#267: Neliytiminen pesukone | PuhujainKulma - viikottainen paneelikeskustelupodcast teknologiasta

#267: Neliytiminen pesukone


Vain pintaa syvemmältä: Ulkonäöltään mysteeriksi jääneen PS4:n sisuksista valui tietoa. PC-arkkitehtuurin myötä PS3-pelien tuki jää haaveeksi, jokainen peli tulee kuitenkin verkkomyyntiin. Uusi DualShock-ohjain hyödyntää enemmmän liikeohjausta.

Immersiota olohuoneisiin – MS:n xBox-konseptit ovat hienoja, mutta asetetaanko uuden konsolin edellä vääriä odotuksia?

5 vuotta, 0 peliä: Jerry Bruckheimer Games suljettiin.

Henrikin puhelin ammutaan avaruuteen

Chromebook Pixel – vuoden pramein edustusselain

Anteeksi, onko naamassanne tietokone? Google Glass käyttöliittymää nähdään uudella mainosvideota ja The Verge on päässyt ihan näplimään

”Vitsi, vitsi”Sonera pyörtää puheitaan mobiili-Skypen rajoittamisesta

Galaxy S 4 tässä kuussa? – WSJ:n mukaan Googlea huolettaa Samsungin suuruus Android-leirissä.

Ruotuun, mars. Yahoo vaatii porukkaa takaisin työpaikalle.

VR:n musta lista: Junaverkko blokkaa YouTuben, Vimeon, Netflixin, Spotifyn, Dropboxin, Steamin ja Windows Updaten.

Suositukset:

 • Kirja: “Masters of Doom” (David Kushner, 2003) – kirja iD Softwaren perustajista
 • Kodinkone: Asko W6567W – terästä ja quadcore iskunvaimennus
 • Saitti: www.pica-pic.com – valokuvapohjaisia elektroniikkapeliemulointeja, Donkey Kong Jr.!!! (Flash)

Kuvankaappaus 2013-3-3 kello 21.36.39

You can Anna palautetta, or trackback from your own site.

22 palautetta jaksoon “#267: Neliytiminen pesukone”

 1. ramiS sanoo:

  Henrikin alussa mainitsema konsoli on tämä: http://www.verkkokauppa.com/fi/product/50590/ddkkh/Atari-Flashback-3-Classic-Game-Console-pelikonsoli-60-pelia

  Menee RCA:lla kiinni telkkariin, joten kaipa se Wiihin sopinut palikka tuollekkin kelpaisi.

 2. HiskiBoy sanoo:

  Mulla on tuo soneran 4G.Sonera Liikkuva laajakaista Plus 19,90 €/kk
  Rajaton liikkuva 4G-netti (nopeus jopa 50 Mbit/s) Rajattomalla datan siirrolla. Kytkyn kun tein sain nettitikun 2€/kk eli kahdesa vuodessa 150€ tikulle tulee hintaa 48€ eli aika halvalla saa kytkyn yhteydessä.

  Tämä om tällä hetkllä se minun nettiyhteyteni kotona. Joo on meillä alimitoitettu DSL (24/1) tässä pienessä kerrostalossa ja sekös on aina tukossa.

  28/12
  http://www.speedtest.net/result/2548468168.png tuossa on testi tuloksia 🙂

 3. w sanoo:

  Teillä meni suspend ja hibernate termit vähän sekaisin.

  Suspend on tila, missä kone laitetaan uneen siten että RAM muistissa pidetään kuitenkin virta, ettei se tyhjene.

  Hibernate on se ”syväuni” missä RAM muistin sisältö kirjoitetaan kiintolevylle. Seuraavan kerran konetta bootatessa luetaan sieltä tavara takaisin RAM musitiin.

  Kiitos jaksosta! Mukava että Henrik oli taas mukana ja harmi kun Pörni ei 🙂

 4. Proffa sanoo:

  Ui ui ui vitsi et nous nostalginen fiilis ku pääs tökkii tota ekaa Donkey Kongia! Itse omistin sellaisen joskus ihan pentuna! 🙂

 5. Aksu sanoo:

  Instagram tulossa vihdoin Windows Phonelle ja yksinoikeudella vain Lumia-puhelimiin? Vaikea sanoa, onko Instagramin yhteisö enää niin merkittävä tekijä, kun vastaavat filtterit löytyvät jo Facebookista ja kenties parempinakin muista vastaavista kännykkä-applikaatioista. Asetelma on kuitenkin näin sinivalkoisten lasien takaa katsottuna mieluisa, jos Nokialla olisi enemmänkin millä erottua selvemmin muista WP-valmistajista. Ja tietenkin myös Androidista ja iOS:stä – olkoonkin, että siihen pelkkä pari vuotta myöhässä tuleva Instagram muutamalla Lumia-filtterillä ei vielä yksinään riitä.

  http://bgr.com/2013/03/05/instagram-windows-phone-8-nokia-rumor-360300/

 6. C sanoo:

  Itse en ole koskaan ymmärtäny Instagrammin suosiota. Miksi jos puhelimessa on hyvä kamera pitää kuva sutata heikoksi vain saadakseen sen johonkin yhteen paikkaan… no huvinsa kullakin 🙂

  Avoimmuden varjopuoli: http://techcrunch.com/2013/03/07/f-secure-android-accounted-for-79-of-all-mobile-malware-in-2012-96-in-q4-alone/

 7. Antipiraatti sanoo:

  Nyt se on akaatemisesti todistettu. Piratismi vie rahat rehellisiltä tuottajilta. Yhden sivuston sulkeminen toi merkittävästi rahaa kahdelle elokuvayhtiölle. Ja piraatit väittää edelleen, että piratismi on hyväksi eikä ole keneltäkään pois. Pää pois sieltä puskasta!!!

  http://fin.afterdawn.com/uutiset/artikkeli.cfm/2013/03/08/tutkimus_megauploadin_sulkeminen_kasvatti_elokuvien_myyntia

 8. piraattien vihollinen sanoo:

  Antipiraatti, totta puhut. Idealistit yrittävät väittää, että piraatit tuottavat eniten rahaa, mutta Kriminaali mikä kriminaali. Vankilaan sietävät. opetelkaa ostamaan deeveedeitä, vaikkette kauppaan/vuokraamoon jaksa. Tänäänkin tuli loisto elokuvia maikkarilta ja neloselta, joten waretus on turhaa. crocodile dundee los Angelesissa ja kuningas Salomonin kaivokset. Kyllä kelpaa.

