#300: Juhlajakso alle 234:ssa minuutissa | PuhujainKulma - viikottainen paneelikeskustelupodcast teknologiasta

#300: Juhlajakso alle 234:ssa minuutissa


Rajapyykki numeroltaa 300 on ohitettu tällä massiivisella jaksolla. Perinteistä poiketen keskutelussa oli neljä panelistien valitsemaa aihetta. Aiheina olivat siis

1. Titanfall

Ja Juhan muutamat linkkivinkit

 • Näin niitä kotivideoita tehdään.
 • 2-D…3-D…Free-D valitse kuvakulma “postissa”

2. Oculus Rift & virtuaalitodellisuus

Virtuaalitodellisuuden esi-isä? Sensorama (1962)
Oculus Riftin esi-isä? Ivan Sutherlandin The Sword of Damocles (1968)

Pelikonsoleiden lisälaitteita

Oculus Riftin kilpailijat

Linkit

3. Älyrannejuttujotain

Pääkysymyksenä: Miksi suuret massat haluaisivat mitään “älykästä” ranteeseen. Mitä emme vielä ole nähneet?

Näyttökuva 2014-4-1 kello 20.02.05

 

Linkit

4. Suomalaisen mediakentän tuskaisen huono ja hidas evoluutio

Linkit

Hangout

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

14 palautetta jaksoon “#300: Juhlajakso alle 234:ssa minuutissa”

 1. 1.4:ttä sanoo:

  Paras Aprillipila ikinä. Kiitos.

 2. C sanoo:

  Parhaillaan kuuntelen podcastina. Kohdassa 2:22:22 menossa ja ainoa ajatus että jatkossa ei 233 minuuttia lyhyempia jaksoja enää haluta 🙂

 3. Arska sanoo:

  Mainio jakso, kiitos.

  Samantyyppinen Casion kello (2:34) oli itselläkin joskus 80-luvun lopulla . Itsellä oleva malli on Casio Data Bank DBC 610 [676]. Kellossa on puhelinnumeromuistio, laskin ja tietenkin ne normi hilavitkuttimet mitä tuon ajan digikelloissa oli. Hintaa en tarkkaan muista mutta useita satasia (markoissa), eli helkkarin kallis. Löytyi vielä sälälaatikosta pahasti kolhuja saaneena 🙂 Puh.nro.muistio oli itseasiassa ihan näppärä ominaisuus, vaihtoehtonahan olisi ollut kuljetella mukana paperilappuja ja lippuja kun ei kaikkia tarvittavia numeroita ollut läheskään aina puh.luettelossa, eikä kännyköitä ollut vielä.

  Tässä sama malli:
  http://www.youtube.com/watch?v=87RyVzqKmlM
  http://www.youtube.com/watch?v=rVgrlfuPw-c

 4. 1.4:ttä sanoo:

  Nyt kuuntelin jakson kokonaan, ja oli vallan mainio. Eilen en pystynyt varaamaan aikaaa riittävästi. Kiitokset ja onnittelut kolmestasadannesta jaksosta.

 5. Ninnnu sanoo:

  Zero Punctuation ottaa kantaa Titanfallin juoneen. http://www.escapistmagazine.com/videos/view/zero-punctuation/8980-Titanfall-Its-Got-Big-Stompy-Robots Ilmeisesti sellainen on, mutta se esitetään mahdollisimman heikossa muodossa ja ihan väärässä paikassa (radiokeskustelut mätön aikana).

  Nii, ja kannattaako Erkan ny kauheesti tilailla niitä FB-mainoksia? http://jamespanderson.tumblr.com/post/81672314715/facebook-cpc-dont-waste-your-money 😛
  ”Why did 24 people like the ad? Misclicks I assume. I think half of the Facebook business model is based on people accidentally clicking things. ”

 6. Anu Nyymi sanoo:

  Ohikiitävästä Robocop-maininnasta pingautui muististani tämä vaihtoehto uudelle versiolle:

  http://www.fastcocreate.com/3026180/watch-the-crowdsourced-robocop-remake-before-or-instead-of-the-official-robocop-remake

  Hyvä jakso, mutta lopussa tuntui tulevan hieman kiire – ehkä aikaisempi aloitus olisi kokeilemisen arvoinen?

