#308: Jalitsu PuhKu | PuhujainKulma - viikottainen paneelikeskustelupodcast teknologiasta

#308: Jalitsu PuhKu


602397_10151009138793839_214838650_n

Näin on jälleen tullut aika laittaa pallo pilkulle ja PuhKu maaliin! Kisastudiossa pörräsivät tällä kertaa Pörni, Pii ja Juha. Erkka oli tällä kertaa lähetetty Brasiliaan haistelemaan kisatunnelmaa.

Myös BBC:llä testataan kisatunnelman tuomista 4K tarkkuudella.. mutta vain harvoille ja valituille.

 

logo-e3E3:n anti anti

Electronic Entertainment Expo eli tuttavallisemmin E3 oli ja meni… sivu suun. Siispä panelisteilta luvassa anti anti E3:sta. Mutta jotain eli

MS esitteli mitä iloa pilvilaskennasta on peleille: Crackdown mahdollistaa ympäristön massiivisen tuhonnan. Joskin panelistit olivat hieman skeptisiä tämän suhteen.

E3 tapahtumassa julkaistiin pelejä! tai ainakin teasereita peleistä! Unholy union of flesh and metal…DOOM 4:n eka teaseri julki.

Höyrykone saamassa mobiilimman version eli Höyry Poika tuo steam pelit taskuusi?

 

Mitäs muuta?

IMAX uskoo yhä 3D:hen. Uusi kamera on pienempi ja siinä on vaihdettavat 3D-linssit.

VLC:lle tulossa Chromecast tuki, joko nyt Erkkakin tykkää?

Facebook alkaa käyttää selaushistoriaa mainonnan kohdentamisen tukena. Täsmä mainonta hyvä juttu?

Samaan aikaan toisaalla: Wlan-verkkoja etsivä iPhone naamioituu keksittyjen MAC-osoitteiden taakse, jotta mainosmies ei voi seurata käyttäjän liikkeitä.

Terveyshubien vuosi. Google liittyy Samsungin ja Applen seuraan Google Fitillä – lisää loppukuun I/O:ssa

Microsoft julkaisemassa Cortanan iOS laitteille?

Yhden illan juttu? 20% ladatuista sovelluksista käytetään vain kerran

Kasvihuoneilmiön tuotosta? Amazon Suomeen?

Tesla kannustaa muita valmistajia kehittämiensä latausteknologioiden käyttöön

Apple taas kehoittaa vaihtamaan laturin ettei talosi syty palavamaan

 

PuhKu suosittelee

SwiftKey (Android) – Näppärämpää virtuaalitökkimistä, nyt ilmaiseksi

Mobile Pay (iOS, Android, Windows Phone, kaikki pankit) 0€

 

PuhKu Hangout

 

PuhKu kysyi

Näyttökuva 2014-6-15 kello 21.57.29

 

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

4 palautetta jaksoon “#308: Jalitsu PuhKu”

 1. Z sanoo:

  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.om.apphabits

  Tuommonen appsien käytön tilastointi Androidille. Kuluttaa vaan paljon akkua.

 2. Ninnnu sanoo:

  Mä sain tollasen veivilaturin jostain tapahtumasta muutama vuosi sitten. Turha tuote, se on nyt jossain laatikon pohjalla.

  http://www.escapistmagazine.com/videos/view/zero-punctuation/9439-E3-2014-Deflate-Your-Hype-Balloons Tän vuoden E3 viidessä minuutissa.

  ”Jos et ole kirjautuneena FB:hen, ne ei voi seurata”… Heleposti. Käsite liikkuu nimellä ”shadow profile”. FB ei ehkä suoraan liitä niitä tietoja suhun, mutta ei se tarkoita etteikö ne yrittäis. ”Hei tällä IP:llä on tällänen shadow profile, ja se kirjautu just sisään, ehkä tää jannu ja tää varjoprofiili on sama naama”. FB:n privacy policy: ”Saamme tietoja aina, kun […] käyt sivustossa, jossa on Facebook-toiminto (esim. yhteisöliitännäinen), joskus evästeiden avulla. Tällaisia tietoja saattavat olla vierailusi päivä ja aika, sivusto eli URL-osoite, jossa olet, teknisiä tietoja käyttämästäsi IP-osoitteesta, selaimesta ja käyttöjärjestelmästä ja käyttäjätunnuksesi, jos olet kirjautuneena Facebookiin.”. Kukin saa sitten itse parsia että liittykö tuo ”jos” tuohon käyttäjänimeen vai koko settiin.

  Google profiloi hakutottumukset. ”sää oot suomalainen, ota tästä nakkikuvia” ”Oot ennenkin hakenut tietotekniikka/-liikennetermejä, ota tästä asiaan liittyvät merkitykset tästä sanasta”. Esimerkiksi sana ”rails”, Google tietää että oon koodiapina, joten sieltä tulee kärkeen RubyOnRails (myös jos haen ruby tai python, sieltä tulee ensin koodiapinasisällöt). Se profiloi myös mielipiteiden mukaan, jos oot aiemmin klikkaillu FoxNewsiä, saat ilmastonmuutoksesta juttuja hakiessa ”ei mitään ilmastonmuutosta oo tapahtumassa”-tuloksia, jos oot viherpiipertäjä, saat päinvastaisia tuloksia. DDG ei kauheasti harrasta samaa, joten sieltä tulee vääriä nakkeja.

 3. jii75 sanoo:

  Viime PuhKussa oli puhetta loma-ajan gadgeteistä. Itse ostin iPhone/iPadin varavirtalähteeksi Anker Astro E4-merkkisen laturin: http://www.ianker.com/product/79AN13K-WA. Tuolla lataa esim. iPhonen useita kertoja.

  Toinen laite jonka ostin kesää varten on JBL Charge bluetooth-kaiutin: http://fi.jbl.com/jbl_product_detail_fi/jbl-charge-black-.html
  Äänenlaatu on ihan hyvää tasoa, näin pieneksi laitteeksi. Tämäkin toimii myös vara-akkuna tarvittaessa.

  Molemmat laitteet testattu ja toimiviksi todettu, enää puuttuu se kesä!

 4. QPasi sanoo:

  Itse tilasin ebays:tä 50000mAh varavirtalähteen. Kokeilin niin toimii iPhonen lataus, mutta ei iPad2:n. Ilmeisesti hetkellinen maksimi virta liian pieni, niin ei toimi iPadin kanssa. Tuo oli siis ilmoitettu kapasiteett, joka vastaa jo melkein auton akun kapasiteettia, mutta pahoinpa pelkään että ei anna ihan noin paljon. Tarkoitus laittaa tyhjään juomapulloon ja ottaa jollekkin pidemmälle pyörämatkalle mukaan (kännykkä tangossa kiinni hoitamassa kartan virkaa).

Kirjoita palaute

Subscribe to RSS Feed Seuraa PuhKua Twitterissä!