#252: Se on kuin viestillä vastaisi | PuhujainKulma - viikottainen paneelikeskustelupodcast teknologiasta

#252: Se on kuin viestillä vastaisiKuva: Rovion Vesterbackan signeeraama
Angry Birds, olkaa hyvät.

Henrik potee rakkautta ja/tai anarkiaa, joten loppurevohka kuluttaa sunnuntai-iltansa puhumalla mm. siitä mistä näppäimistöllä saa miukumaukun.

Ruåttalaiset kuluttajateivät ole sisäitäneet, että uudesta Apple Storesta pitäisi mennä sekaisin Amerikan mitalla.

15%/24h. iOS 6:n päivitystahti on kova, mutta kartat
iOS 6:seen päivitettiin vauhdilla, mutta Googlettomat kartat ovat selvää takapakkia.

Uutta Lumi… eiku Windows-puhelinta HTC:ltä

Viikon rip-off: Apple kopioi SBB:n kuuluisan kellotaulun iPadille.

Se elää!? Asuksen PadPhone saa jatkoa.

Ei lopu, vaikka lapiolla jakaisi. Bill Gates on maailman anteliain ja USA:n rikkain. Melkein yhtä hyvin menee Stephen Elopilla, jolla on ensi kesään asti aikaa.

Pamppubileet! Hollantilaistytön synttäreille saapui avoimen FB-kutsun myötä 3.000 kuokkavierasta ja 600 mellakkapoliisia. (Kurkkaa myös video, jolla selitetään hieman vastaavan joukkovaelluksen syntyä Briteissä)

Kauneimmat kuolee nuorena.Pohdintaa Blu-Rayn ennenaikaisesta kuolemasta

Viikon koodinimi: AMD:n mega-super-nopea näytönohjain on Öölanti

Puhutaan sitten vaikka näppäimistöstä… MS: Speissi puoliksi askelpalautinta peliin

Viikon kotimainen: Suomalainen pelitalo Supercell menestyy hyvin iOS-maailmassa: Clash of Clans ja Hay Day tahkoavat rahaa mikromaksuilla. Sivumennen mainittu Bad Piggies.

Ämhooäl-hoodeeämii-tikku: Rokun Streaming Stickia saa ensi kuussa satasella

Sisäpiirin keikka.Elisan konesalissa piraattipalvelin.

Viikon synttärit: Hymiö täytti 30 vuotta...

Suositukset:

 • Speccy (0€, Win) – Mitä koneesi on syönyt? Ovatko slotit vapaana?
 • ACTPrinter (vaihtelevat hinnat, iOS / Android / PC / Mac) – Tulosta tietokoneelta suoraan mobiilivehkeeseen

You can Anna palautetta, or trackback from your own site.

21 palautetta jaksoon “#252: Se on kuin viestillä vastaisi”

 1. jpg sanoo:

  navmii free tai joku sellainen tarjoaa ilmaiset suomen kartat ja navigaation iOS laitteisiin.

 2. C sanoo:

  http://www.idownloadblog.com/2012/09/20/infographic-lumia-920-iphone-5/

  Tuostakin listasta ainakin Nokia City Lens, Qi langaton lataus ja Super sensitive touch screen on ominaisuuksia joista media kusis hunajaa jos ne olis tullu Applelta. Nyt asenne on ynnynnyyy …. Nokia… se 5v vanha symbian oli paska.
  Ei niillä välttämättä kaikki mitään teekkään mut ne on niitä innovaatioita jotka on Cool 🙂

  Twitterissä oli iPhone6 julkistuksen jälkeen hauska kommentti että ainakin yksi LA:ssa toimiva hotellin omistaja on ”erittäin tyytyväinen” tuohon Applen liitin sekoiluun. Hotelliin oli ostettu kaikkiin 600 huoneeseen kelloradio jossa oli telakka Applen iPhonelle ja nyt ne ei ole enää yhteensopivia 🙂 Tuommonen Jbl:n radio jossa päällä Qi lataus on paljon parempi kun se ei vanhene eikä rajoitu vain yhteen laitteeseen.

