#283: Raxuhyppy | PuhujainKulma - viikottainen paneelikeskustelupodcast teknologiasta

#283: Raxuhyppy


Paneelisteja on vaihteeksi neljä. Erkalla ei ole aikaa tehdä hassuja photoshoppeja, mutta ehti kuitenkin ostaa maailman parhaan sitruspuristimen. Juha sen sijaan myi Nokiaa ja osti uuden tietokoneen – vanhalla myllyllä pyöritetään nyt Yle Areenaa. iTunes rikkoi podcastit, joten Henrik tarvitsee jaxuhaleja. iPadia kamerana käyttävä Pörni tarvitsee sen sijaan intervention.

Viikon puheenaiheet:

Miljaaardi dollaria ei voi olla väärässä – GTA V rokkaa.

PS. Muistatko mistä kaikki alkoi?

loading

Tykkää ja ei. Juha ja Henrik kokeilivat Oculus Riftia.

Steam julkaisee jotain –  Me emme vielä tienneet, mutta sinä tiedät

 

Fruugon serkun paluu: Mitä saisi olla? yrittää olla katajaisen kansan Amazon. Monta muttaa matkassa.

Samaan aikaan toisaalla: Kiosked saa lisärahoitusta

loading

 Suuri tietomurtojen sarja, mutta minne? Pitäisikö Cert-fi:n kertoa nopeammin, niin käyttäjät voisivat reagoida?

Samaan aikaan toisaalla: LinkedIniä syytetään käyttäjien sähköpostien penkomisesta

 Twitter pörssiin, eli käyttäjät näkevät pian lisää mainoksia…

Samaan aikaan toisaalla: Facebook valmistautuu tuleviin videomainoksiin lisäämällä autoplayn käyttäjie videoihin.

 Lumia 2520 on olemassa, mutta näkeekö se päivänvaloa?

Jossittelua: Nokia testaili Android-tuotantoa, myös Linux-pohjaista Ashaa harkittiin halpisluureihin.

Samaan aikaan toisaalla: Eläköityvä Ballmer myöntää myöhästyneensä puhelinstrategiassa

loading

Apple julkaisi uutta lippulaivaa – Uutta tekniikkaa: parempaa sormenjälkiskanneria, 64-bittistä kännysuoritinta (suosittelemme Anand Techin artikkelia), sensoreihin erikoistunutta M7-suoritinta sekä kaksivärisalamaa. Kamerapuolella myötäillään myös suurempien sensoreiden trendiä ja softapuolella milenkiintoista konseptia sarjakuvauksen ja slo-mo -videon käsittelyyn. Toki iOS 7:n mausteeksi on lisätty ptietoturvabugi jos toinenkin.

Samaan aikaan toisaalla: Nokia naljailee

Suositukset:

 • 8 mm vintage camera (iOS 1,79 €) – Mikki kiinni + kaitafilmiefekti = sympaattinen video. (Erkka)

 • Turn Around Juicer  (puupalikka, 29 €) – Maailman paras sitruspuristin. (Erkka)

 • Robb Report Magazine (iPad n. 0– 6,99€) – Millaisen lentokoneen tai kartanon sitä tänään ostaisi? Legendaarisen ökyrikkaiden kulutuspornolehden saa nyt iPadille.  Tästä ei lehti parane!  (Erkka)

 • Sebitti TV (WP, 0€) – 3. osapuolen Yle Areena -softa, myös suorat lähetykset näkyvät. (Juha)

 • Pingu (WP, 1,99€) – 100 jaksoa Pingua! (Juha)

 

Edellisviikon kysymys:

Kuvankaappaus 2013-9-22 kello 20.57.03

You can Anna palautetta, or trackback from your own site.

21 palautetta jaksoon “#283: Raxuhyppy”

 1. Petri L. sanoo:

  Testasin Henrikin mainitsema iTunes bugailua neljällä erilaisella koneella. Kahdella macilla ja kahdella peeceellä uusimmalla iTunesin versiolla. Kaikissa koneissa pystyin poistamaan podcastien jaksoja. Tiedoston sai poistettua kiintolevyltä ja jakson iTunesin listalta.

  Kysyin asiasta Facebookissa ja työkaveri vahvisti homman toimivan myös hänen macillaan.

  Klikkaa jaksoa hiiren oikealla napilla ja valitse Poista.

 2. Juha sanoo:

  Missattiin tää:

  Ennen Lumia 2520:stä julkaistaan TÄNÄÄN uusi Surface.
  Klo 1730!
  http://www.theverge.com/2013/9/20/4752136/live-coverage-microsoft-surface-2-event-new-york

 3. veeman07 sanoo:

  Hakkeri hakkasi iPhonen feikillä sormenjäljellä http://www.youtube.com/watch?v=HM8b8d8kSNQ

  Eipä yllättänyt yhtään. Huolestuttavaa tämä nykyinen applen tietoturva. Keskeneräistä ja selvästi testaamatonta tuotetta tuodaan kuluttajille. Toivottavasti apple korjaa haavoittuvuuden mahdollisimman nopeasti.

