#246: Ruotsalaista Vittuilua | PuhujainKulma - viikottainen paneelikeskustelupodcast teknologiasta

#246: Ruotsalaista Vittuilua


Erkka on liittynyt hakattujen ja auton perälootaan tungettujen joukkoon Pörnin seuraksi ja erikoisempaa paneelia näin ollen kansoittavat Henrikin lisäksi Juha ja Ninnnu.

Marissa Mayeristä tulee yllättäen Yahoon uusi pääjohtaja, kuudes viiden vuoden sisällä, kolmas viimeisen vuoden aikana. Saako webbimetusalem viimein uutta eloa? Mutta mitä firma oikeastaan edes tekee?

MicroSoft kuolee! Käyttöjärjestelmäemiirit menivät paperilla tappiolle yrityskauppojen takia ensimmäistä kertaa koko historiansa aikana. Samaan aikaan: Office 2013 menee avoimeen betaan.

Digg kuolee enemmän! Web2.0-pikkukuplan yksi näkyvimmistä hypekoneista meni lihoiksi.

Telkkarit ruttuun, sanoo Korea. LG alkaa valtion tukemana kehittelemään taivuteltavia näyttöjä, Samsung julkaisee tuotetta jo tämän vuoden puolella.

It’s alive! Linux saa lisäpotkua kotikäyttäjille isoilta tahoilta. Dell julkaisee läppäriä ja Valve lupailee Steamia kera pelien.

Pelirintamalla jyrähtelee. Rovion uusin yritelmä menee saman tien myyntilistojen kärkeen ja Minecraft jyrää XBOXilla ja oikeudessa.

Ikea puolestaan satsaa. Huonekalujätin uusin katalogi tukee laajennettua todellisuutta, jota on sitten hyvä fiilistellä päissään. Mutta onko se vittuilua?

Pikauusinta: Sir Paul tekee kaiketi musiikkia johonkin Bungien uuteen peliin. Sitä odotellessa voi fiilistellä Halon alkuperäistä Mac-demoa.

Paska uutinen, paska, paska. Hyperherkät jenkit suuttuivat heksadesimaalista.

Softasuositukset:

 • Gigbeat Androidille (ilmainen), saa ilmoitus kun suosikkipopparisi tulevat kaupunkiin.
 • Spotimote Androidille (ilmainen/1,79€), Spotify-etäohjausta ilman palomuurin puhkomista.
 • Glass Widgets (ilmainen/0,66€), tyylikäs infotulva kotiruudulle.
You can Anna palautetta, or trackback from your own site.

36 palautetta jaksoon “#246: Ruotsalaista Vittuilua”

 1. Aneeminen muumio sanoo:

  Jälleen kerran Henrikin yltymätön vih a Applea kohtaan sai minut lopettamaan jakso kuuntelemisen. Tiedän, että se sairaalloinen vihanpurkaus kesti vain muutamia sekuntteja (Henrik lateli jälleen kerran uudestaan valituksia siitä, että Applen markkinoijat kehuivat yrityksen tuotteita), mutta se vain saa veren kiehunaab suonissa. Ninnnulle pisteet siitä, että vaikka hän olikin paneelin avoimuushippi (kaikelle kunnioitukselle toki, sen haluan sanoa selvästi, en missään nimessä halveksi avointa koodia enkä hippiyttä), niin hän oli todella selvä härkinen Henrikiin verrattuna.

 2. Doyle sanoo:

  Kuukle plissassa seurasin henrkikin yhden miehen sotaa APPLEA vastaan, s ee i ollut kanusta katsottavaa. Ehkä Andkroid-uskovaisuus on vallannut hänet. Avoimoin koodi pyrkii olemaan parempi, koska se on… ”avoin” ehä kkaan ei tiedä?!”!”

 3. Jeesus sanoo:

  Kuinka paljon jonkun suuttuminen vituttaa (en ole koskaan ottanut Henrikin Apple ”suuttumuksia” kauhean vakavasti, vaikka niissä onkin perää)? Näköjään aika paljon. Itse iOS- ja Android-käyttäjänä olen huomannut molempien huonot ja hyvät puolet. iOS:sta puuttuu todella paljon perusominaisuuksia. Suosittelen tutustumaan molempiin alustoihin. Android 4.1 on todella hyvä ja voilla voitelu on kyllä hionut käyttökokemusta paljon parempaan suuntaan.