  Extrojen tunnarilinkit vievät vanhoille Koskisuomen palvelimille, eikä niitä voi tällä hetkellä ladata!

  • Pörni sanoo:

   Noh jakso oli jo sen verta pitkä että joskut pitää vain laittaa piste ettei nyt mene koko päivää yhteen jaksoon.. viikonloput on viikonloppuja meille panelisteillekin 😉

   Tosiaan Extrat viittaa pavelimeen jossa niitä ei enään ole.. kahtotaan josko löydetään jostain.

 7. erkka sanoo:

  @ninnnu: Kannattavuudelle on monta mittaria, omissa FB-mainosteluissa ollaan kirkkaasti plussalla. Sillä ei ole mitään väliä jos laskennallisesti osa raha menee näennäisesti hukkaan, jos ne oikeat kontaktit ovat hyviä.

 8. Juihnu sanoo:

  Henrik: Palaute on vaikea asia myös antajan kannalta. Jos annetaan blanco kenttä ”anna palautetta” ei minulta palautteen aiheita synny, mutta jos on selvää mitä yritetään tehdä ja kysymys kuuluu ”miten onnistuimme”, niin luulen että palautetta heruu enemmän.
  Kysymys kuuluu, ”mitä puhku yrittää tehdä?”. ”Puhujainkulma on tämä viikoittainen paneelikeskustelupodcast”. Minulle olette juuri tuota ja tavoitteeni on päivittää teknologiatietoa helpossa formaatissa(podcast). Perheellisen teknologiafriikin aika ei riitä muihin formaatteihin.

 9. isocnc sanoo:

  Kiitos jälleen mainiosta kuunneltavasta. Olen varmaan nyt parivuotta kuunnellut ohjelmaanne, asiallista kuunneltavaa työpäiviin ja matkalle, iphonella on niin helppo kuunnella kuin vain voi olla. Alkuun olin niin innoissani että kuuntelin myös vanhoja jaksoja, siitä toteanki että tehän tallennatte myös digitaalista historiaa. Vanhoja jaksoja kuunnellessa pystyy aistimaan kaiken sen fiiliksen ja tiedon mikä milloinkin on tulossa, moni juttu on jo vuoden päästä vanhentunut mutta podcast muodossa ajankuva jää niin hienosti talteen ettei siihen printtimedialla pysty. Vaikka tietotekniikka on Suomessa todella läsnä ei muut tälläistä tee, eli jatkakaa samaan malliin!

  Kuten kaikki myös tekniikkan historia toistaa itseään, on kolmedeetä ja kellolla uusia tarkoituksia. Tekniikassa verrattuna muotiin on se hienoa että se voi joskus olla valmista kun kyseessä ei ole makuasia vaan absoluuttinen totuus, eli sitä odotellessa lähellä saatamme jo olla…

  Se on hassua tai toisaalta ymmärrettävää kun kelloonkin yritetään saada mahtumaan liikaa älyä, asiallahan ovat insinöörit. Mitä jos ajattelisimme että meillä on analoginen ja digitaalinen minä ja tähän rajapintaan sijoitettaisiin antureita ja laitteita. Esim, kannettava päätelaite joka huolehtisi yhteydestä ja toimisi päälaitteena (älyluuri), tätä sitten kannettaisiin mukana lähinnä piilossa. Sitten olisi tukilaitteita kuten kello joka toimisi vaan tyylikkäänä päätteenä. Mutta ei siinä vielä kaikki! Tarvitaan lisäksi korvanappi josta kuulemme äänen ja jos ei halua puhua kellolle tarvitaan kaulalle koruksi induktio silmukka, näin on homma hallussa. Ongelmahan on miten nämä ladataan? No kello, korvakoru, kaulakoru ja kännykkä heitetään yöksi omalle lataustyynylleen latautumaan. Mutta kun what if jotain noista ei ole, iskee insinöörillä kiinni ja laitetaan kelloon puolet akkua ja iso näyttö.

