#309: Varaudu yllätykseen | PuhujainKulma - viikottainen paneelikeskustelupodcast teknologiasta

#309: Varaudu yllätykseen


varaudu_yllatyksiin

 

Pyytämättä ja yllätyksenä PodStudiolta kajahti suorana lähetyksenä annos PuhujainKulmaa. Kokon ääreltä paikalle pääsivät Pörni ja Pii. Tässä vajaan kahden tunnin mittaisessa ohjelmassa käsiteltiin mm.

Milloin PuhujainKulma voidaan tuottaa pelkillä koneilla? Mediassa uutisoitiin että kone olisi läpäissyt Turingin testin, joka ei nyt ihan pitänyt paikkaansa.

Too much, too late.. mutta kuitenkin Amazon julkaisi HIRVIÖKAMERA Amazon Fire puhelimensa, mutta jaksaako ketään kiinnostaa?

Tappaako Internet oikeasti lehdet? No kuitenkin maailman vanhin tietokonelehti Computerworld lopettaa printtilehtensä. Ja samaan aikaan saksalaiselehdet vaativat googlelta rahaa.

Tapaus keisarin uudet vaatteet? YO- aplikaatio saa itselleen 1 miljoonan dollarin sijoituksen? Aplikaatio on myös häkätty ja häkkäyksen seurauksena haltuun saa kenen vain numeron haluaa. Tai josko vain käyttäisi kahdeksan näpäytystä moisen viestin lähettelyyn?

Microsoft yritti saada blogaajia kehumaan Internet Exploreria.. mutta jäivät kiinni#IEbloggers

Nokia Nokia julkaisi Androidille ei työttömille tarkoitetun työpöydän.

Yhdysvallat poistavat resoluutiorajoituksia yleiseen levitykseen menevistä satelliittikuvista.

Mozilla tekemässä Erkalle sopivaa tikkua? Luvassa kilpailija Chromecastille

Twitter ostaa videopalvelun

Super Mario Bros. 30 v!

PuhujainKulma siirtyy kesäaikaan. Jaksoja voi tulla epäsäännöllisesti joten seuraa Some-kanaviamme ja pysy kuulolla!

PuhKu kysyi

Näyttökuva 2014-6-22 kello 20.51.37

PuhKu hangout

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

6 palautetta jaksoon “#309: Varaudu yllätykseen”

 1. Ninnnu sanoo:

  Skrolli tippuu aina joskus postiluukusta. Jäin noppailee lähetyksen aikana että ”miksi”. Ei mulla sinänsä ole äärettömän hyvää syytä tilata Skrollia koska samat sisällöt tosiaan löytäisi Googlellakin ja vastaaviin artikkeleihin varmaan törmäisi ajan kanssa irkissäkin.
  Toisaalta en missään vaiheessa epäröinyt tilaushommia kun hakkasin F5:sta että saisin tilauslomakkeen esiin kun yllättäen se oli ekana tilauspäivänä tukossa, se oli vain selvää että ”kommentoin muiden tapaan Viznutin feikki-Bittikannesta* että ’tilaisin’. Tässä se nyt on. Totta kai tilaan”. Se vain kuului asiaan. ”Kun kaikki muutkin”. Enkä edes kadu, yksinään jo sen takia että Skrollin lukija/fanikanava irkissä on aika pirun aktiivinen ja informatiivinen yksinään.

  *) https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/562641_427696500658706_449168454_n.jpg eiku siis http://pelulamu.net/pixx/retrobitti-etusivu.jpeg

 2. Körni sanoo:

  Testailin PC:llä YLE-Areenan livelähetyksiä futiksen MM kisoja. Chromella ja Firefoxilla kuva pätki pahoin, mutta IE 11:sta ei kuva pätkinyt. Useimmiten käytän kuitenkin normi selauksissa Firefoxia tai Chromea. Muuten iPadissa iOS 8 päivityksen jälkeen Chrome ei toimi !!!

 3. Jörni sanoo:

  Minulle ainakin Skrollin kohdalla oli täysi ”turnoffi” se, että sitä mennään vielä nykyäänkin julkaisemaan paperilla.
  Lehteä myös on mainostettu aivan liikaa eri foorumeilla joten siitä on mennyt täysin myös maku.

  Google osaa kertoa, että Ninnu on ollut skrollin toimistussihteeri joiten lasken Ninnnun kommentin myös tälläiseksi minua ärsyttäksi foorumi spämmäämiseksi/mainostamiseksi.

 4. Topolino sanoo:

  Noista lehdistä…
  Onko paneeli tietoinen, että pääkaupunkiseudun kirjastojen HelMet -tunnuksilla pääsee lukemaan monia lehtiä täysin ilmaiseksi digitaalisessa muodossa? Homma toimii Zinio-sovelluksella, josta löytyy versio iOS:lle, Androidille ja Windows 8:lle https://www.rbdigital.com/helsinki/zinio . Valikoima on melko kattava, tosin vain englanninkielinen. Sieltä voi maksutta lueskella Piin kaipailemaa Newsweekiä sekä lähetyksessä mainittuja PCWORLDia ja Macworldia.

 5. Ninnnu sanoo:

  Jörni, eri ihminen. ”Ninnu” saattaa hyvinkin olla k.o henkilön oikea etunimi, mulla tää on vain nick jonka veikkasin >10v sitten (niiden n:ien määrä on ratkaiseva, tosin ilmeisesti tää ei ole edes Suomi-skaalalla uniikki). Oon kyl tavannut Ninnun vuosi sitten Alteilla, ollaan hyvin erilaisia ihmisiä alkaen kotipaikkakunnasta ja koulutuksesta. 😛
  Mun ainoa Skrollin tekemiseen liittyvä kontribuutio on ollu Redditissä heitetty ”Nibble on jo käytetty” kun arpoivat uutta nimeä koska Tritti ei ollut erityisen sopiva.

  On the other news, Google kasasi (hörhör) ohjeet pahvi-Oculukseen: https://developers.google.com/cardboard/ 😛

 6. qrppa sanoo:

  Mitä vikaa perinteisessä paperilehdessä on? Paperista lehteä pystyy lukemaan vaikka pihakeinussa. Skrollihan tarjoaa myös pelkkää PDF -tilausta.

  Viime numerossa ollutta ”Tasavallan tietokoneen haastajat” -tyyppistä artikkelia ei ainakaan löydy ilmaiseksi verkosta. Muutenkin laadukkaiden juttujen löytäminen ei ole niin itsestäänselvää, ainakin jos haluaa lukea jotain muutakin kuin kännykkä- ja näytönohjainvertailuja.

  Suosittelen kyllä lämpimästi tutustumaan Skrolliin. Yltää melkein kulta-aikojen MikroBitin tasolle. Bitti on parantanut viimeaikoina otettaan mutta vieläkin keskitytään liikaa kuluttajaelektroniikan tylsiin vertailuihin.

Kirjoita palaute

Subscribe to RSS Feed Seuraa PuhKua Twitterissä!