan veti tämänkin paljon paremmin” tai ”Hah! Kyllä Google hävisi Applelle taas 6-0!”

  Jostain minulle käsittämättömästä syystä Apple herättää valtavasti tunteita. Minulle se on vain tietotekniikkayritys. Asia on minulle samanlainen arvoitus kuin että joku suhtautuisi valtavalla vihalla Valion maitoon ja fanittaisi Ingmania. Minusta alkaa tuntua, ettei seuraava sota syty öljystä, ei vedestä eikä uskonnosta. Vaan siitä, että jotkut haluavat käyttää eri käyttöjärjestelmää puhelimissaan. Olisi itse asiassa mielenkiintoinen psykologian alan tutkimus, miksi suhtautuminen Appleen on niin tunnevoittoista.

  Minua eivät kiinnosta fanituspodcastit yhtään enempää kuin antifanituksetkaan. Kummastakaan ei saa mitään hyödyllistä tietoa tai näkemyksiä. Siksi en kuuntele kumpiakaan. PuhKussa on ollut paljon hyviä jaksoja ja niistä suuri kiitos tekijöille. Hyötysuhde vain putoaa liian alhaiseksi, jos 90 min ohjelmasta olisi oikeasti halunnut kuulla 20 min. Kyse ei missään nimessä ole vain Henrikistä. Rehellisesti sanoen ilman häntä olisin varmaan lopettanut jo kuuntelun. Mutta se ei tarkoita, etteikö myös Henrik voisi myös kehittää esiintymistään.

  Minua ei kummastuta, että jotkut pitävät Androidista enemmän kuin iOS:sta. Jos en ymmärrä, miksi jotkut käyttävät jotain tuotetta, yritän ymmärtää, kuinka he näkevät tuotteen. Tässä vältän negatiivisia määritteitä: ”Jengi käyttää iPhonea, koska ostavat mitä vain Applelta, jotta voisivat olla elitistejä.” Tuo ei ole käyttäjien ymmärtämistä, vaan omien ennakkoluulojen peilaamista.

  Samalla tavalla koko termi ”fanipoika” on loukkaava, vaikken sitä itseeni kohdistuvana pidäkään. Se on halventava ja ylimielinen, koska se osoittaa, ettei sen sanojalla ole pienintäkään käsitystä siitä, miksi toinen tuotetta käyttää. Fanipoika-termin käyttö osoittaa oman suhtautumisen rajallisuuden, ei kerro kohteesta mitään.

  Muusta jaksosta sen verran, että Google-jakso oli kaiken kaikkiaan aika ikävää kuunneltavaa. Pitkiä aikoja olitte hiljaa, ja katsoitte videota, jota kommentoitte toisillenne. Kuulija ei saanut juuri mitään käsitystä, mitä videolla tapahtui ja mitä tuotteita ja uudistuksia esiteltiin.

  Minulle ei jäänyt mitään kuvaa niistä Googlen rilleistä tai kovin paljon muistakaan asioista. Jakson perusteella tiedä, onko niitä rillejä ja millaiset ne ovat ja mitä niillä tehdään ja milloin tulevat myyntiin vai tulevatko ollenkaan jne. Kuvia niillä kai otettiin. Tunnustan kyllä, että osansa voi olla silläkin, että keskittyminen herpaantui kun pitkään aikaan en saanut mitään irti jaksosta. Siksi minun on hyvin vaikea kommentoida uudistuksia.

  Jaksossa oli siis poikkeuksellisen vähän asiasisältöä. Olisi ehkä ollut parempi pitää jakso vasta Googlen tilaisuuden jälkeen, missä olisitte tiivistäneet uudistukset ja kommentoineet niitä. Tai sitten sisällyttää video siihen podcastiin.

  Jos palaute on podcastaajan palkka, niin nyt on palkkapäivä. Ja jos yhtä asiaa vielä voisi toivoa, niin se on, ettei palautteisiin suhtauduta vihamielisesti. Palautteiden tarkoitus on saada ohjelma vieläkin paremmaksi. Ei kai se ole huono asia?

