#284: The time of my life | PuhujainKulma - viikottainen paneelikeskustelupodcast teknologiasta

#284: The time of my life


Juha nuoli kenkiä ja antoi rahaa. Perhe syö viikonpäivät puuroa, mutta talossa on nyt HIRVIÖKAMERAPUHELIN!

Tämän takia Steve Balmer kyynelehtii ja soittaa lähtökappaleensa.

Samalla MS julkaisi uudet tabletit: Surface 2, Surface Pro 2. Mutta onko niistä mihinkään?

Lumia 520 on myydyin Windows Phone laite ja kohta sillä voi pelata pilven kautta Halo 4:sta.

Ja kaikkiahan kiinnostaa ja Pörniä epäilyttää se että Microsoft yhdistämässä mobiili ja tietokone aplikaatiot samaan kauppaan.

Mutta mitäpä sitten sieltä höyrystä sitten paljastui? Höyrynhengitys auttaa peliahdistukseen: SteamOS, Steam Box (useita boxeja!) ja ’outo’ Steam ohjain

Facebook-statuksia voi nyt editoida, mutta onko se reilua kommentoijia kohtaan?

15-vuotis synttäreitään vietti Google

Soneran asiakkaat saavat vihdoin Netflixiä HD:na! Mutta uusin VLC onkin Ultra HD!

Apple kuunteli PuhKua ja paikkasi iOS7 bugejaan.

Viikon suositukset:


PuhKu kysyy

You can Anna palautetta, or trackback from your own site.

5 palautetta jaksoon “#284: The time of my life”

 1. C sanoo:

  Todennäköisin syy siihen että Pro tai Smart kamera ei käynnisty napista ilman pin koodia on se että ne on Nokian tekemiä ohjelmia. Vain Microsoft pääsee tekemään ohjelmia suoraan käytiksen tasolla joissa tuollaiset pin kyselyn ohitukset ym on mahdollisia. Tuokin on ollut jo pieni erävoitto että käyttäjä voi vaihtaa Nokian ohjelman oletuskameraksi. Toivotaan että ensi vuonna kun Nokia koodarit on osa Microsoftia niin ne pääsee kiinni sinne käyttistasolle. Siihen asti pitää pärjätä näillä.

  Ja Juha. Kun hoksasit että tuli painettua että älä palauta varmuuskoiota niin ei muuta kuin asetuksista järjestelmä buuttaamaan tehdas asetuksille ja tällä kertaa sit koittaa muistaa valita varmuuskopion palautuksen. Tosin tiiliseinä taitaa yhä olla palautumatta. Eli kontaktit tulee, meilit asettuu (paitti salasanat), ohjelmat asennetaan kaupasta mutta se tiiliseinä pitää järjestellä uudestaan.. toivotaan että sekin joskus vielä palautus tai mikä parempi että niitä vois olla useita kuten Pörnikin toivoi… olis käytettävyys taas himppasen lähempänä Symbianin hyviä puolia 😉

 2. C sanoo:

  @Pörni: Syy miksi L1020 ei ole vakiona langatonta latausta on todennäköisesti se iän ikuinen itku siitä miksi puhelin on liian paksu (sama syy miksi iPhone on myös niin särkyvä että siihen on pakko ostaa ne paksut suojaavat kuoret mutta spekseihin saadaan ohuempi mitta). Langatonta latausta ei myöskään kaikki käytä joten se oli lisäominaisuus joka voitiin siirtää lisälaitteeksi ja jolla puhelin oheni ja keveni huomattavasti. Lumia1020 + langattoman latauksen kuori on yhteensä saman paksuinen kuin Lumia920, mutta hieman keveämpi.

  Nokian puhelimet ollu pitkään loistavan hyvin käteen muotoiltuja mutta aina niitä on haukuttu paksuiksi eikä ketään ole kiinnostanu että ne ohuet iPhonet ja Samsungit on paskoja pidellä ja niihin on aina joutunu ostaan paksuja lisäkuoria kun ne ei muuten kestä tai ole hyvä ote. 🙂

 3. C sanoo:

  Näköjän jopa 1020 langattomalla latauksella laihdutettuna on liian paksu joillekkin. No makunsa kullakin 🙂

  http://mobiili.fi/2013/10/02/arvostelussa-lumia-1020-ja-sen-41-megapikselin-kamera/

  ”Toisaalta, puhelimen kömpelö koko on selvä miinus, jos on tottunut käyttämään kevyttä ja näppärää puhelinta. Kyse on pitkälti kuitenkin makuasioista.”

 4. iMies sanoo:

  Steve Ballmerin poistuminen kentältä on pelkästään hieno asia. Hän oli täysin sairas ja sekaisin oleva toimitusjohtaja. Kuka selvinpäin laukoo tälläistä luonnontuotetta?!

  ”We’ve had DRM in Windows for years. The most common format of music on an iPod is ”stolen”.”

  Linux is a cancer that attaches itself in an intellectual property sense to everything it touches.”

  ”There’s no chance that the iPhone is going to get any significant market share. No chance.”

  DRM is the future.

  Hasta la vista, Steve. Älä tule takaisin enää koskaan.

 5. deepfry sanoo:

  Arvostelujen mukaan kyseessä on kyllä, kuten todettukin täällä maailman paras älypuhelinkamera. Mutta vaativa käyttäjälle. Hienot kuvat eivät ole itsestäänselvyys. Asetuksiin ja valokuviin täytyy perehtyä. Liian vaikea jos ottaa harkintaan että kyseessä on älypuhelinkamera?

  http://www.hdboksi.fi/lumia-1020-arvostelu/

  ”Nokia Lumia 1020 ei ole maailman paras kamera. Se ei myöskään ole maailman paras älypuhelin. Mutta se taitaa olla maailman paras kamerapuhelin. Ainakin jos tiedät mitä teet.”

Kirjoita palaute

Subscribe to RSS Feed Seuraa PuhKua Twitterissä!