#279: Mietitäänpä nyt loppuun asti | PuhujainKulma - viikottainen paneelikeskustelupodcast teknologiasta

#279: Mietitäänpä nyt loppuun asti


Ruksi seinään, sillä koko nelikko on paikalla. Viikon kovin uutinen on tietysti…

Puhku279

”Hirviöpuhelin” – Nokia julkaisi 41 megapikselin kennolla varustetun Lumia1020:n, jonka tuottamat kuvat ovat komeita ja Pro Cam -softakin hieno. Vaikka Pörni ja Juha haluavat sen, he eivät kuitenkaan usko luurin maailmanmenestykseen.

PS. Nokia Camera Pro tulee myös 9XX-sarjalaisille.

PPS. Ohimennen mainittu käden lämmöllä toimiva taskulamppu 

Nokian navigointisoftat saavat kivoja Google Now -henkisiä toimintoja, mutta voisiko tuotepaletti olla sekavampi?

NSA-luuri Googlen vielä julkaisematon Moto X kuuntelee ilmeisesti jatkuvalla syötöllä käyttäjäänsä.

PS. Ohimennen mainittu ääniohjattu pöytäassistentti Kickstarterissa

Emäreikä. Androidin vakava tietoturva-aukko koskettaa käytännössä kaikkia käyttäjiä, joten varovaisena jos asentelette softakauppojen ulkopuolelta.

One Microsoft – Ballmer alkoi toteuttamaan viime jaksossa juoruttua suurta organisaatiouudistusta.

NSAT&T – Jenkkioperaattorin patentti lupailee tiukkaa verkkoliikenteen nuuskintaa piratismintorjunnan nimissä.

PS. Tissit YouTubessa!

Älyä telkkareihin!Samsung osti Boxeen.

PS. Manittu Boxee Plus

Puhku279james

3D ei vakuuta, vol. 4283: BBC lopettaa 3D lähetykset. ”Mutta, mutta, teette sen väärin”, sanoo James Cameron.

One sync to rule them all! Dropbox avaa synkkausrajapintoja kehittäjille.

Samaan aikaan toisaalla: kotiserverit jäivät lähtökuoppiinsa liian monimutkaisina, mutta helpon ”kotipilven” uusi aalto alkaa iskeä rantaan: Transporter, Plug

HUDia autoon:  Garminin lisävaruste heijastaa navigaatiotietoja suoraan tuulilasille

Suositukset:

Kysyimme ja vastasitte:

Kuvankaappaus 2013 7 14 kello 18 16 58

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

35 palautetta jaksoon “#279: Mietitäänpä nyt loppuun asti”

 1. Proffa sanoo:

  Se kortti kuuluu mulle!!!!!!! 😀

 2. Proffa sanoo:

  Piti kommentoida jo vaikka jaksoa kuunneltu vasta Alle 7min!

 3. Proffa sanoo:

  Sähköpostihan teillä on jo…

 4. C sanoo:

  Haa. Löysimpäs tavan saada tuon profiilikuvan itelle 🙂

 5. erkka sanoo:

  @Proffa: Taisi se tuolla pilkottaa…

  @C: Comia!

 6. Körni sanoo:

  Kuuntelin, kun pohditte PC:n PS/2 näppis/hiiriportin kohtaloa, niin ehkä hieman tässä tietoa. Ruuvasin juuri PC:hen uuden emolevyn. Emolevy on Asuksen suhteellisen tuore P8Z77-V. Ja kas, takapaneelissa törröttää Thunderbolt liitin ja samassa rivissä tietenkin PS/2 liitin. Muuten, onpahan ensimmäinen Emolevy mulla, jonka bios-setuppi toimii hiirellä ja on muutenkin päässyt pois DOS-maisesta ulkomuodosta. Proffaa kompaten, niin tämäkin kommentti tuli huitaistua kesken PuhKun kuuntelun.
  Hienoa, että jaksatte välillä päristä näitä pitkiä PuhKuja. Näitähän tulee kuunneltua aina fillaroidessa tai muuten lenkkeillessä .