 9. C sanoo:

  http://conversations.nokia.com/2013/03/06/photosynth-on-your-nokia-lumia-captures-the-world-in-360/

  Nyt Pörni kuvaamaan The Studio, julkasu Photosynth palveluun ja linkki Faceen jakoon niin pääsemme ”kärpäseksi kattoon” 🙂

 10. C sanoo:

  http://www.gigantti.fi/product/puhelimet-ja-gps/matkapuhelimet/NOKLUMIA620CY/nokia-lumia-620-syaanin-sininen

  Oho. Ennakkomyyntiä kestäny muutaman päivän ja ekat laitteet saapuu vasta 21.3 ja nyt jo hinta laski yli 30Eur. Hienoahan se on että hyvän puhelimen saa vieläkin edullisemmin mutta on tuo aika outo kuvio. Tosin eiköhän kauppiaat tule vastaan jos asiakas tajuaa pyytää tai ainahan kaupan voi perua mutta menihän häslingiksi

 11. erkka sanoo:

  @C: Tuo Netflix-vinkki toimii hyvin. Taisi palvelu saada meidän taloudesta ainakin yhden lisäkuukauden kun muutamia näkemättömiä kausia on listalla.

  Jännä muuten, että jotain Suomessa saatavia jenkkisarjoja ei ole niiden tarjonnassa.

  Eikös nuo ennakkomyyntihinnat ovat monessa verkkokaupassa usein hieman yläkanttiin? LIeneekö niillä itselläänkin aina epäselvää, paljolla saavat hyllyyn…

 12. ramiS sanoo:

  C:n linkkivinkki om hyvä, mutta pitää nyt kertoa tapa, jolla itse kulutan jenkkien Netflixiä. Ubuntulla sen saa pienellä kikkailulla toimimaan (http://www.omgubuntu.co.uk/2012/11/how-to-use-netflix-on-ubuntu) ja sitten vain laittaa Holan (http://hola.org) päälle.

 13. Pekka p. sanoo:

  Pukukoodit yahoolla! Jälleen osoitus siit ettei naisista ole johtajix. Menkkapäissään ne keksii että firmasta ja sen työntekijöistä pitää saada muistuttamaan filippiiniläistä vankilaa. Uniformut kuuluu kommunistimaille. Ei VAPAILLE maille! Ja jos tämä kuulostaa sovinismilt niin miksi Googlella – miesten johtamalla firmalla – ei ole pukukoodia?!? Naiset on kivoja mutta en halua että tikittävä aikapommi kerran kuussa räjähtävä hahmoke johtaa tärkeää yritystä.

 14. erkka sanoo:

  @Pekka p.: Tuo ei mahdu edes seksismin raameihin, kuulostat lähinnä höyrypäältä.

  Mutta minua hämmentää nyt koko pukukoodi puhe. Ei kai Mayer ole puhunut mitään univormuista saati tiukasta pukusäännöstä? En itse löytänyt yhtään selkeää lähdettä edes koko pukukoodiväitteelle.

  Ja kyllähän Googlellakin on pukukoodi: se on ”casual”.

 15. basse sanoo:

  Google lopettaa google readerin!

  http://searchenginewatch.com/article/2254657/Google-Reader-Going-Away-July-1

  Mitäs googlen palvelujen fani Henrik on tästä mieltä? Itse olen sitä mieltä että nyt lähti Android-tavara myyntiin ja haistakaa Google vittu! Anteeksi ruma sana, mutta haistakaa google ihan oikeasti pitkä, haiseva vittu!

 16. ramiS sanoo:

  Readerin lähtö harmittaa, sillä käytän sitä päivittäin, mutta vastaavia palveluita löytyy runsaasti. Androidissa olen käyttänyt Pressiä (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.twentyfivesquares.press), joka pohjautuu Google Readeriin. Kehittäjät ehtivät jo kertomaan, että korvaava palvelu löytyy varmasti ja kehitys jatkuu.

 17. luurimies sanoo:

  Halusin ostaa markkinoiden parhaan puhelimen ja odotin Samsung Galaxy S 4ää. Nyt se tuli ja oli taas kerrassaan pettymys. Pitää ostaa iPhone: http://www.apple.com/iphone/why-iphone/

 18. Karvainen nainen sanoo:

  Nykyään teknologia kehittyy liian nopeaan normaaleille ihmisille. Annoin vanhemmilleni lahjaksi uudet läppärit Windows 8:lla ja lumia 920-puhelimet. Windows ei soveltunut heille ei sitten tippaakaan. Onko Microsoft vaivautunut testaamaan uutta käyttistään muillakin kuin teineillä?

  Puhelimetkin tuottivat tuskaa, mutta kosketusnäyttöön pääsivät 50-vuotiaat perille. Tunnin opettelun jälkeen onnistui puheluun vastaaminen ja mahdollisesti tekstarin lähettäminen.

Kirjoita palaute

Subscribe to RSS Feed Seuraa PuhKua Twitterissä!