  Spotimotea voi muuten suomentaa osoitteessa:
  http://www.getlocalization.com/Spotimote/

  Ja monia muita suomennosprojekteja:
  http://mobiilisuomennokset.blogspot.fi/

 4. Proffa sanoo:

  Ihan yhen kysymyksen esittäisin vain! Mistä voisi ladata puhkun ensimmäisiä jaksoja? Niitä kun ei enään täältä ole ladattavissa? Ois kiva kuulla millaista meininki oli ennen kuin koko kööri vakiintui. En saanut kuin 1-3 jaksot ja siitä eteenpäin puuttui jaksoja. On kyllä varsinaista viihdettä kuunnella vanhoja jaksoja vaikka kaikki uutesetkin ovat siinä samassa auttamattoman vanhoja 🙂

 5. |PuLi| sanoo:

  kiitos Henrik jaksosta, teki mieli sammuttaa podcast kun kuulin että erkka tai pörni ei ole messis 😀

 6. henrik sanoo:

  Ömm… Olenkohan missannut jotain? Tässä jaksossa ei ollut ainuttakaan Apple-uutista, joten minä en oikein ymmärrä mistä tämä valtava vihavyöry minua kohtaan kumpuaa.

  @Doyle: Mitä G+-sharetuksiin tulee, minä pistin niitä eteenpäin lähinnä sen takia, että minusta ne olivat varsin hauskoja. Mitä minua oikeasti kiinnostaa että voivatko jenkit ostaa yhden ylihinnoitellun puhelimen vaiko eivätkö voivatko? Sitäpaitsi siitä on jo useampi viikko.

 7. Ninnnu sanoo:

  Aneeminen Muumio, kyllä mä kutsun itsekkin itseäni avoimuushipiksi. Oon vain pahimmat FOSS-meuhkaamiset saanu jo meuhkattua vuosia sitten niin enää ei tarvitse/jaksa.

  Henrik, kyllä kerran mainittiin Apple kun puhuttiin tuotekehityksestä tai jotai… En muista mihin uutiseen se liittyi.

 8. henrik sanoo:

  No jo nyt on suoraan sanoen perkele jos yksi huumorimielessä tehty sivuhuomautus on näin kamalaa.

 9. Rami sanoo:

  Tämä Henrikin haukkuminen on mennyt jo yli. Mielipiteet saa toki erota, mutta anonyymisti haukkuminen on vain säälittävää.

  T: Rami Selin

 10. Heikki sanoo:

  Nimen omaan!!! Ei ole yhtäkään Apple uutista (yllätys yllätys kun Henrik on ruorissa), mutta silti yristystä haukutaan. Kai se vain on niin siistiä käyttää jotain huonompaa. Applen vihaamista en ole koskaan ymmärtänyt. Yritys on valmistanut parhaat älypuhelimet, tabletit, kannettavat ja pöytäkoneet, mutta sekään ei riitä??! Apple ei ole virheeetön, mutta varamsti viheettömin.

 11. henrik sanoo:

  Tiedättekö mitä? Haistakaa vittu.

  Tämän viikon ohjelmassa ei ollut ainuttakaan Apple – uutista, koska Apple-uutisia ei tällä viikolla ollut. Ja jos tämä saatanan Apple-masturbointi on oikeasti mennyt tälle tasolle että yksikin humoristinen heitto tarkoittaa että tuntien pyyteettömästä ilmaisesta työstä ainoa palkka on haukkumista ja vittuilua niin menkää vitun kusipäät kuuntelemaan vaikka MacBrake Weeklyä Ja itkemään itsenne uneen Jobsin kokovartalokuvaa lusikoidessanne. Tehkää mitä vain, mutta painukaa helvettiin täältä!

  Negatiivista palautetta saa antaa ja sitä otan vastaan koko ajan. Jos se on rakentavaa ja asiallista niin siitä usein otankin vaarin. Mutta tällainen lapsellinen koulukiusaustasoinen minua vastaan röllääminen joka saatanan viikko alkaa tosissaan ottaa kupoliin ja johtaa toimenpiteisiin.

 12. Pörni sanoo:

  Oh meinasin mennä kesäinen heinä väärään kurkkuun kun tulin tänne kurkkaamaan.

  Ensiksi en ole tätä jaksoa kuunnellut, mutta kiitän että jaksoja on tullut vaikka Pörni lomailee.. uh loma loppuu kohta ja ensi viikolla olenkin mukana jälleen ja sitten murahdan ihan omalla äänellä.

  Eli olen aina pitänyt sen linjan täällä että kaikilla on mahdollisuus anonyyminä kommentoida niin aiheita kuin itse ohjelmaa. Muita kommentoijia ei saa haukkua ja kaikkien mielipiteitä pitää kunnioittaa.

  Näin olleen me paneelistit olemme ns. vapaata riistaa… MUTTA!

  Nyt alkaa itseänikin tämä jo nyppimään että joka viikko saan lukea näistä palautteista vain valitusta itse ohjelmasta ja tämä jostain syystä aika usein kohdistuu Henrikkiin.

  Teemme tätä ohjelmaa täysin omasta tahdostamme, emme saa tästä pennin pyörylääkään. Sitä vastoin uhraamme tähän itse niin aikaa kuin rahaakin.