 6. Pörni sanoo:

  Juu ei.. palautteet on aina hieno asia. Joskin tätäkin on jo käsitelty ja sanottu jo sen 500 kertaa.. ei älkää laskeko 😉

  Live kommentointi tapahtumasta asettaa haasteita sillä kaikki seurasi tapahtumaa omilta koneiltaan kuvana ja minun koneelta äänenä joka ei varmaan aina kuulunut myöskään hyvin kaikille

  Sinällään itse keynotessakaan ei paljoa mielestäni sisältöä ollut 😀 ja niin kuin sanoimme katsokaa ihmeessä itse nämä ohjelmat niin saatte varmasti paljon irti.

  Itsekin kyllä huomasin että puhe aina välillä siirtyi ihan johonkin muuhuin kuin itse siihen mitä lavalla tapahtui.

  Livetapahtuman seuraaminen oikeasti livenä tuottaa siis oman vaikeutensa, toisin kuin applen tapahtuma jota kommentoitiin muiden kommenttien perusteella eli on helpompi poimia mielenkiintoiset jutut listasta johon jo joku on tiivistänyt mielenkiintoisen jutun, kuin taas että kuuntelee oikeasti koko tapahtumaa, jossa osaksi sisältö on täytettä.

  Varmasti seuraavassa jaksossa vielä tiivistämme mitä tuolta tuli, nämä on näitä special jaksoja joista yritinkin varoittaa alussa eli näitä ei tulisi mitenkään verrata normaaleihin jaksoihin. 😎

 7. Pörni sanoo:

  Ja itse en lukeudu applen fanipojaksi.. ikäkin jo rajoittaa että voisin edes itse iseäni pojitella.. olen teknomalogiafani eli jos joku tekee jotain muikeaa niin se on muikaa.. olkoon valmistaja omenaa, MS:ää, nokiaa tms…

 8. Jompu sanoo:

  Mielestäni Puhkun live kommentoinnissa ei haitannut se, että välillä hypittiin muihin asioihin. Sen keskustelun takia Puhkua kuuntelen ja kaikki mitä I/O:n ekana päivänä esiteltiin saatiin myös kommentoitua, joten harhateille oli hyvin tilaa.

  Mutta sitten noista julkistuksista. Olisi järkevää Googlelta tuoda tuohon Nexus Q laitteeseen (ja tietysti kaikkiin Android laitteisiin) Airplayn tyylinen ominaisuus. Joka olisi DLNA:n päällä toimiva ja muiden DLNA laitteiden kanssa yhteensopiva. Tuota tablettiakin voitaisiin markkinoida langattomana ”kaukosäätimenä” kodin mediaan sen avulla.

  Tuttava piirissä on tullut kyselyä minkälaisia mahdollisuuksia tämän tyyliseen olisi ja suurin osa on Airplayn tiennyt heti, mutta ei DLNA:ta joka toimii huomattavasti useammassa laitteessa. Olisi paljon avoimempi standardi myös tietääkseni.

  Google tosin ei taida kuulua tuohon DLNA:han. Mutta Android valmistajia joitain siellä on. Nokia kuuluu myös tuonne, siltäkin olisi mielenkiintoista saada DLNA:han jotain uutta, vaikken niiden puhelinta nykyisillä käyttöjärjestelmillä ostaisikaan.

  Ja sitten vielä alussa puhuitte Asuksen tuottamasta raudasta, sen valmispöytäkoneita en ole kokeillut(kasatussa koneessa emo oli Asuksen), mutta on tainnut kaikki muut tietokoneet paitsi puhelin olla Asuksen. Läppärit on hintalaatu suhteeltaan erinomaisia, uutta läppäriä olen ostamassa ja en osaa oikeen muita katsella kuin Asusta. Ultrabook on hankintalistalla ,eikä muilla ole järkevän hintaisia korkealla resoluutiolla varustettuja 13 tuumaisia ultrabookkeja. Muutenkin Asuksen ultrabookit on vähintään Applen tasolla(ja vähän yli). Myös vastaavanlaisia tabletteja ei muilta kuin Applelta löydy.

