Mikä on PuhujainKulma? | PuhujainKulma - viikottainen paneelikeskustelupodcast teknologiasta

Mikä on PuhujainKulma?

PuhujainKulma eli tuttavallisemmin PuhKu on viikottainen paneelikeskustelu-podcast, jossa Pörnin isännöimänä Suomen profiilikkaimmat podcast-vaikuttajat ja kuuntelijat keskustelevat uusimmista asioista liittyen uuteen mediaan, podcastingiin, internetiin ja teknologiaan.

PuhKu:n jaksot nauhoitetaan sunnuntaisin klo 18:00 alkaen (poikkeukset ovat mahdollisia) ja nauhoituksia voit seurata suorana.

Tämän jälkeen voit ladata jakson muutaman päivän sisällä sivuiltamme, josta löytyvät myös ko. jakson ohjelmamerkinnät linkein varustettuna. Tilaamalla podcastimme RSS-syötteen pysyt aina PuhKun suhteen ajantasalla.

PuhujainKulma tehdään yhteistyössä Pii Anttosen luotsaaman Podcastit.tv -verkoston kanssa.

PuhjainKulman historia:

PuhujainKulmalla on Suomalaisista podcasteista eittämättä vaiherikkain historia. Ohjelma aloitti alun perin HessunKahvilan Speakers’Corner-nimellä 30.4.2006, ja ilmestyi Hessu Järvisen isännöimän HessunKahvila-podcastin rinnakkaisohjelmana ensimmäiset 25 jaksoa. Tämän jälkeen ohjelma siirtyi podcast-verkosto podcastit.tv:n alle. Samalla juontovastuut vaihtuivat Hessulta Piille.

Aluksi Speakers’Corner/PuhujainKulma aloitti silloin tällöin ilmestyvänä podcastaajien keskusteluna podcasteista ja podcastaamisen tekniikoista. Mutta pian ohjelma alkoi muotoutua omalla painollaan enemmän yleiseksi teknologiauutisia käsitteleväksi paneelikeskusteluksi. Historiansa aikana ohjelman tekoon on osallistunut  sangen runsas määrä eri panelisteja ja siitä kuulee selvästi Suomalaisen podcastaamisen kehityksen.

Syksyllä 2007 PuhujainKulma aloitti live-lähetykset käyttämällä ensin Stikcam-palvelua, mutta lähetykset siirtyivät pian Hessu Järvisen ja Jii Karppisen vuoden 2008 alussa starttaaman nettiradio Striimi.netin taajuuksilla, joka kylläkin on sittemmin lopettanut toimintansa.

Podcast-verkosto Radio Koskisuomen lopettaessa toimintansa 21.4.2008 oli PuhujainKulma päässyt jo miltei kahden vuoden ikäänsä. Tämän jälkeen ohjelmaa alkoi vetää PuhKun panelistinakin tunnettu Pörni eli Pasi Örn.

PuhKu jatkaa siis matkaansa kohti tuntematonta määränpäätään. Pörnin johdattelemana panelistit edelleen kokoontuvat sunnuntaisin noin pariksi tunniksi Skype-konferenssin ääreen ja kertaavat viikon asioita listasta jota ei koskaan ole olemassa, viljelevät aasinsiltoja ja välttelevät hiljaisia hetkiä.

Comments are closed.

Subscribe to RSS Feed Seuraa PuhKua Twitterissä!