#368: 3,5 millin ääniassistentti | PuhujainKulma - viikottainen paneelikeskustelupodcast teknologiasta

#368: 3,5 millin ääniassistentti


Pii ja Erkka jutustelevat lähestyvän Google I/O:n alla ääniassistenteista ja audioliitännöistä.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

6 palautetta jaksoon “#368: 3,5 millin ääniassistentti”

 1. Simo sanoo:

  Itse voisin mieluusti harkita puhelinta jossa ei ole yhtään liitintä: Lataus induktiolla ja lisälaitteet bluetoothilla (+ WLAN:illa). Luulisi että tuollaisen saisi vielä nykyistä helpommin vesi/pöly/ym tiiviiksikin.. Audiofiilit toki varmasti haluavat jonkun fyysisen liitännän koska bluetooth ja sen hallinta on mitä on.

  Yksi tulevaisuuden haaste liittimien suhteen voi olla halu ulottaa näyttö/kosketusnäytön aktiiviset alueet laitteen laidasta laitaan niin että reunukset häviävät kokonaan.

  Hyviä pointteja ääniohjauksesta ja Siristä! Jotkut niistä, kuten esim Erkan toive Siristä joka pysyisi tarvittaessa ”poissa ruudusta” ja kun se olisi ruudussa tarjoaisi vaihtoehtoja ja kontrolleja toimintaan soisi tulevan ihan oikeisiin tuotteisiinkin.

  Siriä on hehkutettu koneoppimisen ja augmented intelligencen virstanpylväänä mutta käytännössä, ainakaan suomeksi, kovin pitkällä ei olla. Seuraavissa viime aikoina kuultelemieni kirjojen kirjoittajat ovat kuitenkin siitä jotenkin suurena saavutuksena:

  Pedro Domingos – The Master Algorithm: How the Quest for the Ultimate Learning Machine Will Remake Our World
  John Markoff – Machines of Loving Grace: The Quest for Common Ground Between Humans and Robots

  Ehkäpä se vielä siitä.

 2. erkka sanoo:

  Kiitos luku/kuunteluvinkistä!

  Induktio on yksi tie, mutta luulen tosiaan, että sen tekniikan kehittymistö odotellessa pelivaraa on myös niissä ”ei-penetroituvissa” liittimissä. Päästään käytännössä vesi- ja pölytiiviyteen ilman latausnopeuden heikkenemistä. Magneeteilla lataukseen asettaminenkin on induktion lailla vaivatonta.

  Ääniassistentteihin palattiin hieman toistaen seuraavassa Google I/O:ta käsittelevässä jaksossa (joka ei taida olla vielä julki)

 3. erkka sanoo:

  Tosi hyvä pointti muuten tuo näytön kehyksettömyys. Se lisää tilarajoitteita.

  Lisäksi trendinä näyttää olevan kajarien muhevoittaminen, mikä syö tilaa (miten käy tiiviyden).

 4. erkka sanoo:

  Olen muuten kokonaan unohtanut, että Apple osti VocalIQ:n http://pxlnv.com/linklog/meet-vocaliq/

 5. IsoJussi sanoo:

  Olette täällä jo yhden jakson jäljessä Youtuben liveä. Eli 22. pv julkaisitten tänne jakson joka tuli youtubesta 15. pv.
  Eli youtubessa on jo puhku #369 ollut hyvät aikaa.

 6. HiskiBoy sanoo:

  Varmasti se laite johon puhelin kytketään USB-C audio kaapelilla syöttää puhelimelle myös virtaa. Niinhän ne kaikki usb liittimet nykyäänkin tekee. Eli virran loppuminen/yksi portti ei ole ongelma. Jos taas joudut ostamaan adapterin USB-C –> 3.5MM niin siinä adapterissa on varmaan paikka myös virtalähteelle

Kirjoita palaute

Subscribe to RSS Feed Seuraa PuhKua Twitterissä!