#337: Yhdeksän | PuhujainKulma - viikottainen paneelikeskustelupodcast teknologiasta

#337: Yhdeksän


puhku9

Nörtit ovat leikkineet radiota jo yhdeksän vuotta! Sen kunniaksi… Pörni on hakattu takakonttiin ja Pii, Erkka ja Juha vetävät ihan tavallisen jakson – kuinkas muutenkaan.

YouTube puolestaan täyttää 10 vuotta! Sen kunniaksi YouTube juhlasoittolistoillaan lähinnä mainoksia, muttei tee vieläkään voittoa.

NOKIA JULKAISEE ANDROID-PUH… äh ei mitään.

puhku9-ms

Microsoft Build 2015. Paljon ja kaikkea. Mainittu DirectX 12 -demo.

Tarjous! Oma Tesla autotalliin muutamalla tonnilla!

Pilliinviheltäjät saavat patsaita, missä viipyy Puhku-patsas?

Poliisi-TV 2.0 – Jenkkipoliisien liipaisinsormet kuriin ruumiskamera-hankkeella. Mainittua: Väkivallattomat Svedu-påliisit hämmentävät rapakon takana.

Kiitos ja hei. Sanoma sulkee Blogilistan.

Seuraava trendi? Kotelovuodot tuovat tukea huhuille isosta iPadista.

Screenshot 2015-05-03 21.06.08

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

3 palautetta jaksoon “#337: Yhdeksän”

 1. Vapahtajamme sanoo:

  Yhdeksän vuotta olette tehneet ohjelmaa ettekä vieläkään osaa ottaa kritiikkiä vastaan? Lapsellinen ja säälittävä tapanne haukkua, arvostella ja yrittää tehdä palautteen lähettäjää naurunalaiseksi keksimällä hänestä vitsejä on jotain mitä voisi odottaa jonkin peruskoulun opiskelijaradion juontajilta mutta ei todellakaan aikuisilta yhdeksän vuotta ohjelmaa tehneiltä miehiltä.

  • erkka sanoo:

   Älä nyt sinäkään vedä hernettä syvemmälle, mutta en nyt ole ihan varma onko tämä nerokas metatrollaus. Siis semmoinen, jolla karnevalisoidaan sitä miten edelliseen jaksoon tuli jyrkkää palautetta ihme hitusesta ja sitten kun aihe noteerattiin jakossa olankohautuksella ja nyt jatkoreaktiona on muka pelihousujen repiminen nimeämällä asioista, joita ei oikeastaan tapahtunut?

   Mutta jos olet vakavissasi, niin en nyt nauhaa kelailemalla löydä jaksosta lähettäjään liittyviä ”vitsejä”. Ainoa ”arvostelu” taisi olla, kun Pii sanoi, että jos kommentoijan mielestä miellä on ihmeen pieni sietokyky, niin ”ihmeen pieni sietokyky on sitten kommentoijallakin”. Jos siitä jonkun anomuumin kunnia menee, niin reality check.

   Ja ongelma on puolestaan siinä, miten määrittelin suvaitsevaisuus-käsitteen sisällön. Niin kelaileppa se uudelleen kuunteluun ja argumentoi asiasta.

   Mutta jos tämä oli todellakin metarölli, niin onnittelut, sait minut hinkkaamaan mp3:sta edestakaisin. Ja jos ei, niin kyllä tämäkin palaute kävi puntaroinnin läpi, eli success.

   Kritiikin vastaanottaminen on kyllä sinällään kiintoisa aihe. Monta palautetta on otettu hattu kourassa vastaan – kuulemme erittäin mielellämme faktakorjauksia, vaihtoehtoisia näkökulmia ja järkevää puhujiinkin menevää kritiikkiä, mutta jos jokin tuntuu tarkistuskuuntelujenkin jälkeen lähinnä negatiiviselta hyberbolalta – niin ei oikein voi vastata muutoin kuin ihmetellen tai irvaillen. Mikä on tietty vähjän keljua, jos jollain on tullut ihan oikeasti paha mieli.

   Ehkä niistä pitäisi olla vain hiljaa? Sinällään palautteen käsittelyn kannalta asetelma on aina mielipiteistä kritisoivan palautteen antajalle epäedullinen. Tilanteessa ”valta” on aina staattiseen tekstiin reagoivilla puhujilla.

   Sitä ei vuodet muuta. Etenkin kun idea on jotakuinkin aina ollut ja on edelleen, että tyypit juttelee teknologiasta ja siinä sivussa kaikesta mieleentulevasta ja ovat sitä mieltä mitä ovat, usein jopa vähän korostetusti, jotta se kanta kutittaisi edes jonkun korvaa.

 2. RamiS sanoo:

  Jos niin suuresti ketuttaa näiden ihmisyksilöiden mielipiteet, niin toki sen saa tuoda ilmi. Mutta ”lapsellinen ja säälittävä haukkuminen ja palautteen lähettäjän tekeminen naurunalaiseksi” ei ole koskaan kuulunut puhkulaisten tyyliin, kun on käsitelty kuuntelijoiden palautteita. Aina ei ole oltu samaa mieltä ja oma mielipide on ehkä voittanut kannatuksen, mutta säälittävää ilkkumista ohjelmissa ei ole harjoitettu. Joskus jostakin lauserakenteesta on vedetty läppää, mutta se on normaalia kommunikaatiota. Otetaan ne palkokasvit pois hengityskanavista ja annetaan vahingon kiertää.

Kirjoita palaute

Subscribe to RSS Feed Seuraa PuhKua Twitterissä!