  Ja lopuksi viel: hienoa ohjelmaa teette! Kuunnellessa tuntuu että Juha olisi ollut siellä aina 😀

 9. mieshuora sanoo:

  Itse katsoin ensin The Vergen liveblogin tapahtumasta ja sen jälkeen kuuntelin vasta tämän jakson. Sillä tavalla tämä konsepti toimi varsin erinomaisesti. Jos haluaa katsoa pelkän jakson, niin silloin se vaatisi kyllä sen videon ja teidän audion yhdistämistä. Olettaisin, että siinä on paljon enemmän hommaa kuin osaan kuvitella vai kuinka?

  Fanipojittelusta vielä. Mielestäni fanipojittelu on ala-astehuumoria, eikä sitä tulisi kenenkään harjoittaa.

  Sitten vielä varsinaisesta keynoten sisällöstä: Onko kenelläkään tietoa onko androidin nfc yhteensopiva esim. nokian nfc-kuulokkeiden ja kajareiden kanssa, vai pitääkö sellaisetkin tuotteet ostaa erikseen kaikille ekosysteemeille? Onko ylipäätään mahdollista tehdä yhteensopivia eri käyttöjärjestelmän kännyköitä eli esim. android-beam interface windowsphonelle?

 10. Jompu sanoo:

  Nyt kun olen tutkinut vähän enemmän tuota Nexus Q laitetta, niin sehän vaikuttaa melko hienolta, kun saa sitä kautta soitettua kännykästä Spotifya tai Youtubeakin. Ja sen voi liittää hdmillä vahvistimeen, tai käyttää sen sisäistä vahvistinta. Tuo on oikeastaa sitä mitä yksi tuttu kyseli!

  Yleinen DLNA tuki ei kuitenkaan tuohon taida sisältyä, tiedä sitten mitä TV:itä siihen saa liitettyä.

 11. Pörni sanoo:

  Niin luulisi että tuo on jonkin sortin DNLA:ta jota tuo käyttää… NFC:hän tekee tuossa vain sen parituksen.. vai olenko nyt ihan pihalla 😀 (joka ei sinänsä olisi ihme)

  Laitteena ihan jees, mutta samaa nyt tekee appleTV.. vaatii kyllä siis iLaitteen mutta hienosti youtubet ja spottarit soi sitä kautta stereoissa ja tv:ssä

  Se että tuossa on sisäinen vahvistin on vinkee.. itse edelleen haluisin systeemin jolla saisin (huokealla hinnalla siis) äänen eri huoneisiin ja ulos patiolle.. ja sitten tabletilla tai puhelimella tai millä vain voisi ohjata mikä soi missä ja millä volumella..

  Teknisesti ei videon jakaminen onnistunut tässä.. joka siis olisi ollut vinkeämpää.. kesän aikana menee varmaan podstudiot remonttiin ja koetetaan saada vielä toimivampi setuppi.

 12. Pörni sanoo:

  vai onko tuossa niin että tuos Nexus Q pitää olla yhteydessä internettiin eli pilveen? ja tämä striimaus menee pilven kautta? jos niin tarkoittaa sitä että kun netti menee alas niin laite ei toimi.. ja näin menee minun silmissä hinta haarukassa ikävästi kyllä liian korkeelle..

 13. erkka sanoo:

  @Apoleon: ”Pitkiä aikoja olitte hiljaa, ja katsoitte videota, jota kommentoitte toisillenne. Kuulija ei saanut juuri mitään käsitystä, mitä videolla tapahtui ja mitä tuotteita ja uudistuksia esiteltiin.”

