#250: Se tiivis jakso | PuhujainKulma - viikottainen paneelikeskustelupodcast teknologiasta

#250: Se tiivis jakso


Henrik juhlii itseään toisaalla, joten Pörni, Juha ja Erkka joutuvat ihan yksin juhlistamaan Puhkun neljännestuhannetta jaksoa.

Nokia julkaisi uusia Lumioita ja paneeli tykkää (Juha kaivelee jo lompakkoaan), vaikka nimeämistapaa voisi vaihtaa.

Samaan aikaan toisaalla: Samsung ehti julkaista ensimmäisen Win 8 -luurin, Ativin. SampGalaxy S III:n myynti vetää erittäin hienosti ja alkavalla viikolla ihmetellään seuraavaa iPhonea.

Rautaa & palveluja: Amazon esitteli uusia tuotteitaan, paneeli antaa pisteet innovatiivisuudesta ja aggressiivisesta hinnoittelusta.

HooPisteKaksKuusVIIS, tehokkaampi standardi keventää verkkovideota

”Battlefield 3 is the beginning”, EA nojaa Frostbite2-engineen, jolla tullaan tekemään seuraavan sukupolven pelejä. Maistiaisina: Sota ja rauha

Viikon dystopia: Mainonnan henkilöön kohdentaminen tulossa Facebookiin. Kuinkahan aggressiivinen FB-integraatio nähdään iOS 6:ssa?

Mutta voiko sen vetää solmuun? LG notkistaa akkujen muotoilua.

Lyhyet:

Suositukset:

 • Gimp – ilmaista kuvankäsittelyä nyt myös natiivina Macille
 • DYI Valven Steam Box
 • Blogsy (iPad 3,99€) – Monipuolisemmasta päästä oleva bloggausiclient
 • OIS ON

You can Anna palautetta, or trackback from your own site.

21 palautetta jaksoon “#250: Se tiivis jakso”

 1. mieshuora sanoo:

  Eihän noita bluetooth 4.0 laitteita vielä hirveästi markkinoilla ole, mutta kun esim. tuo Wahoon sykevyö kestää mainosmiesten mukaan kaksi vuotta kahdella paristolla, niin kyllä minulle ainakin tuo bluetooth 3.0 oli selvä dealbreaker Lumia 920:n osalta. Toinen oli se, että windows phone -käyttiksen rajoitusten vuoksi esim. Pebbleä ei pysty siihen yhdistämään.

  http://www.bluetooth.com/pages/Bluetooth-Smart-Devices.aspx

 2. Karvainen vyötiäinen sanoo:

  Mielenkiintoisinta Vergen julkaisemissa testikuvissa on mielestäni se, että Samsung S3 ei night modessa (pimeällä tietenkin käytetään night modea) Lumiasta. Lumian kuva on jopa tärähtäneemmän oloinen S3:n kuvan ollessa terävempi.
  Jos Samsung S3:lla kuvataan pimeässä käyttämättä nightmodea on vertailu epäreilu ja tarkoituksen hakuinen.

  Tai kohta reilu auto vertailu tehdään ilmeisesti kytkemällä toisesta autosta neliveto pois ja toisessa pidetään se päällä ja vertaillaan ominaisuuksia maastossa.

 3. Erkka sanoo:

  @Karvainen Vyötiäinen: Nuo Vergen vesileimatut pikkukuvat ovat pakattuja… Klikkaas auki ne originaalit, niin näet, että ero on varsin selvä Lumian eduksi. Se Samppa jää aika pehmeäksi.

  Pistin molemmista rajaukset rinnakkain tuonne https://img.skitch.com/20120910-esyasy6777pmh8dhui677cm9wx.jpg

 4. Erkka sanoo:

  @mieshuora: Tilasitkos muuten tuon Pebblen?

  Veikkaisin, että Win 8 on sen suhteen helpompi.