  Ohjelman kuuntelustakaan emme veloita mitään, emmekä pakota ketään kuuntelemaan näitä. Olen kuitenkin oikeasti todella iloinen että olemme keränneet lukuisia kuuntelijoita ja se on huikeaa ja kiitokset siitä.

  Meillä jokaisella on oma mielipiteemme, olen samaa mieltä että Apple on mielestäni tehnyt parhaan koneen jota olen koskaan käyttänyt. Ja iPad on paras tabletti TÄLLÄ hetkellä. Mutta tiedän myös että kaikki ei ole samaa mieltä. Myös Microsoft on tehnyt paljon hyvää ja uudet winkkarit on hyvää tasoa. Kännyköissä taasen mielestäni Apple on niin jämähtänyt kuoppiinsa että eiköhän sieltä kärjestä olla jo tiputtu aikoja sitten kun Android on tullut mukaan. (Ja huom tämä oli nyt minun mielipiteeni)..

  Mutta takaisin asiaan… On ikävää että suomalaisia podcasteja ei montaa ole mistä valita.. mutta jos lontoonkieli mitenkään taipuu niin löytyy tosiaan paljon hyviä podcasteja jotka keskittyy niin appleen kuin androidiin tai windowsiin tai.. tai ja tai.. näitä voi myös kuunnella (ilman että lopettaa meidän kuutelun) 😉

  Henrik on varmaan nyt saanut asian selville että yrittää hillitä Applen vihaamistaan, mutta nyt pitäisi myös napsia kiinni siitä että ei jokaisesta negatiivisesta enään aleta napisemaan.. antakaa sen mennä toisesta korvasta sisään ja siitä toisesta ulos.. (pakko kuunnella tämä jakso läpi siis iteskin) 😉

  Eli summa summarum.. keskustelua mielellään juurikin aiheista joista keskusteltiin jaksossa ja niistä omia mielipiteitä tai oikaisuja tai juttuvinkkejä. Mielipiteissä kukaan kun ei voi olla väärässä eli jos jonkun mielestä Android on ihan paska niin ei siihen kukaan voi sanoa että eipä ole.. kun se kerran on sen mielestä.

  Toivon nyt että asia on loppuun käsitelty ja palataan taas normaaliin menoon myös täällä palautteiden puolella, näin saadaan pidettyä mukava avoin linja jatkossakin täällä. Mikäli tämä ei sitten onnistu niin jaksojen kommentoinnin mahdollisuutta täällä mietitään uudestaan.

  Mutta nyt raivaamaan tuota PodStudiota jotta saadaan jotain lähetystä sieltä ensi sunnuntaina ulos..

 13. Janne sanoo:

  Minuakin häiritsee se hetkittäinen itsetarkoitukselliselta vaikuttava dissausranttaaminen, mutta tässä jaksossa sitä ei kyllä ollut. Nämä kaksi täysin selvästi perusteetonta trollikommenttia olisi sen sijaan voinut ehkä mielummin jättää huomiotta, niin paljon kuin kommentit varmasti vituttivatkin. Parin viime jakson kommenteissa on mielestäni ollut aika paljon asiapitoisempi linja kuin monen muun jakson.

  Mutta asiaan: se mikä tässä jaksossa häiritsi oli aiempaa voimakkaampana kuulunut taustakohina, samoin kun joltain läpi tulleet Skypen huomioäänet (niitä on ollut välillä ennenkin, mutta nyt jossain vaiheessa jollain oli joku keskustelu meneillään tms. kun niitä puski jatkuvasti – olisi kiva jos ne olisivat jatkossa mutella nauhoituksen ajan?).

  LibreOfficen ja OpenOfficen numerointien kanssa taistelleena olen todennut, että helpointa on laittaa ne vasta aivan lopuksi kuntoon. Ne saattavat tosiaan hajota enemmän tai vähemmän selittämättömällä tavalla jostain pikkumuutoksista.

 14. Karvainen Vyötiäinen sanoo:

  Jatkuva turha Henrikin haukkuminen on tosiaan tylsää ja sen voisi lopettaa. Mielipiteitä toki saa sanoa mutta jatkuva turha haukkuminen ei paranna yhtään mitään.
  Samalla voisi puhujankulman tekijät vähentää saamansa palautteen vähättelyä ja palautteen antajien haukkumista. Palautteen antaminen ei ole nillittämistä vaikka siksi sitä olette ainakin kerran kutsuneet.
  Teette hyvää työtä mutta älkää tehkö sitä virhettä, että unohdatte itse asian ja keskitytte puhumaan itsestänne, kavereistanne (Ninnu hittoon puhkusta) ja täyttämään ohjelmaa sisäpiiri vitseillä.
  Puhkun tekijät voisivat myös yrittää muistaa, että teidän mielipiteenne on yhälailla mielipide, kuin kuulijoidenkaan joten älkää vähtelkö sitä tai nostako omaa mielipidettänne ehdottomaksi totuudeksi.
  Jos haluatte pelkkiä kehuja niin laittakaa kommenteihin omalla kirjoittamisella pakko =)