 3. C sanoo:

  Huippusivusto on vain taas suomennos ihan normaalille termille. Olisiko TopSite aiheuttanut Erkallakaan naurua? 🙂

  Eli kuten nimipalvelimissa niin servereitä on monessa tasossa, joissa tieto ”valuu alaspäin”. Kyseinen purkki Elisan verkossa oli kuin piraattimaailman ”juuri palvelin” eli minne ne piratoidut leffat tulee ekaksi

  https://torrentfreak.com/movie-and-tv-show-pirates-hid-topsite-server-inside-isp-network-120918/

 4. erkka sanoo:

  @C: Kiitos korjauksesta! En ole altistunut tuolle suomennokselle, joten se(kin) meni yli hilseen.

 5. erkka sanoo:

  @C: Onhan ne hotellin telakat edelleen yhteensopivia kaziljoonan myydyn Apple-vehkeen kanssa vielä vuosia? Sinällään on kyllä hotellilta hieman hölmöä ostaa telakoita vain yhden valmistajan laitteille – fiksumpaa olisi kai tarjota USB-pistokkeita ja 3,5 mm -plugeja. En tiedä olisiko se Qi tässä vaiheessa yhtään sen parempi hankinta – tilanne kenties muuttuu muutaman vuoden sisällä.

  Super sensivite touch vaikuttaa kyllä ihan fiksulta, mutta markkinointiviestin kannalta aika marginaalinen käyttötilanne. Vaikea kuvitella kenenkään innostuvan aiheesta olipa valmistaja kuka hyvänsä. Esim. olen itse kokeillut yhteensopivia talvihanskoja ja keskeinen ongelma ei ole kosketusherkkyys, vaan se, että hanskoitettu sormi on peittää näkyvyyden.

 6. erkka sanoo:

  @C: LOL, onko isompi näyttö ”advanced”? Se on vähän hämy termi, yhtä hyvin joku voisi väittää, että edistyksellisyyttä on, että käyttäjän peukalo yltää ruudun yli 😀

  Mutta joo, kuten sanottu, Lumia on paperilla hyvin vakuuttava, toivottavasti myös kaupan hyllyllä.

  Vastaava taulukko kannattaisi tehdä ennemmin liittyen tilaisuudessa esitettyihin väitteisiin kamerasta (muistaakseni väittivät ”parhaaksi” tai ”mahdollisesti parhaaksi”), siellä saattaisi päästä potkimaan paremmin.

  Näytöstä tuli muuten mieleen, että onko muuten tietoa Lumioiden/Androidien/iPhonen näyttöjen värintoistokyvystä?

  Uusimmassa MikroBitissä silmään pisti, että iPad 3:n toisti 99 % sRGB-avaruudesta, kilpailijoiden pyöriessä n. 60 % tietämillä.

  iPhone 5 taitaa liipata myös 100 % ja kun vertaa Lumia 900 >> 920 kehitystä (900:han oli näytön kirkkauksissa aina testien häntäpäässä), niin voisi kuvitella, että Nokia olisi kirinyt nyt myös sillä saralla?

 7. C sanoo:

  No siksipä en kyseisestä taulukosta pominut näytön kokoa. Se kun ei minustakaan ole merkittävä ”innovaatio” 🙂 Myöskään kirkkaat värit eivät ole innovaatio vaikka itse en mustaa tai valkoista enää puhelimeksi huolisi.