 5. Karvainen Vyötiäinen sanoo:

  Onkohan ihan sattumaa, että Nokian kuvassa kirkkaan punainen kaulaliina on tytön edessä ja Samsungin kuvassa tytöllä on tuman sininen paita.
  Jos ollaan kerran tekemässä vertailuja niin miksiköhän niitä ei voida tehdä kunnolla?
  Nokia on tarkempi (Huomaa esimerkiksi puun yksityiskohdista nopeasti) mutta jokainen ymmärtänee, että kirkkaan punainen on hämärässä huomattavasti helpompi kuvattava, kuin tumman sininen.
  Harmi, että myös ainakin tuo pieni valaisin tytön vyötärön edestä katoaa, kun kuvataan Samsungilla =(

 6. pena sanoo:

  Karvainen Vyötiäinen taitaa olla ns. Samsung-fanipoika. Kyllähän Lumialla otettu kuva on selvästi S3:sta parempi. Valaisimen ”häviäminen” johtuu siitä, että kuvat on otettu hieman eri suunnista.

 7. mieshuora sanoo:

  @erkka

  Eihän sitä voinut vastustaa. nimim. NI Adamkin piti tilata.

 8. Juha sanoo:

  Ainiin ja tulevaisuuden graffa-engineistä unohtui Cryengine 3.

  Eli kannattaa katella:
  Forstbite 2 (BF3 lisukkeineen, Mirrors Edge 2, Dead Space 3)
  Unreal Engine 4 (?, varmaan uusin Gears of War)
  Id Tech 5 (DOOM 4)
  Cryengine 3 (CRYSIS 3)

 9. Karvainen vyötiäinen (Nokiassa on parempi kamera!) sanoo:

  Nokiassa on parempi kamera, kuin Samsungissa!

  ”Karvainen Vyötiäinen taitaa olla ns. Samsung-fanipoika. Kyllähän Lumialla otettu kuva on selvästi S3:sta parempi. Valaisimen ”häviäminen” johtuu siitä, että kuvat on otettu hieman eri suunnista.”

  Kannattaa lukea näitä kirjoittamiani kommentteja sillä kirjoitin jo aikaisemmin, että: ”Nokia on tarkempi”
  Katsoppa itse kuvassa olevaa puuta ja kerro miksi se näyttää uriensa yms. puolesta täsmälleen samalta jos kuva on otettu hieman eri suunnasta?
  Itseasiassa kuvan pitäisi olla otettu paljonkin eri suunnasta sillä Nokian kuvassa oleva kaulaliina ulottuu pidemmälle, kuin tytön oma vyötärö samsungin kuvassa.

  Laitetaan vielä kerran jotta yksinkertaisimmatkin tajuavat: Nokiassa on parempi kamera. Lumiassa on parempi kamera, kuin Samsungin puhelimissa.

  Voidaanko nyt siirtyä keskustelemaan itse asiasta, kun on lapselliset ”olet fanipoika joka kumoaa kaiken mitä sanot eikä minun tarvitse perustella yhtään mitään sen enempää” käyty läpi?

  Jos jotain vertaillaan se pitäisi esim. kameroiden/kännykkäkameroiden kanssa suorittaa niin, että otetaan tripodi tms. joka laitetaan tukevasti paikoilleen. Tämän jälkeen jokainen testattava tuote käytetään tässä samassa tripodissa kohteen yms. pysyessä täysin samana.
  Vain näin saadaan tuloksia joiden vertailuissa on oikeasti järkeä.
  Katso vaikka dpreview.com:n testikuvia sillä sielläkin testataan samaan paikallaan pysyvään kohteeseen jotta voidaan eliminoida ei laitteista johtuvat erot.

  Nokiassa on parempi kamera, kuin Samsungissa!

 10. Erkka sanoo:

  @ Karvainen vyötiäinen: Tripodilla saisi tietty paremmin tietoa raudasta, mutta silloin ei saa tietoa tärinänvakaimesta, mikä tässä noksussa taitaa olla se juttu. Kännykän ostajille käsivaratieto taitaa olla keskeisempää.

  Kuvakulmaerojen hahmottamista muuten vaikeuttaa myös kameroiden erilaiset polttovälit.