 15. Jeesus sanoo:

  Karvainen Vyötiäinen: Eihän negatiivisen palautteen antaminen ole nillittämistä, mutta mielipiteen voi kertoa monella tavalla. Jos palautteessa haukutaan pelkästään Henrikkiä ja vaikka muut ovat ollen samaa mieltä. Ja jos haukutaan viellä Henrikin ”suuttumista” Applelle (itse otan sen huumorimielessä). Niin onko sellainen kommentti asiallinen (mielestäni silloi voi haukkua kemmentin antajaa)? Tosin itse en jaksaisi kommentoida huonojen ihmisten (esim. Doyle ja Aneeminen muumio kaltaisille), koska valitettavasti Iltasanomien kommentoijat pääsevät kommentoimaan tännekin vappasti sivistyneeseen nettikeskustelun tyyliin.

  Jos Henkilö H on eri mieltä kun kommentoija niin ei sitä tarvitse lähteä haukkumaan. Voi sanoa, että omasta mielestä asia a, b, c on paremmin tässä toisessa asiassa. Ja jos on toista mieltä koko asiasta, niin voi kertoa oman näkökulman (ilman haukkumista), jolloin Henkilö H:lla voi olla paikallaan tarkastella omaa mielipidettä uudelleen ja kenties muuttaa sitä.

 16. Karvainen Vyötiäinen sanoo:

  Nyt on koko ohjelma kuunneltu ja jaksossa ei ollut yhtään mitään syytä haukkua Henrikin Apple tai muutakaan kantaa. Henrik esiintyi aivan asiallisesti tässä jaksossa. Juhalle ja Henrikille siis peukkua ylös tästä jaksosta 🙂
  Kannattaa Henrik asentaa siihen puhelimeen K9 sähköposti clientiksi.

 17. JH sanoo:

  Itse kuuntelin jakson päivällä, eikä itsellä ainakaan korvaan pistänyt, että jaksossa olisi ollut ylilyöntejä panelisteilta.

  Omasta mielestä jakso oli hyvä, vaikka vakiopanelisteja puuttui useampi.

 18. Pörni sanoo:

  @Karvainen Vyötiäinen

  Pahoittelen jos jossain on tuntunut siltä että emme arvostaisi palautteita. Ja ei saa nyt yleistää kaikkia palautteita nillittämiseksi.. tämäkin sana on ainakin omassa esityksenä heitetty pilkesilmäkulmassa (jolla tavalla puhkua tehdäänkin)..

  PuhKussa itsessään harvoin puhutaaan meistä itsestämme.. tai no alussa käydään fiiliksiä yms. läpi.. sinällään myös puhkua teemme omana itsenämme ja sisäpiirivitsejä on puhkussa ollut.. no melkein siitä ekasta jaksosta lähtien tämä on osa puhkua pidettiin siitä sitten tai ei.

  Kaikilla on myös oikeus mielipiteeseen.. tästä olen kanssasi samaa mieltä ja pyrkinyt sen tuomaankin esiin. Jos sanomme jotain mikä ei pidä paikkaansa esim. että jossain jutussa ei ole jotain vaikka onkin, niin tämä on virhe joka on syytäkin korjata. Mutta jos joku on jotain mieltä jostain niin ei se ole virhe.. tämän oikasemiseen voi tuoda esiin vain sen että on asiasta erimieltä ja perustella miksi näin, eikä lähteä linjalle jossa haukutaan toinen siitä syystä että hän on ’väärää’ mieltä jostain asiasta.

  Ja mitä tulee kehuihin niin ainahan niitäkin jokainen toivoo, mutta helpomminhan se menee kritiikin puolelle.. ei siinä mitään pahaa ole.. tähän on totuttu.. siis muuallakin kuin puhkussa 😉

  Ja se ketä on panelisteina on PuhKun tekijöistä kiinni ei kenenkään muun 😉

 19. Alisa sanoo:

  Jaahas, nykyään ei saa kritisoida Applle. Selvä. Pistetään muistiin.

  En ole vielä edes kuunnellut jaksoa, mutta Henrikin yhdysvaltalaisuusviha pursuaa jo jakson selostuksesta. Yleistäminen on typerää.

 20. C sanoo:

  No jos sota käy siitä että pitääkö haukkua iOS:ää vai Androidia niin aina voi sentään potkia Nokiaa ja Windows Phonea 😀

  Taisin joskus aiemminkin mainita että jokainen miljoona oli Applelle ja Googlele suuri PR voitto ja hehkutettu sensaatio lehdissä, mutta Nokialle jokainen miljoona on vain hävitty … kun verrataan Symbianiin… joka oli niin paska että niitä oli ostanu vain muutama sata miljoonaa käyttäjää 🙂

  http://m.bgr.com/2012/07/20/nokia-lumia-sales-q2-2012-vs-iphone-samsung/

 21. henrik sanoo:

  Minun viimeinen kannanottoni asiaan.