  – Joo. Kuten Pörni tuossa sanoikin, niin tämän jakson setup ei pelannut lainkaan – videot olivat epäsynkassa ja yhteisen audion seuraaminen ja kommentointi ei nyt vain toimi. Tiedetäänpä jatkossa paremmin 🙂

  @Apoleon: ”Minulle ei jäänyt mitään kuvaa niistä Googlen rilleistä tai kovin paljon muistakaan asioista. Jakson perusteella tiedä, onko niitä rillejä ja millaiset ne ovat ja mitä niillä tehdään ja milloin tulevat myyntiin vai tulevatko ollenkaan jne. Kuvia niillä kai otettiin.”

  Sama. Tiedän tällä hetkellä jotakuinkin yhtä paljon laseista kuin ennen keynotea (tai no, uutta oli se, että devaajat saa ostaa niitä ensi vuonna hintaan 1500$/kpl)

  @Apoleon: ”Jaksossa oli siis poikkeuksellisen vähän asiasisältöä.”

  – Allekirjoitan täysin. Alunperin suunnitelmissa oli vetää alkuun mm. Surface/WP8-uutisia(, mutta ainakin itselle yllärinä keynote alkoikin 19.30, eikä 20.00)

 14. erkka sanoo:

  @Jompu: ”Olisi järkevää Googlelta tuoda tuohon Nexus Q laitteeseen (ja tietysti kaikkiin Android laitteisiin) Airplayn tyylinen ominaisuus. Joka olisi DLNA:n päällä toimiva ja muiden DLNA laitteiden kanssa yhteensopiva. […] Tuttava piirissä on tullut kyselyä minkälaisia mahdollisuuksia tämän tyyliseen olisi ja suurin osa on Airplayn tiennyt heti, mutta ei DLNA:ta joka toimii huomattavasti useammassa laitteessa. Olisi paljon avoimempi standardi myös tietääkseni.”

  – Samansuuntaisia havaintoja ja ajatuksia. DLNA lienee varsin ok, mutta kukaan valmistaja ei oikein osaa selittää konseptia. Kukaan kodinkonemyyjä ei ole osannut selittää minulle miten se toimii – AirPlay toimii jotakuinkin itsekseen. Ehkä ongelma on, että DLNA ei ole kenenkään silmäterä ja kaikkien lapsipuoli?

  Ymmärtääkseni Android@Homen taustalla on just tuota standardien päälle brändäämisajattelua. Tämän käsityksen sain jo vuosi sitten kun Q:n pohjalla oleva Project Tungsten ja Android@Homeesiteltiin suurella uholla jo viime vuoden (!) I/O:ssa…

  @Jompu: ”Nyt kun olen tutkinut vähän enemmän tuota Nexus Q laitetta, niin sehän vaikuttaa melko hienolta, kun saa sitä kautta soitettua kännykästä Spotifya tai Youtubeakin. Ja sen voi liittää hdmillä vahvistimeen, tai käyttää sen sisäistä vahvistinta.”

  Toi vahvistin tekee siitä tosi hienon ja erottaa esim. Apple TV:stä. Vielä kun tunkisivat siihen wifi-tukiaseman/reitittimen, niin se olisi aika killer.

  @Jompu: ”[…] uutta läppäriä olen ostamassa ja en osaa oikeen muita katsella kuin Asusta. Ultrabook on hankintalistalla ,eikä muilla ole järkevän hintaisia korkealla resoluutiolla varustettuja 13 tuumaisia ultrabookkeja.”

  – Tosiaan. Zenbook oli Asuksen. Se vaikuttaa kyllä Ultrabookien sarjassa aika varteenotettavalta, vaikka sen muotolainaa aluksi kavahdinkin. Varhaisessa vaiheessa sellaisen hankkinut kaveri kirosi laitteen wlania, mutta ymmärtääkseni nyt kaupoissa olevissa malleissa sitä ongelmaa ei ole 🙂

  @Pörni: ”itse edelleen haluisin systeemin jolla saisin (huokealla hinnalla siis) äänen eri huoneisiin ja ulos patiolle.. ja sitten tabletilla tai puhelimella tai millä vain voisi ohjata mikä soi missä ja millä volumella..”