  Henrikin kannattaisi tosiaan koittaa yrittämistä, tuollaisella äänituottajalla vähänkin markkinoituna takuulla olisi järjestöpalavereissa hommaa, tiedonkulku podcastina olisi jo tätäpäivää. Tai mitä jos kokoukset vielä litteroisi? Kyllä siitä voisi euroja repiä.

  Suuri osa suomalaisista ovat vielä multitaskaus kyvyttömiä lampaita, muuta selitystä passiivisen ja tyhmän median suosioon ei voi olla.

 10. Fisukka sanoo:

  Hiano pläjäys herrat. 8v pakko nostaa pipaa.
  En ole ollut parissanne aivan alusta, mutta lähestulkoon.
  Kaikki jaksot on tullu kuunneltua toki.
  Palaute monesti mielessä, sen toteuttaminen onkkn eri asi.
  Mielenkiintoista läppää, etenkin Henrikin valitsema osio.
  Sitä täytyy sulatella vielä.
  Kiitos kaikesta & go puhku.

 11. puuhapepe sanoo:

  Hieno Setti tosiaan tämä 300. jakso. Erityisesti se että nyt kerrankin ehdittiin ajan kanssa paneutua aiheisiin kun niitä ei ollut listalla liikaa ja tarinaa tuntui riittävän siitä huolimatta. Erkkakin tuntuu innostuvan enemmän kun saa aikaa pyöritellä asioita vähän syvällisemmin ja aiheen monta puolta käsitellen. Sieltä nousee hienoja näkökulmia esille mitä ei itse aina edes hoksaa putkinäköisenä edes ajatella ja on hyvä että joku ne nostaa esille.

  Henrikin aiheen premissin voin hyvin allekirjoittaa – ns. ”uuden median” omaksuminen on suomessa ottanut mielestäni ottanut takapakkia ja sama koskee podcasteja, joka on edelleen mainio formaatti kuluttaa ohjelmasisältöä.

  Kansaa en ehkä kuitenkaan olisi vaihtamassa, mutta uuden median löytäminen ja kuluttaminen vaan pitäisi tehdä paljon helpommaksi kuin mitä se nykyään on. Kyllä suomessa vielä uusia tapoja omaksutaan siitä hyvinä esimerkkeinä vaikkapa juuri se youtuben, spotifyn ja ip-tv:n käyttö sekä mobiilin streamauksen räjähtäminen.

  Toisaalta nykyiset mediayhtiöt ja tekijänoikeudenhaltijat, koska nämä tahot haraavat voimalla vastaan kaikkea mikä vaarantaa heidän nykyisen ansaintalogiikkansa. TVkaista.fi:n kohtalo hyvin kertoo tästä ilmapiiristä missä eletään – kansalle olisi palvelu kelvannut mutta sisällöntuottajille ja tekijänoikeudenhaltijoille ei. Muistaakseni alkuaikoina TVkaista.fi jopa yritti yhteistyötä viritelläkin TV-kanavien kanssa (ns. Suomen oma HULU) mutta silloin tuntui kanavilla olevan enemmän halua askarrella paskarrella omien nettitv-projektiensa parissa ja niin vain tuli ulkomailta sitten Netflix ja HBO jotka korjasivat kerman kakun päältä. Tilanne voisi olla toinen jos meillä se oma ”HULU” olisi jo ollut pystyssä.

Kirjoita palaute

Subscribe to RSS Feed Seuraa PuhKua Twitterissä!