  En tiedä muuta värintoistosta mutta Googlella löyty ekana tällainen sivu
  http://www.verkkokauppa.com/fi/product/2064/dhvfk
  ”Näyttö: 4.5″ IPS TFT, 768 x 1280 resoluutio, 16.7M väriä, kapasitiivinen kosketusnäyttö, PureMotion HD+, n. 332 ppi pikselitiheys, Corning Gorilla Glass”

  Eikä se Super sensitive ole vain hanskakäyttöön jossa peukalo peittää puoli ruutua. Myös naiset pitkillä kynsillään tai Erkka talvitumpuilla voi käyttää lähes mitä tahansa metallista tikkua, metallikärkistä kynää, auton avaimia etc ja silloin onnistuu tarkempikin piirtäminen

  Myös Lumia nimen käyttö on oivallista. Vielä jokin aika sitten Puhkussakin naureskeltiin kaiken maailman Windows phone series seven phone – tyyppisille nimille. Nokia on luonut oman Lumia-brändin, joka on jopa tunnetumpi kuin Windows Phone, mutta joka yhdistetään täysin Windows Phone käyttikseen. Nyt voidaan myydä Nokia Lumioita. Hieno brändäys, mutta tietenkään Microsoft ei ole siitä niin innoissaan joten siksipä oli varmaan mielellään mukana HTC:n tilaisuudessa puhumassa HTC Windows Phone 8x mallista… HTC kun mielellään alistuu muiden brändin lakeijaksi. Nokialla on hieman isomman osuuden tähtäin ja kokemusta oman brändin tärkeydestä 🙂

 8. erkka sanoo:

  @C: Hemmetin hyvä pointti nuo kynnet.

  Näytön toistamat värimäärät eivät ilmeisesti ole sinällään oikein kertovia, sillä X miljoonaa väriä saatetaan toistaa esim. tuon sRGB:n avaruuden ulkopuolelta, mikä ei ole laadullisesti hyvä juttu.

  Lumia on hieno tuotenimi ja monessa markkinointikäytössä ihan näppärä, kun sen varjolla saa liitettyä karvalakkimalleihin sitä hehkua, mitä hi-end -päästä löytyy. Tällä hetkellä pieni ongelma vain on, että Noksun lippulaivamalleista on vaikea puhua yhtä selkeästi kuin sen kilpailijoista: Vertaa Samsungin Galaxy S-rarja, Googlen Nexukset tai Applen ”uusin iPhone”. HTC:llakin on bongattu juju ja siellä taitaa tuo ”X” indikoida sitä parasta.

  Ok, Nokialla on lippulaivoille 9XX-sarja, mutta monessa tasossa päivittyvät monimerkkiset numerosarjat eivät ole oikein selkeitä.

 9. Hintsa sanoo:

  Apple asensi tunnistussirun Lighting-kaapeeliin. Tämä estää kolmansia osapuolia tekemästä omia halvempia adaptereita iPhone 5:lle.
  http://gizmodo.com/5945889/some-third+party-adapters-might-not-work-with-your-new-iphone

  Harvinaisen törkeä firma.

 10. C sanoo:

  @Hintsa
  Jotain uutta? Eikös Aplella ole aina ollu se joku moduli jota ilman yhtään lisälaitetta (edes niitä nappikuulokkeita) ei voi tehdä ilman että maksaa Applelle pienen siivun.

  Ja hyvinhän niitä lisälaitteita on silti tehty eli miksipä Apple tuottavaa lisenssimallia menisi purkamaan?

 11. Erkka sanoo:

  Muistelen kans, että esim. kuulokkeiden kontrollerissa on jokin viritys.

 12. Karvainen Vyötiäinen sanoo:

  @C ”Eikös Aplella ole aina ollu se joku moduli jota ilman yhtään lisälaitetta (edes niitä nappikuulokkeita) ei voi tehdä ilman että maksaa Applelle pienen siivun.”

  Selitätkö miksi olen käyttänyt kaikkien Apple tuotteideni kanssa prismasta ostettuja nappikuulokkeita?
  En ole Applen omia nappeja edes avannut paketista. Onko kaikista prismassa myytävistä kuulokkeista maksettu Applelle?

 13. erkka sanoo:

  @Hintsa: Totuus taitaa olla monimutkaisempi, koska lightning-kaapelin piuhat eivät kulje suoraan läpi pinnistä pinniin, kuten kaapeleissa tuppaa yleensä olla, vaan se siru mahdollistaa lightning-kaapelin mukautumisen erilaisiin käyttömoodeihin. Verrokki löytyy Thunderboltista, jossa pieneen liittimeen on onnistuttu tunkemaan alan nopeimmat siirrot ja monipuolisimmat protokollatuet.

