#277: NSA kuuntelee Puhkua | PuhujainKulma - viikottainen paneelikeskustelupodcast teknologiasta

#277: NSA kuuntelee Puhkua


Pienen paussin jälkeen kolmimiehinen paneeli puristaa itsestään kolmituntisen jöötin juhannuksen kuluksi.

Puhku277a

11. heinäkuuta Nokia esittelee 808:sta tuttua Pureview-kameraa WP-luuriin integroituna.

PS. Samaan aikaan toisaalla Samsung kehittelee Android-järkkäriä.

Helvetti jäätyy ensi vuonna ja roaming-maksuista luovutaan EU-alueella

Puhku277edsnow

Edward Snowden paljasti NSA:n harjoittaman verkkopalvelujen urkinnan (ja osataan sitä kuulemman briteissäkin). Mutta miten PRISM toimii ja millaista valvonta oikeasti on? Toivottavasti asiasta sikiää Jenkeissä riittävästi keskustelua… pulliaiset eivät selvästikään vielä tiedä mitä mieltä pitäisi olla.

Puhku277c

E3 2013: 

PS. Samaan aikaan toisaalla OUYA-väki piti sissikioskia E3:n ulkopuolella. Kaikkia vaihtoehtokonsoli ei kuitenkaan ole vakuuttanut.

WWDC 2013

 

Puhku277d

PS. Sivumennen mainittu Googlen palveluhankinta

Puhku kysyi, sinä vastasit:

Kuvankaappaus 2013-6-17 kello 23.41.51

Suositukset:

 • IS Supersää (ilmainen) – Sääaplikaatio näyttää sekä Forecan että Ilmatieteen laitoksen arvaukset rinnakkain.
 • Clear (iOS 1,79 € / OS X 8,99 €) – Silmäkarkki To-do app hieman suolaisella hinnalla.

Kuvankaappaus 2013-6-18 kello 0.09.43

Unohtuneet:

PuhujainKulma tällä kertaa myös Hangout on Air palvelussa, seuraa meitä myös Google+ palvelussa

You can Anna palautetta, or trackback from your own site.

9 palautetta jaksoon “#277: NSA kuuntelee Puhkua”

 1. C sanoo:

  Viime puhkussa oli loppupuolella puhetta iOS7 ja WP ikoneista, kuinka iOS:ssä on paljon liukuväriä ja yhä muutakin silmäkarkkia toisin kuin WP:ssä. Yksi tähän vaikuttava tekijä on varmaan se että Apple tietää että heidän käyttistä pyörittää aina se 700+€ maksava iPhone mutta WP:tä viedään koko ajan edullisempaan luokkaan ja pyritään siihen ettei käyttökokemus heikkene (toisin kuin kävi Symbianin aikana usein). Uudet WP8 puhelinet ovat jo alle 200€ hintaluokassa eikä käyttis yhtään hidastele tai kaatuile

 2. erkka sanoo:

  @C: Vähän epäilen, että koko PC/tablet/puhelin -paletin visuaalista suunnittelua olisi ohjannut halpispuhelimien jatkuvasti paraneva suorituskykyrajoite, mutta voi toki olla. Todennäköisemmin MS on vain halunnut, että se näyttää tuolta (ja varsin mainio valinta onkin).

 3. HiskiBoy sanoo:

  Olen kuullt, että Google Now iOS luurissa syö akkua paljon. Josko Juhalla on se päällä

 4. Henkru sanoo:

  Pari viikkoa olen iOS seiskaa käytellyt ja tähän on tottunut. Uusi ulkoasu on mielestäni selkeä ja sopivan yksinkertainen. Värimaailma on mukavan pirteä. Käyttöliittymä ei tunnu liian litteältä. Aikoinaan vuotaneista kuvista sai käsityksen, käyttöliittymä olisi yhtä litteä kuin wp, josta en tykkää. Onneksi näin ei käynyt. Muutamilta osin wanha ios selitti itseään paremmin. Nykyisin ei voi olla ihan varma, että onko jokin teksti nappi vai ei. Koska osilla napeilla ei ole enää reunoja. Erkka mietti onko ”back” buttoni tallessa vielä. Kyllä se on, mutta myös uusilla eleillä pääsee taaksepäin käyttöliittymässä. Puhelin tuntuu uudelta, mutta se kuitenkin toimii niin kun on tottunut sen toimivan. Yksi asia mikä ainakin suomenkielellä ei selitä itseään on slide to unlock. Koska nappi/liuku on vaihdettu pelkkään tekstiin, joka on suomeksi ”avaa”. Eikä mitenkään selitä mitä pitäisi tehdä. Englanniksi kyseistä ongelmaa ei tietysti ole.

 5. erkka sanoo:

  @Henkru: Thanks. Hyvä huomio tuo ”avaa”, mietinkin, että muuttuukohan teksti visuaalisen muutoksen myötä.

 6. UnixBoy sanoo:

  Next Gen konsolin valinta on nyt helpottunut melkoisesti. Paljastui Sonyn käyttävän FreeBSD ysiä http://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=MTM5NDI. Valinnat ovat siis Microsoftin Xbox One kämäsellä windowsilla tai Sonyn Playstation 4 tehokkaalla FreeBSD:llä. Toinen on huonompi ja kallliimpi ja toinen parempi ja halvempi. Kumman sinä valitset?

 7. Ninnnu sanoo:

  W8 on kivampi korkata kuin FreeBSD jos haluaa tehdä jotain muutaki kui pelata ja kattoa leffoja… Sitä lähinnä toivoisi että Sony/AMD antais takas yhteisöllekki (lulz, sen kun näkis) ja julkaisi syntyneet näytönohjainajurit muidenkin käytettäväksi kun FreeBSD:n näytönohjainajuritilanne ei ilmeisesti ole kauheen tykki.

 8. Henkru sanoo:

  IOS7 beta 2:sen myötä slide to unlock on suomennettu avaa liuuttamalla. Tiedoksi vaan. Nyt tuo on selkeä.

Kirjoita palaute

Subscribe to RSS Feed Seuraa PuhKua Twitterissä!