 7. C sanoo:

  Kun niitä backup vaihtoehtoja vertailette niin tutustukaapa Suomalaiseen Varaaniin (http://varaani.com/howitworks/). Herroilla on patentoitu tekniikka millä se pilvi backup ei tarvi olla 1:1 vaan vie vain murto-osan oikeaa levytilaa vaikka kaikki data on sieltä palautettavissa

 8. Pro Sessori sanoo:

  Mitä tästä pitäisi ajatella? Applen tuotteet tappavat ihmisiä ympäri maailmaa ja yritys vain pahoittelee kuolemantuottamuksia. No tästä lähtee uusi tuotesarja, iSuicide.

  http://www.puhelinvertailu.com/uutiset.cfm/2013/07/15/nainen_sai_kuolettavan_sahkoiskun_iphone_5_-puhelimesta

  http://www.puhelinvertailu.com/uutiset.cfm/2013/07/16/pirkanmaalainen_poika_joutui_sairaalaan_karahtaneen_iphone-laturin_takia

 9. Marko sanoo:

  Eikös tuo Kickstarterin Plug ole käytännössä samanlainen laite ja palvelu kuin jo vuosia markkinoilla ollut Pogoplug (http://pogoplug.com/devices)? Ja noiden molempien täytyy kyllä jollain tavalla ottaa itse yhteyttä ”pilveen”, muuten niihin ei voi saada yhteyttä internetistä tavallisen NAT-reitittimen läpi, näissä kun nimenomaan on ideana että käyttäjän ei tarvitse alkaa konffaamaan mitään reititintä tai palomuuria. Siinä mielessä ne(kin) ovat riippuvaisia palveluntarjoajasta ja siten haavoittuvia esim NSA:n vakoilulle. Toinen näiden laitteiden kuten myös esimerkiksi Crashplanin ongelma tavalisessa ADSL-taloudessa on surkean hidas upload-nopeus. Minkä tahansa isomman datamäärän siirtäminen kotiverkosta internettiin kestää tuskastuttavan kauan.

  Ei siinä Nokian hirviökamerassa mitään aukkoa voi säätää, aukko on kiinteä kuten muissakin kännykkäkameroissa (näin ainakin Nokian omat tuotesivut sanovat). Näiltä osin ollaan vielä halpojakin pokkareita perässä. Muuten olen kyllä täsmälleen samaa mieltä kuin Erkka että Nokialla olisi ollut kerrankin mahdollisuus saada laajaa positiivista huomiota julkistamalla ensimmäistä kertaa 41 megapikselin kamera nykyaikaisella älypuhelinkäyttöjärjestelmällä varustetun laitteen yhteydessä mutta se mahdollisuus pilattiin julkaisemalla täysin turha 808 Symbian-laite.

 10. C sanoo:

  No jos ei olisi ollu 808 markkinoilla ylivoimaisena kamerana ja kehittänyt Nokian mainetta parhaana kamerapuhelinvalmistajana blogosferessä, olisiko Microsoft välttämättä uskonut sen kykyihin ja tuonut tukea käyttikseen? En tiedä. 808 vain oli niin ylivoimainen että jopa M$ vakuuttui että se on saatava WP plätformiin.

 11. C sanoo:

  Nokia US julkas tänään Facebookissa:

  ”Reason No. 10 to ‪#‎Switch‬ to Nokia ‪#‎Lumia‬ 1020: The lens system is kept in place by small ball bearings that actively move to counteract unwanted camera movement. If you lightly wobble the Nokia Lumia 1020, you can actually hear the system at work, absorbing the shaking of your hand. ”

  eli ei ne laakerit siellä vapaana kolise vaan kuulee kuinka ne tekee työtään. Tää vähän selvensi 🙂

 12. Pörni sanoo:

  Mutta jotenkin edelleen se, että kuulet että laite tekee jotain tuntuu oudolta. Eli jos laitteessa on myös todella hyvät mikrofonit niin eikös tuo kuulu sitten kun kuvaat videota?

