#376: Älyjääkaapin paluu | PuhujainKulma - viikottainen paneelikeskustelupodcast teknologiasta

#376: Älyjääkaapin paluu


Kulmille saapuvat Erkka sekä Pörni, joka on hankkinut söpön kameran.

Vuosipäiviä: 9/11 15 vuotta ja bugi 69 vuotta – Samsung juhli ilotulittein.

IFA-poimintoja:

iPhone 7: Applen video, liveseuranta Hessun kahvila -podcastissa (mukana myös Erkka)

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

7 palautetta jaksoon “#376: Älyjääkaapin paluu”

 1. Jones sanoo:

  Bosella on kuulokkeita jotka voi yhdistää useisiin äänilähteeseen. Itsellä on SoundLink® on-ear ja Qc35. Ne voivat olla ainakin kahteen lähteeseen yhteydessä ja toistaa kummasta tulee lähetystä. Niissä on myös liukukytkin jolla voi valita mitä laitetta haluaa ohjata. Äänipalautteella kerrotaan mihin laitteeseen ovat yhdistettynä.

  • Pesku sanoo:

   Myös Plantronicsillä on Bluetooth kuulokkeet, joihin voi kytkeä kaksi äänilähdettä yhtäaikaa. Toimii ihan hyvin, suosittelen.

 2. erkka sanoo:

  Multipoint kai on alunperin kehitetty siihen tarkoitukseen, että voidaan ottaa puheluja vastaan kesken musiikin kuuntelun, siinä se pelittää hyvin.

  Noin muuten itsellä on vähän ristiriitaiset kokemukset noista multipoint-luureista. Kun tarve on useammalle äänilähteelle kuin multipointin mahdollistamalle kahdelle, niin useamman laitteen läsnäolo tuotti normaaliakin enemmän ylimääräistä vaivaa, kun yritti saada ääntä tulemaan sieltä kolmannesta lähteestä. Noin lähtökohtaisesti en haluaisi koskaan ottaa minkään laitteen bluetoothia pois päältä.

  Lisäksi oli vähän raivostuttavaa, kun yhteys saattoi hyppiä laitteesta toiseen jokaisen piippauksen perässä. Esim. kun kuuntelin luurista musiikkia ja jokainen silloisen työkoneen käyttisäänet katkaisivat kuuntelun (tästä tosin en ole varma, että kuinka paljon on kokoonpano/valmistajakohtaista vaihtelua).

  Boselta hyvä ratkaisu laittaa noihin uudempiin jonkin sortin valintamekanism, se ketteröittää paljon. Muutenkin Bosella taitaa multipointin implementaatio olla sieltä paremmasta päästä.

 3. C sanoo:

  ”Sonyn valikoiva noise cancelling vaikuttaa mielenkiintoiselta.”

  Eikös tuo ole ihan normaalia vai onko se taas normaalia vain Nokia käyttäjille? Ite käytän Nokia 905 ja 905i kuulokkeita autossa ihan pistämällä noice cancellingin päälle ja kuuntelemalla auton kajareista radioita kun normaali puhe tulee paremmin läpi kun tausta häly on poissa.

 4. C sanoo:

  On noita muillaki.. siis ainakin Sonylla ollut jo 2010

  http://www.tuulilasi.fi/keskustelut/kaytetyt-autot/vastamelukuulokkeet

  ” Kuulokkeet päästävät läpi puhe- ja korkeataajuudet, eli kuulokkeet päässä pystyy käymään normaalia keskustelua ja hälytysajoneuvojen ääni kuuluu hyvin. Myös autoradiota pystyy kuuntelemaan kohtuullisesti samalla kun ajomelu suodattuu lähes kokonaan.”

 5. erkka sanoo:

  C: Toki vastamelukuulokkeet ovat vanha juttu ja Nokia oli varmasti kaikessa ensimmäinen ja edelleen paras, mutta jos maltat niin huomaat, että Sonyssa oli kiinnitetty huomiota useisiin eritasoisiin suodatusmoodeihin, kun useimmiten valintoja ei ole tai niitä on korkeintaan yksi. Ja perinteinen tapa puheäänen läpipäästöön on ollut, että puhetaajuuksille ei ole syötetty vastamelua. Tässä puhe prosessoitiin mikkien läpi, mikä tuottaa vähän erilaisen tuloksen (joskaan ei välttämättä ihanteellista). Sen lisäksi noissa luureissa oli kiinnitetty huomiota musiikin tason hetkelliseen pudottamiseen luureja koskettamalla, mikä on harvinaisempi feature.

  Varmasti moni muukin on näitä joskus tarjonnut muodossa jos toisessa, mutta näin paljon valintaa on hieman harvemmin tarjolla ja tämä oli messuilta poimittu esimerkki siitä miten vastameluluurit kehittyvät.

 6. C sanoo:

  Tietokone jääkaapissa voi aiheuttaa myös ei toivottua/toivottua mainontaa ;). https://www.stara.fi/2016/10/03/nolo-moka-kodinkoneliikkeessa-pornosivusto-alyjaakaapin-ovessa/

Kirjoita palaute

Subscribe to RSS Feed Seuraa PuhKua Twitterissä!