 11. Nameless Fairy sanoo:

  Peliaiheiset uutiset voisi jättää pois koska ne eivät selvästikään aukene muille panelisteille kuin Juhalle. Jakson aikana melkein kuulee kuinka Juhan jutut lentävät suhisten Erkan ja Pörnin päiden ylitse. Saman luulen tapahtuvan suurimmalla osalla kuuntelijoista…

 12. Erkka sanoo:

  @Nameless Fairy: Kieltämättä vierasta sektoria ainakin itselleni, mutta tässäpä sitä Juhalta opitaan ja uutiskatsaukseen tulee kaivattua lisänäkemystä 🙂

 13. Karvainen vyötiäinen (Nokiassa on parempi kamera!) sanoo:

  @Erkka
  Olivatko nuo kuvat muuten kuvattu käsivaralta vai jalustalta mitä vergessä oli?
  Voi monella Lumian ostajalle tulla itku, kun yrittävät kuvata liikkuvia asioita hämärässä tai pimeässä jolloin kuvanvakain ei autakkaan.

  Erilaiset polttovälit eivät kyllä selitä mihin se yksi valo siitä tytön vyötärön edestä katosi. Ei se tosin itse kohdetta olisi valaissutkaan mutta kuitenkin…

  Toivottavasti Nokia saa sen paremman Pureviewin myös uudempiin puhelimiin.
  Huomasihan puhkun porukka, että 808:ssa oi PureView Pro ja tässä uudessa vain Pureview? Eli ihan samalla sanalla ei ratsastettu mutta harva taisi 808:n kohdalla käyttää tätä pro loppua.

 14. Karvainen vyötiäinen (Nokiassa on parempi kamera!) sanoo:

  piti vielä lisätä niistä peliaiheisista jutuista, että jos Juha niistä ymmärtää ja haluaa niistä kertoa tai keskustella niin ei kai tuo haittaa mitään? Itseäni eivät pelit kiinnost amutta en näe syytä pistä niitä ”banniin” uutisissakaan.

 15. C sanoo:

  Mikäs se oli se iPhone appi jolla sai otettua valokuvan josta sai tehtyä liikkuvan osa-animaation?

 16. ramiS sanoo:

  @C
  Cinemagram http://itunes.apple.com/app/cinemagram/id487225881?mt=8

  Androidille vastaavanlainen olisi fotodanz http://goo.gl/NiCgx

 17. Erkka sanoo:

  @Karvainen vyötiäinen: Ymmärtääkseni käsivaralta kuvasivat, eli kuvauskulma vaihtelee hieman.

  @C: Monissa noissa on se fiba, että ne pakottavat lisäämään kuvat niiden palveluun. Itselleni turhat tilit eri palveluissa on dealbreaker, joten miellyin (muutenkin ihan toimivaan) Kinotopiciin, jonka saa pienellä in-app -maksulla ohittamaan ne turhat rekisteröinnit. http://itunes.apple.com/fi/app/kinotopic/id493214555?mt=8

 18. Aksu sanoo:

  Ehdoton plussa Juhan pelialan tuntemukselle PuhKussa, etenkin näin laitelähtöisenä. Jaksossa kerrottu Steam-konsoli oli ehdottomasti erittäin mielenkiintoinen juttu näin Steamia käyttämättömällekin ja pitikin välittömästi navigoida shownoteseihin etsimään sen linkki.

  ”Suomalainen tuote, kättä lippaan…” :mrgreen:

 19. Hintsa sanoo:

  Juha tuo mukavaa tietoutta pelirintamalta. Suurin osa ohjelman kuuntelijoistakin luultavasta pelailee, niin älä missään nimessä lopeta puheitasi, vaikka Erkka ja Pörni eivät aina kaikkea ymmärtäisikään.

  Keskiviikkoista Apple-tilaisuutta käsitellään seuraavassa jaksossa eittämättä, mutta täytyypi sanomani, että olipa pettymys. Taskusta löytyy iPhone 4, mutta minne tie vie nyt en tiedä. iPhone 5 ei kiinnosta, Androidit tuntuvat hankalilta ja Nokian kusetusmainokset alensivat Lumioiden pisteitä itselläni. Työkaveri ehdotti odottamaan Jollan Meegoja, mutta milloinkhan niitä mahtaa tulla myyntiin (tuskinpa kukaan tietää).