 13. C sanoo:

  @pörni
  Eikai nyt sentään tommonen bugi olis menny läpi. No aika näyttää kun aletaan saamaan videoita 1020 kuvattuna

  @erkka
  Ja näin muualla: http://3dprintingindustry.com/2013/07/20/3d-printing-coming-to-usa-education/

 14. Pörni sanoo:

  @C no juu en minäkään sitä usko.. mutta kun se tuntui oudolta että se oikein sanotaan erikseen että sen kuulee.. tarkoittaa sitä että joku voi luulla että siinä on vikaa kun kuuluu jotain ääniä.. ja taas yleensä jos jokin ääni lähtee ns. samasta laitteesta joka kuvaa niin se helposti kuuluu läpi.. tietysti vaatisi että on täysin hiljaista muuten..

 15. S sanoo:

  Joku täällä kommenteissa hehkutti 3d-tulostamisen ihanaa tulevaisuutta ja niitä pitäisi äkkiä saada luokkahuoneisiin. Toivottavasti niin ei tule tapahtumaan. http://hardware.slashdot.org/story/13/07/20/2149212/3d-printers-shown-to-emit-potentially-harmful-nanosized-particles

  3d-tulostimet päästäävät ilmaan ufp-partikkeleita, jotka ovat terveydelle haitallisia. Pienet partikkelit voivat päästä keuhkoihin ja jopa aivoihin. Koululaiset joutuvat jo nykyään kärsimään homekouluista, seuraavaksi pitäisi selvitä vielä 3d-tulostimista.

 16. Ninnnu sanoo:

  ”The emission rates were similar to those measured in previous studies of several other devices and indoor activities, including cooking on a gas or electric stove, burning scented candles, operating laser printers, or even burning a cigarette.”
  Kai me kielletään myös laser-printterit ATK-luokista*? Ei niitä 3D-printtereitäkään kannata joka luokkaan laittaa, tuuppaa vain ATK-luokkaan (tai puutyötilaan tai vastaavaan) muutaman ja se ois suunnilleen siinä. Tulostusnopeudet on kyllä toistaiseksi sellasia että ei tule riittämään jos jokaisen oppilaan lelu pitää saada ulos jossain älykkäässä ajassa.

  *) Tosin ilmeisesti kaikki laserit ei oo haitallisia: http://www.rechargeast.com/articles/are-laser-printer-as-harmful-as-depicted-in-recent-studies

 17. S sanoo:

  Venäläisoperaattorit sanovat iPhonelle до свидания eli hyvästit. Applen mukaan ei haittaa – tietenkin ne sanoo niin – ja aktivointeja väitteen mukaan on vielä jonkin verran.

  Miksiköhän Applen puhelin ei kelpaa enää venäläisille? Jos myyntiä olisi riittävästi, niin varmaasti raha kelpaisi operaattoreille. Asiakkaat ovat ilmeisesti löytäneet jotain parempaa.

 18. Marko sanoo:

  Tim Cook sanoi: ”The press I’ve seen on Russia probably needs some color. The articles I’ve seen suggested that we are not selling iPhone through carrier owned stores. If that’s what you’re referencing, in Russia over 80% of phones are sold in retail outside of carrier owned stores. Our activations in Russia for iPhone set a record last quarter.”

  Eli Venäjällä yli 80% puhelimista myy joku muu kuin operaattori. Tämä voi johtua siitä että Venäjällä operaattorit eivät ilmeisesti lainkaan tue iPhonen myyntiä esim. kytkykaupoilla, näin ostajalle ei ole mitään hyötyä ostaa sitä operaattorilta. Mutta aktivointeja Venäjällä oli tosiaan ”jonkin verran”, itse asiassa enemmän kuin koskaan.

 19. C sanoo:

  Edulliset koti 3D tulostimet ovat hieman heppoisia kun ne perustuvat avoimen koodin uusiin sovelluksiin. Vuonna 2014 tilanne kumminkin helpottuu kun nykyistä kehitystä jarruttaneet patentit vanhenevat ja parempilaatuisia tulosteita tekevät laitteet halpuvat tuhansista dollareista satoihin dollareihin. Muutamaa vuotta myöhemmin seuraavankin alon patentit raukeavat.
  http://www.theatlantic.com/technology/archive/2013/07/get-ready-3d-printing-will-explode-next-year-when-key-patents-expire/278008/
  ”Whenever someone talks about 3D printing revolutionizing manufacturing, they’re talking about the kinds of goods produced by, for example, the industrial-grade 3D printing machines used by Shapeways.”