  – Tuolta http://airplayspeakers.com/ löytyy liuta AirPlay-kajareita, itse olen harkinnut iHomen iW1:stä (http://ihomeaudiointl.com/iW1BC/), jossa on myös ladattava akku. Ei ole vielä mahtunut budjettiin…

  DNLA-kajareitakin löytyy, etenkin Sonylla taitaa olla kanneltavia versioita, mutta nää Onkyot ois kyllä hienot: http://www.theverge.com/2012/2/9/2786592/onkyo-gx-w100hv-active-speakers-dlna

  @Pörni: ”vai onko tuossa niin että tuos Nexus Q pitää olla yhteydessä internettiin eli pilveen? ja tämä striimaus menee pilven kautta?”

  – Käsityksni mukaan riittää kun laitteet ovat samassa lähiverkossa, mutta NFC-paritus viittaisi siihen, että striimausta voi tehdä myös ad-hocina.

 15. Pörni sanoo:

  @Erkka mutta missään ei ole sanottu että tuo oikeasti striimaa mitään sun luurista.. vaan että tämä striimaa google playstä videoita ja musiikkia.. ts. toimii vain google playn kautta.. eli edelleen vähän hämärän peitossa että kun paritat ja sanot että halua soittaa tämän sinun biisisi google playstä joka on siis pilvessä niin striimaako tämä nexus q sen sun puhelimesta joka striimaa sen google playstä vai antaako se käskyn nexus q:n puskea pilvestä tuo kappale tai video..

 16. henrik sanoo:

  @Apoleon: Palautetta arvostan aina, myös negatiivista/rakentavaa. Äläkä ymmärrä väärin, minä otan kyllä palautteista vaarin ja vuosien varrella olen esiintymisiäni muovannutkin kun selvästi yleinen mielipide jotain juttua vastaan, en halua ainakaan ajatella itsestäni ylimielisenä ”minä olen oikeassa, muut ovat väärässä”-tyyppinä (paitsi vitsinä ohjelmissa joskus). Tätä on vain tullut tehtyä nyt aika pitkään ja näin ollen yksittäiset palautteet tahtovat hukkua massaan, etenkin kun saan usein jokaista negatiivista palautetta vastaan saman määrän erittäin positiivista palautetta juuri niistä aspekteista mitä toiset haukkuvat. Tänne blogiin niitä tuntuu kerääntyvän lähinnä niitä negatiivisia, mutta s-postilla, pikaviestitse ja G+:ssa niitä tulee. Näinpä olen todennut että paras on pitää linja kuin koittaa jokaista palautetta kompensoida koko ajan johonkin suuntaan. Joskus sitten tietysti jotain sanotaan juuri väärällä hetkellä niin että osuu hermoon ja sitten saatan vastata asiaan joskus kohtuuttomankin tylysti. Arvostan valtaisasti että avasit ajatuksiasi, sillä suurin osa ei sitä tee. Silloin usein päättelenkin kyseessä olevan enemmän juuri sitä päämäärätöntä itsetarkoituksellista mollaamista miksikä sinun viestisi virheellisesti tulkitsin.

  En myöskään kiellä ettenkö joskus ylikompensoisi joskus Apple-hehkutusta, osaksi tuodakseni vastapainoa ja osaksi vain tuodakseni edes jotain viihdettä kuivaan hetkeen. Näihin liveseurantajaksoihin ei kannata missään nimessä suhtautua kuten normaalijaksoihin, koska nuo ovat oikeasti pirun vaikeita tilanteita pitää yllä mitään tasapainoista showta kun puolet ajasta kaikki ovat hiljaa ja toisen puolen kaikki puhuvat päällekkäin. Lisäksi nuo menevät usein aika kuiviksi, joten yrittää jotenkin pitää hommaa elossa. Minä melkein suosittelisin että nämä kannattaa jättää muiden kuin HC-fanien juuri siitä syystä väliin. Kuitenkaan en ihan mitä tahansa suustani heitä, kyllä radikaaleimmat kommentit perustuvat rehelliseen mielipiteeseen ja kuten ehkä olette huomanneetkin niin minä niitä mielelläni tarvittaessa avaan enemmän.

