#329: The PuhKu Bowl | PuhujainKulma - viikottainen paneelikeskustelupodcast teknologiasta

#329: The PuhKu Bowl


Samalla kun PuhKu suunnittelee mainontaa seuraavaan Super Bowliin, on aika pistää nippuun viikon teknologiset puheenaiheet. Niin UMK:ta unohtamatta.

PuhKu_SuperBowl

 

Muistutus haittaohjelmien vaaroista ja muista päivittää myös Flash käytät sitä tai sitten et.

Mitä mieltä ollaan Ubuntu puhelimesta?

über-Google? tai oikeastaan Uber lähtee kehitäämään itseohjautuvaa autoa myös. Luotatko sinä enemmän Uber kuskiin kuin kuskittomaan autoon? Osallistu viikon kysymykseen.

Super Bowl!…who cares?…Superbowl mainoksia!! Shakira-Nokia

Miten mainostaa käyttöjärjestelmää? Näinkö?

Metro, eiku Modern ui, senkun komistuu. Tileart näyttää hyvältä.. mutta onko käytännössä?

Pelikatsaus

Kyllä. Forza 6 on tulossa. Tällä kertaa Ford on vahvasti mukana.

Battlefied goes poliiseja ja roistoi.

Sony Online Entertainment. Nyt ilman Sonya.

Raspberry Pi sai seuraajan, joka puolestaan saa Windows 10:n ilmaiseksi

Seuraaja on kuitenkin kameraujo ja jämähtää jos siitä ottaa kuvan käyttäen salamaa.

Seuraava mobiilipiirisi? ARM-A72 ja myös Intel koittaa haalia asiakkaita...

Skotlannissa naiselle iso lasku hymiöistä.

Dropbox mahdollistaa jaettujen dokumenttien muokkauksen ja YouTube taasen mahdollistaa kuvakulmien vaihdon

PuhKu kysyi

Näyttökuva 2015-02-08 kello 22.11.57

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

10 palautetta jaksoon “#329: The PuhKu Bowl”

 1. Ninnnu sanoo:

  Ubuntu Phone menee ”lyökö se konepellin peruskuluttajan sormille jos haluaa vähän tunkata”-testistä läpi, tai ainakin mulle on kerrottu että se on pinnan alla lopulta melko normaali Ubuntu, eli kyllä se pitää hankkia tyyppausta varten. Juttu kans kertoo että alkuvaiheessa toivotaan lähinnä kokeneempia/paksunahkaisempia jannuja tyyppailemaan, eli vähän Jollamainen aloitus.

  Tietomurhan

 2. Ninnnu sanoo:

  Jaha, meni vahingossa kommentti sisään.

  Tietomurhan kannalta oon sen verran vainoharhainen että vaikka on Linuxia ja jonkun verran maalaisjärkeä niin Firefoxin kylkeen on naulattu NoScript, koska selainten Javascript-virtuaalikoneistakin on kävelty läpi ja drive-by:t on edelleen todellisuutta, vaikkakaan ei vissiin ole erityisen yleisiä Linuxeissa. Lisäksi Linuxissa Firefox ei tue (tai tuki puuttui pitkään) uutta plugin-rajapintaa mitä tuoreemmat Flashit käyttää -> wanha Flash. Chromium tukee tuoreempia Flasheja ja Google Chromessa tuore Flash tulee bundlattuna.

  Ja RamiS:lle terveisiä että kyllä ne Linuxitkin on korkattavissa ja toisinaan pelottavankin ”helposti”, vaikkakaan viime kuukausina esiintulleet Bash- tai glibc-vammat (”Shellshock”, ”GHOST”) ei erityisemmin osu kotikäyttäjiin vaikka ovatkin olleet hyvin kriittisiä. Mutta kotikäyttäjien kanssa voi kävellä selaimen/Flashin läpi ja korkata laitteen NVidian ajureissa olevan reiän avulla kun niitä nyt näyttää olevan muutama vuodessa (http://www.cvedetails.com/vulnerability-list/vendor_id-5264/Nvidia.html). Sitten onkin uudelleenasennuksen paikka.

 3. RamiS sanoo:

  Se olikin hieman sarkastinen heitto, etten välitä haavoittuvuuksista Linuxin takia. Tottakai kaikki on aina murrettavissa ja haavoittuvuuksia löytyy tasaiseen tahtiin myös pingviinistä. Oman käsitykseni mukaan ne kumminkin paikataan varsin vikkelään niiden ilmaantuessa. Ja luotan itseeni sen verran, etten astu niihin ansoihin, jotka vaativat käyttäjältä tietämättömyyttä.

  Flash on käytössä lähes päivittäin, koska Yle Areena ja BBC iPlayer sitä vaativat. Kovasti odotan, että nämäkin palvelut siirtyisivät HTML5:een.

 4. Arska sanoo:

  Onkos se nyt niin että mäkillä ja linuxilla ei haittaohjelmarintamalla ole muuta kilpailuetua windowsiin verrattuna kuin se, että niitä haitakkeita on huomattavasti vähemmän mäkkiin ja linuxiin?

 5. C sanoo:

  Pörni ja Juha kun kaipaili autopeliä joka ajelee Google street kartoilla.. no voisihan se on visuaalisesti hienoa, mutta ideahan ei ole uusi. Nokia (ylläri pylläri) teetätti jo helmikuussa 2010 autopelin, missä ajeltiin Nokian karttojen ja GPS:n avulla vaikka omilla kotikulmilla rallia… tietty siihen aikaan puhelimissa (ainakaan Nokian ekassa kosketusnäyttöpuhelimessa 5800xm) ei riittäny jerkku nyt kovin autenttiseen visuaaliseen ajeluun, mutta…

  http://www.redlynx.com/games/legacy/ovi-maps-racing

  https://www.google.fi/search?q=OVI+Maps+Racing&espv=2&biw=1253&bih=855&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=kxbZVOiXHof8ywOrloHIDw&ved=0CB0QsAQ&dpr=1

 6. Pörni sanoo:

  C kiitti vinkistä.. ja juu nyt voi ajaa jopa selaimessa.. http://framesynthesis.com/drivingsimulator/maps/

 7. C sanoo:

  Tuo selain peli ei tosin tee muuta kuin muuttaa osoitimen auton ikoniksi… sillä kun voi ajella tietä pois ja pitkin metsiä 🙂

 8. Pörni sanoo:

  Kyllä tolla jo lapsen koukuttaa.. hetkinen.. eikös nyt muutenkin voi autolla ajaa tieltä pois 😀

 9. C sanoo:

  Voi, mutta kyllä se metsään suunnatessa pysähtyy viimeistään ensimmäisiin isoihin puihin eikä jatka matkaa kilometreittäin tiheää puustoa 🙂

Kirjoita palaute

Subscribe to RSS Feed Seuraa PuhKua Twitterissä!