#362: Jaxuhalikakka | PuhujainKulma - viikottainen paneelikeskustelupodcast teknologiasta

#362: Jaxuhalikakka


Pörni meni ja osti kalliin Apple kynän ja toki sitten piti ostaa myös iPad Pro sekä Logitechin Create näppis. Ensi tunnelmat laitteesta kuulet jakson alussa

ipad_pro_poop

Yle aloittaa jälleen podcastit, PuhKu toivottaa tervetulleeksi myös kohta alkavan Ylen teknologiapodcastin!

Mumbai kieltää pääsyn selfiepaikoille, jotta ihmiset ei tapata itseään.

Samsung julkaisi oman Gear 360, pieni 360 astetta tallentava ”selfie”kamera.

Viikon kysymys: Pitäisikö Apple auttaa puhelimensa salauksen purkamisessa?

Turing Phonen valmistus tuodaan Saloon!

Facebook on vihdoin täydellinen! jaksuhalit nyt lanseerattu

Ranska määrää Googlen verollepantavaksi

Siri tulossa OSX:n

Linux Mint haittaohjelmapulassa

Applelta tulossa iOS päivitys joka korjaa päivämäärän ‘tiiliskivi’ bugin

Lopuksi kerromme vielä miten Windows 10:n mainokset saa pois

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

5 palautetta jaksoon “#362: Jaxuhalikakka”

 1. ramiS sanoo:

  Pörni mainitsi, että olisi hassua, jos Microsoft rupeaisi myymään mainoksia kirjautumisruutuun. Johan ne sitä tekee, koska ohjelmassakin mainittu Rise of the Tomb Raider on Crystal Dynamicsin kehittämä ja Square Enixin julkaisema peli, joten sillä ei ole mitään tekemistä Microsoftin kanssa. Myös viime vuonna julkaistua elokuvaa Minions on mainostettu Windowsissa, eikä silläkään ole mitään tekemistä softatalon kanssa.

 2. Pörni sanoo:

  No kappas. Toki nyt kun mietin että tuo tulee ns. Bingin kautta niin jollain tavalla voisi ymmärtää mainokset.. toki näitä samoja ei varmaan näy sitten itse bing palvelussa? Joka olisi toki aika jännää että voisi ns. mainoksella vallata koko hakukoneen.

  Mutta jos nuo nyt tosiaan tulee vain windowsiin niin sitten pakko sanoa ettei ole hyvä juttu ellei sitten käyttäjät jotenkin hyödy siitä.

 3. π sanoo:

  Itse asiassa Rise of the Tomb Raiderissa oli todella paljon Microsoftin sponssirahaa, muuten ei olisi peliä tehty ensinkään ja siksi se oli useamman kuukauden XBONE-ekslusiivi ennen muita alustoja.

  Mutta tässäpä tämä ohjelmassa luvattu pokeripelausanalyysi, kaikenlaisine promootioineen ja ällöttävine energiajuomineen:
  https://www.youtube.com/watch?v=XOu-4nEmiIU

 4. Juha sanoo:

  Hello!

  Kommentti jaksoon. Pohditte Serialin ja Kadonneiden samankaltaisuuksia. Kumpaakin kuunnelleena voisin tiivistää: ohjelmat ovat hyvin toimitettuja ja pyörivät mielenkiintoisesti tragedian/mysteerin ympärillä. Jenkki (serial) on sujuva ja intensiivinen. Yle (Kadonneet) on laahavan hidas ja pökkelöllä tavalla koittaa ottaa kontaktia kuuntelijaan. Nolo.
  Serialia siis.
  Paitsi sen season 2 menee jo liian suurille vesille:Afganistan, USAn armeija, CIA…plaah.

  Koitan jossain vaiheessa ängetä aalloille.
  Terveisiä!

  Juha

 5. Marko sanoo:

  No johan tuli melkoista mutua tuosta FBI-Apple tapauksesta. Kyseisessä terroristin hallussa olleessa iPhone 5C:ssä nimenomaan on tuo uudempi iOS ja siksi FBI vaatii Applea kirjoittamaan sitä varten räätälöidyn iOS-version (ei sitä muuten edes tarvittaisi). Ja aivan uusimmassakin iOS versiossa Apple pystyy päivittämään laitteen käyttöjärjestelmän lukitusta avaamatta ja sisältöä tyhjentämättä. Ja juuri tästä syystä Apple sanoo että raja menee tässä.

  On aiheellista kysyä mitä viranomaiset voivat vaatia yksityistä yritystä tekemään kansallisen turvallisuuden nimissä. Tässä tapauksessahan terroristisolun muodosti aviopari. On todella pelottava ajatus jos kuvitellaan että teknisellä tiedustelulla voitaisiin estää tämäntapaiset tapahtumat. Jos tämä FBI:in vaatimus menee läpi pitääkö Amazonin lisätä Echo:onsa FBI-koodia joka mahdollistaa FBI:lle kaiken kotona puhutun kuuntelun? Lisäksi jotta tällaisen ohjelmiston tuottamaa materiaalia voitaisiin pitää oikeudessa pitävänä todisteena olisi sen täytettävä erittäin tiukat forensiikka-ohjelmistolta vaadittavat vaatimukset joka on ihan oma tieteen ja liiketoiminnan alansa johon Applella ei ole mitään intressiä ryhtyä (etenkään ilmaiseksi).

  Ja Pörnin kommentiin asian julkiseksi tekemisestä: Tämän tapauksen nosti julkisuuteen nimenomaan FBI Applen päinvastaisesta pyynnöstä huolimatta. On monia viitteitä siitä että FBI valitsi tämän tapauksen varta vasten sen herättämien tunnereaktioiden johdosta. Tämä näyttää purreen myös Puhkun panelisteihin. Esimerkiksi terroristin tässä työpuhelimessaan käyttämän AppleID:n salasana vaihdettiin ensimmäisen 24 tunnin aikana kun puhelin oli FBI:n hallussa, salasanan nollaajan ja puhelimen omistajan (San Bernardino County) mukaan nimenomaan FBI:n pyynnöstä. Tämä nollaus esti puhelinta tekemästä iCloud varmuuskopiota josta Apple olisi voinut tiedot laiteen sisällöstä FBI:lle luovuttaa.

Kirjoita palaute

Subscribe to RSS Feed Seuraa PuhKua Twitterissä!