  Eli nyt on hyvää aikaa opetella 3D tulostamisen maailmaa näillä edullisilla miniFactoreilla ym jotta osaaminen on hyvää kun ammattitason tulostimia alkaa saamaan järkevin hinnoin.

 20. S sanoo:

  Onko Apple luovuttanut pääsalausavaimensa FBI:lle ja NSA:lle?

  USA:n viranomaiset ovat yrittäneet saada pääsyn suojattua verkkoliikennettä. Avaimia on pyydetty mm. Googlelta, Facebookilta, Microsoftilta ja Applelta. Google kertoo, etteivät he ole koskaan luovuttaneet avaimia. Facebook sanoo taistelevan agressiivisesti tällaisia pyyntöjä vastaan. Microsoft toteaa, etteivät voi kuvitella tilannetta jossa antaisivat ne.

  Apple ei ole millään tavoin kiistänyt asiaa!

  http://news.cnet.com/8301-13578_3-57595202-38/feds-put-heat-on-web-firms-for-master-encryption-keys/

 21. S sanoo:

  Google sen kuin jatkaa yllättämistään. Nyt Android tukee UHD-tarkkuuksia. http://fin.afterdawn.com/uutiset/artikkeli.cfm/2013/07/26/android_sai_tuen_4k-resoluutiolle

  Applen iPad minissä taitaa edelleen olla se surkea pikselinäyttö (tuuman pienemmässä Nexus 7 tabletissa FullHD) ja winkkari fone ei tue edes HD tarkkuutta. Kilpailijoiden pitäisi pian tehdä jotain, tai kohta Google saa täydellisen monopolin itselleen.

  Chromecast on hieno. Helposti ja vaivattomasti videota ja ääntä kaikista yleisimmistä mobiililaitteista – ei vain Androidista – suurelle ruudulle. Ja hinta? Lähes kolmanneksen Apple TV:stä. Tuokaa se jo Eurooppaan ja Suomeen!

 22. erkka sanoo:

  @S: Eli jos yhtiö…

  …ei kommentoi = syyllinen?
  …kommentoi kieltääkseen = syytön?

  Yeah, right. Aistin pientä uskonsotaa 😀

  Uusi Nexus 7 vaikuttaa ylipäätään hyvältä päivitykseltä, mutta mistä monopolista on kysymys 😉 http://chitika.com/insights/2013/june-tablet-update

  Tietojen mukaan Windows Phonee on saamassa full HD:n, mutta laitteita käpistelleenä en voi sanoa, että puute olisi jotenkin akuutti. Toki 4K-tuki on ihan söötti speksi, mutta taitaa mennä hetki ennen kuin se tarkoittaa kuluttajalle (saati mobiilikäyttikselle) yhtään mitään.

  Chromecast on mielenkiintoinen, mutta otas huomioon, ettei se striimaa yhtään mitään käyttäjän koneelta tai mobiililaitteista, vaan ainoastaan pilvessä olevaa ja yhteensopivaa sisältöä. Ääni kai kulkee, mutta output taitaa olla vain HDMI, eli ei mikään ideaalein audiovälittäjä, ellei sitten vahvistimessa ole sopivaa paikkaa tarjolla.

  Googlecast-protokolla välittää käyttäjän selaimessa olevan sisällön URL:in Googlen palvelimien kautta Chromecast-tikulle. Eli aina kun katsot sillä jotain, Google saa tiedon (hyvä potentiaalia mainospaikalle?).

  Kaikki mikä toistuu tietokoneella, ei automaattisesti toistu telkkarissa. Esim. ei riitä, että HBO toimii koneesi selaimessa, HBO:n täytyy ensin tehdä sisällötään yhteensopiva tuon tikun kanssa.

  Hintaa voi toki verrata Apple TV:hen, mutta eipä tuo Chromestick tee edes kolmannesta siitä mitä Apple TV ja ihan hyvä niin, koska jos Google yrittäisi tehdä vain uutta Google TV:tä, niin flopiksi jäisi sekin.

  Tykkään ideasta, että laite ei ole omalla käyttöliittymällä oleva stand alone -toistin, vaan pikemminkin erittäin halpa ”laajennuskortti” telkkariin.