 4. erkka sanoo:

  Petri: Ok, kiitos!

  Juha: Mainittiin ohimennen, kuunnellaan niitä jaksoja! 😀

  Veeman07: Reality check: Sormenjälki on fyysinen avain, fyysiset avaimet ovat väärennettävissä. Kyse ei varsinaisesti ole laitteen häkkäyksestä, vaan sormen väärentämisestä. Ei Apple noille mahda mitään, ei mahda kukaan muukaan.

  Sormenjäljen väärennettävyys ei luo käytännössä mitään realisoituvaa riskiä normaalille käyttäjälle, joiden oikea tietoturvauhka on nuuskiva puoliso/työkaveri/sisar/satunnainen varas. Tuon tason skannaus ja tulostus on aika marginaaliporukan ulottuvilla. Kuten puhuttiin, niin pointti on kannustaa ihmiset, jotka eivät käytä mitään salasanaa käyttämään jotain lukitusta.

 5. erkka sanoo:

  Juha: Tuo on tavallaan kovempi kuin konsoli, koska Steam ei ole hardistalo. Toivottavasti Alienwaret ja kumppanit innostuvat.

 6. ramiS sanoo:

  SteamOS:n julkaisu suorastaan kiihottaa tällaista linuxnistiä, mutta eiköhän se Steambox-konsoli seuraa sieltä hyvin pian. Toki sille konsolille jonkin käyttiksen tarvitsee ja perus Ubuntu Steamin Big Picture modella ei riitä innostamaan.

  Mutta loistava veto Valvelta. He julkaisevat laitteen, joka kuvastaa heidän näkemystään konsolista, mutta mahdollistavat omien laitteiden rakentamisen niin yksityisille kuin firmoille.

 7. Ninnnu sanoo:

  SteamBox tulee olemaan kyl mielenkiintoinen värkki kun se tekee sen mitä XBone lupasi mutta jätti toteuttamatta (pelien lainaaminen) ja PS4 kovasti speksaa (OnLive-tyyppinen pelien striimaaminen, tosin omalta kotikoneelta eikä mistään palvelinfarmilta -> parempi toimivuus kuin mitä OnLive pystyy ikinä toimittamaan). Osasin kyl veikata että sieltä tulee Steam Linux, mutta pelistriimaus tuli ihan puskista. Lainausjärjestelmästä on ollu jo puhetta (tosin ihmisiä vähän jänskättää se osuus että vissiin koko pelikokoelma lainataan kerralla -> et itse voi pelata mitään sillä aikaa ku joku muu pelaa jos haluat että et keskeytä kaveris peliä)…
  Veikkaan että 40h päästä tulee itse laite. Yks kaveri uskalsi veikata että kolmas julkaisu olisi HL3…

 8. henrik sanoo:

  Pari uudelleenasennusta myöhemmin iTunesin podcastit eivät vieläkään toimi niinkuin pitää. Olisikohan sitten Win8-spesifi bugi?

 9. erkka sanoo:

  Henrik: Päivitin ja kurkkasin sitä iTunesia myös Podcast-puolelta. En tiedä Win-versiosta, mutta OS X:ssa on podcast-osiossa tarjolla neljä välilehteä, joilla jokaisella on oma funktionsa:

  – Toistamattomat: Yhden sarakkeen lista kaikista (koneelle ladatuista) kuuntelemattomista jaksoista

  – Omat podcastit: Kaikki koneelle ladatut (kuunnellut + kuuntelemattomat) jaksot ohjelmittain lajiteltuna (vasemmasta sarakkeesta valitaan ohjelma, vasemmalla näkyy jaksot)

  – Omat asemat: Tässä osiossa voi muodostaa hieman soittolistamaisia ohjelmavirtoja, jotka koostuu eri podcast-tuottajien sisällöistä.

  – Luettelo: Tämä osio on katalogi kaikkeen, mitä tilauksessa olevilla ohjelmilla on tarjolla, myös ne vanhat.

  Jos Win-versiossa on samat välilehdet ja yrität deletoida kamaa tuolla Luettelo-näkymässä, niin you’re holding it wrong. Kuten nimikin vihjaa, niin sen listan idea on olla ohjelmien tuotannon täydellinen ”back catalogue”. Haluamasi tason operointia tehdään Toistamattomat- ja Omat podcastit -osioissa.

