#269: Kokkikulma | PuhujainKulma - viikottainen paneelikeskustelupodcast teknologiasta

#269: Kokkikulma


Puhkun suuri paasto jatkuu jo toista jaksoa ennen pääsiäistä ja jakso jää jälleen alle kahden tunnin!

Google Readerin kuolema kirvelee edelleen, eikä Googlen julkaisema, Driven alla toimiva Google Keep juuri lohduta.

Tulevaisuus vaikuttaisi sen sijaan olevan taas askeleen lähempänä, sillä Pörnin testailema pelistriimauspalvelu OnLive ei ollutkaan suorilta sutta ja sekundaa.

Maikkari yrittää lunastaa lupaamiaan munillepotkuja Cmoren Filmnetillä, mutta pelkässä selaimessa toiviva Silverlightkökötys ei vielä vakuuta, vaikka valikoima tarjoaa myös sellaista mitä Netflix tai Viaplay ei. Ipad-sovellus lienee kuitenkin tulossa. Iso miinus sähköpostitse tapahtuvasta tilauksen katkaisusta.

Nokia nousee, ainakin tyytyväisyyskyselyissä, kärkeen vielä matkaa.

Missä vessa? Apple osti sisätiloihin erikoistuneen paikannusfirman, mutta milloin tarvitaan sisällä navigointia?

Two-step. Apple tuo viimein myös kaksiportaisen autentikoinnin.

Nuolasi ennenkuin tipahti. Googlen lisenssivapaaksi hehkuttama VP8-videokoodekki perustuu sittenkin muiden patentteihin.

Älykelloja siellä ja täällä: Pebble-kelloilla teknisiä ongelmia, samaan aikaan kelloja suunnitellaan Samsungilla, LG:llä ja Googlella.

Palvelunesto. Pankit blokkasivat Balancion ja palvelu pistää pillit pussiin, missä viipuu pankkien oma kehitys?

Naamademo. NVIDIA esitteli kasvoanimaation kuuminta hottia.

Muistutus! Mese sammuu 9.4.

Suositukset:

You can Anna palautetta, or trackback from your own site.

11 palautetta jaksoon “#269: Kokkikulma”

 1. foobardotcom sanoo:

  The old readerin interface on suht lähellä sitä mitä googlella on. Backendistä noilla ei ollut kyllä mitään mainintaa tai siitä kuinka usein ja hyvin noi tsekkaavat päivityksiä feediin. Tällä hetkellä noiden feed import näyttää olevan täysin jumissa, mutta käsin saa feedit syötettyä.

 2. happosade sanoo:

  NewsBlurrista maksan, en ole överikäyttäjä, alle 200 RSS-feediä tilauksessa, sisältäen podcastit. Tämän kautta kuuntelen 🙂

 3. happosade sanoo:

  Toisaalta, mä maksoin myös pinboardista (Suosittelen! one-time fee tahi vuosimaksu, jolla tallentaa verkkosivut, vaikka ne poistuis internetistä muuten!)

 4. erkka sanoo:

  @happosade: Olikos Pinboardilla jossain vaiheessa jokin jännä hinnoittelumalli, jossa mitä aikaisemmin liityit, sitä vähemmän tarvitsi maksaa?

 5. Arska sanoo:

  Jaaha, vai Filmnet herätetty taas henkiin. Tuohan oli 80-90-luvuilla kahden kanavan kokonaisuuden sisältävä kaapelitv-kanavapaketti, Hintaa en ihan tarkkaan muista mutta taisi olla jossain 50mk/kk hujakoilla + kaapelitv-firman kaapeliboksin vuokra muutaman markan. Elokuvia tuli molemmilta kanavilta 24h/7 ja kerran kuussa ohjelmistoa uusittiin (vain hieman) ja joka kuukausi myös lähettivät värikkään paperilehdykän jossa sen kuun ohjelmisto plus muuta oheispropagandaa. Enimmäkseen sisältö oli todella draamapainotteista ja enimmäkseen melko laimeaa b-luokan alelaari tavaraa (kovaa pornoa pari tuntia öisin 🙂
  Suuria megahittileffoja tuli äärimmäisen harvoin ja nekin muistakseni vähintään aina noin 1-2 vuotta vanhoja. Joskus jopa yli 10 vuotta vanhoja hitileffoja hehkuttivat kuukauden parhaana. Ehkä näyttöoikeudet niin kalliita että tuoretavaraa niin niukasti? Eniten noissa Filmnet, TV1000 ja canal+ -kaapelikanavissa ärsytti se samojen leffojen toisto ja ohjelmiston tasapaksuus. Sarjoja eivät lähettäneet, niille oli oma tilauskanava, muistaakseni Hallmark.
  Myöhemmin tuo Filmnet korvautui Canal plussalla joka lähetti myös urheilua (liikaa).

  Pitää kuitenkin muistaa että noihin aikoihin 15-20 vuotta sitten nettitarjontaa ei ollut käytännössä lainkaan, videovuokraamoista ei saanut kuin kuluneita vhs-nauhoja kovaan hintaan ja kotimaan pääkanavat lähettivät mitä lähettivät.

 6. Androidin käyttäjä sanoo:

  Tiedotus kaikille niille, jotka ovat erehtyneet ostamaan Nokian luurin: Puhelimenne ei ymmärrä kesäaikaa, joten siirtäkää kelloa käsin viikonloppuna!

  *http://www.mbnet.fi/artikkeli/ajankohtaiset/ajassa/lumia_voi_kompastua_kesaaikaan

  Androidilla varustetut puhelimet osaavat tietenkin hoitaa kellojen siirtelyn ongelmitta.

  • Pörni sanoo:

   Niin siis tarkoitat niitä jotka ovat ostaneet Nokian lumia luurin ja vieläpä niitä joilla on lumian 610, 710, 800 tai 900. Puhelin tämän ymmärtää, mutta ehkä väärään aikaan. Joskin mulla toimi myös syksyllä ihan oikein. Ikävä juttu, mutta ”onneksi” osuu pääsiäiseen niin suurimmalla osalla suomalaisista on vapaapäivä.

   Jälleen osoitus siitä kuinka idioottimainen idea koko kesä/talviaika vaihtelu on.

 7. Pörni sanoo:

  Ja korjataan se että vika ei ole kellon siirtämisessä kesä/talviaikaan, vaan ongelma on automaattisessa aikavyöhykkeen valinnassa. Ts. jos kello ei ole asetettuna Suomeen vaan esim. Israeliin niin tällöin puhelin vaihtaa tietysti kesäaikaan silloin kun Israelissa kesäaikaan siirrytään.

  Käsin ei siis tarvitse kelloja lumian käyttäjätkään kääntää, vaan tarkistaa että puhelimen kellon lokaatio on asetettu Helsinkiin.

 8. Körni sanoo:

  Ajassa, ainakin mun Lumia ja PuhKukin toimii tällä omatekoisella Aplikaatiolla.

 9. Kelli sanoo:

  Kun puhuitte tässä jaksossa Balanciosta, tuli Säästöpankin Finanssivahti-palvelu mieleen. Se toimii aika sujuvasti, on helppo käyttää ja todella hyödyllinen.
  https://www.saastopankki.fi/finanssivahti

  P.S. Olen amerikkalainen, joka on asunut kohta 20 vuotta Suomessa. (Olen nykyään myös Suomen kansalainen.) Olen suuri it-friikki ja kuuntelen paljon it-podcasteja. Minusta PuhujainKulma ja HessunKahvila ovat mahtavia — Keep up the good work!

Kirjoita palaute

Subscribe to RSS Feed Seuraa PuhKua Twitterissä!