#244: Recap leap second bits | PuhujainKulma - viikottainen paneelikeskustelupodcast teknologiasta

#244: Recap leap second bits


On kesä ja on hiki.. mutta tästäkin huolimatta tulee PuhujainKulmaa! Jaksossa uhmataan kernelpaniikkia ja karkaussekunnin aikana kerrataan viime viikkojen tapahtumat yhteen jonoon. Alun videomainos on NES langaton ohjain ja aiheina tällä kertaa siis…

Google I/O recap

Microsoft recap

Viikon recap

 • Flash poistumassa android laitteista
 • Oikeus määräsi Soneran ja DNA:n sulkemaan pääsyn piratebayn muihin osoitteisiin sekä ip-osoitteisiin

Softa/palvelu suositukset

 • 1Password – Salasanojen hallintaa Windows ja Mac puolelle. Aplikaatiot myös iOS ja Android laitteille ja tuki eri selaimille. Käytä hyväksi tarjous joka kestää ensi viikon (-30%) sekä käytä kuponkikoodi iSlayer vielä ja saat extra 20% alennusta.
 • CrashPlan – Maksullista pilvivarmuuskopiointia rajoittamattomalla tilalla
 • Volume Plus Pro – 0,69€ Android. Soittoääniprofiileita sekä ajastuksia äänille.
 • Avidilta softat 30 päivän kokeiluun

You can Anna palautetta, or trackback from your own site.

13 palautetta jaksoon “#244: Recap leap second bits”

 1. HiskiBoy sanoo:

  Ustream Only $3.99 per month! Become a Premium Member
  https://www.ustream.tv/premium-membership

  Tota mietit pre showssa. Niin onko se sitten kallista vai ei.

 2. Pörni sanoo:

  @HiskiBoy: niin tuo on siis sinulle jos haluat katsojana mainokset pois. Ohjelman lähettäjälle hinnat on sitten hippasen korkeemmat https://www.ustream.tv/ustream-pro/pricing

 3. Pörni sanoo:

  Ja vielä tuohon 1Passwordiin.. eli aivan loisto softa. Siinä on selain laajennukset ja nappia painamalla (ja the salasanan antamalla) se kirjautuu palveluun sisään itsestään. Tätä voi käyttää myös ns. linkkilistana eli avaa valikon ja valitsee siitä mihin haluaa kirjautua. Tämän jälkeen se avaa uuteen välilehteen ko. palvelun ja kirjautuu siihen itsestään sisään.

  Ipad sovellus synkkaa wifin yli tietokoneen kanssa salasanat ja tämän jälkeen myös ipadissa voit sovelluksessa klikata haluttua palvelua, ohjelma avaa selaimeen sen palvelun ja kirjaa tunnukset itsestään.

  Koneiden välillä synkkaus tosiaan käy esim. dropboxin kautta.

  Salasanoja voi generoida ohjelman avulla niin vaikeaksi ettei niitä murreta oikeastaan millään, lisäksi kun selainlaajennus on asennettu ja kirjaudut jonnekin sisään selaimella se kysyy haluatko lisätä tämän sivun myös 1password sovellukseen.

  Suosittelen siis lämmöllä ja käyttäkää tarjous hyväksenne!

 4. Nameless Fairy sanoo:

  1Passwordille peukku. Ollut käytössä jo pidemmän aikaa eikä enää osaisi olla ilman.

  Varmuuskopiointiin käytän JungleDiskiä. Ei sieltä halvimmasta päästä koska maksu koostuu lähinnä Amazon S3 hinnaston mukaisesta käytöstä, mutta Amazonin palveluun on kova luotto. CrashPlan oli testissä sen ilmaisen kokeiluajan verran enkä ehtinyt edes osaa tiedostoista lähettää palveluun jenkkiservereiden hitauden vuoksi.

 5. Tuomas sanoo:

  Varmuuskopiointi Time Machinen avulla ulkoselle kovolle ja silloin, kun muistaa, niin ”Documents” -kansio pilveen.

  Mitenköhän vaikeaa olisi kirjoittaa sellainen ohjelma tai skripti, joka käyttäisi useaa pilvipalvelua ja kopioisi RAID-tyylisesti dataa kaikkiin? Tai samat datat kaikkiin, miten haluaa.

  Itsellä esim vanhana hotmail-käyttäjänä on SkyDriven maksimi kapasiteetti käytössä ilmaiseksi + Dropbox + Google Drive. Olisi meinaan todella kätevää, jos joku varmuuskopiosofta osaisi käyttää näitä kaikki hyväksi rinnakkain!

 6. Aneeminen muumio sanoo:

  Apple on valmis tuhoamaan vaikkapa luontoa saadakseen lisää rahaa: http://fin.afterdawn.com/uutiset/artikkeli.cfm/2012/07/08/apple_vetaytyy_ymparistosertifikaatista

 7. Pörni sanoo:

  Tuomas: Hmm eikös yksinkertaisimmillaan vain oteta eri paikkoja käyttöön ja määritellään sama hakemisto joka pilveen synkataan.. tällöin sama data menee kaikkiin pilvipalveluihin?

  CrashPlanissa tykkään siitä että saan tämän kopioimaan pilven lisäksi datan jonnekin toiselle koneelle esim. kaverille tai työkoneelle työpaikalle jne..

 8. Aksu sanoo:

  Erkka kun (aiemmin kesällä/keväällä) kaipaili sujuvaa kuvalähteen valintaa televisioihin, niin Sonyn televisio tuntuu tunnistavan PS3:n suoraan ja sen missä portissa se on kiinni. Eli vaikka pleikkari olisi kuvalähdepaikassa kolme tai neljä, hyppää televisio suoraan televisiolähetyksestä pleikkarin mediahallintaan vain yhdellä kuvalähde-napin painalluksella. 🙂
  Toisinpäin se ei kai onnistu, mutta painamalla kerran digital-nappia, menee televisio vastaanottamaan sisäisen digivirittimen kuvaa.

 9. Aleksi sanoo:

  Ei voi kun nauraa piratebay-blokkaamis keskustelun ironisille jutuillenne, mahtavuutta.

 10. erkka sanoo:

  @Aksu: Oma Sony ei näköjään hyppää aktiiviseen laitteeseen, vaan menee pykälä kerrallaan. Pitääpä kokeilla kaupassa, onko missään mallissa haluamanilaista viiveetöntä vaihtoa.

 11. C sanoo:

  @Pörni

  Kerroppa sitten kokemuksia CrashPlanista. Rupesi kiinnostaan kun noita kuvia ja videoita alkaa olla kohta teran verran ja ainoa ”varmennus” on kaksi erillistä ulkosta USB kovoa kotona eli ei järin turvallinen

 12. Tuomas sanoo:

  Pörni: Nojuu, noinhan kävisi tällainen ”karkea” backup-toiminto, jossa esim Dropbox, Google Drive ja Skydrive olisivat kaikki yksi ja sama kansio, jolloin datat olisi neljässä(!) paikassa koko ajan. Voisin melkeinpä kokeilla, hidastuuko käyttö jotenkin.

  Ehkä hain liian monimutkaisia kuvioita, kun ajattelin tällaista virtuaali RAID6-järjestelmää, jossa olisi 5 levyä (tässä tapauksessa kansioita) ja neljässä eri paikassa ja ristiin tallennettaisiin eri paikkoihin…

Kirjoita palaute

Subscribe to RSS Feed Seuraa PuhKua Twitterissä!