  Ensinnäkin, pyydän mitä nöyrimmin anteeksi edellistä viestiäni. Se oli täysin asiaton ja hetken suivaannuksen hetkellä väsyneenä kirjoitettu. Minun pitäisi tuntea itseni tähän ikään mennessä paremmin ja olla suoraan sanoen moista lapsellista kiukkukohtausta parempi.

  Toiseksikin, selvennetäänpä hieman terminologiaa. Palaute on palautetta, negatiivinen palaute on negatiivista palautetta, mutta nillittäminen on nillittämistä. Viimeaikainen automaattinen vittuilumyrsky joka minuun on kohdistunut lähes jokainen viikko ohjelman sisällöstä riippumatta on tuohon viimeiseen kuuluvaa ja minä edelleen kutsun sitä sellaiseksi. On syy minkä takia minä olen reagoinut näihin näinkin voimakkaasti ja se ei ole se, että minä olisin kykenemätön ottamaan vastaan kritiikkiä. Jos en siihen kykenisi, en voisi mitään ohjelmia tehdä, koska minä saan todella negatiivista palautetta aivan koko ajan lähes jokaisesta ohjelmasta mitä teen enkä minä mihinkään niistä ole reagoinut samalla tavalla. Pikemminkin päin vastoin, negatiivinen palaute on useinkin johtanut hyvinkin rakentaviin ja mielenkiintoisiin keskusteluihin itseni, yleisön ja palautteenantajan kanssa, etenkin PodKaistassa.

  Olen aika surullinen siitä, että osa ihmisistä ei näe eroa negatiivisen palautteen ja koulukiusaamistasoisen vittuilun välillä. Olen jopa rohjennut ottaa lievää ammattiylpeyttä siitä kuinka otan negatiivisen palautteen vastaan ja kuinka aina sen toivotan tervetulleeksi. Ja en siitä valita jos se on asiallista ja ansaittua, kuten esimerkiksi WWDC-livejakso, jonka myönnän täysin avoimesti menneen omalta osaltani pahemman kerran metsään. En sitä halua selitellä, muuta kuin sillä että tässä ollaan ihmisiä ja että joskus sitä tulee mokattua eeppisesti. Siihen voi varmaan jokainen samaistua.

  Olen myös tietoinen siitä, että olen itse tehnyt sen valinnan että esiinnyn julkisesti useampia kertoja viikossa ja näin ollen asetan itseni tietoisesti ja omasta valinnastani suurennuslasin alle. Siihen valintaan kuuluu myös se, että kaikki palaute ja reaktio ei ole sellaista mitä itse toivoisi näkevänsä ja saavansa. Minä hyväksyn sen osana hommaa. Mutta se mitä odotan, on edes jonkinlainen kunnioitus sitä kohtaan että laitan esimerkiksi tätä ohjelmaa varten noin kymmenen tuntia työtä viikossa ilman minkäänlaista palkkaa tai korvausta, muuta kuin palautetta ja yleisön vuorovaikutusta. Siksi tuntuu äärimmäisen inhottavalta kun tekee paljon työtä sen eteen että te saatte ilmaiseksi viihdyttävää ohjelmaa ja sitten ainoa kiitos on tyyliä ”kiitos jaksosta, en kuunnellut koska Henrik on perseestä”. Se ei ole minkäänlaista palautetta, sillä sen tarkoitus ei ole muuta kuin pahoittaa minun mieleni. Sen takia tällaisia kommentteja nillitykseksi nimitän, koska negatiivisen palautteen tunnusmerkit täyttääkseen siinä pitäisi mielestäni olla jotakin muutakin kuin minun kiusaamistani. Minä olin todella raivokkaasti koulukiusattu päiväkodin ensimmäisestä päivästä yläasteen viimeiseen ja vaikka olisin kuinka kvasijulkinen hahmo tahansa, minun ei enää tässä iässä tarvitse sellaista kestää.

  Olemme kulissien takana käyneet tilanteesta keskusteluja, joiden sisältöä en tässä sen enempää aio käsitellä. Asian muuttamiseksi harkitaan kuitenkin toimenpiteitä, mutta vain selvän trollaamisen ja kiusaamistasoisten henkilökohtaisten hyökkäysten lopettamiseksi. Negatiivista palautetta antavien ei tarvitse olla huolissaan, sitä saa vastaisuudessakin antaa täysin huoletta. Se en myöskään aio missään olosuhteissa olla minä joka asian suhteen tekee mitään aktiivisia päätöksiä, sillä minä en todellakaan ole oikea henkilö sitä tekemään. Kuitenkin ennenkuin asioihin joko tulee jonkinlainen muutos joko meidän tai teidän taholtanne, minä en aio enää PuhujainKulman kommentteja lukea. Jos haluatte olla minuun yhteydessä, suosittelen tekemään sen sähköpostitse. Se on suhteellisen vaivattomasti selvitettävissä.

