#315: Nakukuvasi ovat iOS 8:n roskakorissa | PuhujainKulma - viikottainen paneelikeskustelupodcast teknologiasta

#315: Nakukuvasi ovat iOS 8:n roskakorissa


Pörnillä on pää kipeä, Piillä ei ole pukuhuonetta ja Erkka ei saa käydä yksin kakilla. Siinäpä on lähtökohdat keskustelulle viikon teknologia-aiheista.

Viimein. Linux saa Netflixin ilman kikkailuja.

.puhujainkulma – ICANN pisti rahoiksi top level domainien huutokaupalla. Mitä Amazon voisi tehdä .buy -osoitteilla ja onko .techille käyttöä? Kurkkaa lista uusista päätteistä täältä.

Kypsyy, kypsyy. Oculus Riftin uusin devausproton Crescent Bay on kevyempi, nopeampi ja käännteltävämpi.

Dronet kuriin. Trafi kiirehtii sääntöjä lennokeille.

315smarteyeglass

ÄlylasÄÄÄH. Sony ei edes yritä näyttää siistiltä älylasiviritelmänsä ennakkoversiolla. Ei ihme, että tahkoaa tappiota.

Viikon diili. Mojang myi Minecraftin Microsoftille 2,5 miljaaardilla dollarilla. Samaan aikaan toisaalla MS potkii ulos vielä yli 5000.

Paha paha bugi. Androidin AOSP-vakioselain vuotaa ja korjaaminen on hikistä. Käytä siis Chromea, Firefoxia tai Operaa.

L niinkuin Lyptaus. Seuraava Android-versio antaa käyttäjän kryptata datansa.

Plusmiinusnolla. Uusien G-käyttäjien ei ole enää pakko luoda G+ -tiliä.

6000$ + 3000$/vuosi. Netropolitan on verkostopalvelu paremmille ihmisille (.info-domain viimeistään sinetöi diilin!)

315hissi

Avaruus omavaraiseksi lusikoista. Roudataanko Nasan 3D-tulostimet avaruusasemalle pian jaappanilaisten avaruushissillä?

iOS 8:n bugi jätti HealthKit -softat jälkitoimitukseen, niitä odotellessa voi odotella tietoturvapaniikkia uudesta valokuvien roskakorista, jonne kotiporno jää odottamaan urkkijaa.

Kokeiltua:

 • ETA (iOS) – Mittaa ajoaikaa useisiin eri kohteisiin, suosikit saa myös widgettinä ilmoituskeskukseen.
 • Manual Cam (iOS) – ei erinomainen, mutta ihan kiva app jos haluaa testailla iOS 8:n kamerakontrolleja.
 • HyperLapse (iOS) – Instagramin mainio ja ilmainen timelapse-sovellus on parempi kuin iOS 8:n vakio.
 • RawHide for Aperture (OS X) – Helpottaa RAW-kuvien korvaamista JPG-versiolla Aperturessa.

Screenshot 2014-09-21 22.27.50

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

11 palautetta jaksoon “#315: Nakukuvasi ovat iOS 8:n roskakorissa”

 1. Nahkatakkinen tyttö sanoo:

  Se miksi se eräs quadkopteri ”ammattilainen” oli tyytyväinen lain tulemiseen johtui todennäköisesti pääasiassa siitä, että näin häneltä häviää paljon halvemmalla kuvauksia tekeviä harrastelijoita pois kilpailemasta samoilta apajilta.
  Please älkää lähtekö maahanmuutto tai sitä keksittyä naisviha juttuja tunkemaan podcastiin. Niistä on jokainen saanut tarpeekseen jo muuallatakin. Pysykää vain tekniikka podcastina. Perustakaa vaikka toinen podcast jos haluatte halihalipusipusi maailmanhalailu perussuomaliset on paskoja asioita käydä podcastissa läpi. Annatte liikaa mutujenne, luulojenne ja mielipiteinne muokata faktoja. Podcastinne on tekniikka podcast eikä teistä ole maailmanparannus jääköön tv7:lle ja vihervahemmistolle.
  Google+ tuntuu olevan itseään parempina pitävien sosiaalinenmedia jossa on vain niitä oikeita ja fiksumpia käyttäjiä, kun facebookissa on tusinaporukkaa.

 2. RamiS sanoo:

  Teiltä taisi jäädä epäselväksi, että millä tekniikalla se Netflix nyt toimillaan. Käytössä on tällä hetkellä selaimissa Silverlight- ja HTML5-soittimet.

  Silverlightin saaminen toimimaan Linuxissa on hankalaa luonnollisesti, koska sitä ei kyseiselle alustalle ole tehty. Winellä on saatu tehtyä purkkaviritelmä, joka oli itsellänikin käytössä jossain vaiheessa. Kyllähän se näkyi ja kuului, mutta ei ollut mitenkään optimaalinen.

  Nyt kun saatiin HTML5-soitin jokunen aika sitten, niin homma helpottui. Vielä tällä hetkellä se ei ole out-of-the-box-ratkaisu, koska esim. Ubuntussa ei ole ollut riittävän uusia NSS-kirjastoja. Näin ollen Chromessa oleva Encrypted Media Extension ei ole toiminut ja DRM-suojattu sisältö eli Netflix on jäänyt näkemättä.

  Nyt Canonical aikoo päivittää julkaisujen 12.04:n ja 14.04:n NSS-kirjastot uusiin (tuleva 14.10 omasi jo riittävän uudet). Tämän jälkeen Netflixin pitää vain muuttaa asetuksiaan siten, ettei tarvitse vaihtaa selaimen user agentia väittämään olevansa Windowsissa. Tämä on luvattu tehdä, kunhan riittävän moni on saanut tarvittavan päivityksen.

