#359: Mikropehmeitä omenoita ja vanhojen kaivelua | PuhujainKulma - viikottainen paneelikeskustelupodcast teknologiasta

#359: Mikropehmeitä omenoita ja vanhojen kaivelua


Pörni, Pii ja Erkka kokoontuvat kulmille vetäisemään lyhyen pikajakson.


puhku359-HoloRift

Lonkerohirviö. Oculus Rift tarvitsee 4 USB-kaapelia.

Siivouspäivät. Muutamaa poikkeusta lukuunottamatta, Intelin tuleva Skylakea tuetaan vain Windows 10 -koneissa. MS karsii myös karsii myös IE-tukea

Syöksykierre. PC-toimistusten Q4 putosi 8,3–10,6 %, samaan aikaan iOS ohitti Windowsin.

Koskee Suomea! iOS 9.3 tuo viimein suomea ymmärtävän Sirin! Mutta todella uutta on, että desimaalipäivityksessä esitellään kokonaan uusia toimintoja.

Samaan aikaan melkein toisaalla: iOS saa Windows Phone -näppäimistön ja Apple mirjardimätkyjä.

HoloLens -kuulumisia: developer kitin hinta 3000$, sillä saa pari tuntia akkua ja läppärin ruutua vastaavan näkymän. Saakohan siihen myös MS-SIMin?

Paljon onnea Wikipedia, 15, ja Skype Video, 10! Vanhoja ovat myös pelit, joita EA kauppaa kk-hintaan.

CES-jatkot: sensorit hiipivät rintaliiveihin ja maailmalle levinnyt Netflix, lupaa rajoittaa VPN-käyttöä.

Kokeitua: 

 • HSL Matkakortti – taputtele sitä vaikka luuriasi vasten.
 • Flixed (www) – mitä muiden maiden Netflix-tarjontaa, vielä ehtii veepeeännäillä, Netflixiä voi selailla myös kategoriakoodeilla
 • Flashback (iOS, 0,99€) – sovellus kaivelee kuva-arkistoa ja muistuttelee päivittäin menneistä hetkistä.
 • Alive! (iOS, 1,99€) – monipuolinen sovellus Live Photojen muokkailuun.
 • Loopback (OS X, 99$) – Rogue Amoeban virtuaalinen mikseri ratkaisee monta audioreitittelyn ongelmaa, jos moisia harrastaa.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

7 palautetta jaksoon “#359: Mikropehmeitä omenoita ja vanhojen kaivelua”

 1. looni sanoo:

  Tämä nyt ei liity jaksoon, mutta jossain jaksossa joskus mainittiin, että joku oli upannut PuhKun vanhoja jaksoja johonkin yleiseen jakoon. Tuosta jaksosta voi olla jo vuosi tai kaksikin, joten en kyllä sitä enää muista. Muistatteko te?

 2. Pörni sanoo:

  Tällä tarkoitat varmaan tätä Torrenttia jossa oli jaksot 1 – 114 (http://laillisettorrentit.net/index.php?page=torrent-details&id=d406292a26fb80e62521f0ef34ccaa27b3174a7a)

  Mutta koitetaan saada nämä paremmin vielä jakoon näin 10 vuoden kunniaksi.

  • Proffa sanoo:

   Mielellään että sais jakoon kaikki vajaa 360 kappaletta kerta könttinä 🙂 Ja toi Oculus Rift:n tarvitsema 4 USB-porttia joista oliko se 3x piti olla USB3.0 niin on aika hankalaa. En tiedä onko tyyliin uusimmissa pöytäkoneissa jo se 4x USB3.0. Vähän epäilen… Pörnin Galaxy Tab Gen.1 😀 Classikko!!!

 3. ninnnu sanoo:

  Erkka jutteli että WhatsApp on kova ja kaikkee ”koska kaikki kontaktit on siinä jo valmiina”. Tää argumentti on hämmentäny mua jo jonkun aikaa, koska eikö ihmisillä kaikki oleelliset kontaktit ole jo esim. FB:ssä kavereina ja sitä kautta FBMessengerin päässä? Melkein kehtaisin väittää, että muutamia hassuja poikkeuksia lukuunottamatta (kuten minä) on todennäköisempää ihmisillä on joku kaveri jonka kanssa haluaa jauhaa paskaa FB-kaverina kuin että on sen puhelinnumero. Varsinkin jossain jenkeissä jossa tavikset ei ymmärrä miten puhelinnumero ja osoitelista säilytetään. Mistä päästään sitten puhelinnumeroiden kierrätykseen ja sen tuottamiin iloisiin tapauksiin mm. WhatsAppissa… GTalkin/Hangoutin epäsuosio selittyy sillä että ihmiset ei ihan hirveästi laita sähköpostia toisilleen joten niissä se kontaktilista ei muodostu samalla tavalla automaattisesti.

  WhatsAppin laitetuki tietty on tykimpi kuin millään muulla vastaavalla tuotteella, mikä kai selittää miksi siitä tuli niin suosittu. En ite koskaan asentanut koska ajatus kontaktilistan lähettämisestä vielä yhdelle satunnaiselle organisaatiolle on melko perseestä. Sitten asensin puoliläpällä Telegrammin ja kerroin venäläisille ketä tunnen. Oho. Hups. Ei kyllä ole tullut hirveästi käytettyä kun omat tutut on irkissä ja hangoutissa. 😛

  Ja kun juttelitte että teinit kutsuu nykyään FB Messengeriä meseksi, niin ilmeisesti WhatsApp on wap.

 4. erkka sanoo:

  En verrannut Facebookiin, vaan perinteisiin pikaviestimiin.

  Mutta WhatsAppin ja Facebookin ero on siinä, että jälkimmäinen vaatii käytännössä symmetrisen suhteen määrittelyn, ts. homma toimii kätevimmin kuin henkilöt ovat Facebook-kavereita.

  Ollaan opiskelijoiden kanssa tehty alustavia kyselytutkimuskyselyjä liittyen WhatsApp-käyttäytymiseen ja aika selkeältä näyttää, että WhatsAppin käyttö palvelee huomattavissa määrin ei-Facebook-kaverien yhteyksiä niin dyadi kuin ryhmätasolla. Ylipäätään Facebook-viestittelyjen luonne tuntuu olevan täysin erilainen kuin WhatsApp-viestittelyjen.

  Wap, lol.

 5. Proffa sanoo:

  Toi EA:n tilaus palvelu toimii nyt Suomessa ainakin Xbox Onella jos on Xbox Live Gold jäsennyys.

 6. Proffa sanoo:

  En väännä veistä haavassa mutta itse käytin sitä etäluku matkakortti softaa 2012 😉

Kirjoita palaute

Subscribe to RSS Feed Seuraa PuhKua Twitterissä!