#377: Arastelua | PuhujainKulma - viikottainen paneelikeskustelupodcast teknologiasta

#377: Arastelua


modules-2-1-1024x576

Pörni ja Erkka kokoontuvat kulmille kertomaan teknokuulumisia kuluneelta ja vähän aiemmiltakin viikoilta.

Viikon hyypiöpalvelu: Megacam etsii (NSFW / SFW) antamasi kuvan kaltaisia camgirlejä:

“You can upload a picture of someone you want to see nude. Megacams will scan your image and match it with all our live sex models in our database. This way it feels like you are having live sex with the person in your picture.”

Potkitaan kuollutta hevosta. Google tappoi viimein modulaarisen Ara-älypuhelinkonseptinsa. Mutta mitä ”oikeanlainen” modulaarisuus mobiililaitteissa oikein on? Langattomia tai langallisia lisälaitteita vai puhtaasti softaratkaisuja? Keskustelussa käsiteltyä: Applen epähifi adapteri-DAC ja softapohjainen linssisimulaattori sekä Snap(chat)in Spectacular-arskakamera.

Microsoft lopettaa viimein Windows 10:n pakkotuputuksen…

…joten on Apple aika aloittaa macOS Sierran tyrkytys. Uudistuksista saa perusteellisen käsityksen lukemalla Ars Technican piiitkäään arvostelun, mutta mainittakoot, että useamman Macin työpöytien synkkaus voi aiheuttaa ensin sydämentykytyksiä ja uusi tilaoptimointi ei välttämättä ole vielä paras ratkaisu kaikille:

“Here’s what happened: I was editing a podcast in Apple’s Logic Pro X, and my project was stored on the Desktop. All of a sudden, the voice of one of my podcast panelists simply vanished from the mix. I quit and re-launched Logic, only to be told that the file in question was missing. Sure enough, a visit to Finder revealed that Sierra had “optimized” my storage and removed that file from my local drive. I’ll grant you, the file was a couple of weeks old, and very large as most audio files are. But I was also actively using it within a Logic project. Apparently that didn’t count for anything?”

Alloota, onko NSA? Google pakittaa lupauksiaan ja Allo-viestit sittenkin louhitaan tekoälyn ja viranomaisten saataville. Vaikka kukaan kaveri ei Alloa käyttäisikään, niin Googlen assistanttibotti on kokeilemisen arvoinen. Sivujuonne: päivitetty iMessages.

Haudanryöstö: Yahoolta pöllittiin 500 miljoonan (kaikkien?) käyttäjien tiedot vuonna 2014. Miksei käyttäjille ilmoiteta?

Kokeiltua / suositeltua:

 • Glimpse (iOS – 1,99 €) – Päivittyviä verkkosivuleikkeitä iOS:n widgettinäkymään, näppärä tapa tarkistaa nopeasti pysäkkiaikatauluja tai ruokalistoja.
 • Footpath (iOS – 0-4,99 €) – Erittäin näppärä tapa mitata ja suunnitella kävelyreittejä.
 • S-ryhmän digikuitti – Jee! Ei enää paperikuitteja!

 

nayttokuva-2016-09-25-kello-23-41-17

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

2 palautetta jaksoon “#377: Arastelua”

 1. qrppa sanoo:

  Jutustelitte modulaarisista puhelimista. LG G5 lienee tällähetkellä modulaarisin puhelin. Puhelimen alaosan saa irti ja siihen saa törkättyä akun jatkeeksi suht. saumattomasti istuvia moduuleja. Kaupasta, tai ainakin netistä löytyy järkkärin akkukahvan tapainen moduuli ja B&O:n ”suunnittelema” (brändäämä) DAC. Rajapinta on kaiketi auki kolmansien osapuolien virityksille joten lisämoduulien ”vyöry” tulee olemaan vähintäänkin samanlainen kuin Jollan Other Half konseptissa (ts. ketään ei kiinnosta).

  Itse voisin kyllä tuollaisen kuvausta helpottavan moduulin ostaakkin puhelimeen jos sellainen tulisi halvalla vastaan ja jos siihen löytyisi vielä sopiva suojakuorikin. Puolinäppärän konseptin taitaa tosin vesittää se, ettei LG:n huippumalleja yksinkertaisesti myydä tarpeeksi jotta valmistajat kiinnostuisivat tuottamaan erilaisia lisäosia. Lisäksi olisi suotavaa että vempaimet sopisivat myös seuraavaan puhelimeen. Androidin puolella konseptien elinkaari on hyvin lyhyt ja esim. LG:n seuraava huippumalli ei ole modulaarinen.

 2. erkka sanoo:

  Ah. Se oli LG G5, mielessäni pyöri Moto. Ilmankos en googlaamalla löytänyt. Ja mielessä pyörinyt Hasselblad-yhteistyö olikin integroitua eikä modulaarista.

  Kuvausta helpottaville palikoille olisi varmaan kysyntää, mutta suoraan luuriin integroiminen voi olla vähän hankalaa. Voisin kuvitella että bisnesmielessä järkevintä olisi että joku(ei välttämättä känny-)valmistaja tuottaisi suojakuoria, joissa liitäntä luuriin ja paikka moduuleille. Luuurin vaihtuessa voisi vaihtaa vain kuoret.

  Parhaimmillaan lisäpulikka toimisi ilman kuoriakin, mutta sellaisella sen vain saisi tukevasti kiinni?

  Kännyvalmistajille tämä on varmaan liian pieni bisnes tai ei muuten sovi tuotefilosofiaan, mutta moni muu pulju varmaan olisi tyytyväinen liikevaihtoon. Vaikea konsepti kuitenkin selitettäväksi kuluttajille

Kirjoita palaute

Subscribe to RSS Feed Seuraa PuhKua Twitterissä!