  Loppujen lopuksi tämä on ohjelma, jossa persoonalliset ihmiset ottavat paikoitellen hyvinkin räiskyvästi kantaa asioihin. Se, että me esitämme asiat joskus jyrkästi (ja minä en todellakaan ole ainoa joka näin tekee), ei tarkoita sitä että kukaan meistä luulisi oman mielipiteemme olevan millään lailla toisten yläpuolella muuta kuin siinä mielessä että kukin meistä viettää huomattaviakin aikoja käsiteltävien asioiden tutkimiseen ja niiden pohtimiseen. Tämä välillä hyvinkin värikäs tapa kommunikoida on huomattavasti Suomalaisesta valtamediasta poikkeava ja siihen tottuminen saattaa viedä vähän aikaa. Mutta henkilökohtaisesti olen siitä hyvinkin ylpeä, koska se on nimenomaan se erottava tekijä, joka puolustaa tällaisen ohjelman olemassaoloa. Ohjelmaa ei siis kannata kuunnella samalla asenteella kuin Ajankohtaista Kakkosta katsoessa. Minä ymmärrän hyvin että tämä lähestymistapa ei ole kaikkien mieleen ja siinä ei ole mitään pahaa. Kuitenkaan en oikein ymmärrä että jos ohjelma nyt sitten on niin kammottavan sietämätön, niin miksi kuunnella ohjelmaa vain että voi tulla asiasta valittamaan viikko toisensa perään? Suomen mediakenttä on maan kokoon suhteutettuna huomattavan laaja, sellaistakin kuunneltavaa ja katsottavaa joka ei saa ohimosuonia pullottamaan piisaa kaikille.

  No, tämä nyt venyi selvästi tl;dr-kategoriaan, mutta halusin nyt täsmentää ja tuulettaa omia tuntemuksiani asiasta. Toivottavasti tämä selvitti asioita ja ehkä laskee tunnelatausta suunnassa jos toisessakin.

 22. henrik sanoo:

  @Alisa: Viitannet tuohon Paskaan Uutiseen ja sen kuvaustekstiin. Tähän sanamuototäsmennys, että tarkoitukseni ei ollut vihjata että kaikki amerikkalaiset olisivat yliherkkiä, vaan että jos mukatuhma heksadesimaali suututtaa jotakuta niin se osoittaa että kyseiset henkilöt ovat aika yliherkkiä kansalaisuudesta piittaamatta. Tässä tapauksessa kohu oli noussut lähes ainoastaan yhdysvalloissa. Tarkoitukseni ei ollut yleistää, sillä itsellänikin on erittäin hyviä jenkkiystäviä jotka ovat kaikkea muuta kuin sitä kansanosaa joka itseäni tökkii.

  Kieltämättä antipatiani jenkkilää kohtaan nousee koko ajan, mutta suurin osa kritiikistäni kohdistuu aika pitkälle muuallekkin maailmaan. Etupäässä Suomeen. Paskan Uutisen kohdalla usein otsikointi on tarkoituksella enemmän huumoripainotteinen. Mutta pitää vastaisuudessa miettiä sanamuodot vähän tarkemmin ettei tule turhaan yleistettyä.

 23. Hubbe sanoo:

  Henrik on oikeassa! Seinfeldin suhteen ainakin.

 24. Karvainen Vyötiäinen sanoo:

  Jeesukselle vielä (tätä harvemmin tulee sanottua) ja oikeastaan Henrikillekkin, että en tarkoittanut tätä joidenkin Henrikkiä kohtaan harrastamaa haukkumista tässä tapauksessa vaan ihan asiallisesta palautetta jota ainakin yhdessä jaksossa kuvailtiin nillittämiseksi (taidettiin ohjelmassa sanoa jotain tyyliin ”voitte sitten nillittää taas kommenteissa” mutta ei tästä enempää Pörnin vastaus riittänee =)

  Älkää liikaa muuttako Puhkua sillä puhku menisi pilalle jos se olisi pelkkää jees jees kaikilla on kivaa ja kaikki on upeaa hössötyksenä. Henrik on tärkeä osa puhkua ja Henrikin kritiikki asioista on ohjelman suola =)

  Kommentit tyyliin ”kiitos jaksosta, en kuunnellut koska Henrik on perseestä” on kirjoitettu vain Henrikin ärsyttämiseksi ja ne voi ohittaa suoraan ja näitä en laske minkäänlaiseksi kritiikiksi.
  Mielipide on mielipide mutta perusteltu mielipide on se mistä kannattaa ottaa oppia.