  Hieno juttu, vaikka harmillista on toki se, että ainakin jonkin aikaa Netflix toimii Linuxissa pelkästään Chromessa. Mozilla aikoo lisätä tuen omaan selaimeensa myöhemmin.

 3. π sanoo:

  Nahkatakkinen tyttö: En sanoisi, koska tässä tapauksessahan rajoitukset nimenomaan koskevat kaikkia ja ei ammattistatuksellakaan näitä sääntöjä vältetä. Sitten jos olisikin jotain että tämä olisi sallittua jollain ammattisertifikaatilla X, joka puolestaan maksaa euroa Y, sitten olisinkin vahvasti samoilla linjoilla.

  Mitä tulee mielipidesisältöön ohjelmassa, tämä on hyvin vahvasti persoona- ja mielipidepainotteinen ohjelma. Kuten monet ovatkin todenneet, jos haluaa vain teknologiauutiset teknologiauutisina, netti on täynnä sivuja sitä varten. Tässä ohjelmassa tulee esiin meidän kolmen näkemykset asiaan jos toiseenkin.

  RamiS: Hyvä selvennys. Tosiaan jäi epäselväksi. Minunkin se semivahvistukseni Silverlightista perustui pikaiseen Wikipedian tavaamiseen ja se mainitsi vain Silverlightin tekniikkana, mikä on vähän yllättävää. Mutta niin ajattelinkin että jokin HTML5-kikkarehan siinä on pakko olla jos toimii nyt suuremmalla määrillä alustoja. Muutenkin näppärämpää ja nopeampaa sillä kuin jollain lisäosalla.

 4. theatarila sanoo:

  tosta oculus rftistä jos se tuottaa päänsärkyä niin eikö semmonen krapula simulaattori ois kova

 5. Anni N. sanoo:

  Aattelin ostaa tuon uuden iPhonen, mutta sitä ei sitten voi laittaa farkkujen taskuun, kun se ei taipumista. Tarttis johonkin vaihtaa tää nykyne 5s (ios 8 pilasi wifin täysin, ei toimi enää lainkaan). Lisäksi noi uudet puhelimet oli ihan liian isoja oikeille naisille. Onko mitään hyviä vaihtoehtoja?

 6. erkka sanoo:

  Se pelkkä kutonen tuskin taipuu.

 7. RamiS sanoo:

  Ilman mitän kosketusta iPhoneihin uskaltaisin väittää, ettei plussakaan väänny normaalissa käytössä. Jos se puhelimen tunkee perstaskuun ja sitten pistää joogaksi, niin ehkä sitten tulee muotoa, mutta ei muuten. Ei Apple ole niin tyhmä, että pistää paskan tuotteen markkinoille.

  https://www.youtube.com/watch?v=FwM4ypi3at0
  Tämän perusteella vaadittava voima on melkoinen. Ehkäpä tuolla meikäläisen Moto G sanoisi jo poks.

  Koko on sitten eri asia. Wifiin on jo tullut korjaus (jakeluun pääsi huono ios, vedettiin äkkiä pois ja sitten tuli korjattu), joten ehkäpä pystyt vielä elämään vuoden vanhalla puhelimella.

 8. erkka sanoo:

  RamiS: Joo, tuskin mikään epidemia.

  Consumer Reports* teki testin ja sen mukaan Plussa kestää enemmän vääntöä (n. 45 kiloa), kun normikutonen vääntyy 30 kilon paineella. iPhone 5S vaati 65 kiloa ja tuo Note 3 peräti 75 kiloa, mikä ei liene ihme kun muovia on.

  Testi tehtiin täsmäpaineen tuottavalla koneella, joten arkitilanteessa ei luonnollisestikaan tarvitaan huomattavasti enemmän vääntöä, kuin vastaavanpainoisella rimppaperseellä päälle istuminen.

  Mitä enemmän noita lukee, niin en olisi taipumisesta huolissani minkään laitteen kohdalla normikäytössä.

  * = http://www.consumerreports.org/cro/news/2014/09/consumer-reports-tests-iphone-6-bendgate/index.htm

 9. qrppa sanoo:

  Mielipiteet esiin vaan. Eiköhän asiaan vähän kuulukkin juttujen rönsyileminen, väritoistoon ja megapikselien ihmeelliseen maailmaan painottuvat testit voidaan lukea vaikka jostain lehdestä (niitä kai vielä ilmestyy). Puhkun suhteellisen rento nörttikeskustelu on ainakin itselleni juuri sitä minkä takia tätä kuunnellaan.

  Ajatusleikkinä vierailevat panelistit, jopa naispuoliset sellaiset olisivat kyllä mielenkiintoinen lisä. Yleisesti ottaen sitä parempi jakso mitä enemmän panelisteja on mukana. Todellisuudessa shown tekeminen taitaa suomessa olla kuitenkin aika kaukana TWiT:n kaupallisista resursseista, joten hyvä tämä on näinkin. Säännöllisesti ilmestyviä suomenkielisiä podcasteja ei hirveästi ole edes tarjolla…

  Google+:ssa raamit ovat kunnossa mutta sisältöä en itse ainakaan ole vielä onnistunut löytämään. Mitä teknologia aiheista tavaraa Google+:sta löytää mitä muualta ei? Google+ tuntuu usein vain vaihtoehtoiselta tavalta tuutata tavaraa eetteriin, sama sisältö löytyy julkaisijan nettisivuilta tai vaikka FB -sivuilta.

Kirjoita palaute

Subscribe to RSS Feed Seuraa PuhKua Twitterissä!