  Fanipoika on ehkä ruma sana, mutta ikävä kyllä niitäkin piisaa ja ne ovat ruman sanansa ansainneet. Pahoittelen että laskin sinut virheellisesti siihen joukkoon. Tyhjäpäiset fanittajat eivät vastaa vastapalautteeseen noin hyvin ja perustellusti.

  P.S. Mistä tämän avatarin saa vaihdettua?

 17. Erkka sanoo:

  @Pörni: Kohtuutonta vaatia, että tuo tulisi selväksi asialle omistetun keynoten aikana… Eiku.. 😀

 18. Pörni sanoo:

  @henrik vaihdoin nyt normaalimpaan eli gravatariin eli http://fi.gravatar.com/

 19. Jompu sanoo:

  @Pörni

  http://www.google.com/nexus/#/q/features Tuosta sivusta päätellen ainakin Androidilla fyysisesti olevasta kirjastosta voi soittaa musiikkia ja youtubesta myös.

  ”Q the Party
  Why shouldn’t everyone at the party be able to add their own music, movies and videos to the mix and choose what’s playing? All your guests need is an Android phone or tablet and a connection to your Wi-Fi network. Prefer your own taste in music? Just turn off guest mode in your Nexus Q settings and it’s all you.”

  Mietin tota vikaa lausetta, eli Androidista laitetaan vaan softa pyörimään jolla valitaan minne ääni/kuva lähetetään?

  Tosiaan ei mistää kolmannen osapuolen softista olekkaan ollut nähtävästi puhetta, eli ei Spotify esim taida toimia.. Itsekkin kaipaisin vähän selvempää kuvausta mitä pystyy tuon kautta toistamaan.

 20. Pörni sanoo:

  @Jompu: Jep aika mähmäsesti tuosta on kerrottu 🙄

  Tosiaan tästähän sanotaan että tämä on laite joka soittaa musiikkia suoraan pilvestä (esim. tässä esittelyssä http://www.youtube.com/watch?v=7F5FO-MyR0o) ja siis laitteessa on android sisällä ja se tukee google playtä sekä google videota.. ts. se on ainakin tässä vaiheessa todella rajoittunut laite vain android maailmaan. Ja näin ollen mitään spotifyn striimaamista esim. tuohon tämä ei (ainakaan tässä vaiheessa) tue..

 21. erkka sanoo:

  @Pörni & @Jompu:

  Joo. Eri lähteitä kaivelemalla näyttää tosiaan siltä, että Nexus Q striimaa vain ja ainoastaan pilvestä sekä muutamista, eli kuvien/musiikin/äänen striimaus Android-laitteesta Q:lle ei toimi.

  Lisäksi vaikuttaa, ettei sillä ole ”omaa UI:ta”, eli et voi tökätä sitä kiinni telkkariin ja käyttää sellaisenaan, vaan yhtälössä täytyy aina olla Android-laite, vaikkei sisältö kuljekaan sitä kautta.

  Tuon tiedon varassa tuo 299 taalan hintalappu tuntuu entistäkin kovemmalta.

  @Pörni: Nooo! IP:n perusteella generoituvat möllit oli hienoja!

 22. Nahkiainen sanoo:

  Hienoa kuulla, että ohjelmasta annettu kritiikki on nillittämistä. Kannustaa antamaan palautetta tulevaisuudessakin.

 23. Nahkiainen sanoo:

  Niin lisättäköön vielä, että muuten jakso oli mielenkiintoinen ja täältä ainakin saa peukun ylös.
  Paitsi tietysti volyymiltään muuta ohjelmaa kovemmalla tulevat striimi mainokset tökkivät.
  Voisitteko muuten pitää tälläisissä ohjelmissa sen itse tapahtuman äänet mutella? Hieman häiritsi katsella tilaisuutta livenä youtuben kautta ja samalla kuunnella ohjelmaanne, kun tapahtuman äänet tulivat ohjelman kautta hieman viiveellä.
  Jos tapahtuman äänet olisivat mutella niin voisi itse tapahtuman katsoa youtubesta ja kuunnella teidän selostuksen siihen päälle.