  Ja lopuksi huumorina: Jos haluan kuunnella tasapaksua lässytystä jossa juontaja on asiaa ja vieraita tärkeämpi kuuntelen Leota ja TWIT:ä =)

 25. C sanoo:

  Nyt kun jakson myös kuuntelin niin ei kyllä mistään kohdasta jäänyt mieleen mitään negatiivista. Aivan normaalia kommentointia myös Henrikin suunnalta eli kyllä ”palautteen antajalla” on aika iOS merkiset suurenuslasit päässä 😀

  Kaiken kaikkiaan hyvä, tasainen jakso eikä juuri edes huomannut Pörnin ja Erkan puuttumista;) Juha on jo kuin kotonaan, Henrik otti vetäjän roolin rutiinilla vastaan ja Ninnukin sai mukavasti puhetta tulemaan 🙂

 26. C sanoo:

  Amazing Alexin idea olikin se että Rovio teki muutamia kenttiä joilla pääsee alkuun ja sitten käyttäjät luovat itse lisää kenttiä… joita on nyt jo yli 50000 ja määrä vain kasvaa eli ei lopu pelaaminen ihan heti kesken 😀

  http://build.amazingalex.com/

 27. Z sanoo:

  Paras jakso ikinä!
  Kyllä Applea saa haukkua! (sehän ei olekaan uskonto) 😉

  Uutta jaksoa vaan tuuttiin!

  T:Z

 28. kuuntelija sanoo:

  Hieno jakso taas kerran, vaikkei normaali kööri ollutkaan koolla, kiitos!

  Mielenkiintoista sisältöä myös nämä jakson kommentit. Homma alkaa mennä Suomi24 tasolle puolin jos toisin…

  Itse miellän PuhKun viihteelliseksi uutistenkäsittelyohjelmaksi, jossa on korostettu roolijako: Erkka faittaa Applea ja haukkuu Linuxia. Henrik suosii jossain määrin avointa koodia ja ”vihaa” Applea. Ja Pörni… no, Pörni juontaa. :mrgreen:

  Ihan yhtä hyvin Linux-jonnet voisivat haukkua Erkkaa hänen esittämien Linux/Open Source kommenttien perusteella. Taitaa olla vaan niin, että lapset ja nuoret, jotka Linuxia käyttävät ovat moisen käyttäytymisen yläpuolella. 😉

  @Proffa: vanhempia jaksoja löytyy täältä: http://koskisuomi.pp.fi/puhujainkulma/

 29. Proffa sanoo:

  Huippu jakso oli taas. Harvemmin tule jätettyä jaksoja kuuntelematta. En viitti toistaa samoja aikaisempia kommentteja mutta Puhku ei ole Puhku ilman Henrikkiä, Juha on tosi hyvä lisä ja peukut sinne, tiukat väittely jaksoissa nostaa usein jaksos kärki päähän ja mielivaltaisesti Henrikkiä haukkuvien kommentit voi jättää omaan arvoonsa sekä Ninnun vierailut ohjelmissa on mukava lisä! 🙂 uutta puhkua odotellen.

  Ps. Kiitos kuuntelija palkinnosta. Lintuni saapui perille ja kotiutui oikein hyvin… Tikka kuittaa!

  T: Proffa

 30. mnbvcxz9876543 sanoo:

  Jatkakaa samaan malliin vaan 🙂 Näitä kotimaan/finglish-kielisiä yleiskatsauksia ei tosiaan liikaa ole. Ilmeisesti Afterdawnkin hiljentynyt muutaman jakson jälkeen?

  Tämän ohjelman suola on nimenomaan se etteivät panelistit aina ole samaa mieltä joka asiasta ja vahvojakin mielipide-eroja löytyy, näin se pitää ollakin EIKÄ mitään ”kyllä kyllä olen täsmälleen samaa mieltä”-tyyliä (jos ei sitä ole). Onneksi, tai toivottavasti panelistit ovat keskenään siviilissä sen verran hyviä kavereita että voi sanoa mitä mieltä oikeasti on mistä tahansa valmistajasta, tuotteesta tai heidän harjoittamastaan politiikastaan asiakkaitaan kohtaan ilman että jää mitään hampaankoloon näivertämään.

  Hienoa että on kärkeviä ihmisiä jotka ovat rehellisesti kärkeviä eivätkä esitä olevansa jotain mitä eivät ole 🙂

 31. grunt sanoo:

  Henrik tuo edes vähän särmää siihen normaaliin ”halihalipusipusi,kaikki on ihq ja aurinko paistaa”-menoon, hyvä että kaverilla on mielipide eikä keskity vaan hengailuun. :mrgreen:
  Eikö puhujainkulman ole tarkoitus olla jonkin sortin keskusteluohjelma eikä mikään 2030 TV1 uutiset by Arvi Lind, eli osallistujat kontribuoivat lähetykseen esitättämällä omia (yleensä vääriä) näkemyksiään, kuuntelijathan normaalisti säästyvät tältä jos jättävät kuuntelematta ja lukevat linkit show noteista.