 23. erkka sanoo:

  Korjaan itseäni: Tikun saa ilmeisesti toistamaan myös joitain lokaaleja tiedostoja Chromen kautta. hyvä homma.

 24. S sanoo:

  Luettuani aiemmat viestini selvinpäin huomasin, että nuo aiemmat viestini kuulostavat törkeän Applea vastustavilta. Pahoittelen kirjoitusasu (kännistä provosointia).

  Olen petturi kaikissa joukoissa. Pöytäkoneessa pyörii Windows 8 ja Ubuntu 12.04, tabletissa iOS (3.) ja puhelimessa s60 (Nokia N97, ei naureskella siellä perällä, puhelut toimii edelleen). Androidia olen kokeillut monesti ja tykännyt. Ei vain ole tarvetta uudelle laitteelle.

  Ja vielä suoraan: Anteeksi, Erkka. Ei pitäisi humalassa ruveta haastamaan riitaa.

 25. erkka sanoo:

  @S: Eipä hätiä, kaikenlaista tuumailua vartenhan täällä ollaan 🙂

  Rispektit N97:lle, sukulaismies tuossa juuri purnasi kun hajotti omansa, eikä löydä enää näppäimistöllistä luuria.

  @C: Olikos tästä vielä puhetta? http://www.the3doodler.com

 26. C sanoo:

  @Erkka: tuohan oli näppärä 🙂

 27. ykä sanoo:

  @Erkka: Chitika raportit kelpaavat vain toilet käyttöön ja siihenkin vain pehmeälle paperille tulostettuna.

  http://www.zdnet.com/why-you-should-be-skeptical-of-chitikas-market-share-
  reports-7000009363/

 28. Sam Sung sanoo:

  http://m.puhelinvertailu.com/uutiset.cfm/2013/08/10/apple_voitti_samsungin_patenttiriidassa

  Samsung loukkasi kuulokeliitäntäpatentteja? Kuinka monella tapaa sellaisen reiän voi tehdä? Jenkkiläinen kauppakomissio osaa olla uskomattoman tyhjä. Obama ei taatusti käytä veto-oikeuttaan. Rasisti aasialaisia kohtaan.

 29. erkka sanoo:

  Siinäpä se, sen voi tehdä todella monella tavalla – etenkin kun kyseessä ei pitkiin aikoihin ole ollut vain reikä pelkälle stereoplugille. Tässä viime vuosien aikanahan on vilahdellut useampiakin luovia ratkaisuja, joilla on ratkottu sitä, miten alati ohenevien laitteiden rööreihin saadaan tiukka ote. Perinteiset jousiratkaisut eivät mahtuisi ipodien koteloihin.

  Ja koska tapoja on todellakin useita, eikä mikään niistä ole essentiaali laitteen toiminnalle, niin patenttien käyttöoikeuksia ei siis tarvitse jakaa muille niiden suoja-aikana (myöhemminhän niistä tulee vapaata riistaa).

  Se Obaman vetohan koski taasen patentteja, joita pelisääntöjen mukaan pitää jakaa kohtuullista korvausta vastaan – firmoilla taitaa olla vain edelleen kiista siitä mikä on kohtuullista. Apple sai pikeudelta ukaasin, jolla painostetaan edistämään sopimusta (neuvotteluthan lienevät jumissa koska Samsungille ei kelpaa standardikorvaus, vaan haluavat lisenssejä Applen ei-essentiaalipatentteihin). Tyhmähän se Obama olisi jos ei käyttäisi tämmöisissä oikeuttaan amerikkalaisten firmojen edun ajamiseen niiden kotimarkkinoilla – päätöshän ei millään tavalla vapauta Applea korvausvelvollisuudesta.

 30. happosade sanoo:

  Aaargh!

  Erkka, vaikka kamerapuhlbmiet on syöp… lisäkilkkeitä kännykkään, ei se tarkoita, etteikö kännykässä voi olla jotain asetuksia siinä kännykässä.

  Nyt kyllä suututtaa, jos joku ei osaa käyttää, ei se oo mikään syy olla laittamatta asetuksia, joita jotkut ymmärtää.

Kirjoita palaute

Subscribe to RSS Feed Seuraa PuhKua Twitterissä!