 24. Nahkiainen sanoo:

  Vielä yksi 😀 Eikö Henrik olekkin hassua, että kehut tulevat Google+:n, sähköpostin yms. kautta nimellä ja negatiivinen kritiikki mielummin nimettömänä? 🙂
  Varsinkin sosiaalisenmedian kautta tuleva kehuminen kannattaa ohittaa aikalailla turhana.
  Seuraile vaikka facebookissa jotain Petteri Järvistä jonka jokainen valokuvakin saa läjän kehuja vaikka valokuva olisi kuinka surkea ja pilalle mennyt.

 25. erkka sanoo:

  @Nahkiainen: ”Voisitteko muuten pitää tälläisissä ohjelmissa sen itse tapahtuman äänet mutella? Hieman häiritsi katsella tilaisuutta livenä youtuben kautta ja samalla kuunnella ohjelmaanne, kun tapahtuman äänet tulivat ohjelman kautta hieman viiveellä. Jos tapahtuman äänet olisivat mutella niin voisi itse tapahtuman katsoa youtubesta ja kuunnella teidän selostuksen siihen päälle.”

  – Totta. Tämä kokeilu oli hieman ongelmallinen. Panelistien omat audiofiidit ovat vähän hankalia, koska viive-erot oli parhaimmillaan minuutin luokkaa… joten vaikuttaa siltä, että fiksuinta on pidättäytyä liveblogien ja mutetetun videon seurannassa, koska niitä koko paneeli pystyy seuraamaan samassa tahdissa.

 26. Pörni sanoo:

  No sanotaan näin että jos tästä olisi vielä poistanut äänet tapahtumasta niin käteen olisi jääny vielä vähemmän 😉 Eli nyt tarkoituksella oli äänet jotta myös silloin kun muut on hiljaa niin kuullaa mitä se sanoo.. ideanahan oli että kuuntelija laittaa mutelle videon ja kuuntelee äänen vain tästä lähetyksestä.

  Niin kuin sanoin Applen seuranta oli varmasti selkeämpi ja siinä on syynä se että paikan päällä on henkilöitä jotka jo raportoi nopeasti tiivistäen mitä julkistetaan.. tästä on helppo sitten heittää kommenttia lähetykseen.

  Nyt jos tämä olisi ollut mutella ja jokainen olisi kuunnellut eri aikaa tulevaa striimiä itsekseen niin veikkaan että ei olisi tullut tämänkään verran järkeä lähetykseen.. sillä sitten joku kommentoi asiaa jota toinen ei ole vielä edes kuullu ja ei myöskään kuule koska se toinen puhuu nyt sitten sen videon päälle.

  Eli sanoisin että livelähetyksen tapauksessa tämä oli paras tapa.. jatkossa tietysti josko saisi myös sen videon lähetettyä samaan aikaan ulos striimiin niin parempi.

  Toinen tapa on sitten kommentoida vain blogeista jolloin se tehdään kuten apple tapahtumissa.. mutta hey onneksi näitä nyt ei tule kuin pari kolme per vuosi 😀

 27. Kuuntelematta paskaa sanoo:

  Kai henrik kummiskin ymmärrät että vaikka mielestäsi tuo tasapainttaminen ja vitsit lsäävät kekustelua, niin suurin osa kuuntelioista eivät niitä ymmärrä vitseiksi. Ja en halua kuunella fanipoikien pocasteja vaan puhkua koska se on ollut paras valitettavasti jo useamman jakson olen joutunut skippaamaan koska muuten tappi otsassa kasvaa liikaa. Toivottavasti oikasti keskustelette keskenään mihin haluatte viedä tätä kastiketta koska mielestäni tämä ei voi jatkua näin. Useasti esim aihe jää henrikin ”vitsien” alle ja keskustelu ajautuu sivuraiteille 🙁

Kirjoita palaute

Subscribe to RSS Feed Seuraa PuhKua Twitterissä!