 20. C sanoo:

  @Hintsa
  Jollan Hurmola on ilmoittanut että Jolla julkaisee laitteensa vielä tänä vuonna. Eriasia on milloin ne ovat myynnissä. JA millaisia ne sitten ovatkaan (HW / SW)

  Lumiagatesta sen veran että vaikka moka oli todella iso ja amatöörimäinen niin kieltämättä nyt ihmiset kiinnittävät huomattavasti enemmän huomiota kännyköiden kameroihin. Ja OIS pilakuvat vain opettavat uutta termiä. Eli tilanne voi vielä kääntyä Nokialle eduksi. Kun se ostaja kävelee kauppaan ja tulee myyjälle irvaileen että millanen se puhelin nyt oli jonka kameraa piti feikata… ja kun se myyjä siten pistää kilpailijat viereen .. se ero ON selvä 🙂 Tai pilakuvia naureskellu kyselee että millanenkas se OIS (ON/OFF) nyt sitten on.. ja kun sitä videoa sitten kuvataan heiluvilla käsillä.. ja se ero ON selkeä 🙂

  Kamera moka olis ollu paljon pahempi jos kamera ei oliskaan ollu niin hyvä. Tilanteessa auttoi paljon se, että kamerahuijaus ei johtunut puhelimen huonosta kamerasta vaan huonosta mainostoimistosta. Mainoskuvat oli pääsääntöisesti muilla kameroilla tehtyjä… MUTTA youtubessa on videoita Nokia Worldin standilta missä oikeaa ja toimivaa puhelimen kameraa esitellään.. ja SE TOIMII ja pesee kilpailijat mennen tullen. Myös The Verge kävi ottamassa ne puiston mainoskuvat oikealla puhelimen kameralla.. ja se kamera on jo nyt niin hyvä kuin sen väitettiin olevan.

  Myös Nokia Worldissa tapahtuneet demoefektit (kuva ei tullu valkokankaalle etc) olis ollu paljon pahempia jos ne olis johtunu epävakaasta puhelimesta. Nyt esittelijä tuskaili kun ei kuva näkyny seinälä, mutta näytti silti puhelinta että ”kyllä tää tässä toimii ihan hyvin” 🙂

  Lumia 920 on viimein Nokialta tuote, jossa muutaman ylivertaisen ominaisuuden lisäksi myös perus rauta on täysin par tai yli kilpailijoista. Vihdoin Nokialla on lopetettu kärkituotteissa muutaman euron säästö esim CPU tai muisti määrissä. Lumia 920 on oikeasti High end tuote ja pesee teknisesti kaikki kilpailijat ja WindowsPhone käyttiskin pyörii sujuvasti. Mielenkiintoista nähdä mikä sen myyntihinta tulee olemaan. Siinä jos Nokia on saanu puristettua sen vanhaan tyyliin hieman alle kilpailijoiden hinnan niin tuo tulee olemaan tykki tuote. Silloin Samsungi ja Apple myy enemmän vain vanhan maineen varjolla, mutta Nokialla on oikeasti hittituote esitellä ihmisille parempaa vaihtoehtoa.

  Ja se hittituote Nokialta on puuttunut vuosia. Androidin keskihalpa ja halpa pää on aika kuraa, mutta Samsungilla on aina ollu se Galaxy keihäänkärki. Joku valittaa että tää halppisluuri on huono niin niille on voinu sanoa että mitä valitat. Lataa valuttaa tiskiin niin saat sen Samsun Galaxy S III jossa on siten kaikki hilavitkuttimet ja riittävästi rautaa rajalla. Nokialla ei tätä ollu. Jos joku valitti etti se 150 euron symppari ollu riittävän nopee niin ei ollu antaa yhtään ylivertaista vaihtoehtoa.. edes rahalla. Nyt on joten senkin takia pidän Lumia920 tärkeänä tuotteena. Se antaa pelivaraa myös sinne halvemman pään säästö luureille… kun on tarjota se ylivertainen vaihtoehto.
  Ja joo. Pörni kommentoi että ei sekään ole ylivertainen ku siitä puuttuu ainakin se muistikortin paikka. No niin puuttuu, mutta on siinä onneksi se 32GB muistia ja pilvet päälle. Eli juu ei ole täydellinen, mutta jo riittävän lähellä 😉

  Toivotaan että ihmiset lähtee kokeilemaan noita Lumioita eikä kaikki hauku Nokiaa siksi kun se S60 joskus 5v sitten oli niin huono

Kirjoita palaute

Subscribe to RSS Feed Seuraa PuhKua Twitterissä!