 10. Körni sanoo:

  Henrik: Testasin iTunesin päivityksen jälkeen 2:lla Win8 koneella. Mulla toimi loogisesti Podcastien poistot hiiren oikealla painikkeella ?
  Erkka: Päivitin iOS 7:n meidän molempiin iPadeihin. Ikonithan on nostalgisia. Tuli aivan mieleen Asymmetrixin Toolbook, jolla tein -90 luvun alusssa jotain pieniä graafisia proggiksia. No, mutta eipä dissata. Rumassakin repussa voi olla hyvät eväät.Johan tähän ulkonäköön on jo tottunut.Wi-Fi on vähän tökkinyt, mutta muuten ihan jes. Ja noita Appi-päivityksiähän tuolta näkyy tulevan aika tiiviisti.

 11. C sanoo:

  @erkka Amber päivitetyssä Lumiassa sen oletus kameran voi vaihtaa. MS natiivi, Nokia Pro tai Nokia Smart. Eli sun tapauksessa Smart oletukseksi ja aina saat kerralla kuvasarjan josta kone arpoo parhaan, mutta voit itse vaihtaa. Huhu kertoo että tulevaisuudessa Nokia yhdistää Pro ja Smart kamerat jolloin se täydellinen kamera vois olla oletus joka aukee kameranapista. Eikös nyt Pörni tai Juha ois voinu tätä Erkalle kertoa jo lähetyksessä? 🙂

 12. Pörni sanoo:

  @C Juu tämä on totta.. mutta vain natiivi kamera ohittaa lukituksen joka aikasen kökköä. Nyt mielelläni Pro kameraa käytän, mutta kun painan kameranappia ja kamera aktivoituu niin joudun laittamaan lukituskoodin luuriin enen kuvan ottamista. Joka on kyllä vaihteeksi tällainen MS FAIL!

 13. erkka sanoo:

  @Körni: Jännä muuten tämä uusien ikonien keräämä vastustus. Kun katson uusia ja vanhoja katsoo rinnakkain…

  http://mashable.com/2013/06/12/ios-7-apps-comparison/

  …niin lähes kaikki uudet ovat parempia. Selkeämpiä ja yhdenmukaisempia – itselle tyylin johdonmukaisuus on usein tärkeämpää kuin se, että miltä yksittäin

  Siksi en tykkää uudesta Safari-ikonista (en tosin ylipäätäänkään tykkää Safarin ikonista), jonka reunaväritys tekee siitä ”eri sarjaa”. Kamerasymboli tuntuu myös hieman vanhahtavalta, joskin se on linjassa luurin ja kirjekuoren kanssa.

 14. erkka sanoo:

  @C: Pron ja smartin yhdistäminen ei äkkiseltään kuulosta täydelliseltä, vaan Surface-tason kompromissilta.

  Käyttäjälle yksinkertainen, mutta laadukas softa aidoksi defaultiksi. Nyt kun Nokia Smart on MS:n omaisuutta, niin joko WP-kamera tai Smart poistoon. Tehokuvaajille ja speksinörteille mahdollisuus vaihtaa Nokia pro defaultiksi. En ole varma, että millainen yhdistäminen tuottaisi hyvän lopputuloksen taviskäyttäjän kannalta.

 15. henrik sanoo:

  @erkka: I’m holding it wrong? They’re programming it wrong!

  Joo, tuo kyllä selvensi ja olin minä toki nuo katsonut aiemminkin nuo sarakkeet. Mutta onpahan vain idioottimainen uudistus, yksikään näistä ei ole niin selkeä eikä näppärä kuin miten se oli aikaisemmin.

 16. JekkuPöksyissä sanoo:

  Pakko se on olla henrikin kanssa samaamieltä sillä kyllä tuo uudistus teki tuosta podcast puolesta huomamattavasti huonomman, kuin mitä se oli aikaisemmin,

 17. C sanoo:

  @pörni: No enpä ollu huomannukkaan ettei pro tosiaan käynnisty suoraan ilman koodia kameranapista. Nojoo jos ne Nokian insinöörit nyt vihdoin pääsis käsiksi siihen MS:n natiivikoodiin niin ei tarttis kaikkee koodata vaikeimman kautta tarrana päälle kauheesti virittelemällä.

 18. JekkuPöksyissä sanoo:

  Miksi kommenttiani ei hyväksytä?

 19. Pörni sanoo:

  @JekkuPöksyissä: Pahoittelut.. täällä oli toimitus nukahtanut 😉

 20. Juha2 sanoo:

  CNET 404:ssä palauteyta eilen iTunesin temppuilusta. Kuulosti samalta kuin Henrikin mainitsema vika. 00:43:10 http://www.cnet.com/8301-13952_1-57605516-81/the-404-1354-where-we-use-our-good-eye-podcast/

Kirjoita palaute

Subscribe to RSS Feed Seuraa PuhKua Twitterissä!