 32. Mursi sanoo:

  Apple kopioi Samsungin tuotteen ja kehtaa vielä syyttää Samsungia siitä, että heidän tuotteensa muistuttavat liikaa iPhonea: http://fin.afterdawn.com/uutiset/artikkeli.cfm/2012/08/01/samsung_suututti_tuomarin_lahettamalla_hylattya_todistusainestoa_lehdistolle

  Applen pilvi repeilee ja tukipalvelu valehtelee asiakkaille: http://www.mikropc.net/kaikki_uutiset/applen+pilvi+laukesi+sahkoposteja+ja+muistiinpanoja+taivaan+tuuliin/a825573?s=il&wtm=mikropc/-01082012&

  Applen App Storessa on paljon ohjelmia, siitä Apple muistaa aina kehua vuosittain itseään. Todellisuus on karu: http://www.talouselama.fi/uutiset/applen+app+store+taynna+zombiohjelmia++vain+muutamaa+tuhatta+ladataan/a2138344?s=r?s=k

 33. Janne sanoo:

  Mursi, ai että iPhone on kopioitu tästä: http://www.uberphones.com/photos/2007/2/samsung-f700.jpg ? Yhdennäköisyyttä on enemmän Nokian E75:n kanssa 😀
  Noissa F700:n kopioväitteissä on ylipäätään hyvin vähän järkeä. Se esiteltiin helmikuussa 2007 MWC:ssä, iPhone saman vuoden tammikuussa MacWorldissa. Samsung yritti viitata vuoden 2006 prototyyppeihin, mutta ihan kuin iPhone olisi sitten puolessa vuodessa niiden perusteella apinoitu? Ei kai kukaan nyt oikeasti luule näin?

  Sikstoisekseen, vaikka Samsung olisi saanut aineiston toimitettua prosessisääntöjen mukaisesti (älytön kämmi sinänsä, btw), olisi sen arvo ollut aikalailla mitätön huomioiden että iPhonesta löytyy vastaavannäköisiä protoja aiemmilta vuosilta (joita jo tulikin julki käsittelyn ekoina päivinä). Sen lisäksi siis, että ne eivät edes näytä samalta (niissä vertailukuvissakin yhdennäköisyyttä oli lähinnä sen puhelinta pitävän käden asennon osalta…).

  Sorry jaksopalautteen kannalta ihan offtopiciksi menevä postaus, mutta joku roti nyt dissaukseenkin.

 34. iMies sanoo:

  Musta on tosi hienoa että muut firmat kopioi Applea koska se tarkoittaa että Applea kannattaa kopioda sen parhauden takia. Esimerkiksi Nintendo tekee nykyään ihan Applemaisia tuotteita. Wii näyttää ihan Applen konsolilta ja DS on kuin pieni iBook. Onpa Applemaisuutta nähty Pixarin animaatiossa Wall-E EVE-robotin muodossa http://disney.wikia.com/wiki/EVE

  Jos kopioi niin kopioi sitten parasta.

 35. mnbvcxz9876543 sanoo:

  @iMies
  Applemaisuutta näkyy runsain mitoin (jotkut samannäköisiäkin) myös Braunin 50-70-luvun televisioissa, taskuradioissa ja muissa tuotteissa. Myös joidenkin Sonyn läppärien näppäimistöt ja jopa ulkomuoto ovat täysin samanlaisia kuin Applen vuosia myöhemmin valmistuttamissa kannettavissa tietokoneissa. Applen tuotteiden muotoilusta tulee myös hyvin vahvasti mieleen Bauhaus-tyylisuuntaus joka alkoi 1920-luvulla.

  Toimivaksi todettu ajaton muotoilu on hyvä asia. Kyllähän nuo Applea edeltävät tuotteetkin olivat aikanaan normaalia hintatasoa kalliimpia ja niitä myytiinkin pienempiä määriä verrattuna aikansa nappula ja ominaisuushirviöihin. Voi olla että nuo ”Apple-muotoilun” esikuvat miellettiin aikalaiskuluttajien mielestä jopa rumiksi, mene ja tiedä. Sisustukseen saattoi silloin sopia se puukuorinen nappulahirviö-tuote paremmin.

 36. villek sanoo:

  kiitokset jaksosta. tämä oli toinen jakso jota olen ikinä kuunnellut puhkua ja pitää kyllä latailla lisää jaksoja soittimeen. juha oli oikein miellyttävän oloinen sälli, mutta sen verran pitää sanoa, että hän puhkui ja puhisi mikkiin vähän turhan useasti joka alkoi vähän häritsemään. ei millään pahalla 😉 jatkakaa samaan malliin.

Kirjoita palaute

Subscribe to RSS Feed Seuraa PuhKua Twitterissä!