  Tuolla oli aika hyvää selostusta asiasta: http://brockerhoff.net/blog/2012/09/23/boom-pins/

  Tuon perusteella Lightning olisi siis USB 3 -yhteensopiva, vaikkei sitä sellaisena mainostetakaan. Syy mainostuksen puutteeseen on puolestaan se, että iPhone 5:n ja kaikkien muidenkin älypuhelimien käyttämät flash-muistit ovat vielä niin hitaita (vai nopeat ovat puhelimiin liian kalliita tai liian isoja?), ettei USB 3:sta (tai Thunderboltista) ole niille mitään iloa.

  @Karvainen Vyötiäinen: Kyse on siis kuulokkeissa olevasta kauko-ohjaimesta, jolla voi eri painallusyhdistelmin ohjata puhelinta. Kuuloke osa toimii aina ristiin eri laitteissa, mikrofonikin useimmiten… mutta play/pause/skip eteen ja taakse/kelaus eteen ja taakse/toimintojen avaukset/jne. toimivat harvoin ristiin eri valmistajien vermeillä. Esim. Nokian remotet ei yleensä toimi iPhonessa ja päinvastoin. Periaatteessa kai valmistajat voisivat vapauttaa sirujen valmistusohjeet, mutta yleensä ne haluaa valvoa yhteensopivuutta ja valmistella omia muutoksia, ja tietty tienata taalan sieltä, toisen täältä.

 14. Karvainen Vyötiäinen sanoo:

  @Erkka: OK. Tämä selventää asiaa C:n kirjoittaessa vain nappikuulokkeista.

 15. C sanoo:

  @KarvainenVyötiäinen
  Juu tarkoitin juuri noita ”monitoimi kuulokkeita” joita Erkka tuossa täydensi.

 16. C sanoo:

  Aika ylivoimainen tuo Lumia 920 kamera:

  – Videovakain: http://www.engadget.com/2012/09/25/iphone-5-lumia-920-image-stabilization-face-off/
  – Hämäräkuvaus: http://mynokiablog.com/2012/09/26/nokia-lumia-920-demolishes-sgsiii-htc-onex-and-iphone-5-in-engadgets-low-light-shootout/

  Ja Applen ja Nokian laatuero alumiinikuorien suhteen 😉

  Apple: http://www.tietokone.fi/uutiset/uuden_iphonen_ostajilla_mekaanisia_murheita#utm_source=rss?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter
  — ”9to5mac-sivusto on saanut käsiinsä sähköpostiviestin, jonka Applen markkinointijohtaja Phil Schiller on lähettänyt asiasta valittaneelle asiakkaalle: ”Mikä tahansa alumiininen tuote voi käytössä naarmuuntua tai sen maali lohkeilla, jolloin sen oma hopeinen väri paljastuu. Tämä on normaalia.””

  Nokia: http://mynokiablog.com/2012/09/26/scuffgate-anodised-aluminium-does-not-scuff-so-easily-on-the-n8-as-it-does-on-iphone-5/
  — Ja noita N8 tortue videoita on Youtube pullollaan

  Ja nykyään Nokia käyttää noissa high end Lumioissa polykarbonaattia eli läpivärjättyä kovaa muoviseosta. Ei juurikaan naarmuunnu ja vaikka naarmuuntus tai lohkeis niin ne on läpivärisiä eikä vain pinta värjättyjä joten alta ei pilksitä eri väri ennenkuin näkyy piirilevy 😉

 17. Erkka sanoo:

  Hemmetin hyvältä näyttää. Videopuolellakin erot dramaattisia.

  Nerokkaasti valaistus on optimoitu 920:n suorituskyvyn mukaan 🙂

Kirjoita palaute

Subscribe to RSS Feed Seuraa PuhKua Twitterissä!